Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Русия предала на Асад данни за бунтовниците
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:130 Предишна Страница 2 от 7 1 2 3 4 Следваща »
Dinain
08 Фев 2012 21:26
Мнения: 18,280
От: Bulgaria
През последните месеци в Сирия са пристигнали голям брой военни съветници и агенти на разузнаването на Русия, които в момента действат в сирийската армия, службите за сигурност и някои министерства в Дамаск"

Друго си е да пазиш неутралитет и да не се намесваш във вътрешните работи на суверенна страна.
Хилъри да пуска пратките с картечници и гранатомети за опозицията.
Dinain
08 Фев 2012 21:29
Мнения: 18,280
От: Bulgaria
...предал на сирийските власти спътникови снимки от Космоса, на които се виждат повечето бази на САС

Чеки ве. Те рашките още ли не са открили електронната поща, че на крака да му носят карта? Или да му пуснат линк за сървъра направо.
Hugin
08 Фев 2012 21:30
Мнения: 8,461
От: Bulgaria
Русия е доставила модерно оръжие за 550 млн дол и 36 самолета Як -130.

Тавагишчи!
Як-130 е учебен самолет и ОЩЕ не са произведени толкова бройки.
А-садистите имат МиГ-29, ама не летают - заржвели.
По-сериозно го давайте -
внисайте от изворите - за.а-садистов.ру и т.н.
Гарамел
08 Фев 2012 21:32
Мнения: 1,048
От: Bulgaria
Прав си Йежи, е виж как е в Либия - нещата цъФнаА и въРзаА... мир, либов, просперитет и благоденствие под благият поглед на брадати "демократи" със склонност лесно да се превъзбуждат и да крещят "Алааа акбар!"

Народа има право да управлява съдбата си. Когато мнозинството от народа не иска го управлява диктатор, то народа е прав да настоява за честни избори.

Що се отнася до "цъфнали и вързали", то тези страни нямат голям избор. Проблемът не им е демокрацията, а пренаселеност. Прекалено много млади хора без работа. Никоя система не може да им помогне на минутата да се избавят от мизерията, и най-вероятно няма да се избавят.

Част от това за което протестират хората е по-справедливо разпределяне на богатството на държавите си. Не желаят приходите па отиват по сметки на диктатори и техните олигарси в Швейцарски банки, когато същите тези пазят властта си с брутален фашистки режим.

Дали нещата ще се променят и дали на тяхно място ще дойдат по-читави управници - надали. Но това не оправдава избиването на хора, хвърлянето им по лагери, изтезаването и т.н. Всеки народ заслужава да има право на дума на честни избори за да смени управниците си. Фамилията АСАД управлява Сирия вече 60г. А бащата на текущият Асад е известен като един от най-кръвожадните диктатори през миналият век.
Dart Dorvalla
08 Фев 2012 21:33
Мнения: 1,246
От: Bulgaria
It was originally thought that the $750m embassy, which sits inside the heavily-fortified Green Zone, and the huge diplomatic operation, which reportedly costs $6bn a year, were necessary to establish normal relations and help ensure Iraq became a stable democracy.However, diplomats now believe that approach was ill-advised, with many complaining an inability to leave the embassy because of security concerns and Iraqi obstructionism, according to the New York Times.The Iraqi authorities have reportedly made it difficult for supplies to be delivered to the embassy compound and for diplomats to get visas, and have launched a crackdown on security contractors protecting diplomats.


Първоначално се очакваше, че $750милиона струващото посолство, което се намира в силно укрепената Зелената зона, както и огромна дипломатическа операция, която според някои данни струва $ 6 млрд. годишно, са необходими за да се установят нормални отношения и да се гарантира, че Ирак се превръща в стабилна демокрация.

Въпреки това сега дипломатите смятат, че този подход е неблагоразумен, с много оплаквания за невъзможност да се напусне посолството, по съображения за сигурност и вследствие на пречки от страна на официален Ирак, твърдят от Ню Йорк Таймс.

Иракските власти, според сведенията, затрудняват снабдяването на посолския комплекс, а дипломатите да получат визи, и предприеха енергични мерки срещу частните охранители на дипломатите.


**********

Повече по този въпрос:
Iraq wants to limit private security contractors Натисни тук
Iezuit
08 Фев 2012 21:37
Мнения: 17,521
От: Pitcairn
Абе друго си е да имат 36 учебни самолета. Па Прогресивните Сили от превозбуда объркали статуса им от "поръчани" на "доставени", ама ние сме им свикналЕ...
Han
08 Фев 2012 21:37
Мнения: 18,932
От: Bulgaria
Асад май контраатакува в Хомс:
ТАСС - Натисни тук
ВВС - Натисни тук
Сирийците не са либийци, на поредния преходен национален съвет ще му е доста по-трудно, а няма въздушва поддържка.
Май работата прилича на започване на голям кютек, с постепенно въвличане на все повече страни.
Гарамел
08 Фев 2012 21:39
Мнения: 1,048
От: Bulgaria
...руската делегация в Дамаск, е предал на сирийските власти спътникови снимки от Космоса, на които се виждат повечето бази на САС.

Между другото, по различни сведения , през Първата световна война, Германският Щаб е подготвил плана на Младотурците за ГЕНОЦИДА на над 1.2мил арменци. Маршрути, райони, села, градове, последователност и пр.

Изглежда сега Кремъл помага за да се организира ГЕНОЦИДА срещу сирийският народ. Кои градове, кои села, кои махали да бъдат изгорени с артилерия от бруталният Асадистки режим.

Голямата ирония е, че днес Геноцида на Сирийският народ се извършва по същите места където навремето арменците са били оставени да измрат от жажда, а именно по средата на Сирийската пустиня.


Редактирано: 6 пъти. Последна промяна от: Гарамел
демокрад
08 Фев 2012 21:39
Мнения: 797
От: Aruba
Предпоследният пост на Гарамел много сополив, бе. Даже ме върна за кратко в 1989
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: демокрад
kasapina
08 Фев 2012 21:40
Мнения: 13,355
От: Bulgaria
Hugin,
Да те информирам, че виждам ти е тежко положението и имаш нужда от спешна помощ. Сирийската армия към края на декември напусна градовете в които вилнееха терористите, тъй като това беше едно от условията в плана на Арабската Лига за прекратявнае на насилието и урегулиране на конфликта. Та армията за да се подчини на исканато на АЛ излезе от градовете и ги остави в ръцете на бандитите. Последните от своя страна обаче продължиха нападенията и дори ги засилиха, в резултат на което част от страните от АЛ изтеглиха своите наблюдатели, като не забравиха да хвърлят вината за престъленията на терористите върху сирийската армия. Затова сега се налага армията отново да ги прочиства, за да спре произвола на изродите - убийствата, отвличанията и терора над мирните граждани които все още живеят там. Надявам се, че сега малко ти попросветна, но ако не вярваш на това което ти разказвам, хващай гугъла и сам търси обективна информация. Като начало можеш да започнеш с доклада на наблюдателите от АЛ, които повече от месец пребиваваха в Сирия, проучваха и описваха ставащото там.
skele
08 Фев 2012 21:42
Мнения: 2,114
От: Bulgaria
Interfax: Министърът на отбраната на Ливан- Файез Госн заяви, че бойци на Ал Кайда преминават от Ливия в Сирия. На летището в Бейрут са били открити долари, чужди паспорти , средства за локална комуникация , предназначени за опозицията в Сирия. Същите въстаници са представяни като "дезертьори" от сирийската армия.
Dinain
08 Фев 2012 21:45
Мнения: 18,280
От: Bulgaria
Syria’s most senior defector predicts Assad’s army collapse
Sunday, 05 February 2012
General Mustafa al-Sheikh said the Syrian army could soon meet a dead-end in its violent crackdown on dissent. (Reuters)
By AL ARABIYA
The most senior Syrian army defector has said that Bashar al-Assad’s army is close to collapse this month.
“The army will collapse during February,” General Mustafa al-Sheikh told The Telegraph in his first full-length newspaper interview.
“The reasons are the shortage of Syrian army personnel, which even before March 15 last year did not exceed 65 percent. The proportion of equipment that was combat ready did not exceed that, due to a shortage of spare parts.” General Sheikh added.
“The Syrian army combat readiness I would put at 40 per cent for hardware and 32 per cent for personnel.

демокрад
08 Фев 2012 21:47
Мнения: 797
От: Aruba
Малий, заговори за геноцид, кървави диктатори, изгорени и заличени градове и села от лицето на земята, коварно КГБ ....Холивуд, къде си ?
ЗИП
08 Фев 2012 21:51
Мнения: 34,590
От: Bulgaria
Han,
това са спецчастите които в края на януари прочистиха Хама и сега там е спокойно. Сега е време на Хомс.
Локи
08 Фев 2012 21:54
Мнения: 4,862
От: Bulgaria
Когато беше войната в Ю. Осетия имаше няколко човека, които казваха, как трябва да действат осетинците, за да няма жертви сред мирното население. Интересно, защо не дават същите идеи за тези бойци в Сирия?
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Локи
Dart Dorvalla
08 Фев 2012 22:16
Мнения: 1,246
От: Bulgaria
Кой пращаше бандити в Чечения? Сега е чисто и тихо там.
kasapina
08 Фев 2012 22:27
Мнения: 13,355
От: Bulgaria
Интересна информация.

хомс, 200 погибших, химическое оружие, фалс-флаг и фрадков
http://www.infosyrie.fr/actualite/les-chiens-aboient-toujours-et-regardent-la-caravane-seloigner/#comment-25954
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: kasapina
Iezuit
08 Фев 2012 22:31
Мнения: 17,521
От: Pitcairn
Сирийската армия към края на декември напусна градовете в които вилнееха терористите,


Тук касапина е прав. Все пак, преди да подпукаш с артилерия и минохвъгачки градовете, където има демонстрации срещу режима, ще си изкараш хората оттам...
kasapina
08 Фев 2012 22:33
Мнения: 13,355
От: Bulgaria
Не съм само там прав Йезутие. Общо взето това което пиша никой не го е опрвергавал с данни и факти, нито се е и опитвал.
skele
08 Фев 2012 22:35
Мнения: 2,114
От: Bulgaria
Utro.ru, 08.02.2012: Военни операции срещу Сирия не изглеждат така безобидни като тези в Либия. Саркози се приготвя да води диалог с Русия като този през август 2008 - но не му обръщат внимание в Москва. Рогозин говори с иранския посланик в Москва. Външният министър на Пакистан заявява , че при конфлит -Пакистан ще подкрепи Иран.
Едва ли тази позиция не е съгласувана с Пекин.
Дипломати в ООН : Русия използва конфликта в Сирия за укрепване на военното и дипломатическо сътрудничество между страните в новия Евразийски съюз и изглежда това е скритата цел на премера Путин. За укрепване на Евразийския съюз писа наскоро китайския Женмин Жибао. Напрежението в Близкия Изток поддържа също така високи цените на нефта , което е изгодно за въглеводородната руска икономика. В същото време редица страни в ЕС нямат изгода от ембарго над Иран не само в нефта. Много от тях като Германия , Франция , Италия са инвестирали в свободната икономическа зона на остров Киш, а така също и в системите за управление на добива на нефт в Иран. Иран преорентира експорта си на нефт към Индия - 59 % и тихиокеанската зона и ембаргото ще бъде удар срещу ЕС , но не и срещу Иран. Това прави ЕС все по-зависим от доставките на нефт от Русия , който по съдържание на сяра е с по-нисък процент от иранския и е предпочитан при равни други условия. Руските медии съществено намалиха отразяването на президента Медведев, което говори ,че времето на отстъпките на Русия като тези с Либия е безвъзвратно приключило и в Близкия Изток може да настъпят неочаквани за Запада процеси.
Добави мнение   Мнения:130 Предишна Страница 2 от 7 1 2 3 4 Следваща »