Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Нагъл, по-нагъл, бонусополучател
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:112 « Предишна Страница 6 от 6 4 5 6
Brightman
02 Мар 2012 18:00
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
ти помагат да изпълниш едно свое законово задължение.

Май не схващаш, че потвърждаваш тезата ми. Как възниква задължението ? С принудата на държавата ? Чие е задължението ? Мое. Молил ли съм някого да ми помага ? Не ! Като не си изпълня задължението, то би трябвало държавата (по съответните механизми и, чрез легитимни органи) да ми наложи съответните санкции. Тук няма място някой да ми прави "услуги". Дори може да се третира и като самоуправство.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Brightman
Maradona
02 Мар 2012 19:04
Мнения: 1,391
От: Argentina
Интересни неща са написли Brightman, kaily , Heat, Michael_P, mamut и са тласнали играта(дискусията) в посока на качеството. Очевидно никой вече не вярва на повърхностни финтове, менте изпълнения и рекламни дивотии. Хубавото на кризата е, че изтиква ментетата от сцената и тезгяха в магазина и създава глад за истински неща. Дано да видим след упадъка в началото на XXI в. нов Ренесанс, Възраждане,.ново "Олеее-оле-еле-оле" и България трета на световното пъвенство по футбол.
petyotsekov
02 Мар 2012 19:05
Мнения: 178
От: Bulgaria
Моля ви, гласувайте:

http://www.segabg.com/poll.php?pid=468
Aranita
02 Мар 2012 19:20
Мнения: 3,339
От: Bulgaria
Каква услуга прави държавата като те регистрира в Търговския регистър, например? За какво й плащаш? Да не говорим, че има разлика в цените за АД, ООД и т.н. Та, защо тя трябва да поддържа този регистър?


Петьо, ако съм Ви разбрала правилно, не е необходимо държавата да контролира публичните регистри. Не съм съгласна. Публичните регистри имат важна функция - те дават актуална информация на гражданите за съществуването на дадена фирма или за статусa на даден имот. Ако не съществува например имотният, регистър как да закупя имот и да съм сигурна, че го купувам от собственик? И кой ако не неутралната държава да контролира подобен тип информация? Не бих се доверила на частна инициатива в случая с регистрите. Предварително поднасям извиненията си, ако не съм Ви разбрала правилно.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Aranita
Michael_P
02 Мар 2012 19:27
Мнения: 1,767
От: Bulgaria
Хе, хе авторе не става само с политпросвета и сутрешен прочит на Работнически дело. Не ръцете трябва да си миеш The Plague се предава по кръвен път. (Дано разбираш от майтап) Ризата си трябва изпариш.
len
02 Мар 2012 20:39
Мнения: 5,045
От: Bulgaria
Аранита, мисля Петьо Цеков друго имаше предвид. Значи примерно 100000 фирми /а сигурно са повече/ плащат по 50 лева за първоначалната регистрация - това прави 5 милиона лева. След това всяка година за качване на отчетите още по толкова. Това са много пари. Какво правят срещу тези пари в тъй наречения търговски регистър, наистина не знам, ако някой знае, да каже. Качват ги на сървъра данните - хубаво де, 5 милиона ли струва това качване? Когато ходих да се регистрирам в офиса на въпросната агенция в нашия град, едни лелки /ама точно лелки/ ужасно нелюбезни, да не кажа по-силна дума, бяха сложили на вратата на офиса си, че не дават никаква информация относно начина на регистриране ,попълване на документите и пр. щото за тази цел имало адвокати! Така, това е държавна институция, която ми взема 50 лева! За какво - въпросните лелки сканираха заявлението, което бях попълнила слава богу правилно, щото четох в сайта та не ми трябваха адвокати , после са го качили в сайта и толкова. Да, има опция човек да мине по-евтино, като направи това нещо по Интернет, но като изчетох разни форуми от патили, стигнах до извода, че е по-добре да мина при лелките, защото сайтът и начинът на качване на информация и на потвърждаване дали всичко е наред с документа ти, хич не е направен както трябва. Та дадох си 50-то лева доброволно. Та питам, за този тип услуга не са ли твърде много парите. Че и бонуси ще вземат. Само пример дадох с въпросната агенция, ами колко други институции са като нея?
Aranita
02 Мар 2012 22:13
Мнения: 3,339
От: Bulgaria
Разбирам, Лен, но имайте предвид, че и в останалите европейски държави тези услуги не са евтини. Ако има прекомерни такси, това е съвсем друг въпрос.
kaily
02 Мар 2012 23:26
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
(снимка: натиснете тук)
Nafarr
07 Мар 2012 22:04
Мнения: 2,780
От: 0
Все ми се е струвало, че за добре свършена работа се полага заплата, а не бонус.
Не се е чуло обаче някой да е получил малус за зле свършена такава.
По логиката на управляващите е получил само заплата.
Прочее, сещам се сега, че в БАН бонуси не се получават, а и третират служителите й като държавни само дойде ли момент да ги съкращават...
И осигуровките си винаги са плащали сами... Нито получават работно облекло, нито карти за градския транспорт, нито дори ваучери за храна...
А и не могат да протестират като миньорите и шофьорите...
mik2
08 Мар 2012 11:06
Мнения: 77
От: Bulgaria
"На журналистически въпрос как може да не е знаел какви пари са получавали подчинените му, Борисов отвърна "и вашият шеф сигурно не знае какво правите 24 часа в денонощието"

Да, ама в работно време е добре да знае. Тия неща не се раздават нощем между 01:00 и 03:00 по новолуние под някой мост, а денем, в каса, подписват се документи и пр. Така че Боко да не се прави на луд, не се намира на игрището, дето може да лъже както си иска и всички да му ръкопляскат.
«Акъл море, глава кофпомпа.»Dehumanizer
Michael_P
11 Мар 2012 21:25
Мнения: 1,767
От: Bulgaria
"Най-солиден хонорар е получила директора на програмата Тонка Върлева, която е и директор на дирекция “Управление на специализирани донорски програми“ в министерството. Общо за 2010 и 2011 година възнагражденията й по сключените договори възлизат на 59 040 евро. Освен това средства са получавали шофьори, директори на дирекции, служители на регионални здравни инспекции, както и пресаташето на министъра. За сведение и за обща култра на автора.
Добави мнение   Мнения:112 « Предишна Страница 6 от 6 4 5 6