Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
4000 дни война в Афганистан стигат
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:30 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
ЗИП
28 Мар 2012 20:08
Мнения: 34,590
От: Bulgaria
Няма нищо по комично от реднек който си въобразява, че държавата му можела да води теоретично "безкрайна война" във Афганистан. Егаги смешниците. Я да ги питам аз колко точно седмици шъ издържат ако Русия, Китай и Пакистан на политическо ниво решат да подкрепят материално и финансово талибите. Точно за два три месеца шъ се изнесат. Ама и това ще е трудно, щото откъде да минат?
Гарамел
28 Мар 2012 20:15
Мнения: 1,048
От: Bulgaria
Зипе, значи викаш, американците да се изнесат, да оставят талибаните спокойно да си сеят мака и да изнасят хероина за Русия, да превърнат Афганистан в свърталище за терористи изнасящи терора на новият талибански халифат от Централна Азия до Татарстан?
Нямаш милост към другаря Путин.
ЗИП
28 Мар 2012 20:26
Мнения: 34,590
От: Bulgaria
Дали искаш или не , американците се изнасят от Афганистан, както направиха от Ирак. В момента Ирак е ирански протекторат през който необеспокоявано тов. Хаменей и тов. Ахмединеджад изнасят всеки божи ден тонове оръжие за прогресивна Сирия. Афагнистан ще бъде поделен за влияние между Пакистан на Изток и същия Иран на Запад. Това е абсолютно неизбежно и неотвратимо както изгрева на слънцето. Всеки ден доблестни афганистански военни вербувани от пасионарните талиби избиват американци и англичани. Талибите са посяли такъв богат урожай сред "афганистанската армия" че скоро ще им се стъжни на реднеците. Талибите имат право да управляват във Афганистан щом са най-силната във военно отношение сила. Русия най-вероятно ще заздрави връзките със таджиките и узбеките на север като противовес, но пушунски Афганистан ще бъде талибски. Това е абсолютно неотвратимо. Хероин се е произвеждал и винаги ще се произвежда. Винаги ще има и борба срещу него. Това са си естествени процеси които не оказват сериозно влияние върху геополитическите позиции на коя да е държава.
beagle
28 Мар 2012 20:44
Мнения: 20,732
От: Bulgaria
ЗИП от 28 Март 2012 20:26 ,
Изтеглянето на хамериканските кавалерии да продължи по установения график и умната , а не русата ... ...
Лопатар
28 Мар 2012 20:46
Мнения: 916
От: 0
ЗИПски щипски - мадовица не е реднек, по фокс я наричат волвокараща лесбо вегитаринска елитаристка
иначе си прав че американците се научиха да се бият само с голтаци
но не си прав за талибаните и мака, те го откриха като прехрана след като големия брат им дойде на гости - то май това и лития са причината техмех "брато" още да е там, на кого иначе ще остваят контрола на тия ресурси
генек
28 Мар 2012 20:50
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Как да разбере един гарга мел, че фактите показват - след нахлуването на неговите сънародници бизнесът с хероина в Афганистан е нарастнал в десетки пъти?
И не талибаните развиват тоя бизнес. Осигуряващ, впрочем, забавление за неговите съграждани. Полезен за неговата родина.
А това, че новата му родина изобщо не е фактор в региона - "патротът" не схваща. Природно ли...
---------------------------------------------------------------------------------------
Блогът на Генек
ЗИП
28 Мар 2012 21:04
Мнения: 34,590
От: Bulgaria
Вие с бай ви ЗИП не спорете по геополитиката да не проровим ся мненията у архивата. Кога ви казвах,че изтеглянето от Ирак е неизбежно и че Ирак става ирански протекторат мнозина от флигорните беа в най-висша фаза на "wishful thinking". Стана това което казах. Американците се ометоха от Ирак и го оставиха на благоразположението на тов. Хаменей. При това Ирак е червив с петрол, докато във Афганистан нема нищо ос,вен некъв митичен литий. Пак ще стане това което аз казвам. Винаги така се получава в крайна сметка. Ако Русия е на кеф ще помогне на реднеците в изтеглянето чрез Уляновск, ако не да се изнасят през Пакистан....
ЗИП
28 Мар 2012 21:04
Мнения: 34,590
От: Bulgaria
.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: ЗИП
mao
28 Мар 2012 21:18
Мнения: 916
От: Bulgaria
До ЗИП
С този фантасмагоричен литий умирам от смях , някой като го споменава има ли си поне минимална идея, как и кой ще го добива, как и къде ще се обогатява и най-важното как, аджеба, ще се транспортира във и извън чукарите на Афганистан....
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: mao
Капитан Немо
28 Мар 2012 22:43
Мнения: 4,073
От: Papua New Guinea
Зипе, значи викаш, американците да се изнесат, да оставят талибаните спокойно да си сеят мака и да изнасят хероина за Русия, да превърнат Афганистан в свърталище за терористи изнасящи терора на новият талибански халифат от Централна Азия до Татарстан?
Нямаш милост към другаря Пути

Aве, Гарамеле, я пак рекнИ кое от изброените от теб неща В МОМЕНТА не е факт:
1. Афганистан е износител №1 на макови деривати, производството е нарастнало стотици пъти, точно ОТКАКТО хероите-хамерикнаци са там.
2. Афганистане БАШ В МОМЕНТА е "свърталище за терористи изнасящи терора на новият талибански халифат от Централна Азия до Татарстан" и е такова ТОЧНО ОТКАКТО хероите-хамерикнаци са там.
Това, което ще стане като реднецирте се изнесат е, че ще имат далеч по-малко УЧАСТИЕ и ДЯЛ ОТ ПЕЧАЛБАТА от гореизброените хуманни дейности. Затий е и цялото упражнение.
А относно статийката - господа ДЖурналсити, Афганистан е във война от 1979 година, откакто руснаците се пробваха да въдворят ред - пардон, да се включат в големите кинти на световния нарко-трафик. Не знам как броите 4000 дни или по старо правило - светът започва от САЩ и свършва с него (дано последното не се окаже трагична истина)....?
АВАКУМ
28 Мар 2012 23:10
Мнения: 12,358
От: Bulgaria




Гаргамеля повърна и се оттегли. Олекна му! Вий що се морите?
traikokitan4ev
28 Мар 2012 23:51
Мнения: 2,359
От: Bulgaria
Ма той и ЗИПа се облекчил, само че в правилната форумна линия - бой по реднеците! та затова не ви мирише
А и новост има - "... феерично" се заменя с "неотвратимо"
Гарамел
29 Мар 2012 00:50
Мнения: 1,048
От: Bulgaria
Другари,
производството на мак е нараснало не в стотици а милиони пъти. Хероина го товарят на шлепове и го и прекарват през планините.


Никой не отговори на въпроса. Зипе, ще кажеш ли не нещо.? Въпросът явно е зададен към теб, щото по изказванията се вижда че другарите понятие нямат за какво говорят.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Гарамел
Dart Dorvalla
29 Мар 2012 07:00
Мнения: 1,246
От: Bulgaria
щото по изказванията се вижда че другарите понятие нямат за какво говорят.


Гарамел,

1. Правозащитният Урод желае да "ориентира" средноазиатската нефт от Китай към пазари, контролирани от борсите в Ню Йорк, Лондон, Токио и Сингапур.
2. Ръчкането в, и около, Афганистан има за цел да спре и елиминира единствения къс маршрут на средноазиатската нефт към света - през Иран, докато Иран провежда национална политика.
3. Политиката на този Урод по един и същи въпрос / наркотиците / се различава коренно в Колумбия и Афганистан. В Колумбия тоз урод унищожава наркотичните площи, след като няма нужда от тях! В Афганистан, където има 100-на алкайдиста / и 1500 натовци на всеки член на АлКайда /, Уродът при всяка показнА /и много шумна/ "акция" срещу терористи, не унищожава СКЛАДОВЕТЕ и ЛАБОРАТОРИИТЕ за производсвото на хероин. Нещо повече, общоизвестни са доставките на подобрени семена специално за Афганистан. Целта са Русия, Средна Азия, Китай ... Азия като цяло, да бъдат наводнени с наркотици.


ООН: Производство опия в Афганистане в 2011 г. выросло на 61%

"Отравления психотропными и наркотическими веществами в 2005-2007 гг."

Главный враг мирового сообщества – не терроризм, а афганский героин
Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: Dart Dorvalla
Гарамел
29 Мар 2012 07:54
Мнения: 1,048
От: Bulgaria
Друго си е един другият урод да ти продава средноазиатският газ и нефт като посредник на четворни цени. Като от освободители на освободени ли беше? Трябва да попитам Джимо.
Смех!

А за препратката, явно съм ви надценил. Мислех че ще изкопате някоя статия дето докарва производството на мак поне в десетки пъти.

Dart Dorvalla
29 Мар 2012 08:05
Мнения: 1,246
От: Bulgaria
Заслужили сме ги цените, доц.Гарамел.

Голям простак съм, доц.Гарамел. Не предполагах, че не можеш да намериш информацията за производството на хероин и суровината. Майка ти ли не ти дава? Или надзирателя!?
Mrx++
29 Мар 2012 08:42
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Зипе, значи викаш, американците да се изнесат, да оставят талибаните спокойно да си сеят мака и да изнасят хероина за Русия, да превърнат Афганистан в свърталище за терористи изнасящи терора на новият талибански халифат от Централна Азия до Татарстан?
Нямаш милост към другаря Путин
Гарамелката пак се обажда неподготвен. Точно талибаните бяха спрели сеенето на мака. А сега това си е бизнес и в него са намесени от най-високо държавно ниво. Тероризмът сега се е разраснал. Ислямският терпоризъм е създаден и постоянно се създава от САЩ, като премахват националистичените водачи, като Мосадък от Иран, Кадафи, Садам и9 мн. др., които гонеха фундаменталистите.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Mrx++
Dart Dorvalla
29 Мар 2012 08:54
Мнения: 1,246
От: Bulgaria
Визуално онагледяване за доц.Гарамел Да черпиш, ей!
ЗИП
29 Мар 2012 09:55
Мнения: 34,590
От: Bulgaria
Важното е че реднеците ще се изнесат както аз казвам. А аз винаги познавам.
Ало флигорните, шъ осветите ли палажението в Сирия и Иран?
nikolay_rs
29 Мар 2012 11:09
Мнения: 11,720
От: Bulgaria
Последните 30 години всичко което става в Афганиста се обяснява с интересите на пакистанците. Идеята им е безкрайна война, от която да набират ислямски фанатици за регионално влияние. Парник за фанатици в задния двор. Мира и афганистанските националисти, са им най-голямата заплаха. Естествено най голямата им грижа е Индия, от която са яли бой няколко пъти, но след това развиват апетит и към съветските републики. Простоватите талибани са си изцяло проект на пакистанските тайни служби. Американците нямат някаква ясна политика там. Плащат сметките на пакистанците и после се чудят, че ги водят за носа. Подкрепата им за Пакистан най вероятно е по инерция от британците, но те поне са си осъзнавали ясно целите в миналото - разделяй и владей, а в момента на острова доста са се набълбукали с пакистанци (ех кога ще влезем в Шенген), което няма как да не дава влияние.
Justinian2
29 Мар 2012 11:22
Мнения: 8,033
От: Antigua and Barbuda
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Justinian2
Добави мнение   Мнения:30 Страница 1 от 2 1 2 Следваща