Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Турция поиска НАТО да я пази от Сирия
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:60 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща
Доси
12 Апр 2012 19:32
Мнения: 11,509
От: Bulgaria
Една държава има права според международното право срещу нарушения на границите

Ама всяка държава ли или само ако е членка на НАТОто? Щото ако е всяка, то Сирия прави точно това - че то що нарушения на границата откъм Турция имаше... то башибузук ли не влизаше, то оръжия ли не доставяха, то журналисит ли не провождаха, та даже се чува че се пострелвало откъм турско... сигурно поне 1000 случая трябва да са!
ЗИП
12 Апр 2012 19:38
Мнения: 34,590
От: Bulgaria
Паметливи припомнят, че Турция нещо се готвеше преди два месеца да нахлува в Сирия. Какво ли така ги изплаши, та викат НАТО на помощ?
Както се казва тръгнаха кат аслани а се върнаха ....
Kotka
12 Апр 2012 19:50
Мнения: 13,187
От: Aruba
Сирия също е била турско робство и турските кланета и диващина са им добре познати.
Спартак
12 Апр 2012 20:36
Мнения: 3,230
От: Bulgaria
Ако заглавието отговаря на някакво искане, то това е поредния плитък номер, с който Турция иска покритието на НАТО в едно нападение на Сирия. Знае се, че в НАТО турската армия е втора след тази на Щатите. И ако Русия е направила някакво предупреждение на Турция да не напада, то тя иска да се освободи от отговорност, досущ както това направиха Щатите след 11 септеври, а и да си намалят разноските при едно нападение, позитивите на което трябва да останат основно за тях. През това време западната преса не спира да демонизира режима на Сирия, като твърди, че избивали само цивилни, след като се знае, че набързо провъзгласената “армия за освобождение на Сирия“ разполага с огромно количество оръжие и нито един униформен войник. Изобщо заливат ни с огромна по мащабите си медийна манипулация, която не допуска никаква форма на опровержение, и нищо за това кой внася оръжие в Сирия, кой обучава и ръководи “ бунтовниците“ , кой им обещава цялостна подкрепа, макар, че всичко това е ясно за всеки мислещ човек. Съсипването на Сирия, по сценария на Либия, е основен елемент от плана на Щатите и увертюра преди бомбардировките на Иран. Първите резултати от спекулата с цените на петрола са налице. Ембаргото за износ на петрол трябва да удари всички страни с изключение на Щатите, които очакват да стабилизират долара си и накарат останалите да платят фактурата от световната криза.
green
12 Апр 2012 20:48
Мнения: 4
От: Israel
[size=3][/size=3]
Паметливи припомнят, че Турция нещо се готвеше преди два месеца да нахлува в Сирия. Какво ли така ги изплаши, та викат НАТО на помощ?
Както се казва тръгнаха кат аслани а се върнаха ....


Смешко ходи да сипеш тез бисери във форума на вестник Стършел
OLDMAD
12 Апр 2012 21:30
Мнения: 45,665
От: Bulgaria
NATO в помощ на Турция срещу Сирия...
Хм.
А що го не викнаха кога нападнаха Кипър?
skele
12 Апр 2012 22:38
Мнения: 2,114
От: Bulgaria
Зеления, ти пък ходи да сипеш бисерите си във вестник "Реститут" или неделното му издания "Наведен Демосрат".
Всяка медия , близка до уахабитските чалми, острието на т.нар. "бунтовници" в Сирия , също ще ги публикува.
lukcho2
13 Апр 2012 00:04
Мнения: 3,244
От: Bulgaria
Спартак е най-прав в първите си няколко реда. Това е театро, за да може после Турция в съответствие с международното законодателство, законно да навлезе в Сирия. И да отхапе едно голямо парче завинаги, а пък другото - докъдето докопа и докогато може. Но за да бъде всичко по-лесно, НАТО самолетите могат да потренират летците си малко в стрелба по земни цели. ЗИПе, ще бъде вълнуващо и феерично, както в Либия. Нали така? Абе, и като в Ирак на времето, с непристъпното му Багдадско ПВО, дето май не свали нито един самолет.
lukcho2
13 Апр 2012 00:27
Мнения: 3,244
От: Bulgaria
Аз вчера писах нещо за Иран, то важи и за Сирия: в момента НАТО няма да нападне Сирия, само ако няма никакъв интерес. Ако има дори и малко интерес, ще се намери повод. То е като думите на Бисмарк преди Френско-пруската война. Идват генералите при Бисмарк и му казват: "Вече сме готови за войната, но не можем да я започнем - французите не дават никакъв повод". Бисмарк им казал: "Вие се подгответе добре за предстоящата война, а аз повод ще ви намеря"
потребител,07
13 Апр 2012 00:56
Мнения: 8,146
От: Bulgaria
НАТО има задължение да пази границите на Турция заради конфликта в Сирия, заяви турският премиер Реджеп Ердоган.

Eрдоган иска да включи, колкото се може повече държави в конфликта, а също и да сплаши за пореден път сирийците.
lukcho2
13 Апр 2012 01:00
Мнения: 3,244
От: Bulgaria
Аз вчера писах нещо за Иран, то важи и за Сирия: в момента НАТО няма да нападне Сирия, само ако няма никакъв интерес. Ако има дори и малко интерес, ще се намери повод. То е като думите на Бисмарк преди Френско-пруската война. Идват генералите при Бисмарк и му казват: "Вече сме готови за войната, но не можем да я започнем - французите не дават никакъв повод". Бисмарк им казал: "Вие се подгответе добре за предстоящата война, а аз повод ще ви намеря"
потребител,07
13 Апр 2012 02:12
Мнения: 8,146
От: Bulgaria
Чета в hurriyetdailynews Натисни тук, че християнските духовници в Турция са силно обезпокоени във връзка с поредното нападение над пастор в протестантска църква в квартал на Истанбул в навечерието на Великден. Толкова относно толерантната 75 милионна Ердоганова Турция, която "просела" помощ от НАТО, за да я "пазят" от бившата османо-турска колония Сирия.
paragraph39
13 Апр 2012 05:25
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
/:/ "...Една държава има права според международното право срещу нарушения на границите", заяви Ердоган, цитиран от в. "Хюриет." "
............................................................................
Премиерът на Турция-Ердоган е абсолютно нагъл и нахален в случая!!!
Та нали самата Турция нарушава граници, почти всекидневно, вече много години- навлизайки с войска в Ирак(иракски Кюрдистан) и преследвайки и убивайки турски кюрди-партизани от ПКК("терористи", де, според Турция)!
Е, ми, защо Сирия да не може да нарушава границата с Турция, преследвайки и убивайки сирийски "партизани"(терористи, ПРЕВРАТАДЖИИ)!??
Впрочем, международното право позволява навлизане с войска в чужда територия(Турция, в случая), ако войската преследва терористи и преследването им е започнало на нейна територия(територията на Сирия, в случая)!
lukcho2
13 Апр 2012 07:02
Мнения: 3,244
От: Bulgaria
Ле-лей, ти парграфе издави всичката риба! Даже на Асада няма да му дойде наум да се пъха в устата на Турция като навлиза на нейна територия, толкова е безумна идеята.
Аз ти ги обяснявах тези работи, ама ти не вдяваш, йок! Влиза Турция в Ирак, понеже може. Първо, че Иракската армия не може да се опре на една турска дивизия. Второ, на Ирак не му пука много, че турците избили някой и друг кЮрд - така те намаляват бъдещата работа на Иракската армия.
Ако досега Турция не е навлязла в Сирия, то туй е само политика и изчакване на удобния момент, да навлезе с по-малко загуби заедно със самолетите на НАТО. По-точно, първо самолетите да разпердушинят сирийската армия (с великото ПВО според Фичо ). После ще пуснат местните "въстанници" с много оръжие и въздушна поддръжка. И после да им остане само да събират овации и берекета и да си ограждат територията дет ще я откъснат от Сирия.
А твоето международно законодателство може да го пъхнеш в една дупка... така,де.
lukcho2
13 Апр 2012 07:16
Мнения: 3,244
От: Bulgaria
news.bg
"Северна Корея неуспешно изстреля ракета"
Е, сега взора Асадов от нийде надежда не види. Таман мислехме че Кимчо ще удари едно рамо, и сега - язък!
Езоп
13 Апр 2012 08:14
Мнения: 5,087
От: Greece
Ембаргото за износ на петрол трябва да удари всички страни с изключение на Щатите, които очакват да стабилизират долара си и накарат останалите да платят фактурата от световната криза.

Това не е само сега, те не са спирали да го правят.
ЗИП
13 Апр 2012 08:33
Мнения: 34,590
От: Bulgaria
Какво става и ще става в Сирия зависи само от Русия! И донякъде Иран. Китай подкрепя в СС на ООН. Днес в Белокаменнаята се събират външните министри на Русия, Китай и Индия които ще координират позициите си по глобални геополитически въпроси между които и Сирия и района на Североизточна Азия!
Едновременно с това Япония и Южна Корея са стъписани и изпадат в пристъп на паника от мащабните съвместни военноморски маневри на Русия и Китай които ще се проведат в района на Японско и Жълто морета в периода 22-29 април тази година.
Пред очите ни се създава нов геополитически алианс с огромен потенциал. Няма да е далеч времето когато това ще бъде парафирано и юридически....

Редактирано: 1 път. Последна промяна от: ЗИП
StrikeEagle
13 Апр 2012 09:52
Мнения: 21,073
От: Bulgaria
Къде ще бъде открито а-садистчето е ясно - дупка или канал.
Въпросът е:
Класическата процедура - фенерче-зъболекар-въже
или
опростената модерна процедура - държале.
Може пък сирийският народ да даде творчески принос...
VAERINGJAR
13 Апр 2012 10:48
Мнения: 1,700
От: Bulgaria
Наскоро Русия изпрати свой стражеви кораб от ЧМФ на "делово" посещение в Сирия - Натисни тук, с което показва, че няма да отстъпи ни на "йота" от позицията си. Ердоган не е Саакашвили и няма да рискува конфликт с Русия, колкото и да му се ще да угоди на Англия и САЩ. Така че според мен, горните му изявления означават, че Турция няма в никакъв случай да нападне Сирия сама, а би участвала само в официална операция на НАТО.
nespokoen
13 Апр 2012 13:30
Мнения: 351
От: Bulgaria
"НАТО обяви, че изключително сериозно приема задължението си да защити съюзниците в алианса, заяви говорителят на пакта Кармен Ромеро"

Да разбираме че същестува вероятноста и за несериозно отношение?


Иначе до една година барела ще се закрепи на поне 200 инфлационни долара.И е напълно възможно тази цифра да е оптимистична спрямо реалносттите .
Както са го забутали спиране няма , или поне аз не виждам.
Спартак
13 Апр 2012 16:08
Мнения: 3,230
От: Bulgaria
VAERINGJAR Много хубав сайт си цитирал
Добави мнение   Мнения:60 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща