Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Президентът приземи обещанията на Борисов за е-правителство
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:33 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
ablepsia
03 Май 2012 19:55
Мнения: 26,566
От: Bulgaria
"Ако искаме да развиваме земеделие, трябва да направим така, че фабриките, университетите и т.н. да се съберат на едно място, за да работят по-ефективно",


Нещо ми убягват причинно-следствените връзки...
Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: ablepsia
E6
03 Май 2012 20:16
Мнения: 29,550
От: 0
Някой май не е ял чембери скоро или пък слуша много жена си.....
Президентът приземи обещанията на Борисов за е-правителство
Плевнелиев призова кабинетът да погледне и отвъд магистралите

Химикал
03 Май 2012 20:43
Мнения: 1,082
От: Bulgaria
Кви клъстери го блъскат тоя клъстер у главата и кво иска да каже с тази чужда дума, която на български език значи "струпване"!!!
beagle
03 Май 2012 20:44
Мнения: 20,732
От: Bulgaria
Президент Плевнелиев се блъска в мантрата "РанЪт" . Това е събитие !!! Хапче реалистичен консерватизъм в местните ни условия , би му помогнало срещу "пазарните екстремисти" , които все още веят байрячето на "прехода" . В днешния календар на Света , Общото ни развитие е невъзможно , като "прост" продукт на частната инициатива . Някой "мислители" у нас не бива да забравят , че сме и всякак далеч от България на 1934-1939 г.. Малоумници , но и Престъпници . Вж долната дописка за образователната структура на "пазарния" ни бизнес и тогава говори за Общо развитие , някой си Георги Ганев !!! ...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: beagle
анастаси сиров
03 Май 2012 20:57
Мнения: 9,352
От: Bulgaria
Плевнелиев критикува Бойко?
Въх...
симпатяга
03 Май 2012 20:58
Мнения: 118
От: Bulgaria
Клъстер - здравеопазване?!
Но по принцип е прав.
duzov
03 Май 2012 21:10
Мнения: 9,106
От: Bulgaria
Тези "клъстери" нещо ми напомнят за ПАК /по-старите помнят - Промишлено-Аграрни Комплекси/
Firmin
03 Май 2012 21:12
Мнения: 33,549
От: Bulgaria
beagle, мило, липсваш ми! Тези дни се сетих за теб и за напора ти за реформи. Исках да те питам за ... умората. Умората ми се привидя като индикатор за ... край на прехода. Демек, преходът свършва с това, че умората се трупа и надделява и вече не ни се ще да "прехождаме". Ти все вопиеш за революция. Революция не в смисъл на революция, а на ... революция. Като револвер. Револвираме обществения механизъм. Как да превърти, обаче, при тази ... умора, мило. Имаш ли отговор или песът ти ще погледне умно и ще помълчи.
дъртреалист
03 Май 2012 21:33
Мнения: 11,678
От: Bulgaria
Брей-иии....
П А К... , наместо АПК,
Глей какви поуки дава историята, че забравяме само за едни 25 г.
А за елправ-то, ха-ха,
довчера повелята на Партията беше всеки да краде колкотоможе където и да е в администрацията, а сега някой се изцепва -
"вечи ниама дъ крадети"
Е ... как?
става същото като с рециклиращия завод.
НЯМА да има.
Докато мафията управлява.
Recycler
03 Май 2012 21:38
Мнения: 1,704
От: Germany
дъртреалист
редник
03 Май 2012 21:50
Мнения: 9,547
От: Bulgaria
Плевнелиев разкритикува плахо и вторачеността на кабинета и премиера в строящите се магистрали.

А-у, "Боянски ливади", може би?...
duzov
03 Май 2012 21:59
Мнения: 9,106
От: Bulgaria
Дърто, имаше АПК, но имаше и ПАК. Р`ийш ли?
letec55
03 Май 2012 22:08
Мнения: 10,701
От: Bulgaria
Електронното правителство не тръгва, защото подходът е сбъркан. Писал съм го много пъти. Услугите за гражданите и бизнесът, които се поставят във фокуса на проблема, са РЕЗУЛТАТ от вътрешните административни процеси. Ако ведомствата подредят къщичките си, ако автоматизират административните си процеси, то тогава и електронните услуги ще са резултантни, ще са естествен краен резултат. Те сега се поставят като ЦЕЛ, МС натиска ведомствата да включват в Единния портал (по Закона за електронно управление ) "своите" услуги без да се интересува от тяхното вътрешно състояние. Този подход обрича ведомствата на траен примитивизъм. Те трябва да "автоматизират" само услугите си само за целите на този Единен портал. При това за своя сметка. Големите пари от ОПАК са за МТИТС и за Единния портал, но само като "интегратор", като "единна среда" за обмен на информация и за ел. услуги. То това е нужно, но съвсем не е достатъчно, както се опитват да ни внушават. Министър Дончев преди време ми отговори обтекаемо и уклончиво на въпросите ми за Електронното управление и се впусна да брани отговорните чиновници. За които имам подозрение, че му бяха писали отговора... Голямата излагация цял МС воглаве с ББ да присъстват на демонстративна размяна на електронно подписани ПДФ файлчета и това да се представя за "електронно управление" би трябвало да им подскаже нещичко... Но явно ПРите пак са диктували действията...
beagle
03 Май 2012 22:54
Мнения: 20,732
От: Bulgaria
Firmin мили , от 03 Май 2012 21:12 ,
Да беше сетил , че песът играе по "правилата" . Революцията е мръсна дума , а ти не мисли , че като говоря за необходимост от дълбока Политическа реформа , имам предвид Реставрацията , като Историческа практика . Кучето просто се надява , някой от днешните ни политици да ... сбърка и предприеме Политически курс към Общо развитие на страната . Държавата и Обществото ни не се развиват , Приятелю . Моделът , който практикуваме е от предвоенната ни история , а данните за Системата на общият ни живот , идат в твърде неоптимистична прогноза за бъдеща такава ...
падналотмарс
03 Май 2012 23:18
Мнения: 2,918
От: Bulgaria
като чета таз дописка
ме налега една сантиментална носталгия
и си спомням как прадедо ми преди да умре
ми думаше
сине сине
штаслив ша бъдеш ако доживееш
да видиш бъдештето
електронно правителство да те управлява
трактор клъстер да оре
жена ти да ти дойде на погребението
а преди това и на назначението
и да склопиш доволно очи
skyspirit
03 Май 2012 23:41
Мнения: 5,763
От: Bulgaria
За да тръгне електронно правителство, трябва да има безплатни е-сертификати (или както са го направили естонците - личната карта с чип може да се ползва за всичко). Но има едни хорица, които са се запънали и държат да продават тази екстра на матряла срещу 24 каймета год.абонамент. А и разни агенции-мафийки много здраво стискат кокала и нямат интерес да се оптимизира работата, защото половината администрация ще трябва да се изхвърли на улицата. Да не забравяме и банкерското лоби - и то няма интерес - колкото са повече услугите, толкова повече таксички и комисионни.
Геновева
04 Май 2012 00:47
Мнения: 24,361
От: Bulgaria
Как няма да се вторачва Нашият в магистралите, ами те искат постоянен надзор и дори след като са построени, пък и 20 километра да са!
Ето последни новини от магистралата, дето отидоха толкоз лентички!
Продължава работата по отстраняване на установените дефекти по магистрала "Люлин", съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Специалният екип на АПИ за наблюдение на аутобана извършва ежеседмични проверки. За времето от началото на април за сметка на изпълнителя са укрепени две свлачища, възстановени са паднали пътни знаци и указателни табели, хоризонтална маркировка, премахнати са дефекти по пътната настилка. Освен това са почистени 54 фуги на мостовите съоръжения. До края на май предстои да бъдат почистени други пет фуги, да се довърши възстановяването на хоризонталната маркировка и укрепени още пет свлачища. Ремонтите се правят, без да бъде спирано движението по първата изцяло завършена магистрала в България.

от последния Монитор, ама не мога да намеря линка.
Brightman
04 Май 2012 03:30
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
Конституция на Република България

Глава четвърта
ПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКАТА

Чл. 92.
(1) Президентът е държавен глава. Той олицетворява единството на нацията и представлява Република България в международните отношения.
...
Чл. 98.
Президентът на републиката:
1. насрочва избори за Народно събрание и органи на местно самоуправление и определя датата за произвеждане на национален референдум, когато за това има решение на Народното събрание.
2. отправя обръщения към народа и Народното събрание.
3. сключва международни договори в случаите, определени със закон;
4. обнародва законите;
5. утвърждава промени на границите и центровете на административно-териториалните единици по предложение на Министерския съвет;
6. назначава и освобождава от длъжност ръководителите на дипломатическите представителства и постоянните представители на Република България при международни организации по предложение на Министерския съвет и приема акредитивните и отзователните писма на чуждестранните дипломатически представители в страната;
7. назначава и освобождава от длъжност и други държавни служители, определени със закон;
8. награждава с ордени и медали;
9. дава и възстановява българско гражданство и освобождава и лишава от него;
10. предоставя убежище;
11. упражнява право на помилване;
12. опрощава несъбираеми държавни вземания;
13. наименува обекти с национално значение и населени места;
14. информира Народното събрание по основни въпроси в кръга на своите правомощия.
-
Чл. 99.
(1) Президентът след консултации с парламентарните групи възлага на кандидат за министър-председател, посочен от най-голямата по численост парламентарна група, да състави правителство.
...
Чл. 100.
(1) Президентът е върховен главнокомандващ на въоръжените сили на Република България.
(2) Президентът назначава и освобождава висшия команден състав на въоръжените сили и удостоява с висши военни звания по предложение на Министерския съвет.
(3) Президентът възглавява Консултативния съвет за национална сигурност, чийто статут се определя със закон.
(4) Президентът обявява обща или частична мобилизация по предложение на Министерския съвет в съответствие със закона.
(5) Президентът обявява положение на война при въоръжено нападение срещу страната или при необходимост от неотложно изпълнение на международни задължения, военно или друго извънредно положение, когато Народното събрание не заседава. В тези случаи то се свиква незабавно, за да се произнесе по решението.

Чл. 101.
(1) В срока по чл. 88, ал. 3 президентът може мотивирано да върне закона в Народното събрание за ново обсъждане, което не може да му бъде отказано.
...
Чл. 102.
(1) В изпълнение на своите правомощия президентът издава укази, отправя обръщения и послания.
...
Чл. 103.
(1) Президентът и вицепрезидентът не носят отговорност за действията, извършени при изпълнение на своите функции, с изключение на държавна измяна и нарушение на Конституцията.
...
Натисни тук

Някъде в правомощията на президента да пише, че електронни правителства, клъстъри, осигурителни ваканции и подобни са негова работа ?
-
Плевнелиев по същество извършва държавен преврат и нарушава Конституцията с което попада под ударите на нейният Чл. 103.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Brightman
dobadoba
04 Май 2012 03:33
Мнения: 5,891
От: Bulgaria
Мислех, че такива мисли са запезена марка на хаджи бат'Бойко Строителя.

Имам чувството, че президентът говори заради говоренето.
И се усмихва също.
А трябва работа, много работа.
nikcv
04 Май 2012 04:12
Мнения: 7,474
От: Bulgaria
Какво стана с президеншата?
Brightman
04 Май 2012 04:13
Мнения: 23,083
От: Bulgaria
Мислех, че такива мисли са запезена марка на хаджи бат'Бойко Строителя.

Хаджи бат'Бойко Строителя е глава на изпълнителната власт и независимо, дали сме съгласни с него или не, независимо дали ги считаме за правилни или погрешни, слова за електронно правителство, срокове, инвестиции и т.н. са точно негова работа. Защото те са работа на изпълнителната власт.
-
В никакъв случай, обаче не е работа на президента. И ако нещо е най-дразнещо, то това не е, че Плевнелиев дрънка глупост, след глупост и излага себе си и България, а че демонстрира нагло незачитане на Конституцията. Като са го вълнували толкова санирания, клъстери, осигурителни ваканции, ами да си беше стоял строителен министър, а не да плаче сега за импийчмънт. Като не може да бъде президент, то що се кандидатира ? Или не е виновен лудия дето изяжда зелника, а тези дето го избраха ?
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Brightman
Добави мнение   Мнения:33 Страница 1 от 2 1 2 Следваща