Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Гръцкият вот ще е израз на безнадеждност
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:45 Предишна Страница 3 от 3 1 2 3
VOCI
05 Май 2012 04:52
Мнения: 28,177
От: Antigua and Barbuda
Кога ще е готова станцията на Лъвов мост ?
Нема да ги оставим да мръзнат зимъска.
paragraph39
05 Май 2012 06:37
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
„Файненшъл таймс”: Крайно-дясна партия набира популярност в Гърция
05 май 2012
Пред църква в занемарен район на центъра на Атина се чете изписано с бяла и синя боя на тротоара недвусмислено послание „Чужденците вън от Гърция”. Кварталът около църквата „Агиос Пантелеймонос” е сборище на „Златната зора”, крайно-дясна партия с неонацистски наклонности, и район, където групата се очаква да получи значителна подкрепа в парламентарните избори в неделя. Кварталът също е и дом на голяма имигрантска общност, пише "Файненшъл таймс".
„Тези момчета от „Златната зора” разчистиха площада. Преди не можеше да се идва през вечерта, тъй като бе пълно с имигранти, продаващи наркотици, понякога ставаха разправии”, казва Рена, 75-годишна пенсионерка, живееща сама близо до църквата. „Аз съм им благодарна и ще гласувам за тях”.
Подкрепата за крайни групировки в Гърция рязко е нараснала по време на триседмичната предизборна кампания, като изследвания на общественото мнение показват, че гласоподавателите възнамеряват да накажат основните партии, които обществото държи отговорни за безпрецедентната икономическа криза.
Дясната партия „Нова демокрация”, чиито лидер е Антонис Самарас, се надява да събере 30% от гласовете и да оглави нова коалиция. Неговият потенциален партньор в правителството ще бъде Панелинското социалистическо движение (ПАСОК), оглавено от бившия финансов министър Евангелос Венизелос, който се надява да събере поне 20% от вота.
На изборите през 2009 г. „Златната зора” получи 0.23% от гласовете, но сега изглежда ще спечели 4-5% и за пръв път ще влезе в парламента. Новооткритият ентусиазъм за партията представлява шок за много гърци.
StrikeEagle
05 Май 2012 10:09
Мнения: 21,073
От: Bulgaria
Кога ще е готова станцията на Лъвов мост ?
Септември месец Боко реже лентата.
От Ломско Шосе до Лозенец.
Воцко, наздраве!
Чичо Фичо
05 Май 2012 17:04
Мнения: 24,838
От: United States
Прави впечатление гръкоманията без граници на колегата Николас, уважаван и много интелигентен форумец, с когото съм имал контакти и знам, че разбира отлично гръцкия проблем. Но все пак това "не ги мислете гърците", "всички самолети за Крит са пълни (с немци)" иде от много старо време и напълно заслужава Паисиевото "О, неразумни". Има и нещо от комунистическо време, когато и за некомунистите беше примамлив "стилът" на Л. Живкова да ходи на пазар в Атина - най-близката заграница.

Нашият новобългарски етнос се формира в борба - за оцеляване - с гърцизма и с вредата от фанариотството в/у националната ни душа, борба с безбожието и безхаберието, чуждопоклонството и корупцията, насаждани от "непоринатата византийска воня" (Ботев). Гръцкият стопански и общонационален колапс сега според мене е непосредствен резултат на онова, което фанариотите вградиха в основата на новогръцкия етнически проект, и с това е едно закъсняло историческо възмездие als ob. Както и отцепването на Косово беше закъсняло историческо възмездие за Сърбия за отцепването и отродяването й на западните бълг. земи.

Като се добави и колапсът на македонизма, и проблемите пред социално-инженерните роекти на Румъния и Турция, какво друго и тряббваше на България, освен да се обзаведе с приматско правителство?
Добави мнение   Мнения:45 Предишна Страница 3 от 3 1 2 3