Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Гущерите късат опашки на поразия
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:31 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
wreckage
04 Май 2012 19:44
Мнения: 32,883
От: Bulgaria
Натисни тук
Krivcho
04 Май 2012 19:48
Мнения: 1,658
От: Bulgaria
Тия от Брюксел ядат доматите с колчетата,а картофите ги вадят с динамит.Само надрусан чужденец,от рода на Уорлик,може да твърди,че престъпността в България е преборена.В страната ни няма корупция.Всички са консултанти.
aver4e
04 Май 2012 20:22
Мнения: 12,201
От: Bulgaria
Образно казано, държавата отива на зрелостен изпит по годност за европейско членство

Светльо, а според мен отива на м@йната си
ОвенЕдинак
04 Май 2012 20:29
Мнения: 1,901
От: Bulgaria
Да...........постарал се другаря Терзиев да размишлява като един зоолог на тема "гущери и прилежащите им опашки" , но някои негови колеги са малко по прями и директни и стигат по далеч - от опашката та чак до "главата" на въпросното гущерче . Натисни тук
Maradona
04 Май 2012 20:45
Мнения: 1,391
От: Argentina
На такава стъпка за дриблиране май и казваха соцантропология, нещо като социален балет.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Maradona
dvama_drugari
04 Май 2012 21:02
Мнения: 563
От: Bulgaria
Предстоящият юлски доклад ще бъде свидетелство за зрелост не само на българската демокрация, но и на нейните европейски възпитатели, които рискуват да станат за резил, надвити от питомците си.

Вярвам свято в Бог и в причинно-следствените връзки. Простете, но какво общо има мама-комисия с родната ни демокрация? Защо изобщо следва да се свързва "демокрация"-та с процеси, където имат значение компетентността /в смисъл на информираност и умение да се вземат решения/, ефективността /което значи подреждане на целите/ и ефикасността /сиреч целта да се постигне по най-добрия начин/?
Не за "гущерите", а за нас, уважаеми г-н Терзиев, за всички нас бие камбаната. Ние, като общество, сме неинформирани, нерешителни, нецелеустремени и абсолютно невежи за причинно-следствените връзки
За да проверя твърдението си, ще задам елементарен въпрос към всички:
От години се знае, че топлофикациите са в фактически фалит, със стотици милиони, а напоследък темата се разисква достатъчно и във форума на любимата газета.
Какво развитие очаквате лично Вие?
1/ Всичко да продължи по старому
2/ Някой да се сети, че е време за санкции към безхаберниците
3/ Санкциите да бъдат приложени "по държавному", тоест покрай сухото да изгорим всички
Mladya hqsh
04 Май 2012 21:11
Мнения: 7,050
От: Bulgaria
ерата на европейската демокрация, в която изчезващите видове се признават за защитени видове

Това е действителното положение!
За съжаление!
Mladya hqsh
04 Май 2012 21:17
Мнения: 7,050
От: Bulgaria
Нерде Ямбол (електрификацията), нерде Стамбул (Европейската комисия)!
Т.е. къде е пичинно-следствената връзка?
Или лаф да става?
Mladya hqsh
04 Май 2012 21:20
Мнения: 7,050
От: Bulgaria
Топлофикацията, де ... и на тях да им...
Дорис
04 Май 2012 21:33
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
...процеси, където имат значение компетентността /в смисъл на информираност и умение да се вземат решения/, ефективността /което значи подреждане на целите/ и ефикасността /сиреч целта да се постигне по най-добрия начин/?


Компетентност, ефективност и ефикасност - къде ги виждате у нас, в братската ЕС, в бащинските САЩ и въобще по терените (и лотовете, хи-хи) на цивилизационния ни избор?!

И не ми отвръщайте със сърцераздирателни примери от Русия. Щото при демокрацията щяхме да ставаме "Швейцария на Балканите"!
Apolitichen
04 Май 2012 22:14
Мнения: 9,749
От: Bulgaria
Защо изобщо следва да се свързва "демокрация"-та с процеси, където имат значение компетентността /в смисъл на информираност и умение да се вземат решения/, ефективността /което значи подреждане на целите/ и ефикасността /сиреч целта да се постигне по най-добрия начин/?
Демокрацията не беше ли компетентен/информиран избор за ефективен живот!?
От години се знае, че топлофикациите са в фактически фалит ....Какво развитие очаквате лично Вие?

От години се знае (трети семестър химия - термодинамика), че биогоривата (алкохоли, етери, естери и орг. киселини) нямат достатъчно енергийна плътност за да се използват за гориво в транспорта. Ама намират се другари, и то не двама, къде "демократично", по силата на закона, ни вкарват в технически фалит.
От години се знае, че "вятърничави" електроцентрали не могат да бъдат ядро на електроснабдителна система (дори и Тодор Живков, иначе щеше да нацвъка ВЕЦ-ове на всяка вада), но "демократично" плащаме по 86 ст. за киловат "зелен хайвер".
От години се знае, че парниковият газ, защитаващ планетата Земя от космически студ и пек, е пáрата, ама куп другари хвърлиха на вятъра парáта да гонят въглеродния диоксид.
Това, което не се знаеше от години, е че "инвеститорите" не са си изпълнявали договорите, мамили са държавата и контаргентите/работници. Например ОЦК-Кърджали, едно от най-печелившите преприятия, поне до 2000 г., фалира в ръцете на баш инвеститора, с дългогодишен опит ... по фалитите (Кремиковци например).
Очакваното развитие е другарите да станат по-грамотни. В България се прилага и "принудител отбор" чрез разстрел.
За топлофикация има няколко варианта: Единият, след санирането, жилищните кооперация стават еднолична собственост с ВИП услуга външно топлоснабдяване; Вторият - индивидуално-групов договор за топлоснабдяване - един в кооперацията да не иска да ползва, никой не се топлоснабдява с външен източник. Най-реалистичният е "връщане към природата" - на село (самостоятелни къщи), с дърва и въглища.
Mars Attack
04 Май 2012 22:53
Мнения: 12,996
От: Bulgaria
Като оставим настрана задължителните камъни в градината на управляващите сега динозаври (от подвида "гербодонти" ), статията ми хареса, направо си е като на някой доктор по журналистика ..., а, то пък май научната степен вече я няма (г-н Терзиев не трябва да се обижда на критиките по този повод ! ). Използваните метафори са си съвсем на място, само дето за крайните страдалци в Джурасик парка с име Република България много малко е написал (едва в последния параграф). А именно те са най-големите потърпевши от този 22 годишен динозавърски преход ...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Mars Attack
uchiger
04 Май 2012 22:56
Мнения: 283
От: Bulgaria
"Моментът е много важен, защото, както настояват нашите социални палеонтолози, ЕС трябва да обяви, че мезозойският преход в България е свършил и е настанала ерата на европейската демокрация"Терзиев, Светлюю тез ли щте ти дават акъл, дет са затънали и в скоро време са с паничката ако не напечатат.Да му мислят тез дет им е малка територията ако ме разбираш...
Mars Attack
04 Май 2012 23:08
Мнения: 12,996
От: Bulgaria
ОвенЕдинак,

Добър линк !!!
Mars Attack
04 Май 2012 23:34
Мнения: 12,996
От: Bulgaria
"изчезващите видове ..."

Грешка: мисля, че видовете, които има предвид г-н Терзиев, НЕ изчезват, а само мутират, и то външно, за прикритие и сливане с външната "демократична" среда - на това му се викаше мимикрия (като ще използваме терминология от зоологията). Мутрите (кои с ланци, кои в партийни скъпи костюмчета) станаха уважаеми пулитици-"консултанти" и/или преуспели (в грабежа) бизнесмени (разбирано по нашенски), приеха си удобни за замитане на следите закони "в 12 без 5", и ... шапка на тояга ! Брюкселските бюрократични зелки да пасат трева. Кой квото можа, завлече, сега, както казал дядо поп, "Късно е чадо, мандалото хлопна !"
Европеец45
04 Май 2012 23:56
Мнения: 1,645
От: Bulgaria
От години се знае (трети семестър химия - термодинамика), че биогоривата (алкохоли, етери, естери и орг. киселини) нямат достатъчно енергийна плътност за да се използват за гориво в транспорта.

Аполитичния, бошлаф си!
Тука имат влияние други фирмички, като Лукойл,Шел,разни нефтодобивници с арабски произход и т.н., но горивата са си отлични.Друг е въпросът , че им бутат пръти в колелата на развитието и приложението.
Аз лично през 2000 година карах Голф 2 дизел с олио над 70000 км около 4 години, без никакъв проблем за двигателя, но оттогава много неща се промениха...
Maradona
05 Май 2012 00:00
Мнения: 1,391
От: Argentina
Гущери срещу Гергьовден е черен хумор без хумор, но който ги харесва да си ги яде.
Честито и наздраве на именниците в неделя и много гости!
LEFT
05 Май 2012 09:05
Мнения: 1,343
От: Bulgaria
Голяма част от тези които ни управляват или техните приятели(приятелки) отдавна са откъснали опашките си.
Mars Attack
05 Май 2012 13:06
Мнения: 12,996
От: Bulgaria
Пак поглеждам (вече събота) - нещо много слаб моабет под г-н Терзиев ? ... Мдааа.
buratino
05 Май 2012 13:59
Мнения: 210
От: Bulgaria
слабо Терзиев слабо....вече си безинтересен.

ОвенЕдинак

много по интересно.
Bubeto_ot_Sochi
05 Май 2012 14:59
Мнения: 1,147
От: Russian Federation
Соченият като "октопод" Алексей Петров внезапно напусна в петък домашния си уют по решение на Софийския градски съд и се върна в сенчестия арест, за да не дразни европейците, че още се припича на слънце.

Гущери леят крокодилски сълзи за алигатори. терзиев, не изпадайте в шок, организирайте подписка за въстзновяване на домашния уют на Трактора.
Добави мнение   Мнения:31 Страница 1 от 2 1 2 Следваща