Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Поп певците ни не са подготвени, не знаят нотите
Добави мнение   Мнения:14 1
Nafarr
04 Май 2012 20:48
Мнения: 2,780
От: 0

А къде е Васко Пармаков?
С удоволствие си спомням концертите във фоайето на Музикалния театър от началата на демокрацията. Публиката се побираше на три-четири реда сгъваеми столове, но духът беше страхотен!
Помня и едни концерти в един клуб в Ленинград по време на перестройката... Билетите за следващия концерт или по-скоро следващата джем сешън се продаваха единствено в антракта, в 2 ч. през нощта и така се ограничаваше достъпът на случайни и неподготвени...
Дорис
04 Май 2012 21:57
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
Заглавието кърти, Джийвс... Пардон, Джеймс исках да кажа. Такава новост и неочакваност!

Не разбрах що господинът "нямал възможност да избяга по времето на социализма". Изходна виза за спринт ли не са му дали, гадовете??
Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: Дорис
Mars Attack
04 Май 2012 23:54
Мнения: 12,996
От: Bulgaria
Защото след като "избягаш", на роднините и близките им правеха живота доста напрегнат (да си близък на "невъзвращенец" означаваше да си дагмосан). Хеле пък с такива родилети като на интервюирания... "не стаа".
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Mars Attack
sofeto
05 Май 2012 01:48
Мнения: 1,695
От: Bulgaria
"- Препоръчвам на всички, които смятат да се захващат сериозно с музика, да минат през classическото образование. Независимо от жанра. Дори и за поп музиката важи, макар че там вече се намесват компютрите, и те поправят пропуските. Не можеш да смяташ, че музиката започва от теб нататък - такъв музикант е обречен. За съжаление младите често смятат, че е така."

Без да се подигравам но едно време наричаха естрадният отдел "към" БДК(три годишно следване) "естраден техникум". Познайте защо? Много е прав Заберски-син че сегашните естрадни трубадури хабер си нямат от къде започва музиката. Само да познаваш нотите е един вид примитивизъм!!!
Редактирано: 4 пъти. Последна промяна от: sofeto
ivo kunchev
05 Май 2012 07:14
Мнения: 5,363
От: United States
Ако можеш - те купуват. Ако не можеш - те отхвърлят. Тогава вече се връщаш в България.

Последна спирка? Мда-а...
Ricshaw_Man
05 Май 2012 19:19
Мнения: 192
От: Virgin Islands, British
Аз съм дете на социализма, и то от онова преходно поколение, което закачи и от двете епохи. Та ако имах тогава възможност да избягам, щях да го направя с най-голямо удоволствие.

Ние го направихме по-късно и не съжаляваме, избягвайки от ада на простотията.
VBA
05 Май 2012 19:27
Мнения: 3,335
От: Bulgaria
А Софи Маринова дали знае нотите?
бонго-бонго
05 Май 2012 19:39
Мнения: 26,313
От: Swaziland
Аз съм дете на социализма, и то от онова преходно поколение, което закачи и от двете епохи. Та ако имах тогава възможност да избягам, щях да го направя с най-голямо удоволствие.

През 1989 г. си бил на 20 години.... T.e. на 20 си получил "възможността да избягаш".
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: бонго-бонго
Ricshaw_Man
05 Май 2012 20:49
Мнения: 192
От: Virgin Islands, British
Абе човек, бягай от България докато все още си жив, за да разбереш, че не си живял.
Ти си квалитетен музикант, т.е. специалист по музика и да речем в САЩ само за един урок ще ти кихат по $100.
Каква България те е подгонила? Намери си 10 ученика и тогава пак ще приказваме. Остави какво пишат из форумите и какви въпроси задават из кръчми и площади.
Това са гладни червени нещастници, които ще ти отровят живота. За САЩ с първия възможен полет и конец фильма. Остави ги да мислят, че са най-умните.
Нека се радват на акъла си и на празните си джобове. LOL

Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Ricshaw_Man
gratzian
05 Май 2012 22:46
Мнения: 1,064
От: Canada
Не съм напълно съгласен с констатацията концентрирана в заглавието. Познаването на нотите е полезно за един музикант, но точно толкова колкото и познаването на азбуката за вещия разказвач. Има хора които просто усещат музиката и могат да творят, пеят и свирят без дори да познават и една нота. Световната сцена е изпълнена с такива. Разбира се, ако си в гилдията, би било срамота да не се опиташ да опознаеш и теоритичната част на тази ми ти пуста "краста" (все пак ти отваря нови хоризонти и ти позволява теоритично да си обясниш онова което правиш пракитически) , но в никакъв случай не е задължително.
ivo kunchev
06 Май 2012 07:02
Мнения: 5,363
От: United States
(все пак ти отваря нови хоризонти и ти позволява теоритично да си обясниш онова което правиш пракитически)

Грацо А практическото е : " Каракът ше гледаш кво прай - ъц,две, три- ъц,две,три..."
Тъпо Говедо
06 Май 2012 07:23
Мнения: 2,041
От: 0
Mars Attack
04 Май 2012 23:54

Защото след като "избягаш", на роднините и близките им правеха живота доста напрегнат (да си близък на "невъзвращенец" означаваше да си дагмосан).

Не и ако роднините и близките им бяха от "голямото добрутро". За тях това не се отнясяше, познавам лично няколко такива и никому косъм от главата не е паднал.

***

Още един световно неизвестен музикален гений раздава квалификации от имагинерен пиедестал, на който се е поставил сам. Лили Иванова не познава нотите, (това е медицински, пардон, потвърден от българския съд факт - справка делото срещу Митко Щерев), но е била високо ценена както от публиката (че и до днес), така и от предтечата на това ... явление
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Тъпо Говедо
четвертая вьlсота
06 Май 2012 08:10
Мнения: 157
От: Monaco
(автор на голяма част от хитовете на Лили Иванова),

Хитове за кого? За бай тошо и компания?? приликата бсъс сегашната "сериозна" чалгаджийница е поразителна а публиката наследствена...
gratzian
06 Май 2012 19:00
Мнения: 1,064
От: Canada
Иво, ако сър Пол, Стефан Грапели, и хилядите още нотно неграмотни изпълнители трябваше да се явяжат за "категория" пред изпитната комисия от "онова време" щяха да ги скъсат на "прима виста".
Добави мнение   Мнения:14 1