Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Анкара дава рамо за Велика Албания
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:55 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща
редник
10 Май 2012 20:41
Мнения: 9,547
От: Bulgaria
Турция ще помогне на албанските братя, ако е необходимо, ще им окаже и военна помощ, заяви турският премиер...


Ами сега?
Как ще реагира НАТО, а и ЕС - та ние и Гърция сме членки, а ни заплашват с война?!...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: редник
RumenS
10 Май 2012 20:44
Мнения: 6,895
От: Bulgaria
Некой онзи ден дрънкаше че понеже у нас нямало албанци, нямало защо да се притесняваме от турските мераци. Интересно какво ще направи Турция, ако някакви си турци /у нас албанци нали няма/ кажат че имат нужда от военна помощ.
aver4e
10 Май 2012 20:47
Мнения: 12,201
От: Bulgaria
Ми както са реагирали Чембърлейн и Даладие 38-ма. Просто ще одобрят аншлуса
Pisi Misi
10 Май 2012 20:51
Мнения: 4,602
От: Bulgaria
Българите, както винаги в най-новата ни история, политически са неадекватни за онова, което става около нас. Години наред търпяхме шиптърите да разказват играта на Скопие, но си мълчахме. Мълчахме, когато и онези в Скопие се изгавриха и се обявиха за древни македони. Признахме им някакъв несъществуващ език. щели сме да ги падкрепяме за ЕС. но не обръщаме внимание на опитите на Гърция да ни каже, че двете държави имаме интерес да не сме заклещени между налудна Турция и велика Албания.
Не стига, че не си знаем историята, ами и не си вадим изводи от нея.
Нейсе. Запуши я. Важното е Николайчо да е любимец на Килърито.
dabedabe
10 Май 2012 21:02
Мнения: 19,395
От: Antarctica
Абееее, Юрдуган, сопри ся! Халбанците могат да бъдат лесно озаптени. Надявам се постепенно военните бази на чужда територия да бъдат затворени. Нека да помислим, както пишеше Д. И. Що щат толкоз мирикански бази по света? И докога ще е тъй? Америка , Ингилизия и Франца ги намирам нефелни.
падналотмарс
10 Май 2012 21:09
Мнения: 2,918
От: Bulgaria
ако имаш опорна точка
можеш да повдигнеш дори албания
само с едно рамо
а ако имаш нешто между краката
требва само точка
бабник
10 Май 2012 22:27
Мнения: 1,157
От: Azerbaijan
"членки" на НАТО?!? За член в женски род е друга думата.
потребител,07
10 Май 2012 22:57
Мнения: 8,146
От: Bulgaria
Албанците имат право на самоопределение и създаване на по-голяма държава, Турция ще помогне на албанските братя, ако е необходимо, ще им окаже и военна помощ, заяви турският премиер Реджеп Ердоган, цитиран от агенция ФОНЕТ, сръбски и косовски медии.

Ердо не беше ли болен от рак?!
Иначе, не му стигат проблемите с кюрдите, че и с бюрмците да се занимава! По-скоро казаното е сръбско-косовска уйдурма.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: потребител,07
Don
10 Май 2012 23:07
Мнения: 19,057
От: Bulgaria

А някой искаше Турция да влезе в ЕС?
anacephal
11 Май 2012 00:11
Мнения: 3,134
От: Bulgaria
Той Реджеп хубаво се е изходил по въпроса, ама защо това което според него е позволено на албанците в Македония не е позволено на кюрдите в Турция?!
Nikolai Haitov
11 Май 2012 01:01
Мнения: 1,033
От: Bulgaria
Това е просто един звънец, камбана за заспалите. Няма значение дали това е казано на глас. Делата на Турската държава потвърждават тезата, че турците отново искат да бъдат поробители на съседите си. Босна, Косово, сега и Сирия, колко още примери са нужни? Или ще си напазарим нови СС или изчезваме като нация. Кратко и ясно.
paragraph39
11 Май 2012 01:05
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
Ето до какво води, когато Гражданин на една държава и юридически принадлежащ към Нацията й, чувства и счита себе си за принадлежащ към друга Нация- иска и върви към откъсване( но НЕ само личностно-Гражданството, а барабар и с територията) от Нацията и държавата й, към която принадлежи и присъединяване към Нацията и държавата й, към която иска да принадлежи!
Албанците по Етнос в Македония са МАКЕДОНЦИ по Националност- защото са Граждани на Република Македония!
Турците по Етнос в България са БЪЛГАРИ по Националност- защото са Граждани на Република България!
Който НЕ си харесва юридическата Националност-т.е., Гражданството си по паспорт!- "Прав му път и здрав му кон!" към другата Националност и държавата й, които иска и му харесват! Сиреч, да си направи "Голяма Екскурзия"(еднопосочна) към държавата на Нацията, която си харесва! Иначе, по-добре "Възродителен процес", отколкото Гражданска война, инициирана от друга(та) Нация и държавата й!
A Bulgarian in the USA
11 Май 2012 01:34
Мнения: 2,540
От: United States
" Колай геле, чорбаджилар! На конференция
от Стамбул чак,
по даден знак,
пристигам с бир кючук парче претенция.


Признавам, моя милост доста позагази я
почти навред;
немах късмет
нито в Европата, нито из Азия.


Затуй разбирам, хелбете, че в гюрюлтията
отиде зян
бизим юрган
и чергата на Ганьо бей — комшията. "

Хр. Смирненски


Но по прославените точки четиринадесе
на Уйлсон
(хаир олсун!)
желая туй, което мене пада се.


Желая комшулук на запад със Албания,
защото знам,
че днеска там
по този повод станали въстания.


На север зле сме… щем-не щеме… то
видело се:
Дунав едвам,
а пък оттам
на юг ще се пазарим с Венизелоса.


Арменците са обеднели и за икономия
аз бих казал:
от мен еллал —
да сторим нещо като автономия.


И тъй сега съгласни сте вий, без съмнение,
по всичко с мен
и че освен
това ще ми платите бир обезщетение!

Гладиатор
11 Май 2012 01:41
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
Що да не се перчи, Ердоган. С гърците ши му й трудно - армията им достатъчна и обучена. Едва ли ще започнат някога война а и гърците са със здрав разум и не биха допуснали нарушаване на раввновесието на силите -- майтапи със сигурността си не правят.
Обратно -- нашите държавници са на трагично ниво -- лековерни и невежи наивници, вярващи безрезервно, че ако стане нещо НАТО ще е спасителят. А най-долния лъжец Аньо Ангелов успя да омагьоса с документи цялото Народно събрание. Човекът за да уйдиса на американците да направи армията ни васална и да ходи на мисии, за да служи на американската политика чрез нашите пари, такива фантасмагории съчини в разни Бели книги, отбранителни стратегии и прочие тъпни. Там, например най-сериозно се разглеждат нещата из целия свят и за военната осигуреност се съди по климата, терористи, престъпници и събития през девет земи. И няма една дума за съседите около нас. Все едно че на границата ни няма около 300 000 армия с плътни части, които не им е нужна даже мобилизация, и докато свят светува няма да ни закачат никога и за нищо. А нашите вместо да предприемат някакви действия, се занимавали с фантасмагории -- сбирки, симпозиуми, красиви приказки и самохвалства далеч от действителността, постоянни съкращения кръстени с думата реформи, мисии за опазване световния мир и харчене пари за прочие тъпни ... Пише в Бялата книга, че ако някой ни нападнел щели да осигурим пристанища летища и пътища да дойдат от НАТО и рамо до рамо да избием врага.... съвсем сериозно, препоръчаха ми да я прочета за да се посмея, за майтап... ма мене ми се пререва, кат видях кво пише и че воени и цивилни страртези нямат мозък за 2 стотинки
И как иначе -- работите с войската ни си вървяха добре докато не се намеси чуждестранния щаб -- преди от Варшавския, сега от НАТО. Преди преписваха руски неща като папагали, без да мислят, сега преписвали по същия начин от НАТО-вци, отново без да мислят.
Получила се е, цитирам: "ашлама от назубрена руска теория и ашладисана върху нея назубрена американска теория ".
И какво ли да измислят генерали които у главата си имали консервирано руско военно дело от втората световна, което даже и не проумяват (то изисква много артилерия и много жертви) правят се на НАТО-вци и се мъчат на сляпо да прилагат чужди практики изискващи необходимата техника, а те я нямат -- какво могат да сътворят такива -- папагалски изкопирано военно дело, дето за нищо не ставало. На такива генерали едва ли през ум ще им мине да сътворят родно военно дело. Умът им е робски, манталитетът им на нисши същества -- не на творци и съзидатели а на преписвачи -- действието copy-paste, тези го имат за естествено. Тези, сегашните, са на светлинни години от царските генерали. Сегашните не служели на страната си и на армията а за заплати и пенсии. В действителност армията ни, по настоящем, не знаела как да воюва а и нямало с какво -- много било потрошено, не си давали зор да го поддържат, а купували нови, скъпи и безсмислени играчки, невръзващи се с нищо необходимо. Теорията витаела в розови облаци, без връзка с практиката
Дано не е вярно това ... преразказвам по-памет
Редактирано: 6 пъти. Последна промяна от: Гладиатор
Гладиатор
11 Май 2012 02:12
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
Иначе деянията на Ердоган са показател за манталитета на турския политически елит -- османската империя е още в главите им и при първа възможност ще се възползват -- дали след 10, 20, 30 или повече години...
На нас -- тежко ни -- с политици които се държат все едно, че отсега нататък държавата ни няма да воюва и те са тръгнали да харчат парите от данъците ни не за нашата си армия, а за оправяне и опазване на световния мир.
А ако стане нещо, не дай си Боже, НАТО задължително и моменталически ще ни оправят
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Гладиатор
Чичо Фичо
11 Май 2012 04:57
Мнения: 24,838
От: United States
Цялата патърдия за албанската опасност от няколко броя насам е почерпана изключително от македонистки и сръбски източници. И тази новина цитира сръбски източник, на който може да се вярва само за датата. Ако някой е намерил независима от сръбски източник информация за това събитие, моля да даде линк. Сърбия е в остра политическа криза, има сигнали за масови фалшификации на изборите, а турската тема винаги мобилизира сръбската "улица".

Това, което Ердоуан (който наистина бил болен от рак, Уикилийкс март т.г.) е казал според няколко независими източника миналата есен в Скопие на официално посещение, е, че Турция подкрепя Македония за ЕС и че тя за негово съжаление ще влезе там преди Турция. Не е отварял приказка за репресии срещу албанците.

Чичо Фичо
11 Май 2012 05:01
Мнения: 24,838
От: United States
Басам Тиби показа с голяма прозорливост (вж. темата ми за него), че османизмът на АКП, както и тюркизмът, са само помощни оръдия на ислямизма - когато тюй победи, ще се разправи и с тях, понеже са му чужди по същността си. Османизмът е обидена мимикрия, че няма да ги пуснат в ЕС.

Ердоуан е сунит, повечето лидери на АКП (вкл. Абдуллах Гюл) са последователи на Фетуллах Гюлен, албанските мюсюлмани са шиити сектанти, а Ирак и Иран заплашват Турция с радикализиране на нейните шиити, които са 40% от населението в Анадола и само 10% от тях са кюрди.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Чичо Фичо
Bay Hasan
11 Май 2012 07:25
Мнения: 8,555
От: United States
Аре,на бас,че утре ще се окаже,че е идело реч за компоти,а не за кумпутри.
Мераклии има ли?
stoyancho
11 Май 2012 08:15
Мнения: 1,363
От: Bulgaria
Фичо, сред албанците няма кьорав шиит, запиши си го!
!@#$
11 Май 2012 08:57
Мнения: 1,467
От: Bulgaria
Давай Ердоган, това е начина.

Турция в ЕС, а ? Може, ама в някой паралелен свят
9101
11 Май 2012 08:58
Мнения: 5,952
От: Bulgaria
Албанците имат право на самоопределение и създаване на по-голяма държава,

И кюрдите имат право на самоопределение и създаване на своя държава
Добави мнение   Мнения:55 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща