Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Франция поиска военна намеса в Сирия
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:32 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
ЗИП
30 Май 2012 21:09
Мнения: 34,590
От: Bulgaria
Прогресивна Русия за кой ли път е единствения страж на мира и се бори за "мир во всем мире". Със всеки един ден в Сирия е все по-мирно и спокойно!
Натисни тук
rashkoff_04
30 Май 2012 21:12
Мнения: 488
От: Bulgaria
И какво, Германия нямало да спекулира, САЩ казват че това още повече ще усложни нещата, та Путин щял да се съгласи. Смях в залата, францужчето сънува мокри сънища.
skele
30 Май 2012 21:48
Мнения: 2,114
От: Bulgaria
Ами, ирански спецназ вече чака френците в Сирия ....
Агенция ISNA,30.05.2012 : Военноначалника на Корпуса на стражите на иранската революция Кудс - Исмаил Гаани, заяви,че ирански спецназ в Сирия вече помага на президента Башар Асад.
Ако не беше нашето присъствие в Сирия, убийствата на мирни жители щяха да имат масов характер, заяви Гаани.

Oraсle
30 Май 2012 23:17
Мнения: 15,092
От: Bulgaria
...ирански спецназ...
OLDMAD
30 Май 2012 23:34
Мнения: 45,665
От: Bulgaria
Пак там:
"Ирански спец части подпомагат "Въоръжената опозиция" на баските у Франция"!

Тъй де!
Като ше е демокрация, нека е докрай!

The Spy
30 Май 2012 23:57
Мнения: 7,400
От: United Kingdom
Русия е държава създадена от славяни с татаро-монголски оттенък.

Техният каунтърпарт, Китай, тоже са азиатци. Както едната, така и другата държава са престъпни и опасни за мира и сигурността на планетата. Ето защо, след Кувейт и Ирак, разни Джамахирии и прочее идва и редът на Сирия и ЛОГИЧНО - Ахмак Дамаджанията.

Значи, първата държава и втората могата само да изкажат благосъжаления и нищо повече.

Много ме притеснява факта, че ПАК ще се наложи да сваляме НЕсваляеми самальоти, като в Пустинна Буря, 6-дневната война и прочее войни.
водопроводчик
31 Май 2012 00:01
Мнения: 18,847
От: Bulgaria
Питер де Крем пък заяви, че страната му е готова да участва във военна операция в арабската държава, ако бъде поканена.
Те затова година и половина живяха без правителство - щото и там министри стават идиот да идиота. Тоя е объркал войната с кръщене - чака покана. Изтънчен човек. Гей.
бонго-бонго
31 Май 2012 00:07
Мнения: 26,313
От: Swaziland
Много ме притеснява факта, че ПАК ще се наложи да сваляме НЕсваляеми самальоти, като в Пустинна Буря, 6-дневната война и прочее войни.

Това, което мен ме притеснява е съдбата на християните в Сирия. Те са лоялни на режима на Асад, защото виждат в него защита срещу възможен ислямизъм. И ще дадат първи курбан при разместване на пластовете.
===
Иначе
Френският президент Франсоа Оланд стана първият лидер на западна държава, който допусна, че може да се стигне до военна намеса в Сирия


А толкова много надежди на прогресивните сили бяха свързани с този човек. Мъкаааааааааа.....

The Spy
31 Май 2012 00:24
Мнения: 7,400
От: United Kingdom
При население приблизително 22,500,000 души 16% християни правят 3,520,000 человека.

Но като се има предвид, че държавата съдържа Arab 90.3%, Kurds, Armenians, and other 9.7%, може малко да си отдъхнем.
Локи
31 Май 2012 00:27
Мнения: 4,862
От: Bulgaria
Ето защо, след Кувейт ...

ъ? Кой са свалили в приятелската на САЩ държава?
Или важно е да се пише нещо, може и да са глупости, но звучащи добре.
ПАК ще се наложи да сваляме

Кои сте "вие" дето сваляте?
OtvoriO4i
31 Май 2012 06:12
Мнения: 775
От: United States
*** Едва ли не чак сега, и то на новия президент на Франция му е дошло на акъла да нападнат Сирия. Още повече даже и в цитата от него се казва, че това не е единственната възможност. Израел и САЩ отдавна насаждат идеята, че Асад трябва да си върви. Това си е типична американо-ционистка хватка, че не те а други се натискат за въоръжена намеса.
Кои са опозиция на Асад? Мюсюлманските братя и АлКайда! Защо тогава САЩ/Израел се натискат да ги докарат на власт като в Либия? Нали уж АлКайда им беше най-големия враг?
Кухите лейки не разбират, че всъщност САЩ/Израел в стремежа си за световно господство създават конфликти където могат за да се намесят с оръжие, пари и манипулации. Българското население е много уязвимо от към манипулации, защото вярва на всичко написано на хартия, даже тоалетна, каквато се явява нашата преса. Какво стана в Египет? Демокрация? Друг път! Дадоха на Мюсюлманските братя и парламента и президентството, а те никога и не бяха мечтали за това. Истината е, че в Близкия изток върви операция „хаос” – щом не можеш да го направиш така, както го искаш – запали му чергата , насъскай ги един с/у друг да се бият докато дойдат да ти се молят да ги спасяваш един от друг (също като у нас). Явно са обещали на Мюсюлманските братя в Сирия властта, Асад пречи на „демократичния” избор на населението. Ако Асад нямаше поддръжката на повечето население, като се има в предвид неимоверния натиск в/у Сирия отдавна да беше паднал. Запада вижда, че Асад има подкрепа и за да компенсира това докара АлКайда от Либия и Ирак. Напоследък снабдиха терористите с модерни противотанкови оръжия и се чува за преносими ракети земя-въздух. За отбелязване е факта, че в никой етап от кризата в Сърия запада не е искал избори. На много ранен етап казаха „Асад да си ходи”.
Спомням си историята с изхвърлените бебета от кувиози от иракчаните, като влязоха в Кувейт: професионална сценка изиграна от дъщерята на кувейтския посланник в САЩ, играеща като свидетел, възмущението от която стана и формалния повод САЩ да започне въоръжена опетация с/у Ирак. После излезе, че е пълна лъжа, но вече кой му пука.
От мен запомнете едно: колкото по-важно е едно събитие, толкова по-трудно истината ще излезе на яве. Случая с цивилните жертви е точно такъв. САЩ нямат никакво морално право да критикуват други за подобни събития, защото те са причинили милиони жертви по най-жесток начин. Например сринаха Фелуджа с артилерия и бял фосфор. Като направят някой резил и по „нещастно” стечение на обсоятелствата някой журналист направи снимки, дори и с неоспорими дакти като в Хадита, отиват години за „раследване” и на края всички американсли военни бяха оправдани. В този случай делата на убитите още не са изстинали и мерките са взети. Нагласена работа. САЩ не е и никога не е бил приятел на България. Внимавайте много с крайните ислямисти канени от т.н. ни правителство. Трябва да има национално движение против връзките с крайните ислямисти, иначе сме на ред да придобием 2 мюсюлмански републики. Българските турци не са ни врагове, ДПС също. Внимавайте да не докарате някой фанатик на чело на ДПС, че България ще ни се види тясна. Че изпитаме косовския ватиант на гърба си.

Редактирано: 1 път. Последна промяна от: sybil
ЗИП
31 Май 2012 07:49
Мнения: 34,590
От: Bulgaria
Работата на Русия и Китай е да потдържат тов. Асад докато той безкомпромисно ликвидира де що има терорист в Сирия. Тов. Асад следва руския модел в Чечения където терористите бяха изрязани из корен. Над 200 000 терориста в Чечения бяха ликвидирани и сега това е най-спокойния регион на Руската Федерация!
UNIVERS
31 Май 2012 09:12
Мнения: 5,614
От: Bulgaria
Ето още една гледна точка , която прави Асад силен и предопределя на този етап победата му над терористите в Сирия;
На конференция във връзка с 30 годишнината от първата Ливанска война, командващия Северния военен окръг на Израел- генерал майор Яир Голян заяви:
"Не е трудно да си представим реалността , когато Ал Кайда , намираща се вече в Сирия и бореща се с режима, ще започне да действа против нас.
Без режима в Сирия , страната ще стане още едно поле за действие на Хизбула"
Kotka
31 Май 2012 09:16
Мнения: 13,187
От: Aruba
Между 31 Май и 3 Юни, Билдергите щели да имат конференция в УСА. На конференцията ще се занимават и с това, кой ще е следващия президент на УСА и решението на важни световни проблеми, според интересите на собствените им печалби.
Will Bilderberg elect the next US president?
Натисни тук/
вестник Дума
31 Май 2012 09:24
Мнения: 1,603
От: Bulgaria
...Френският президент Франсоа Оланд стана първият лидер на западна държава, който допусна, че може да се стигне до военна намеса в Сирия...

Мъ ,Другарю...
Dante
31 Май 2012 09:51
Мнения: 3,839
От: Bulgaria
Мъ ти верно си с интелект на еднострунна гъдулка.
Федя
31 Май 2012 10:22
Мнения: 7,159
От: Bulgaria
"Не е възможно да позволим на Башар ал Асад да избива собствения си народ.

И кои са против тази фраза?
Русия и Китай. Държави с дългогодишни традиции в избиването на собствения си народ през последните 100 години.
Логично.
Rakita
31 Май 2012 10:40
Мнения: 22,828
От: Bulgaria
Мосю Оланд първом трябва да се пребори за издаването на еврооблигации и за пускане на европечатницата, пък сетне може да започне война и без да пита Русия и Китай.
Justinian2
31 Май 2012 10:56
Мнения: 8,033
От: Antigua and Barbuda
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Justinian2
Eisblock
31 Май 2012 11:06
Мнения: 9,157
От: Iceland
OtvoriO4i 31 Май 2012 06:12


Казава се: -"По делата им ще ги разпознаете!" ... И ето, Момчето за всичко - Сарко , бе заместен със следващия лакей. Който, щом му звъннат, започва "самосиндикално" да подквичава. И цялата Глутница "демократи" хорово джафка и вие за кръв. А както е известно, сатанинския култ изисква кръв, много кръв. Леля меркел пък, се въздържа, защото краката 'и на пионка в една все още окупирана държава доста се клатят. Не, че и останалата прислуга не дерибейства в също окупирани от НСР, държави.

И още - глупостите за азиатските корени и пр. простотии на пиндоските матросовци, не заслужават вниманието и на умряла муха. Четири отделни народи, от преди доста стотици хиляди години, са предтечите на съвременните индоевропейци. Един от тях е на сегашните руси...

Хайде, дали някой ще се сети за останалите три?

Колкото до Сирия: - тя е препъни камъка пред началото на Третата световна! И оставете без внимание лицемерни уверения от съседите - те още държат чужда, окупирана територия...

Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Eisblock
Rakita
31 Май 2012 11:08
Мнения: 22,828
От: Bulgaria
Но с насила - няма да стане. Очаквам сериозна "геополитическа търговия" за Сирия между великите сили.
Единственото, което засега спира запада да започне война със Сирия (и Иран), е липсата на решение по въпроса за про-инфлационно нулиране на частните и държавните дългове по света. В момента, в който се вземе такова решение, западът няма да пита Русия и Китай, дали да започне война в Бл. Изток. Самата Русия първоначално също ще има интерес от тази война, защото тя ще изстреля цените на петрола до невиждани върхове. Така както сега има интерес от продължаване на конфликта в Сирия, което от своя страна е една от предпоставките за поддържане на цената на петрола над 90 дол. за барел, каквато е заложена в актуалния руски бюджет.
Добави мнение   Мнения:32 Страница 1 от 2 1 2 Следваща