Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Еколози и инвеститори почнаха пазарлък за цената на ски пистите
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:33 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
внимателният
18 Юни 2012 19:51
Мнения: 3,095
От: Bulgaria
Пак ще кажа, че не са нужни пазарлъци и надвикване, а разбиране на основни неща:
1/ Планините са общонародна собственост
2/ Представляват ограничени естествени ресурси, чието търговско ползване е вид естествен монопол
3/ Търговското им ползване, следователно, се извършва при условията на всеобщо предлагана и държавно регулирана услуга
4/ Предоставянето на права за изграждане и експлоатация на ски-съоръжения следва да се извършва въз основата на лицензии
5/ Лицензиите се издават, контролират и отнемат от Държавна комисия за регулиране на дейностите в планините.
И пак ще попитам: "Къде е гражданското общество? Толкова ли е сложно да се изработи смислена и разумна позиция по какъвто и да е проблем?"
За опозицията, на която плащаме за тези неща, изобщо не питам - тя отдавна е умряла. Но докога ще чакаме за всичко на един Борисов? Много е комфортно и удобно да обвиняваме само него, но по този начин не признаваме ли собствената си пълна безполезност?
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: внимателният
АВАКУМ
18 Юни 2012 20:24
Мнения: 12,358
От: Bulgaria



Този Петър Петров като собственик на Витоша ли се явява? И държавата ли няма механизми да го накара да се гъне като червей? Само документите по приватизацията да се проверят по основно,да не говорим за инвестиционните задължения, ама се държи сякаш всичко му е пряко наследство още от Абдул Хамид.Всички от една копаня лочат-там е проблема.
OLDMAD
18 Юни 2012 20:25
Мнения: 45,665
От: Bulgaria
Не ми се моткайте повече, да не додеме авджиите с чифтетата.
Няма ли гора - няма дивеч!

внимателният
18 Юни 2012 20:27
Мнения: 3,095
От: Bulgaria
Днес получихме съгласието на министър Найденов, но Петров не е съгласен.

И ще бъде несъгласен, докато естествен монопол се "регулира" с негоден закон. И ще си слага Петров каквито си иска цени за лифт-картите, и ще пуска лифтовете само когато му скимне. Все едно енергото да пуска тока на когото и когато си ще, а после да се самонаграждава с цени по 1000-2000 лева за мегаватчас.
Братя еколози, зелени и други протестиращи, наистина ли не разбирате за какво става въпрос?
bloody mary
18 Юни 2012 20:38
Мнения: 4,698
От: Bulgaria
Абе, не ни ли убеждаваха къколозите, че инвеститора бил Цеко?
PARAGRAF22
18 Юни 2012 20:38
Мнения: 1,054
От: Bulgaria
Точно 190 400 акции в Първа инвестиционна банка (ПИБ) притежава председателят на управителния съвет и генерален директор на бТВ Вики Политова - показа проверка на “Биволъ”. Тя е съпруга на Евгени Луканов - член на Надзорния съвет на ПИБ и бивш дългогодишен изпълнителен директор на банката. Един от собствениците на банката е Цеко Минев, а банката има голяма собственост в ски-курортите Банско, Витоша, Боровец и Разлог.

Пълният текст : http://www.e-vestnik.bg/
внимателният
18 Юни 2012 20:51
Мнения: 3,095
От: Bulgaria
Според Филип Цанов тази "частична приватизация" е като покупката на апартамент, който след 30 години трябва да върнеш.

За каква "покупка" на българска планина става дума, бе, вие изобщо чувате ли се какви ги плещите? Що не продадете на ЧЕЗ Ларгото, Батенберг, Царя и пл. "Народно събрание"? "Основанията" за това са къде по-големи - и най-запаленият скиор сред управниците се пързаля двайсетина дена в годината, ама ток ползва непрекъснато
Локи
18 Юни 2012 21:03
Мнения: 4,862
От: Bulgaria
Какво казват "инвеститорите" - че исканията на тези от Орлов мост не им давали да инвестират?
И сега могат да инвестират, само да сменят "земята". А да - за това има държавни такси, а те искат да "инвестират", без да дават пари.
А това, че се дават преференции само за писти и съпътстващи съоръжения не е ли малко нагло? Защо друг, който реши да строи нещо друго в Онези земи трябва да плаща за "смяната"?
Ако са толкова честни и равни - или на всичките да им дадат право да застрояват без да плащат или всички да си плащат.
Пикачу
18 Юни 2012 21:25
Мнения: 8,152
От: South Africa
Подробностите не са толкова важни, защото винаги ще останат обидени и ощетени. Важно е да се изградят зимни курорти и не само - едно саниране базата на БТС- хижите е наложително също. Планинарството е спорт, планинарството е здраве и то в национален мащаб. Доган имаше интерес да прокопае пропаст между българите и планината, за да могат неговите башибозуци-брадвари да безчинстват на воля в горите, необезрокоявани от лоши очи. И обратното, а представете си някъде между пистите, в разгара на ски-сезона, да се запретнат читаците да секат с верижните триони ?! Мислете преди да ви засмуче улицата в поредната креслива простотия.
emacs
18 Юни 2012 21:34
Мнения: 7,577
От: Bulgaria
Не чувам от т.нар. "инвеститори" защо за тях да няма концесии.
Концесиите са точно затова - да не се приватизират дадени ограничени ресурси, а да се стопанисват все пак на пазарни принципи.

И ще повторя за не знам кой път - Бойко Борисов губи от всеки изминал ден в който се оставя да бъде асоцииран с туристическата мафия.
Губи МНОГО. Има най-много седмица-две преди да почне да губи сериозно рейтинг.
Meat
18 Юни 2012 22:30
Мнения: 10,675
От: Bulgaria
Вече е АБСОЛЮТНО сигурно, че на територията нещо, някъде много сериозно се краде. И това е извън Цеко, Цеца, Боко и Цоко, т.е. тези лица със сигурност участват, но не точно със ски писти и други шменти капели. За да се пускат толкова много димки наведнъж, залогът е ОГРОМЕН. Боко Тиквата винаги така прави.
внимателният
18 Юни 2012 22:32
Мнения: 3,095
От: Bulgaria
Не чувам от т.нар. "инвеститори" защо за тях да няма концесии.

Не концесии /права за експлоатация, при това прехвърляеми/, Емакс, а ЛИЦЕНЗИИ! - разрешения за точно определени дейности.
Разликите между "промяна на предназначението/покупка", "концесия" и "лицензия" са като да имаш 18-годишна дъщеря-красавица, а дойдат да я искат трима. Първият - да я купи, вторият - да я експлоатира 35 години, а третият - да работи за фирмата му нещо почтено.
А както отбелязва и газетата в заглавието, пазарлъкът между т.нар. "инвеститори" и т.нар. "зелени" се върти все около варианта за купуване на дъщеричката. Щом и Дайнов е там... Което пък мен лично ме навежда на мисълта, че е време и едните, и другите да изядат по един як бой.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: внимателният
Meat
18 Юни 2012 22:46
Мнения: 10,675
От: Bulgaria
И като се замисля, няма по-крупна и ачик-ачик кражба от бондовете които Дянкоу ще емитира за да ги плащаме с пенсионните, здравните и десетките други рекети които ТЕ насилствено прибират. Дянкоу се е засилил да надмине крадеца ококорен Милен Велчев и успява, за съжаление
paragraph39
18 Юни 2012 23:21
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
Проф. Евгени Дайнов: Законът за горите беше последната капка в един много дълъг процес на картелизиране на държавата
18 юни 2012 - Натисни тук
emacs
18 Юни 2012 23:41
Мнения: 7,577
От: Bulgaria
И като се замисля, няма по-крупна и ачик-ачик кражба от бондовете които Дянкоу ще емитира


Сърди се на Тодор Живков и БКП че банкрутираха държавата с 10 милиарда долара дългове, които Дянков се опитва да разсрочи с нова емисия.
Han
18 Юни 2012 23:47
Мнения: 18,932
От: Bulgaria
Винаги се смея, когато по-несръчната мафиотска структура, маскирана зад наивни младежи, реве срещу по-сръчната.
Meat
19 Юни 2012 03:08
Мнения: 10,675
От: Bulgaria
Сърди се на Тодор Живков и БКП че банкрутираха държавата с 10 милиарда долара дългове, които Дянков се опитва да разсрочи с нова емисия.



Eб@л съм ти "държавата" дето ще я банкрутират едни пикливи 10 млрд.!

Братята гърци опукаха 300 млрд. (ойро при това), получиха подбутване поне още толкова и доста добре поминуват... Братята поляци им изтриха няколко пъти по толкова, още в зората на избухналата демокрация. А другарихте хамериканци 10 ТРИЛИОНА ги имат за нищо и беха изплюскали още преди да инсталират тъмносиния Барак Х
усеин Обама...
Аве къде ви намират такива, активистите Кутев и Цецооуу и другите прости другари плачат за насилствена смяна...
SINDBAD
19 Юни 2012 06:22
Мнения: 6,430
От: Bulgaria
ЦВЕТАНОВ, ПИТАМ ТЕ ОТКРИТО-ПОДОЗИРАМ, ЧЕ КРИЕШ ГАЛЕВИ!! КЪДЕ СА БРЕ, МОМЧЕ!! КЪДЕ СА, ЧЕ НАЛИ ЗАТВОР ГИ ЧАКА!-остави бременните женички на мира, те имат общо с някакви твои въображаеми тъмни сили, колкото Галеви са на топло!! тоест,нищо общо ако не си разбрал!!
Foton Gyuro
19 Юни 2012 06:42
Мнения: 1,744
От: Bulgaria
А бе аз ли съм прост или някои тук се гъбаркат с народа и земята (планините и полята) му?
Какви "зелени", какви "еколози" са привикани на преговорите? Тук над мен е казано какво трябва да се направи.
Няма собственост върху земята и горите! Това е измишльотина за залъгване на хората да работят земята и ползват разумно гората. Щото като е "твоя" имаш повече грижа за своето, поради собственическия нагон на човека. То и жени (дъщери) се купуват по света. Но у нас вече не е така. Не че няма разходи по задомяването, но не е покупко-продажба.
Да не сме само ние на тоз зор? По света има достатъчно примери как е решен въпроса. Земята (планината и полето) си остават държавна собственост временно (30 години са напълно достатъчни да си върнеш капиталовложеноето и да излезеш накрая на печалба) предоставена за ползване от инвеститора. Някои обаче искат с чужда пита да направят майчин помен, да заграбят земите и планините за себе си даром!
Е, това е образцово нахалство!
Не вярвам днешните млади да си кротуват, както подсмърчахме ние, когато ни смъкнаха ризата от гърба. И понеже беше само една, съшита при "народната власт", останахме голи насред "реалните граници".
Не се ли разбра, че работата не опира до окупацията на Орлов мост, а до Протеста като факт. Хората не искат да ги баламостват повече ни управляващи, ни "инвеститори". Искат да се гради свят, в който да живеят човешки, здрави и с радост в душата!
.
ББ се усеща, че ще му гори чергата, покрай неговата и на господарите му. Но вътре в себе си още сеща потеклото си на нормален човек и му се иска да може да я докара до "и вълка сит, и агнето цяло", но... Или си каракачанско куче или си хиена. Кучето и децата могат го милва, хиената излапва всичко, до което се докопа.
Защо ли си мисля, че този път господарите са улучили "погрешното" куче, защото май ми се иска да е така...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Foton Gyuro
чичата
19 Юни 2012 08:12
Мнения: 5,225
От: Bulgaria
нужно ни е радикална промяна на отношението към земята ни българска/ тя, цялата и тая под къщите ни и тая по върховете на планините , горите , обработваемите площи, дворовете ни и всякакви там парцели да е държавна държавна/ тогава отпада нуждата ототчуждения при изграждане на пътища, летища ,язовири разработката на полезни изкопаеми, при обработваемата земя земята да обяви стройни концесии, защитаващи държавния интерес и интереса на работещите в земеделието/ по същия начин да се процедира и с горите, туризма и природните резервати и паркове/
emacs
19 Юни 2012 09:30
Мнения: 7,577
От: Bulgaria
Eб@л съм ти "държавата" дето ще я банкрутират едни пикливи 10 млрд.!


О, няма проблем. Плащай тогава, като ти се струват малко 10 милиарда от Бай Тошо...
Аз само ти обяснявам от къде идва сметката... че май си забравил.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: emacs
Добави мнение   Мнения:33 Страница 1 от 2 1 2 Следваща