Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Какво Левски не би простил на днешните българи
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:121 Страница 1 от 6 1 2 3 Следваща »
pergel
13 Юли 2012 19:37
Мнения: 233
От: Austria
Май и форумец на "Сега". Добра идея.
Иначе - малки сме, за да се мерим с Левски. Особено в скотината , в която ни натресоха в името на демократичните ценности и разните му ясни сигнали и силни знаци.
Hugin
13 Юли 2012 19:53
Мнения: 8,461
От: Bulgaria
Какъвто въпросът - такива и отговорите.
skele
13 Юли 2012 20:08
Мнения: 2,114
От: Bulgaria
Най - вероятно надупването на политиците ни пред новите високи порти и овчия им захлас в очакване междинни доклади ,вместо да бранят националните интереси и така превръщайки живота на българина в сериал от доклад до доклад и от "спасител" до "спасител"......
Doctora
13 Юли 2012 20:11
Мнения: 19,503
От: Bulgaria
Същото, заради което написа : Народе ????
Овчедушието.
водопроводчик
13 Юли 2012 20:14
Мнения: 18,847
От: Bulgaria
Защото една република, удавила в кръв и мъка десетки и стотици хиляди, отнела собственост и преобърнала представите за справедливост, братство и равенство между хората, би ли се радвала на одобрението на Апостола?
Ами добре - сегашната република, коренно противоположна на предишната, спомената в текста, върнала отнетата собственост и върнала представите за справедливост, братство и равенство между хората, би ли се радвала на одобрението на Апостола?
Luca
13 Юли 2012 21:09
Мнения: 1,597
От: Bulgaria
Слабо есе с елементи.
suhar
13 Юли 2012 21:11
Мнения: 6,222
От: Bulgaria
Как си представя авторът, пък и някои други, България през 1878 да е република, след като не само всички съседи, но и Австро- Унгария, Германия и Русия са монархии? Аз си го представям нещо като Северна Корея в наши дни. А може би още по- лошо - подялба на България между съседите. Както е станало с подялбата на Полша.
Чичо Петко
13 Юли 2012 21:23
Мнения: 441
От: Bulgaria
Водопроводчик, аз бих задал по-друг въпрос на автора: - А по време на монархията преди 9.ХІ имало ли е справедливост, братство и равенство та след това да се преобърнат предствите за тях. И тогава е имало убити без съд и присъда. Виждали сме снимки на отрязани и набучени на кол човешки глави и т.н.
водопроводчик
13 Юли 2012 21:25
Мнения: 18,847
От: Bulgaria
Прав си, Чичо Петко, има още много спорни тези и антитези, но не искам да се заяждам с автора, защото може да е един от нас.
cant
13 Юли 2012 21:38
Мнения: 621
От: Bulgaria
Боя се, тук ще се надигне бесен, злобен вой от разни колони и пр... Каквито и да са въпросите и отговорите, ключовите понятия са "Апостола" и "българското Свето дело"!
pergel
13 Юли 2012 21:43
Мнения: 233
От: Austria
А-а-а-а , моля без пишик / термин в игра на карти ,когато някой лъже партньорите си / . Тез- с набитите на кол глави партизани, изгорените села, заровени живи ятаци, разстреляните без съд и присъда от ловните роти , умрялите в работническите болници, щото нямат средства да си платят в болниците за "предприемчиви", раждащите по синорите българки , учащите до 4-то отделение ,че нямат кинти и трябва да работят на чифликчията за прехраната си, дърпащите рала българи и т.нат. - те не се броят .
Историята на БГ започва с идването на демосрацията по нашите земи .
PIX
13 Юли 2012 21:55
Мнения: 446
От: Bulgaria
Ако след „Народе” Левски бе написал четири удивителни,

бих приел, че имаме право на ПРОШКА.

Защото удивителните щяха да бъдат предупреждение да устоим българското.

Заради дадените кървави жертви и саможертви.
Но Четирите въпросителни са ПРОВИЖДАНЕТО на Апостола за днешните низости -

от катърското ни търпение да четем пасторалните чернови на „новата” турска история,
писани често от „достойни” български автори,


до немегаломанското ни, съкровено съхраняване на българското в Заешките ни сърца.


Да не говорим за „излишните” харчове.

Няма място за ПРОШКА.
Само за СРАМ, че ни остава само да доутъпкваме предопределената ни вече мозаечна плочка.

D-r Zvezdnikov
13 Юли 2012 22:27
Мнения: 1,522
От: USA
Чичо Петко, и къде си ги виждал ти лично тези снимки?
„Виждали сме снимки на отрязани и набучени на кол човешки глави и т.н.“
Я си спомни да не са ти разказвали тези неща твоите ‚другари‘?!
>>Пергелчо – и ти! „изгорените села, заровени живи ятаци, еct.
Комунягите не престанахте да лъжете?? Ами това – ... „брата убит,
обезчестена сестрата, бащата на прага заклан – защо забравихте?

–Пишете още, ще има продължение.
Езоп
13 Юли 2012 22:28
Мнения: 5,087
От: Greece
Какво Левски не би простил на днешните българи

Сегашната политическа система, която излъчва ту една ту друга шайка бандити за правителства, грабещи на воля с протекцията на компрадорството си, тази политическа система е унищожител на нацията. Двадесет и три години ние не можем да възстановим градивността на миналото. Вместо да се усъвършенства и развива, някогашната градивност предателски непрекъснато се обругава защото тихомълком беше унищожена. На нейно място вече ни е парализирало изцяло колониално съществувание, което в никакъв случай не може да се нарече национална икономика. Националната сигурност е унищожена - и това дори не се споменава. Пъклената дейност по ликвидирането ни като държава вече почти приключи, но признаци за тревога у някого - не се появяват.
Министърчето с жълто около устата не е и чувало за оптимизиране на държавния сектор - то знае само да комисионерства за унищожаването му.Чрез него подметката на Трайчо ежедневно ни блъска по лицата.
Външният ни министър обслужва изцяло и безкрайно нагло статуквото на чуждестранните интереси. И се пъчи гордо, защото душицата му не е българска.

Министърът на земеделието и горите е пряко предизвикателство спрямо най-голямата компетентност на българския народ, но мутрата му става все по оядена и недосегаема. Той надмина дори и наглостта в оси@ането на Нона, като компрадорка - унищожителката на екологията.

ПП
Ето тези неща Левски не само не би простил, той просто не би ги преживял. Защото от тях всичко губи смисъл.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Езоп
cant
13 Юли 2012 22:45
Мнения: 621
От: Bulgaria
Защото от тях всичко губи смисъл.

Което е и целта.
десет
13 Юли 2012 22:46
Мнения: 1,263
От: Bulgaria
как щяло да било да сравнявам предишната, социална република със сегашната нечовешка, и другаде социалното отменят ала тук живо го заровиха от алчност, престъпна простотия, де я грижа за човека, никаква я няма, кучето е с права не и българин, и никак не им пука жив ли си, и що си без живот, дрън дрън ярината как ще разцъфтим, няма нивга да се случи, забравете
Su38
13 Юли 2012 23:21
Мнения: 13,718
От: Bulgaria
Звездников: погледни тук Натисни тук и тук Натисни тук например...
dialdi
13 Юли 2012 23:45
Мнения: 10
От: Bulgaria
Статията само ни напомня за тясната и трънлива пътечка на българското възраждане. Левски е велико явление за българите! Самият той се е превърнал в път и така е променил разбиранията и поведението на много хора. Левски служи на общата кауза. Левски е чужд на егоизма и комформизма. Левски е великата жертва - пример за хиляди последователи. Левски е чужд на пошлото, лековатото, удобното и охолното съществуване.Левски е самата безкористност при служба на народа си!
Maradona
14 Юли 2012 00:25
Мнения: 1,391
От: Argentina
Какво Левски не би простил на днешните българи

А има ли изобщо днешни българи? Ако се съди по телевизии, политици и "институтите" на циганският император Сорос има само глобализирани индианци населяващи земите на траки и слявяни и живеещи на пуканки и кока-кола. Става дума за т.н. публични личности и верните им санчовци. Тези които помнят кой е Левски, кои са лъвовете на "Столетов", как изглежда знамето и кой е химна на България са много, но са извън кадър.
А Левски, ако можеше да се появи отнякъде, пак щеше да почне отначало с освобождението на България.
Mars Attack
14 Юли 2012 01:00
Мнения: 12,996
От: Bulgaria
Като четях статията, си помислих: как е възможно на една и съща земя да се родят Левски и Ботев, Яворов и Йовков, но и всичките днешни Бай Ганювци-отрепки, наречени "политическа класа", предците на които така гениално е описал и заклеймил с перото си Алеко ?

"Форуме ???"
Насо
14 Юли 2012 01:12
Мнения: 1,227
От: Russian Federation
D-r Zvezdnikov,баща ми като дете е виждал отрязани глави на партизани в Пловдив.И е бил бит,защото с една мекица в гората щял "да храни шумкарите" Тоя полицай,който го е бил,след това станал милиционер.
И когато бях малък ,имах съседка - баба Васа ,чиито пръсти бяха деформирани,защото в полициятаа са и набивали клечки под ноктите.
Добави мнение   Мнения:121 Страница 1 от 6 1 2 3 Следваща »