Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
30 години нямаме филм, в който думата "българин" те кара да настръхнеш
Добави мнение   Мнения:18 1
diego_simeone_14
13 Юли 2012 20:47
Мнения: 3,592
От: Bulgaria
Мисия Лондон? Ахаха... ама моля ви се. Е за това румънците ще имат претенденти за Оскар, а вие ще правите мижитурски филми в чалга стилистика. Мариан Вълев е пълен некадърник. Ей богу, такъв е. Дори в чалга реклама е трагедия. Но знае ли човек, на принципа, че не е кой знае какъв актьор, току виж се излюпил топрежисьор. Майтап бе.
america1332002
13 Юли 2012 23:34
Мнения: 5,137
От: Bulgaria
кой е този людмил стайков? за първи път чувам
Миткалото_
14 Юли 2012 00:00
Мнения: 276
От: Bulgaria
кой е този людмил стайков? за първи път чувам

Пич, не се излагай. Има Уики, нй-малкото от там можеш да се образоваш.
Людмил Стайков бе един от най-толерираните български режисьори преди 89-та. Най-скъпите български продукции са негови - трилогията за Аспарух (покрай кампанията за 1300 години България), Време разделно. Направи няколко правоверни соц. филми и един доста претенциозен и хвален от критиката филм по сценарий на К. Павлов - Илюзия.
Лично аз въобще не съм почитател на Стайков, но това си е мое лично мнение. Иначе можеш да го броиш като жив "класик" на българското кино.
Зе Мария
14 Юли 2012 03:21
Мнения: 2,227
От: Bulgaria
Без малко да прочета статията, подмамен от снимката и заглавието. Но когато видях анонса -режисьор на любимия ми филм" Мила от Марс"-викам си йок, тук мирише. Аз съм изгледал много филми през дългия си житейски път, ама такваз претенциозна и пълна тъпня не бях и сънувал. Дори съветските филми на конвейр не бяха чак толкоз отчайващо некадърни. Пробемът на бг кино не са парите, а хората. И има едно име-бездарие и голи претенции.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Зе Мария
Evasion
14 Юли 2012 09:44
Мнения: 17,258
От: Korea, Democratic People's Republic of
Зе Мария
Бих добавил и "Прогноза"...
десет
14 Юли 2012 10:32
Мнения: 1,263
От: Bulgaria
мисия европа е тъп, спаси го само актьорската игра, мила от марс не догледох, и така е от граница, дзифт пък изтърпях до след първите отвратии, аман от комплексирани некадърници, верно малка страна сме, но с традиции в култура, не можем да сме епигони и смешници имитатори на чужд живот, ни пък е важно как на другите в света изглеждам, аз съм потребителят, мене изкуство е потребно не бози, проекти, падение и нищо сърцето да докосва, да ме покаже как съм оживял наспроти геноцида, и няма как да се случи с промити, зомбирани, и мислещи в кутия, влезте в животът бре, срещнете с хора, съдби, трагедии, истински,
mary1001
14 Юли 2012 13:48
Мнения: 2,539
От: United Kingdom
От истината много боли, но... няма как да се скрие. Повече от 20 години в България се извършва геноцид над населението. Остават само послушниците - хората, които не могат да направят нещо сами, а чакат някой друг да им свърши важната работа.
След като "качеството" на хората се понижава няма как нивото на културата да се повиши. Състоянието на българското кино го доказва. Скоро гледах представянето на български филм в Лондон, заглавието беше за лов на някакви хищници, но така и не вдянах идеята на филма където главният герой беше същият този Мариан Вълев. Освен, че някой плаща за да компрометира българщината. Много ме боли от това защото и аз съм част от България, макар и далече от нея искам да помогна с каквото мога.
Понякога се заглеждам в българската телевизия, заслушвам се в гласовете, дикцията на говорителите, всичко уж им разбирам, а ме натоварват с постоянното изтъкване на лошото. Като че ли в България нищо хубаво няма, само лошото е останало...
Не зная на кого е нужно нашето кътче земя, на което хората са излишни и трябва да загинат.
mary1001
14 Юли 2012 13:49
Мнения: 2,539
От: United Kingdom
Зе Мария,
замисли се в какви условия живеят сънародниците ни. Не ги обиждай! Това, че все още са живи е успех!
wreckage
14 Юли 2012 13:59
Мнения: 32,883
От: Bulgaria
От 20 години сме в един филм, в който думата "българин" ни кара да настръхнем...един срещу друг.
хикса
14 Юли 2012 14:17
Мнения: 5,046
От: Bulgaria
От всичките филми съм гледал само Мисия Лондон. Заради едно момиче требваше да проява интерес, иначе немаше да стане работата. Е, тежко беше, ма издържах, щото имаше стимул. Обаче безплатно никога немаше да го изгледам.
Warrior
14 Юли 2012 21:24
Мнения: 1,689
От: Bulgaria
"Мила от Марс" определено няма да получи оскари.
Но Зорница заслужава адмирации за искреното интервю и духовния заряд на позициите си. Аз бих казал, че рядко през последните 30 години е говорил в медиите за реалните проблеми на българското кино.
Като изключим, естествено, напъните на небългарските лобисти за осигуряване на международни награди за "филми" - карикатури на българската действителност с опити за дългосрочни щети върху имиджа на България.
rusalen
14 Юли 2012 23:25
Мнения: 2
От: Bulgaria
Бел. на модератора: Моля, пишете на кирилица или Натиснете тук
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: sybil
тъщолюб
15 Юли 2012 01:24
Мнения: 465
От: Bangladesh
Да не обидим човека, ама той ли режисира дълбокомислените пафкания с продължителност на тоалет-пауза, които така съм запомнил от грандиозните кинаджийски години? Гениална работа.
Честно казано, да оставим настръването на страна, ама не е лошо да имаме филм от който поне да не се срамуваме. В смисъл да не е само за собствена консумация, разбираем само за нашего брата.
babavijaga
15 Юли 2012 03:23
Мнения: 2,119
От: Bulgaria
"Като че ли в България нищо хубаво няма, само лошото е останало..."
Кое му е хубавото? Поне преди климатът беше хубав, а сега се пържите през лятото (40° и мрете от студ през зимата (-30°.
"Не зная на кого е нужно нашето кътче земя, на което хората са излишни и трябва да загинат." Мераклии - бол: Турция, Румъния, Сърбия, Гърция. А, да не забравим великите макета.
lele male2
15 Юли 2012 08:45
Мнения: 229
От: Bulgaria
Зорница София е образцово некадърна режисьорка. "Филмите" й са като учебник за клишета.
Hugin
15 Юли 2012 08:59
Мнения: 8,461
От: Bulgaria
Очевидно таланта да се сбориш за държавни фондове не се покрива с таланта на режисьор.
Затова по света има от една страна продуцент и от друга страна режисьор.
rusalen
15 Юли 2012 10:45
Мнения: 2
От: Bulgaria
Шуробаджинащината в бг киното според мен започва още от кандидатсването в НАТФИЗ! Всичко опира до това тчии син, дъщеря или друг родственик си! След това останалите свободни места се заемат от изкаралите курс при някой от комисията или техен близък и най-накрая, ако има тук-таме някое празно незаето място може да се заеме от някой наистина талантлив човек! Малко са присъстващи и истински таланти в киното, който не са завършили НАТФИЗ като Парцалев (лека му пръст)! И след това защо сме нямали добро бг кино! Ами как като кадрите вътре са не толкова талантливи! Кой е казал, че талант се предава по наследство! Да не говорим, че театрите ни са пълни с добри артисти все пак, които обаче не стават за големия екран! Да играеш в театър е едно, в кино съвсем друго-това обаче повечето артисти тук не го проумяват! А сюжетите-2 тертипа-или засилване на бг черти до повръщане и показване на бълагрина като Бай Ганьо или имитиране на us модела, който с бг бюджет и игра изглежда нелепо! И след като идеите за филми се ограничава предимно дo тези 2 видa, какво повече да говорим за таланта на бг творци, а от там и на киното! Да, има добри пробиви, само стискам палци те да не са изключения, а скоро да са определения на бг кино! Виждал съм и доста добри театрални постановки, иновативни, не знам защо креативността не стига и до големия екран! И, още нещо, няма да е лошо работещите в киното закостенели мозъци да вземат пример от създателите на добри филми и успешните актьори! Зрителите ще бъдат благодарни! А, и човек се развива само когато успее да погледне в себе си и промени очевидните недостатъци, а не слуша комплиментите на лaскателите, които чакат с думите си да привлекaт тяхното внимание и евентуално покрай тях да бъдат въведени в индустрията! Eстествено, човек трябва да е искрен със себе си, а това е най-трудното нещо!
десет
15 Юли 2012 10:48
Мнения: 1,263
От: Bulgaria
госпожата навярно има право, познава и правенето на филми, вероятно таи проект, някаква идея която да превърне в изкуство и тъй покрай идеите, които авторът предлага облечени в изобразителни средства и снабдени с емоции да са разбрани и причастни, стигнахме до ролята и цел на кино, да е социално и морално осъзнато, нели цел му е съзнанието, моето, на зрител, и още много малко трябва, да е искрено и честно та да му хвана вяра, и чистото сърце да възтрогне, да настръхнеш, нещо като напримерно неореализъм, в беднотия туй е пътя, вярвам на творци жени, в житейските битки интуиция ги води, и материята им е стихия
Добави мнение   Мнения:18 1