Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Какво казват картофите за американската демокрация
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:37 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
Капитан Немо
24 Сеп 2012 20:53
Мнения: 4,073
От: Papua New Guinea
...Идният месец Сенатът сериозно ще се заеме с въпроса дали да се прави разграничение между пържените картофи и зеленчуците, както и дали пържените картофи и пицата също да бъдат признати за зеленчуци, твърди още сенаторът...

Мислех си, че откровените природни недоразумния като Гошо Тъпото и мама Пейлинка са патент на републиканците, ама се оказа, че откровени малоумници имат и демократите.
Впрочем, простотиите с пренаписването на биологията и химията в интерес на корпорациите в учлищата почна с Рейгън, когато кетчупът бе признат за здравословен зеленчук.
Сега следват пицата и ПЪРЖЕНИТЕ картофи.
Накрая всичко ще стане Brawndo (Натисни тук)и Идиокрацията ще настъпи векове по-рано - много тъпанари напоследък се взеха насериозно и решиhа, че много (крадени) пари = много акъл...
kaily
24 Сеп 2012 21:30
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Край, от най-демократичния капитализъм на света посегнаха нагло на манерку на картофките, сега ако му посегнат и на биричката и нема живот вече на тая планета.
Агоп
24 Сеп 2012 22:35
Мнения: 406
От: Bulgaria
Толкова много приказки, толкова много пустословия... за какво ?
Ей, нека ЕДИН поне каже, че нещо му е трепнало - мигом ще го почерпя !...
Агоп
24 Сеп 2012 22:37
Мнения: 406
От: Bulgaria
Да му се не види, аз пък не бях му видял и именцето на тоя дръвник...да се *ба у наблюдателния...
mick
24 Сеп 2012 23:01
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
Красноречив пример ,че демокрацията в 99% от случаите избира най-лошото решение стига да бъде подкрепено от най-викащите.
Gozambo
24 Сеп 2012 23:32
Мнения: 7,892
От: 0
Това стана през пролетта на 2012 г. Днес поправката на Юдол е влязла в сила. Обама подписа законопроекта за здравословното хранене, сякаш дебатът за поправката не се е състоял.Обама следва здравия разум и науката. Ще наложи здравословното хранене въпреки Конгреса и Сената. По административна линия има възможности да ограничи вредните храни за децата и да наложи по-здравословни.
Не мисля, че описаното е провал на демокрацията. Идеята за здравословно хранене в момента се пропагандира. Не напразно Мишел Обама дава примес с гледане на зеленчуци, а Барак с правене на домашна бира. Президентът не може да наложи здравословно хранене за децата, ако родителите им не искат или не ги интересува. Засега в дебатите не са се намесили родителите. Голямата част от тях още се ограмотяват и не са стигнали до идеята за здравословното хранене. Чест прави на Обама, че повежда открита борба за здравословно хранене. Дебатът в обществото тепърва предстои. Пържените къртофки на всяко ядене са обречени, тъй като затлъстяват и разболяват нацията. И не са производителите на картофи тези, които ще решават какво да бъде търсенето и потреблението на картофи. За децата, които не могат да бъдат свободни в своя избор за храна, думата имат родителите и властта. А Обама може по административна линия да наложи продавачите на пържени картофки да бъдат изгонени от училище. Всъщност на продавачите им е все едно дали ще продават картофки или нещо друго. Единствените на които им пука са субсидираните каргофени фермери.
Meat
24 Сеп 2012 23:37
Мнения: 10,675
От: Bulgaria
когато кетчупът бе признат за здравословен зеленчук. когато кетчупът бе признат за здравословен зеленчук.


В нашта фармакопея и юриспруденция такъв зеленчук НЯМА! Нито червенчук, или сърп§чук.

Действително картофът е спасявал народите от глад много години, подозирам дето прогнозите на поп Малтус са разбити главно поради пренебрегването (или непознаването) на тази велика култура.

*

Много ми е интересно, как би се наричал синът на споменатия Марк?
Meat
24 Сеп 2012 23:42
Мнения: 10,675
От: Bulgaria
Ей, нека ЕДИН поне каже, че нещо му е трепнало - мигом ще го почерпя !...Агопец, на мен ми трепна най-дебелата струна на бас-китарата Пия почти всичко, без украински картофен спирт
anacephal
24 Сеп 2012 23:57
Мнения: 3,134
От: Bulgaria
Все си мисля че какво ядат децата трябва да се решава от родителите им, а не от правителството и конгреса. Разбира се, когато родителите са фалирали, въпреки че и двамата работят, Мак Доналдс и подобни често нямат алтернатива.
Що се отнася до затлъстяването в САЩ, проблемът не са картофите или мазнините, а т.н. "high fructose corn syrop", както като качество, така и като количество.
Капитан Немо
25 Сеп 2012 00:43
Мнения: 4,073
От: Papua New Guinea
Мийт, моля:Натисни тук
Anastass Stasev
25 Сеп 2012 01:05
Мнения: 3,150
От: Bulgaria
Като не могат да намалят консумацията на картофи, то поне биха могли да променят начина на приготвянето им, и тогава никой не може да каже и копче. Вместо пържени картофи - варени или обработени на пара. При средна дневна норма от 1700 килокалории за мъже и 1400 за жени, една супена лъжица олио съдържа 100 килокалории. Колко е за децата ме мързи да търся, но всеки може да си направи сметката сам. Да не говорим за канцерогенните вещества, които се образуват при пърженето. Ако това беше предложено, сигурно щяха да изпищят веригите за бързо хранене, защото 100 грама пържени картофи струват доста по-скъпо от варените. Така поне е в Европата. А това, че американските картофи са сигурно и ГМО картофи, е отделна тема. Добре е, че Обама се грижи за здравето на децата и настоява за консумацията на зеленчуци. Личи си, че е бил социален работник. Това, което прави Мишел Обама очевидно не е пи-ар. Трудно се премахват утвърдени традиции на хранене и начин на мислене. Особено когато се намесят политика и икономически интереси. Но след като бъдат ограмотени родителите, а има и интернет, Сенатът може да запее и друга песен. Въпрос на време.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Anastass Stasev
Gozambo
25 Сеп 2012 01:10
Мнения: 7,892
От: 0
Разбира се, когато родителите са фалирали, въпреки че и двамата работят, Мак Доналдс и подобни често нямат алтернатива.


Личи си, че не живееш в Америка. Макдоналдс и подобни изобщо не са по-евтини храни. Те са само по-некачествени. За мен тези заведения са скъпи, сравнявайки ги с други ресторанти. Това, което получаваш дори само като количество, не си заслужава цената. В тези заведения ходи простолюдието или по навик, или от мързел. Най-евтино е да си купиш продуктите от магазина и да си ги приготвиш. Но тук пък се намесва мързелът и неумението да се готви.
А на фалиралите родители им дават купони за храна от магазина, не от Макдоналдс.
Gozambo
25 Сеп 2012 03:30
Мнения: 7,892
От: 0
Истината е, че не могат картофопроизводителите да казват с какво ще се хранят децата в училище. Свободният пазар е извън училище. Децата не са зряли хора, за да могат дза преценяват с какво трябва да се хранят. Други го преценяват вместо тях, но това не са кортофопроизводителите.
anacephal
25 Сеп 2012 04:41
Мнения: 3,134
От: Bulgaria
"Личи си, че не живееш в Америка"
Благодаря за компетентното умозаключение - сега вече нямам никакъв проблем как да се отнасям към другите ти твърдения.
E6
25 Сеп 2012 06:19
Мнения: 29,550
От: 0
Много ми е интересно, как би се наричал синът на споменатия Марк?

Не знам, ама някой от дядовците на въпросния Марк сигурно е бил прославен боец с легендарен Ескалибър, дето като го бодне и няма изваждане...
E6
25 Сеп 2012 06:22
Мнения: 29,550
От: 0
В тези заведения ходи простолюдието или по навик, или от мързел. Най-евтино е да си купиш продуктите от магазина и да си ги приготвиш. Но тук пък се намесва мързелът и неумението да се готви.

Мързелът верно е голям... Даже и в магазина има готови или полуготови храни, ама кой да се разправя...
Поръчва се по телефона, развиваш плика и ядеш...
Baldur
25 Сеп 2012 09:13
Мнения: 458
От: Bulgaria
Само аз ли виждам противоречието? Преди картофите не били толкова вредни защото хората повече се движели, сега са вредни защото хората се обездвижили. Не е ли проблема в обездвижването? Ще забранят картофите и пак ще се дебелее, кое ще последва, пържените аспержи или броколи?
Света се срива защото хората спряха да мислят, от една страна са лобистките интереси, от другата откровенна тъпота.
Тук същата тъпотия с тоталната забрана на пушенето, никой не предвижда какво ще се случи, когато вън е -10 градуса и излезнеш запотен от дискотеката или бара да изпушиш цигара отвън. Ще забраним дискотеките и баровете защото разболяват хората ли? Кое е по-опасно, пасивното пушене или вероятноста да те гътне пневмония?
Май наистина швейцарците ще излезнат най-умната нация.
Неверния Тома
25 Сеп 2012 09:41
Мнения: 11,681
От: Bulgaria
Забраната на картофите - основа на демокрацията!
StrikeEagle
25 Сеп 2012 09:42
Мнения: 21,073
От: Bulgaria
Това е то Обонго - най-безмисленият американски президент.
Мъж под чехъл за нищо не става.
Стойте далече от такива -
подтисканата агресия рано или късно избива по безмислен и неприятен начин.
Meat
25 Сеп 2012 10:01
Мнения: 10,675
От: Bulgaria
Натиснах, Немо! Ето какво прочетох:

Ketchup (also catsup, tomato sauce, or red sauce) is a sweet and tangy food sauce, typically made from tomatoes, vinegar, a sweetener, and assorted seasonings and spices.


*

Е6, сигурно праотецът на Марко е бил голема бургия! Ако беше булгаристанец, наследникът би се именувал Х** Марков...
heelic
25 Сеп 2012 10:52
Мнения: 2,253
От: Bulgaria
никой не предвижда какво ще се случи, когато вън е -10 градуса и излезнеш запотен от дискотеката или бара да изпушиш цигара отвън.


никой не предвижда какво ще ти се случи и ако излезеш нощем на минус десет по потник да бягаш за здраве, нали
има по-лесно предпазване от пневмония в твоя случай човече - просто не излизаш да пушиш
Добави мнение   Мнения:37 Страница 1 от 2 1 2 Следваща