Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Депутатите трябва да подписват реален договор с избирателите
Добави мнение   Мнения:10 1
Пенчо бре
01 Окт 2012 21:58
Мнения: 20,364
От: Bulgaria
С удоволствие разбирам, че този великолепен човек проф. Георги Петров е жив и се изказва за това, което най много разбира, а всъщност той обхваща всичко. Имал съм удоволствието преди десетки години (преди 89 г.) да сподвеля една маса след защитата на кандидатска дисертация на моя колежка, на която той бе научен ръководител. Не беше сред богоизбраните и затова имах честта и удоволствието да споделим едно шише водка, а аз и да мога да го слушам. Щастлив съм, че си жив професоре! Още дълги години да е така!
Voltervoice
01 Окт 2012 23:30
Мнения: 720
От: Bulgaria
Охоу, те това е "Голямата секира"!
Само така професоре, сечи наболелите обществени проблеми прецизно и безпощадно с голямата секира! Най-вече корумпираната и продажна политическа класа!
Много ми е интересно какво му е мнението за доктрините на пазарния фундаментализъм?!?
Може би никак няма да е лошо редакцията на в-к "Сега" да направи едно интервю с безупречния професор по въпросите за прехода и капитализма.
Pasi
02 Окт 2012 10:04
Мнения: 1,948
От: Bulgaria
Благодаря Ви Професор Петров! Вие единствен още през 70 години, написахте научният труд "Цени и ценообразиване при социализма", с който в научната теория за първи път бе подложена на унищожителна критика практиката на централизираното планиране, крепяща се идеологически на труда на ак. Евг.Матеев "Икономика и икономическа кибернетика". Който познава трудовете и дейността и живота на професор Петров, не може да не свали почтително шапка. Спомням си наша среща пред църквата св.Неделя в центъра на София през пролетта 1989г. , на която професорът отново ме зарази с духа на Промяната. Днес отново съм щастлив да чета простички истини, за които управляващите нехаят, нещо повече, цинично подценяват. Благодаря професоре че Ви има, че отново биете камбаната за целенасочени действия за промяна,наравно с проф. Илчев. Днес броят на в Сега е върхът. Браво на редакцията. Уважаеми професоре , благодаря за знанията които ми дадохте, благодаря това че ни научихте да сме свободни по единственият възможен начин, описан още от Сервантес: "Свободата Санчо се крепи на върха на копието." Благодяря ,че учихте цели поколения Ваши студенти на борба по пътя към многоликата Истина.
hamer
02 Окт 2012 10:06
Мнения: 10,867
От: Bulgaria
за професора!

Най-после някой да обобщи проблемите, засягащи всички българи. А не да ни занимават с Октоподи, Килъри, Нагли и пр. мутри, чиито престъпления са уреждане на сметки помежду им и нямат никакво отношение към престъпността, тормозеща гражданите. Но пък за тях е впрегнат целият полицейски и правоогранителен апарат, за тях се пише по медиите, по тях се съди за състояниеето на правосъдната система и престъпността в България.... И никой не се интересува от грабежите, убийствата на старци, унищожаването на реколтата, изядените от бездомни кучета, от разбитите апартаменти и къщи, от наглия грабеж на монополистите, от издевателствата на градския транспорт.... Уф, не можеш да обхванеш необхватното в територията.... Още веднъж, , професоре!
Voltervoice
02 Окт 2012 11:15
Мнения: 720
От: Bulgaria

Свободата уважамииPasi не се крепи на върха на копието! Не е хубаво да се повтаря папагалски една уйдурма, пък било то и широко разпространена! Свободата не може да е следствие на насилие.
Оригиналният цитат:
— Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага, с които небесата даряват хората. С нея не могат да се сравнят нито съкровищата, които крие земята, нито тези, които таи морето. За свободата, както и за честта, може и трябва да се жертвува животът и обратно, лишаването от свобода е най-голямото зло, което може да сполети човека. Казвам ти го, Санчо, защото ти видя пиршествата и изобилието, на които се радвахме в замъка, който преди малко напуснахме. Е добре, сред онези вкусни ястия и ледени напитки на мене ми се струваше, че се измъчвам от глад, защото не им се наслаждавах свободно, както бих им се наслаждавал, ако те бяха мои. Задълженията да се отплатиш за направените ти благодеяния и милости са вериги, които пречат на духа да бъде свободен.

Оригиналния източник: Натисни тук
westerntwilight
02 Окт 2012 11:42
Мнения: 359
От: Bulgaria
С много от казаното съм съгласен, но в крайна сметка са само констстации.
Едно обаче ме озадачава:
Преди повече от 2300 години Аристотел написал в книгата си "Политика", че държавата възниква и съществува, за да служи на своите граждани, като създава условия за "добър живот" и за "щастие".

През всички епохи, без занчение в пределите на коя държава, нашенци не дават призанци да разбират или поне вярват в това. Така че, Аристотел може и малко да се е пообъркал или просто твърдението му не важи за някои (или доста) места по-света.
WesternTwilight
kaily
02 Окт 2012 12:53
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Дон Хуан - Никой не може да ме принуди да спазвам договор, който не съм подписвал.

Е, аз не съм подписвала договор с нашенската държава. Няма договор, няма обществен договор - няма държава.
Pasi
02 Окт 2012 13:40
Мнения: 1,948
От: Bulgaria
Въпреки, че не обичам използването на чужди думи при наличието на български,все пак изразявам почитанията си към "коректора".Критикуваната фраза е крилата и поради това добила гражданственост, не заради точността на цитирането,а заради дълбокия и философски смисъл. Без самостоятелно мислене и борба/копие/ няма постигната истина,защитени права,реализирани цели. Това няма нищо общо с насилието,което вярвам,че никой от студентите на професора не изповядва,още по-малко да проповядва. На това ни учеше носителят на "Пражката пролет" в икономическата наука,/а и не само там/ преподавателят от ВИИ"Карл Маркс"/днес УНСС/, почитания от поколения негови студенти и колеги, проф.д-р.Георги Петров.Още веднъж:- Благодаря професоре!
RumenS
02 Окт 2012 16:26
Мнения: 6,895
От: Bulgaria
Детинщини е писал. Първо надълго ни обяснява /това което си знаем/ че управниците не ебават народа за нищо. И накрая предлага "решение" - да сключим договор с същите тея бандити....
Voltervoice
03 Окт 2012 01:42
Мнения: 720
От: Bulgaria
Така е, глупостите са крилати, а истината пристига последна! А и често я изпускат, защото е неудобна.
Щм искате си вярвайте в "дълбоката" и "философска" фраза.
Добави мнение   Мнения:10 1