Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Полицаите и военните могат да се обединят в протеста за заплатите
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:42 Предишна Страница 2 от 3 1 2 3 Следваща
!@#$
10 Окт 2012 07:15
Мнения: 1,467
От: Bulgaria
Е пък едва ли има по подходящ момент от този, за да се направи свирепа реформа и реподбор. Излиза дебелия полицай или впиянчения военен да протестира ?! Ок, значи вече не си мотивиран да работиш за тия пари и условия. Марш от системата. Необятния частен пазар те чака.
mick
10 Окт 2012 08:13
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
rokosovski 09 Октомври 2012 23:16 - Затова викам референдум да направим
Федя
10 Окт 2012 09:06
Мнения: 7,159
От: Bulgaria
rokosovski09 Октомври 2012 23:19

с Нас (народът) може да водят открити преговори

Още един дето си въобразява, че е... Народът! Чшшш... като си "Народът", ти кво си направил за тая държава? Не е нужно да отговаряш, то е ясно! НИЩО!

Той - нищо! Това го знае всеки милиционер. Защото, за да се свържете с МВР не трябва нищо да натискате по телефона.
Ами ти? Ти какво си направил за тази държава?
XYZxyz
10 Окт 2012 10:15
Мнения: 26,211
От: Antigua and Barbuda
Работата е малко като кое е първичното - яйцето или кокошката?
Дали трябва да се дадат по-високи заплати в МВР, за да започнат след това най-накрая да работят или трябва да започнат да работят, за да им се дадат след това по-голями заплати? На пръв поглед би трябвало първо да работят, а после да им се плаща, но всъщност в България в общия случай вече е обратното - все пак 23 години чакахме да ни се плати нормално за това, което работим, а то все не става. Все пак МВР и МО са едно изключение, защото нищо не работят, а получават доста повече от повечето българи и на това отгоре се пенсионират рано-рано с много заплати накуп. В този смисъл даже и това, което сега поучават им е много в сравнение с останалите в България, но е малко в сравнение с нормалните държави.
AVALON_JN
10 Окт 2012 10:37
Мнения: 1,534
От: Bulgaria
До:
Госпожа/Госпожица „rokosovski” / 09 Октомври 2012 23:19

Или "Моята" или Вашата парадигма е по-близо до марсианците отколкото до българите...
Моето "Аз" е едно от всичките „Аз-ове” което се съдържа в снет вид в понятието (категорията) НАРОД ?!... който смята, че за повишаването на бюджетните заплати е необходимо:
- "Синекурните длъжности" - вън от щатовете;
- "Клатикурите" и „Калинките” - в къщи;
- Издръжка на „партийни секретари” (Политическите кабинети в министерствата и техните партийни представители в бордове на директорите на ТД, както, цялата областна администрация (паразитна, безотговорна, дублираща местната власт - пример проблемите в Перник и Пернишко след земетресението) и... да става за сметка на милионите ежемесечно, узаконено присвоявани от бюджета ТОЧНО за партийно строителство?!
(Тези проблеми на 90% щеше да бъде решен с въвеждането на Електронно правителство... Но "Герб" ли са „най-глупавите” да го направят?!...)

Добри пари ще останат в бюджета и от спирането на многомилионното СПОНСОРИРАНЕ през бюджета на Министерството на отбраната НА ИНТЕРЕСИТЕ НА USA в Ирак, Афганистан, Бивша Югославия и...(Бог знае къде)?!...

(23 години местни и чужди Мисионери на думи "доказват", че "безплатен обяд няма", а на дело "Беден народ (българският), богат народ (американският) спонсорира?!...”
- т.с ако "Чичо Сам" има, нужда от услугата на БГ военен контингент да си плати?!)

Но и в "Пица-2013” няма късметчета за бъдещето на БЪЛГАРИЯ - ДЕЦАТА, СТУДЕНТИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО, НАУКАТА...


P.S.:
Госпожице „ Rokosovski”, ако сте в характерната стойка „ПАРТЕР” за креатурите на клоаката „Герб” в очакване „Он” да Ви оноди с мнение
Моля, темата е отворена...

Perseus
10 Окт 2012 11:06
Мнения: 2,726
От: Bulgaria
Кой нанася повече вреди на обществото един учител, който съзнателно (за да има частни ученици) не си върши работата или един мързелив (който хърка в казармата цял ден) военен?


Това са пълни глупости. Познавам учители, които поради абсолютен недоимък са ПРИНУДЕНИ да дават частни уроци, и да работят каквото намерят допълнително за да може да живеят що го годе нормално. От друга страна ония със шкембетата по цял ден лежат, плюскат, ползват де що има привилегии, един билет в транспорта не дупчат, безплатни телефони и т.н. Това е всекидневно и нещо което нормалните хора не могат и да си позволят. Отделно идва ранното пенсиониране, високите пенсии и т.н. Преди 20 години, след казармата, ако знаех в каква държава ще живея сега, най-вероятно СЕГА щях да съм военен или полицай... Без часта "пенсиониране", същото важи и бюрократите хрантутници.
SeoKungFu
10 Окт 2012 12:16
Мнения: 102
От: Zambia
Гладен милицюнер хоро не играе !
pyte6estvenik
10 Окт 2012 13:15
Мнения: 1,007
От: Korea, Republic of
Много са объркани нещата в България, който и да дойде на власт няма управия. Нямам представа как е, затова много ми е интересно дали я има нагласата когато се пазарува да се търси и купува българска стока по възможност. Май не е много популярно, а пък оттам им идват заплатите на хората. Е, няма кой да ви помогне като сами не си помагате. Интересно е да знаете, че в Корея се стига до маниакалност да се купува изключително само местно производство. На хора които избират вносното се гледа с много лошо око и те срещат трудности навсякъде, даже и в професиалната си реализация. Това е положението.
Perseus
10 Окт 2012 15:11
Мнения: 2,726
От: Bulgaria
pyte6estvenik ...


Това добре, ама как да купя българското, като е по-некачествено даже и турко-китайското? Или как да ям български храни, като са пълни с толкова химия, колкото и във вносното няма? Не може да сравнявяш Южнокорейско качество и БГ качество... Все едно да сравняваш външен кенеф с японска тоалетна.
Сгугню
10 Окт 2012 15:17
Мнения: 15,094
От: Rwanda
Абе някакъв баланс трябва да има.
Защо не се посочват, дори и в този вестник, средните заплати сега в МВР и МО?
Ще се види ясно, че те са доста високи за средния български служител на бюджетна заплата.
Специално тези в МВР са поне двойни на заплатите, взимани от учители и медицински сестри, например.
А все пак тези професии са също толкова обществено важни и нужни, колкото полицейската.
Ако не и повече.
При военните пък средното възнаграждение е дори още по-високо и от това в МВР!
Някаква мярка на желанията все пак трябва да има!!!!
И някакъв морал!
rokosovski
10 Окт 2012 16:06
Мнения: 2,243
От: Bulgaria
Сгугню

10 Октомври 2012 15:17
Абе някакъв баланс трябва да има.
Защо не се посочват, дори и в този вестник, средните заплати сега в МВР и МО?

Хайде да се посочат на всички заети в държавната администрация!
Ама и тези с ДМС - тата и за участие в бордове, проекти и т.н. И да се изчислят на часова ставка.
Ще се изненадате стрешно много, като разберете, че реално служителите на МВР и МО са най-ниско платените.
rokosovski
10 Окт 2012 16:11
Мнения: 2,243
От: Bulgaria
Обикновено форумните кретени, когато нямат разумен аргумент започват да използват познатото от детската градина репчене - "ти си..., ти си...!" или да се занимават с персоната на опонента си или с правописа! Става въпрос конкретно за разни Феди, Авалоновци и др. Така че... игнор! Така или инъче спорът е безполезен с грамофонни плочи.
rokosovski
10 Окт 2012 16:18
Мнения: 2,243
От: Bulgaria
Perseus
10 Октомври 2012 11:06

Това са пълни глупости. Познавам учители, които поради абсолютен недоимък са ПРИНУДЕНИ да дават частни уроци, и да работят каквото намерят допълнително за да може да живеят що го годе нормално.

Защо мислиш, че няма и полицаи в абсолютен недоимък!? С тая разлика, че ако има такива те нямат право на никакъв друг законен доход. Забранено им е! Един полицай - сержант (за да го разберете по-добре) получава стартова заплата около 550 лв. Колко получава един учител? Айде кажете и ще сравняваме! Проблемът е, че аз казвам, че парите и за учителите, и за лекарите, и за всички останали са недостатъчни, а не обвинявам съсловията за недостатъците на отделни техни представители! Каквито са полицаите, такива са и лекарите, и учителите и всички други професии...
Сгугню
10 Окт 2012 16:20
Мнения: 15,094
От: Rwanda
ДМС, участия в бордове (прочее, те вече не са платени), проекти - това са само за служители, и то една част само, от централната администрация, и то не от всички звена.
Второстепенните разпоредители с бюджетни кредити, общинските администрации и другите организации на бюджетна издръжка - огромната част от служителите в тези звена взимат по-малки заплати от служитлите в МВР и със сигурност доста по-малки от военните!
!@#$
10 Окт 2012 16:26
Мнения: 1,467
От: Bulgaria
Ще се изненадате стрешно много, като разберете, че реално служителите на МВР и МО са най-ниско платените.

Изумителна, колосална лъжа е това ! Точно двете прослойки са НАЙ ДОБРЕ ПЛАТЕНИТЕ държавни служители. Дори без да смятаме изумителните екстри които получават !!!
rokosovski
10 Окт 2012 16:59
Мнения: 2,243
От: Bulgaria
Изумителна, колосална лъжа е това !

Заплатите на военните и полицаите може да ги изчислите лесно като прочетете законите. Чакам да видя числата за другите заплати!
Ето някои насоки за размисъл:
Натисни тук
Средната брутна учителска заплата към момента е около 710 лева, а има и в училища, в които заплатата е над 1000 лева.

Това съобщи главният секретар на Министерството на образованието Красимир Вълчев при представянето на резултатите от проекта за въвеждане на делегираните бюджети в училищата.

По думите му минималната учителска заплата сега е около 550 лева.


И още
(снимка: натиснете тук)
Имайте предвид, че това е заплата без проекти, дмс, бордове и т.н. и всички тези могат да работят и на втори трудов договор и на хонорар!
Breitling
10 Окт 2012 17:32
Мнения: 3,409
От: Bulgaria
!@#$
10 Окт 2012 16:26

едно време Шкумбата имаше една приказка - бам, 6 метра улево. Е, ти си доста над 6 метра улево
Направи си труда да потърсиш какви са възнагражденията и условията, при които работят държавните служители от всички ведомства, тогава може да се води диалог!
Сгугню
10 Окт 2012 18:01
Мнения: 15,094
От: Rwanda
Рокосовски,
Заплатите в МВР не са най-ниски и с дадената от теб графика ти сам си опровергал собственото си твърдение по-горе. Което впрочем ти прави чест!
В дадената от теб графика, от 14 министерства, в 3 заплатите са по-ниски отколкото в МВР, а като се вземе и МВнР заплатите само в страната, стават 4.
От друга страна, обаче, това не променя факта, че заплатите на учителите и на мед. сестри са доста по-ниски от тези в МВР. Ти сам си дал данни за учителите и е видно това. За мед. сестрите го знам от първа ръка и мисля че не е за спор.
В този смисъл, изложените от мен по-горе аргументи са си валидни.
Отделно от това, средната дадена от теб заплата в МВР например и е доста над средната заплата за страната, която беше от порядъка на 650 - 700 лв. или малко повече.
С всичко дотук не казвам, че МВР не заслужава по-големи заплати по принцип. То това важи и за още много организации. Но нещата трябва да се гледат в съпоставка!
rokosovski
10 Окт 2012 18:29
Мнения: 2,243
От: Bulgaria
Сгугню

Защо пак да повтарям едно и също!? Данните са за крайните заплати за полицаите, но за стартовите за другите професии! Всички, освен "полицаите и военните", имат право на ЗАКОНЕН допълнителен доход!
Реалното състояние, като се вземат предвид реалните, а не статистическите (по ведомост) данни е съвсем различва. В държавната администрация, парите получавани от служителите там, притежаващи квалификация сходна на полицаите е доста по-различна! Знам много добре какво пиша! А и голяма част от пишещите във форума знаят за какво иде реч!
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: rokosovski
Apolitichen
10 Окт 2012 19:11
Мнения: 9,749
От: Bulgaria
Всички, освен "полицаите и военните" имат право на ЗАКОНЕН допълнителен доход, а те нямат!
Имах подозрение, че част от министрите и висши чиновници работят по втори договор, осигурен я от ЦРУ, я от ФСБ, я за някой "златен" инвеститор (виж как се потят депутатите с лобистките поправки да изкарат някоя друга стотинка). Ама то било ЗАКОННО. Къде точно в закона пише, че е законно?
На всичко отгоре, най-простите, трета категория труд, дето хем работят 40 години, хем си плащат осигуровките (и не ги даваш в оная таблица. Явно са изпаднали под минимума), работа по втори договор е възможна при изрично съгласие на първия работодател и работното време по втория договор не може да надхвърля повече от 4 часа и осигурено време за почивка минимум 10 часа в денонощието. Отделно, всяка себеуважаваща се фирма изисква от служителите си декларации за конфиденциалност и декларация, че при напускане/освобождаване от фирмата, служителят не може да започне работа при пряк конкурент в продължение на 1 година, за банките до пет години.
Та не разбирам, с идеята за допълнителен доход като втори, но трудов договор (към ЦРУ и ФСБ договорите са шпионски ) на полицаите, се цели Министерството на вътрешните работи да се превърне в цигания, а министърът вместо заповеди да колекционира декларации и други свободоизявление на "дискриминирани" служители?
Не е напълно коректно да се сравнява, но като сме почнали, в частните фирми, за които съм работил и работя, принципът е прост - като не ти харесва заплата, или напускаш незабавно или работиш повече, измерено първо като печалба (годишната) на фирмата и после (при по-добре организираните фирми) отчитане и на индивидуалния принос. А протестиращите полицаи един път се оплакват, че не могат да работят извънредно - идвало им много. Втори път пък искат да работят пълноценно по второ "правоотношение". Хем нямат сили, хем пък се натискат. Осве това закона за МВР не забранява на полицаите да четат лекции, да пишат книги, да чистят кварталната градинка, когато има съботници. Я сподели какъв ще е този ЗАКОНЕН допълнителен доход. рез деня ще разследва нарушителя, а вечерта ще го пази като заличава доказателствата. Така ли да се разбира тая работа? Имаше една деловодителка в съда, която се трудеше усърдно за частен адвокат. Вярно, много пари изкара и ... десетки хора останаха на улицата без жилище. Е, някоя друга папка или част от папката по делото поизчезнаха, делата прекратени поради липса на обекта на спора, ама какво не се е затрило в нашата страна. Апропо, сметката на втомобилите кога ще им излезе на КАТ - броят регистрирани да е равен на броя застраховки ГО плюс спрените от движение. Или за тая работа требе висша математика и магистратска заплата? Пък изчезналите над 200 хил. да си ги дирят собствениците. Тъй де, някой да ги е карал насила да плащат данъци!?
Добави мнение   Мнения:42 Предишна Страница 2 от 3 1 2 3 Следваща