Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Британски евродепутат: Българите и властта им са напълно корумпирани
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:51 Предишна Страница 3 от 3 1 2 3
ejko
08 Ное 2012 13:25
Мнения: 2,533
От: Bulgaria
Айде бе?!
Garabed
08 Ное 2012 13:48
Мнения: 565
От: Bulgaria
България и Румъния имат общо 30 млн. граждани и ако само 5% от тях пристигнат във Великобритания, това е потенциално нов пазар на труда...

Слава на Господа - възкликна Агоп - Що бре Гопи - пита го Киркор. Щото - рече Агоп - представяш ли си какво би казал Блум, ако граничехме не с Румъния ами с Китай.
жана д`арк
08 Ное 2012 14:10
Мнения: 26,641
От: Bulgaria
Чудя се от какъв зор коментирате такова изказване.

Защото, Кру, въпросният евродепутат не заявява, че само властта в България е корумпирана, което е безспорен факт, той казва "българите и властта им са напълно корумпирани". Когато един цял народ е обвинен в нещо, смисълът на което очевидно дори и обиждащият не разбира /по простата причина, че няма как целият народ да се корумпира, защото корумпиран може да бъде само човек с някакъв, макар и малък властови потенциал/, не е най-умният начин да подминем това с гордо мълчание. Не може един евродепутат да си позволи да хули един цял народ. Това е пълен абсурд
Panayotis
08 Ное 2012 14:57
Мнения: 6,367
От: Greece
Не бих казал, че заглавието на този материал отразява точно казаното от Блум. Той пише:
The Bulgarian administration is corrupt to the core, funded by the European Union. If the rot is at the top, that filters down through society and we do not want that here.

Натисни тук
Cruella de Vil
08 Ное 2012 15:17
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
Панайотис е прав. Благодаря му за линка.

За съжаление отново съдържанието на статията е цитирано манипулативно. България се споменава само 2 пъти: като корумпирана администрация и като най-бедната държава в ЕС. Статията е посветена основно на Румъния като източник на престъпници, източващи банкови карти с различни устройства или чрез научаване на пин кода и кражба (90% от всички кражби, свързани с банкомати), просия е експлоатация на деца (познайте за коя етническа група се отнася), източване на социалните фондове, джебчийство. Ако се прочете оригиналната статия няма как да се отрече, че авторът до известна степен има право.
Добре е в такива случаи да се разграничават Румъния от България. Това точно е работа на българските дипломати. Когато се заговори за румънци и българи, добре е нашите евродепутати да изнесат едни статистически данни за проблемните българи и румънци с цел да се направи разграничение, а не да ни слагат в един кюп. Всеки път като се спомене и България да вадят статистиките. И пак да повторя: проблем в ЕС са не българите, а румънците и по-точно техните цигани. Само изпанците направиха разграничение и затвориха трудовия си пазар само за румънци.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Cruella de Vil
Potormo
08 Ное 2012 15:19
Мнения: 153
От: Bulgaria
Параграфе, това можеш да го разправяш само на тези, които не помнят какво е било преди. Може да имало безвизов режим, но в НРБ имаше ИЗХОДНИ ВИЗИ, и да пътуват свободно на Запад можеха само ченгетата. Затова не е имало и не беше възможно да има наплив на български граждани. Просто тях не ги пускаха да излизат от "лагера".
Jovanni
08 Ное 2012 16:44
Мнения: 24
От: Italy
Сладко и доходно е да се храчи по България. Я да видим, дали някой от българите в Брюксел ще постави този дебил на мястото му


Ако знаеше колко Мейд ин Бългериъ дебили, кретени и олИЕгофрени има в Брюксел, стартирайки от посолството на хълма, та чак до сградата с големите джамове, нямаше да оставяш надежда за поставяне на място.

Що се отнася до езиковите им възможности и способности, най-добре да помислим в мълчание.
Djok
08 Ное 2012 16:47
Мнения: 4,498
От: Bulgaria
" Ще има безпрецедентна вълна от престъпления във Великобритания през 2014 г., ако не попречим на румънските и българските граждани да получат свободен достъп до границите на страната ни, написа британският евродепутат от Партията на независимостта Годфри Блум"
Каква е реакцията на България по повод изказването на евродепутатът Блум? Съгласна ли е българската държава с квалификацията, че всички нейни граждани са престъпници? Ако не е съгласно по какво се разбира за несъгласието й? Ако е съгласна какво е направила да не живеят в страната и да не я управляват само престъпници?
Каква е реакцията на българските европарламентаристи без значение от коя политическа сила са? Тук се говори за гражданите на България и котерийните борби между партиите нямат никакво значение, когато се говори против България.
Освен фактът, че статията е написана каква е реакцията на България? Защо не е изложено и нашето становище по това обвинение?
Jovanni
08 Ное 2012 16:50
Мнения: 24
От: Italy
Човекът е заявил много точно, че БЪЛГАРИТЕ са корумпирани, но не е уточнил, че не са чак толкова корумпирани, когато не са в ложите на властта, но се корумпиран немедлено, когато седнат в креслата.

Защо се чудите? Това е типичен балкански синдром, комбинация от свирепите нрави и меките души на българи, макета, сърби, черногорци и прочее от бившата Юго... трудноподдаващи се на цивилизоване и европеизиране.
Бай Любен
08 Ное 2012 20:15
Мнения: 916
От: Bulgaria
жана д`арк 07 Ноември 2012 20:58 Цитат:
"А какво си мислеха, че ще постигнат богатите, когато правят бедните още по-бедни? Нима не знаеха, че рано или късно този процес ще се обърне и ще заработи срещу тях? Ами това беше толкова предвидимо, че трябва да си малоумен да не осъзнаеш перспективите или да пренебрегваш реалните възможности за случването им. Може би не си дадоха сметка само за скоростта, с която те ще развият. България си плаща членския внос, за да бъде част от Европейския съюз, тази малка и бедна държавичка изпълнява решенията на еврочиновниците, които й носят само загуби, Европа допусна една от нейните държави-членки да бъде управлявана по престъпен начин и няма механизми да й помогне. Единственото, което умните кратуни от ЕС са измислили, са само санкции. Санкции, които допълнително задълбочават кризата и бедността. Гладът принуждава хората да търсят убежище при богатите, това е толкова естествено, толкова нормално, толкова предвидимо, че ако еврочиновниците са късогледи, това си е само и единствено техен проблем. Паднаха в собствения си капан, сега реват, че се е случило. Малоумници" -Жана не само малоумници.Англичаните са двуличници,гадни егоисти,върли колониалисти т.е. империалисти,за нас българите,но за себе си изглежда са прави.Само като си помисля,кой се подведе на съветите на Ран и Ът да си разрушим държавата и да се сринем в ямата на корупцията,се бия по главата,че не съм бил достатъчно прозорлив да предвидя тенденцията и да поведа борба против ,а само си хвърлих членската карта /на БСП/ и се отдадох на грижите по оцеляването поединично /моето и на семейството/.Много вярно има в максимата на Илф и Петров,че проблема за спасяването на давещите се е в ръцете на самите давещи се.Бих добавил само, ако нямаше кой да ги дърпа към дъното.
Добави мнение   Мнения:51 Предишна Страница 3 от 3 1 2 3