Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Алтернативни новини
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:111 Предишна Страница 3 от 6 1 2 3 4 5 Следваща »
kaily
13 Мар 2013 20:15
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Избран е нов папа
kaily
16 Мар 2013 19:23
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Решението на Еврогрупата да наложи еднократен данък на банковиите депозити в Кипър причини обществен шок.
Данъкът – 6,75% за суми до 100 хил. евро и 9,9% над това – е едно от условията за предоставяне на спешна помощ на Кипър от ЕС и МВФ в размер от 10 млрд. евро (13 млрд. долара).
Хиляди кипърци се редят на опашки пред банкоматите, за да си изтеглят парите до понеделник, когато ще влезе в сила споразумението за данъка .


Съобщава се, че в много банкомати парите бързо са свършили, други банки рязко са ограничили размера на тегленията.
Според бизнес редактора на Би Би Си има информация, че данъкът върху банковите депозити ще се отрази най-вече върху големите суми пари, които перат руските магнати от сенчестия бизнес чрез кипърските банки.


Read more: http://30dumi.eu/2013/03/parichen-shok-v-kipa-r-zad-bankomatite-se-obrazuvaha-opashki/#ixzz2NiyvRkRp
kaily
19 Мар 2013 12:48
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Аржентина обвини банка HSBC в пране на пари
март 19, 2013
Аржентинските власти заподозряха банка HSBC в пране на пари в страната. Преди това подобни обвинения срещу финансовата институция имаше и в САЩ.
Според данъчната служба на Аржентина, банката е използвала фалшиви документи за укриване на данъци и е легализирала незаконно спечелени пари в размер на около 77 милиона.
Представители на HSBC вече заявиха, че възнамеряват да сътрудничат на разследването и отбелязаха, че обвиненията на Аржентина са предизвикали в банката “сериозна загриженост”.

Миналото лято правителството на САЩ обвини банката е, че позволява да бъде използвана за изпиране на милиарди долари, принадлежащи на мексиканските наркокартели и неблагонадеждни държави като Иран, Сирия и Северна Корея.
kaily
19 Мар 2013 12:50
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Зелените излизат на парламентарните избори на 12 май заедно с активните хора и групи, които поискаха промяна в България.
http://www.zelenite.bg
kaily
27 Мар 2013 22:13
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Една от популярните социологически агенции в България ще разбуни духове утре - четвъртък, 28 март. Тогава директорът й ще оповести най-новото проучване, което ще предизвика бурен политически дебат с резултатите си.
Според агенцията към днешна дата 30% от гласоподавателите предпочитат ГЕРБ и едва 15% - БСП. Двойното превъзходство на ГЕРБ контрастира рязко на последно разгласените предизборни сондажи.
kaily
05 Апр 2013 18:04
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Десетки българи в "Офшорлийкс"!
kaily
06 Апр 2013 14:22
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Миналата седмица на пазара на благородни метали бе преминат Рубикон, когато една от най-големите европейски банки обяви фалит върху плащанията по своите златни договори и съобщи на своите клиенти, че не разполага с физическо злато за да им го върне.
Една от най-големите в еврозоната холандска банка ABN AMRO е изпратила писма до своите вложители на злато за невъзможността да им го предаде. Вместо това, притежателите на злато мога да получат еквивалентна стойност на благородния метал в хартиени пари.
В писмо до своите клиенти ABN AMRO обяви, че вече няма да могат да получат физическо злато, което те са придобили чрез банката. В замяна на това им се предлагт пари по сегашната ставка на пазара на злато. Това означава, че вместо нерисковия физически капитал (злато на кюлчета или монети), клиентите ще имат право да получат от ABN AMRO пари, като по този начин попаднат в кредитния риск на банката.


kaily
08 Апр 2013 13:51
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
WikiLeaks публикува повече от 1.7 милиона документа на американското разузнаване и дипломатическата служба за периода 1973-1976 г. Част от събирането на този информационен ресурс е осъществил основателят на сайта, австралиецът Джулиан Асандж лично, от своето убежище в посолството на Еквадор в Лондон.
Редица документи, публикувани в понеделник, са адресирани до тогавашния държавен секретар Хенри Кисинджър, или са писани от него. В повечето документи има надпис “не е за разпространяване”, а някои от тях преди това са имали статут на секретни.
На WikiLeaks документите са наречени “Обществената библиотека на американската дипломация”.
Още през декември миналата година Асандж заяви, че “няма да го уплашат” и обеща да разкрие милион нови документи през 2013 г., които ще засегнат “всички страни в света.”
kaily
08 Апр 2013 15:00
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Дъжд от евро се изсипа на пътното платно и в помещенията на Граничен контролно-пропускателен пункт Кулата по време на внезапна проверка на мобилна група инспектори от НАП и ГДБОП. Дежурни на смяна на 30 март са изхвърлили валутата-рушвет на платното, в тоалетната чиния и на други места по време на проверка, твърди свидетел пред Struma.bg.
Акцията на мобилната група е била по сигнал на граждани, че шофьори плащат на ръка в евро и стока, за да минават безпрепятствено, без да чакат с часове на границата.

Ето какво разказа шофьор на ТИР, станал случаен свидетел на внезапната проверка: На 30 март към 3.00 ч. след полунощ бях на платното. Пристигна мобилна група и казаха: „Всички по местата, без движение. Извадете всичко от джобовете”, и иззеха мобилните телефони на митничарите. Някои от митничарите бяха бързи, смели и сръчни и изхвърлиха на мига всичко от джобовете. Не знам каква сума е открита.

Една част от митничарите спяха в помещенията, а други носеха от тировете подаръци към личните си коли. Публична тайна е, че таксата варира от 20 до 100 евро, в зависимост от това какво превозваш. Освен валута се дава и рушвет - бяла техника, плодове, зеленчуци, месо, обувки, спортни дрехи. Лек автомобил „Фолксваген”, тъмнозелен на цвят, с регистрационни номера Е 0955 АН, бе паркиран в зоната на ГКПП - Кулата, на собственика на автомобила бе извършен обиск, тъй като подозрението бе, че в тази кола се събират „подаръците“. Не знаем дали откриха нещо.
Натисни тук
kaily
18 Апр 2013 16:04
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Абе де се загуби Панагиотис?

35 ранени след стрелба по чуждестранни работници в Гърция
Около 200 берачи на ягоди искали да им платят бавените от шест месеца заплати, но били разгонени с изстрели
35 чуждестранни работници от Бангладеш бяха ранени при опит за силово прекратяване на трудов конфликт на полуостров Пелопонес, Южна Гърция, прададе радио Атина.
Инцидентът е станал, след като 200 чуждестранни берачи на ягоди излезли на демонстрация в селището Неа Манолада с искания да им бъдат изплатени забавените заплатите за последните шест месеца
В разгара на протеста един от помощниците на работодателя използвал огнестрелно оръжие.
Полицията е арестувала собственика на селскостопанското предприятие и издирва гърците, замесени в кървавия инцидент.
Медиите в Гърция са потресени от инцидента, на който широко внимание отделят днес и световните печатни издания.
"Нов удар в родината на ягодите", "ягоди и кръв", "биячи стрелят срещу протестиращи и раниха 35 имигранти", гласят някои от заглавията в гръцката преса.
Според публикациите гръцкият работодател дължал между 750 и 1000 евро на всеки от 200-те чуждестранни имигранти, трудили се на ягодовата му плантация в южната част на страната.
Дължимата сума възлизала на 150-200 хиляди евро
По жертвите било стреляно с ловни пушки, а болницата била пълна с окървавени чужденци, пишат електронните издания
kaily
26 Апр 2013 15:15
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
27 години от Чернобилската катастрофа
Вся правда о Чернобыле 26 апреля 1986 года
http://the-day-x.ru/vsya-pravda-o-chernobyle-26-aprelya-1986-goda.html
В Фильме участвуют актеры, подобранные по внешности, аналогичные настоящим людям, которые были виновны в этой чудовищной аварии, последствия которой мы испытываем и до сих пор…
kaily
26 Апр 2013 18:04
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Уредите на “Лукойл” не са преминали метрологичен контрол и не предават информация към Агенция „Митници”

kaily
14 Юни 2015 12:12
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Нещо става около Малайзия..

У берегов Малайзии исчез танкер с 6 тысячами тонн бензина
На борту находилось 22 члена экипажа.

Танкер с шестью тысячами тонн бензина Аи-95 пропал у берегов Малайзии на пути из города Малакка в Куантан.

По данным местных СМИ, судно Orkim Harmony судоходной компании Orkim Ship исчезло с радаров около 9 часов вечера по местному времени (16:00 мск) 11 июня. На его борту находилась команда из 22 человек: 16 малайзийцев, пяти выходцев из Индонезии и одного гражданина Мьянмы.
— Мы запустили поиск, как только получили сообщение от компании, — заявил агентству Star представитель малайзийского морского ведомства адмирал Ибрагим Мохамед.
Зона поисков составляет 20 тысяч квадратных километров. Малайзия также отправила отчет о пропаже судна в Индонезию и Сингапур.
artttty
16 Юни 2015 14:51
Мнения: 65
От: Bulgaria
Ами Лукойл нямат сигурно пари да си поддържат уредите
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: artttty
kaily
18 Юни 2015 13:04
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Россия может помочь США провести международное расследование, куда пропала кинопленка, снятая американскими астронавтами на Луне, или где спрятаны 400 кг лунного грунта, заявил официальный представитель СК России Владимир Маркин.

Россия готова помочь США расследовать пропажу видео полета на Луну

«Можно помочь провести международное расследование, куда пропала кинопленка, снятая астронавтами на Луне, или где спрятаны и более никому не показаны 400 килограммов лунного грунта. Нет, мы вовсе не утверждаем, что они не летали, а только сняли кино. Но все эти научные или, может, культурные артефакты – достояние человечества, и их бесследная пропажа – наша общая потеря. А расследование покажет», – Маркин.

Так Маркин прокомментировал вмешательство США в международные футбольные дела.

Несколько лет назад НАСА заявило о потере исходного варианта известной на весь мир записи астронавта Нейла Армстронга, первого человека, высадившегося на Луне.
Bradatko
19 Юни 2015 12:14
Мнения: 4,273
От: Bulgaria
Опасения от нападение срещу столичния квартал „Факултета“ снощи изкара на улицата ромите, които живеят там, предаде БНР.

Живеейки точно там, ще ви кажа какво се случи.
Нямаше никакво нападение, никакви групи българи и нищо не показваше, че нещо ще става.
Около 11.30 ч. излезе някаква група от 50-ина цигани, които се позиционираха на площадчето срещу първите блокове.
Свиркания и групово скандиране "Българите на сапун!".
Както става при тях, след около 20-ина минути тълпата се увеличи, поне двойно, когато започнаха да пристигат първите коли на полицията. Накъде към 12.30 се появиха и жандармеристите.
Вкараха тълпата вътре в квартала (в улицата "Възкресение" - началото на "Факултето" ) и след около час-два им се доспа и се разотидоха.
Битки и противопоставяне между тях и нас нямаше, по простата причина, че ние сме им свикнали на зулумите и никой от живущите наоколо нашенци не им обърна внимание.
По-интересно щеше да стане, ако не беше дошла полиция, до къде щяха да стигнат.
Не ща да се сещам, ако бяха проявили вандализъм или агресия и бяха достигнали до блоковете, където живеят военни...
Щото имаше единични случаи преди години, завършили, да го кажем така - до известна степен трагично за дейците.
Сега тук е като всеки ден.
Нищо не се случва.
....................................
Ако уважаемият циганозащитник от форума и задълбочен разбирач на циганите, г-н Тодев прочете това, моля да коментира скандиранията. (По-горе.)
Беше ми паднала батерията на фотоапарата, та не можах да ги заснема, но ще видя дали някой от съседите не е направил някое клипче.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Bradatko
kaily
08 Юли 2015 20:35
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
There's no indication yet of a link, but the third major computer glitch in just a few hours in the US has shut down trading at the New York Stock Exchange. The Wall Street Journal is also down. Earlier all United Airlines flights were grounded due to a technical glitch. The US Department of Homeland Security says no sign of "malicious activity" at NYSE.
kaily
28 Юли 2015 16:45
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
U.S. mid-continent seismicity linked to high-rate injection wells

A dramatic increase in the rate of earthquakes in the central and eastern U.S. since 2009 is associated with fluid injection wells used in oil and gas development, says a new study by the University of Colorado Boulder and the U.S. Geological Survey.

The number of earthquakes associated with injection wells has skyrocketed from a handful per year in the 1970s to more than 650 in 2014, according to CU-Boulder doctoral student Matthew Weingarten, who led the study. The increase included several damaging quakes in 2011 and 2012 ranging between magnitudes 4.7 and 5.6 in Prague, Oklahoma; Trinidad, Colorado; Timpson, Texas; and Guy, Arkansas.

“This is the first study to look at correlations between injection wells and earthquakes on a broad, nearly national scale,” said Weingarten of CU-Boulder’s geological sciences department. “We saw an enormous increase in earthquakes associated with these high-rate injection wells, especially since 2009, and we think the evidence is convincing that the earthquakes we are seeing near injection sites are induced by oil and gas activity.”

A paper on the subject appears in the June 18 issue of Science.

- See more at: http://www.colorado.edu/news/releases/2015/06/18/us-mid-continent-seismicity-linked-high-rate-injection-wells-0#sthash.x2isHMlr.dpuf
kaily
17 Авг 2015 15:28
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
В Гърция отписват задължения до 20 хил. евро

Дългове до 20 хил. евро към банки и държавата ще отписват властите в Гърция.
Това става възможно с поправка в закона, гласувана миналата седмица в парламента, заедно с новото споразумение между Атина и нейните кредитори, съобщава в. „Етнос“.
За да се използва тази възможност обаче, трябва да са налице няколко условия.
Поправката се отнася до домакинства без недвижимо имущество, с минимални доходи и с банкови депозити до хиляда евро. Изискването е дълговете да не надхвърлят 20 хил. евро.
Бай Дан
17 Авг 2015 17:29
Мнения: 1,899
От: Bulgaria
Ама Кайли, че то на босия цървулите няма как да ги вземеш.
Както са описани условията излиза, че само на някой и друг циганин може да се отпише дълг, ама не вярвам баш гръцки банкер да е отпуснал заем на безработен циганин. Това е чисто популистки ход.
Добави мнение   Мнения:111 Предишна Страница 3 от 6 1 2 3 4 5 Следваща »