Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Има ли алтернатива дългото майчинство у нас?
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:36 Предишна Страница 2 от 2 1 2
читатель
22 Ное 2012 12:08
Мнения: 9,158
От: Bulgaria
На капитализма деца не му трябват, трябва му работна сила, колкото може по-евтина!

И секиму добро струва,

само, знайте, за парата,

като човек - що да прави?

изяда си и месата.
havamal
22 Ное 2012 12:09
Мнения: 2,630
От: Bulgaria
А бе, както някои вече казаха, ако бащата взема 3000 лв. - ни детски ще им трябват-ни обезщетение.

Първоначално веднага ми се прищя да подкрепя желанието за по-високо платено майчинство и обезщетение, но само като се сетя за многобройните циганки с по 4-5 деца..............

Детските градини и яслите у нас са едно от хубавите неща, останали от преди, които не разрушиха! В това останалия цял свят не може да ни стигне. Уникални институции, с ниско заплащане за съжаление.
Yantar
22 Ное 2012 12:35
Мнения: 5,304
От: Bulgaria
Ти да не би да си майка, и да споделяш от личен опит?
Какъв съм няма никакво значение. Имат значение аргументите ми, които имайки предвид хаоса на по-предния ти коментар са си останали неразбрани от теб.
*
Професията майка (жена-домакиня с няколко деца) е изключително полезна за обществото, стига да не се практикува за негова сметка.
Това е емоционален коментар и е напълно разбираем. Но съдържа противоречие - не е възможно да има професия майка, която да не се практикува за сметка на обществото. Майката получава пари от работещи, а тя не работи, не плаща данъци, а същевременно се възползва от всичко изградено с данъците на други - пътища, полиция, здравеопазване. Обществото (т.е. държавата) трябва да помага на майките, но не чрез плащане на пари в брой, а чрез облекчения и улеснения за тях и за децата.
kaily
22 Ное 2012 12:37
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Така е, Лен. Геноцидът е в действие. Разчистват територии ли, що ли?

Евреите са изкупили земята, не им требе оня размирен район, тук и природа има, и туземци кротки и залупени...
БирникЪ
22 Ное 2012 13:51
Мнения: 2,359
От: Bulgaria
За едно единствено нещо, каквото е дългато майчинство, да можем да се похвалим, и него искат герберастите да сговнясат !!! Поради вроденото и/или придобито слабоумие на наличните политици, тая нация върви към затриване.
Необходимо е преструктуриране на мерките за стимулиране на раждаемостта от безработните майки към заетите такива. Добавките за работещите майки за второ и трето дете трябва да са в размер в зависимост от осигурителния им стаж и доход и позволяващи им заместващи грижи поне до 2 г. възраст, а за всяко следващо да бъдат премахнати. Безработните майки да получават помощи за дете, а не добавки, които да се прекратяват след второ дете.
kaily
22 Ное 2012 14:34
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Добавките за работещите майки за второ и трето дете трябва да са в размер в зависимост от осигурителния им стаж и доход

начи да раждат на 40, че да имат повече осигурителен стаж?
Откъде накъде отглеждането на едно дете ще зависи от осигурителния стаж, що за малоумия?
БирникЪ
22 Ное 2012 15:14
Мнения: 2,359
От: Bulgaria
Що на 40 бе, Кайли ? Всъщност, ти на 12-14 г. ли искаш ? Те, циганките, точно това правят. И до 40 г. са нацвъкали по 10-ина. Че и внуци, и правнуци.
Ми виж тенденцията. Образованите и високоплатени жени вече раждат над 33 - 35 г. А това е полезно за предадените гени на поколенията. По-друго е когато мама и тати имат вишО. И добри доходи. По-хубави и умни деца се праят !
kaily
22 Ное 2012 15:25
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
зарежи тенденцията, кажи ми като как българка завършила току що следване след езикова гимназия и родила дете няма да взима нищо, щото нема стаж, а те сега завършват на 25-27 години.
БирникЪ
22 Ное 2012 16:24
Мнения: 2,359
От: Bulgaria
Ще взима, ама по-малко бе, Кайли. Аз съм "ЗА" обвързването на детските добавки с дохода и осигурителния стаж. Дори това да е свързано с увеличаването на осигурителната тежест. Кой нормален човек, в т.ч. работодател или нает, би имал причина да не се раздели с 1-2 % повече осигуровки в името на децата на нацията ?
Искам да има разлика между помощ за отглеждане на дете и детска добавка. Целта на последната е да стимулира насърчаване на раждаемостта сред работещите хора, плащащи данъци и осигуровки. Детските добавки, например за три деца да са достатъчни за наемане на гледачка (например до достигане възраст за детска градина или училище), като по този начин майката се връща на работа и същевременно се създава заетост за твоята студентка, дето завършва на 25-27 г.
А нещо против да отпадне професия "майка", издържаща се само с доходи от детски помощи за N-броя деца ? Знаеш кои ще засегне, нали ?
kaily
22 Ное 2012 16:36
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Ще взима, ама по-малко бе, Кайли.

що?
детето и ще яде по-малко ли?
БирникЪ
22 Ное 2012 16:42
Мнения: 2,359
От: Bulgaria
А сега кво яде детето и ? Нещо лошо да учи и да работи например ? Едно време работа само на Сточна гара, но стаж не вървеше. И беше много тежко. Ама се изкарваха кинти. Даже и за море съм имал.
kaily
22 Ное 2012 17:11
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Драги, лошо е да учи и да работи, особено за тежки специалности, защото нито ще учи, нито ще работи.
Ако ти си учил икономика и от сесии до сесии живут студенты весело, а сесии всего два раза в год, то има специалности, които зубкат 10 месеца в годината.
Нещо лошо да завърши спокойно и да отгледа здрави и спокойни деца, вместо да не е нито студентка, нито майка, нито работничка и отвсякъде стресирана, а какви ще са децата?
БирникЪ
22 Ное 2012 17:17
Мнения: 2,359
От: Bulgaria
Ми, Кайли, при тежка специалност, дето се зубка 10 месеца що са и деца, бе ? Па нема ли па да са стресирани ? Две добри няма. Не може хем с чужда жена под юргана, хем светец в рая. Всеки да си прави сметката и да си преценява възможностите. Кога деца, кога учене, кога кариера и т.н. Само циганките не ги преценяват тия неща. Те смятат сама детските и по тях раждат децата.
kaily
22 Ное 2012 17:25
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
Значи да избира - или лекар, или майка?
Почна вече да ги приказваш пет за четири, язък.
Насо
22 Ное 2012 17:47
Мнения: 1,227
От: Russian Federation
Evasion,виж вторият ми пост . Та значи покрай нас раздаваха помощи за социаслно слаби.За една седмица не видях нито един былгарин.Всичкото сиган.Та майчинството и помощите може да се обвыржат с много условия ,например да не е под 18 години,да има заыршено основно образование,сыдимост и т.н.т. Един мой приятел отиде да живее от Пермь в едно село в Белорус,заедно с жена си и 4 малки деца.Там социализым,усигуриха им кыща в едно село,работа на двамата и е доволен.След като вземе беларуско гражданство ,понеже има над 3 деца ,дыржавата му плаща 75% от жилището.Но ... има куп условия например в списык от продукти ,който задылжително трябва да е в хладилникыт.Та дошли у тях ,от тоя списык един -два продукта били по-малко ,та замалко да им вземат децата.Та и тука може да е така .
Добави мнение   Мнения:36 Предишна Страница 2 от 2 1 2