Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Изгнаниците от СДС вече мислят за нова партия
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:36 Предишна Страница 2 от 2 1 2
dabedabe
03 Дек 2012 13:01
Мнения: 19,395
От: Antarctica
Канонизирайте го тоя Костов, че да ви олекне. Виждате, някои Божии слуги са податливи (престарават се с най-добри намерения разбира се). Поне архонт такова ... За последно. После кой ще го помни бореца с кризи?
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: dabedabe
OldKukuruz
03 Дек 2012 13:01
Мнения: 306
От: Netherlands Antilles
Абе не знам за гарантираното влизане в парламента при положение,че днес едно проучване дава 1% на лостоваци,мартинчовци и прочее клоуни
Miranda
03 Дек 2012 13:32
Мнения: 14,000
От: Bulgaria
Да, бе 1 %, ама друг път.
Това в сънищата на комунягите и гербаджиите.
Наистина има само един човек, само един политик, който може да направи нещо за дясното и това е Иван Костов.
Затова е този задружен лай от иначе противниците на парламентарните избори.
Защото разлика между комунягите и гербаджиите няма.
От едно тесто са.
Тодев
03 Дек 2012 13:33
Мнения: 1,262
От: Bulgaria
Създаването на нова партия ще бъде огромна грешка. Настроенията по места са съвсем други. Една камара народ, които се оттеглиха от активно присъствие в СДС го направиха заради раздвоението си - с разума си са при Костов, с лоялността си - при родителката. И не само това - от СДС активистите цели организации открито говорят че кабанът не им е оставил друг изход освен Костов - начело с председателите и общинските си съветници точно това говорят. И се канят да се присъединят. При това - силни организации. А и "Синя коалиция" е добър етикет за завръщането: единството вече го има там (засега - повече като форма). Вместо да правят нови дупки с гръмки имена, които после няма с какво да запълнят...
dabedabe
03 Дек 2012 13:36
Мнения: 19,395
От: Antarctica
ДСБ-то здраво държи. Браво, челичени са.
**************
Тодев, вие сте Костов, определено. Стилът ви е специфичен.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: dabedabe
puhcho
03 Дек 2012 14:21
Мнения: 101
От: Bulgaria
Синята коалиция била регистрирана на физическите лица - Мартин Иван. Значи духът е някъде на трето място, защото нито в Иван, нито в Мартин има дух. Истината тепърва ще стане ясна, защото духът се държи от хората, които членуват и гласуват за СДС, а вероятно и в малка част от ДСБ
Тодев
03 Дек 2012 14:41
Мнения: 1,262
От: Bulgaria
Благодаря. Определено си е комплимент да припознаваш в мен Костов, но - не. Аз съм си аз и не се разменям с никого. Даже и с Костов. Пък и - доколкото знам, той е непушач, горкия! Направо да се чудиш, що не му е постен мозъка. Е, има и изключения...
Тодев
03 Дек 2012 14:54
Мнения: 1,262
От: Bulgaria
Натискът в посока към Герб, който доведе до сегашното ръководство на СДС е от определена група хора. От тези, които навремето, като съвсем млади хора, привидяха в политиката личната си кариера (по друг път при тях едва ли е щяло да стане - липса на способности), и в някакъв, доста отдавнашен момент, когато СДС-активизмът носеше длъжност (и заплатка, естествено), яко се бутаха нагоре - с ревове колко са верни на СДС, колко мразят БСП (к) и т.н... Та - чакаха, милите, чакаха пак да дойде СДС на власт, та да се уредят и те - ама не става и не става. И те си търсят други пътища - покрай Герб, ако може... Виж Николайчо как се уреди - що пък и за тях да не стане!?!? Ако не при Герб - поне при Кунева, ако не при нея.... абе, където има келепир!
БСП
03 Дек 2012 14:59
Мнения: 4,755
От: Bulgaria
В момента в който се намери кой да мрази повече БСП/имам предвид ГЕРБ/ и "синята" идея отиде в небитието.

СДС/ДСБ и ГЕРБ се крепят на лумпената омраза,нито са сини,нито пък десни.
За десен в България се приема всеки рошав хипар,който пее "Лет ит би"....а по света на такива им викат леви.
puhcho
03 Дек 2012 15:08
Мнения: 101
От: Bulgaria
До Тодев От разсъжденията Ви би могло да се направи извода, че само младите в СДС, въпреки липсата на качества, очакват своя звезден миг, за да влязат във властта. Аз обаче помня простотията на комунистическата върхушка, за която имаше доста точни и свежи вицове, както и епиграми. Нещо повече - най-висшият между тях (министър-председател, държавен глава и главен секретар на БКП) Тодор Живков не можеше две думи на кръст да каже, а надолу поместа беше още по-смешно. Когато беше направен преврата на 10.11.1989 г., кукловодите заложиха на преподаватели и научни работници. Само, че народът, който беше управляван чрез насъскване град срещу село и раб. класа срещу учени-не харесаха особено тези нови лица. Те не ги разбираха и не им вярваха. Основно градсото население ги подкрепяше. Много скоро обаче, то разбра каква подмяна беше извършена. Системата беше сменена, за да си запази властта комунистическата номенклатура. Затова и Иван беше и ще бъде най-мразения политик, защото именно по негово време паднаха голяма част от маските.
FIRST 2
03 Дек 2012 17:00
Мнения: 7,745
От: Bulgaria
Това че ще образуват нова партия е ала-бала. Няма смисъл - сега всякаква сволач си образува партия. Направо да отиват при Костов. А ето и пътят към успеха на изборите:1) всички десни партии се обединяват на Конгрес и получават името "Синя коалиция". 2) избират ръководство на "Синята коалиция" като задължително там влизат Костов и Мартин и Надежда. 3)Костов си прави отвод от председателското място и по телевизията заявява че няма да се кандидатира за лидер на партията - оттегля се от активна дейност. 4)да се намери лоялен и достоен политически съюзник(извън ГЕРБ) с който да се явяват на изборите и след това да управляват в коалиция. Или поне да се опитат. Друга схема просто не виждам за съживяване на дясното. Разбира се най-трудното ще бъде да се реши Иван Костов да мине в политическа пенсия. Огромното му его е най-голямият враг на десните. Само той не го вижда - за голямо съжаление.
Тодев
03 Дек 2012 17:05
Мнения: 1,262
От: Bulgaria
Пухчо, нямаме противоречия, приятелю. Всичко е едно към едно както го описваш. И точно това, за което пишеш, навремето ме изкара на улицата. Аз просто фиксирам млака част от ставалото и ставащото, съвсем конкретна част - опитвам се да си отговоря на цял ред въпроси: и по каква причина се появи от нищото новият председател на СДС, и откъде тия напъни да се използват милостиво подхвърлени от Герб "възможности", и защо периодично някой млад кадър, на когото са залагали, изведнъж хуква в друга посока, и защо нито на общинско ниво, нито в национален мащаб "представителствата" не представят никого другиго, освен собствените си интереси. (Е, това последното е при всичките ни политици - без разлика на цвят и букви...)
бонго-бонго
03 Дек 2012 17:14
Мнения: 26,313
От: Swaziland
Тодев
03 Дек 2012 14:54
Т_Живков
03 Дек 2012 19:13
Мнения: 5,459
От: Bulgaria
Крайно време е да създадат партия на лишените от свобода политици!...
dabedabe
03 Дек 2012 20:33
Мнения: 19,395
От: Antarctica
Къде ги тез лишени от свобода политици? Да не намеквате, че може да станат хора? След като бъдат лишени от свобода (дай Боже!) де.
********************
Сървърът май изкуфя напълно. Има една работа тука. Май изборите (у нас поне) не решават нищо. Средствата намаляват. Но и мотики, кирки, брадви ще свършат работа. Важно е куфалниците да са бистри, трезви де.
******************
Сървърът определено е болен. Или новак администратор се учи, или форумът скоро битти. Няма да е трагедия. Да хващаме мотиките, думам аз.
Редактирано: 5 пъти. Последна промяна от: dabedabe
Добави мнение   Мнения:36 Предишна Страница 2 от 2 1 2