Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Нарастват опасенията, че Дамаск готви удар със зарин
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:56 Предишна Страница 2 от 3 1 2 3 Следваща
Firmin
07 Дек 2012 10:50
Мнения: 33,549
От: Bulgaria
[Дамаск обвини западните сили, че се опитват да оправдаят военна интервенция в Сирия с аргумента за евентуалното използване на химически оръжия./quote]

А, сефте!
Rakita
07 Дек 2012 10:54
Мнения: 22,828
От: Bulgaria
Западът няма друг избор, освен да нахлуе в Сирия и Иран, с което да установи на практика пълен контрол върху близкоизточните нефтогазови залежи и трасета. Пак ще кажа, че тези активи останаха единствените, върху които се крепи съществуването на западния цивилизационен проект, така че битката тук ще е на живот и смърт. Интересите тук са не толкова на самите натовски държави, а предимно на огромните мултинационални компании и финансово-промишлени картели, които качват и свалят правителства, вкл. и на запад, с което може да се обясни колебанието и раздвоението, посочени в цитирания от kasapina материал. Така че спонсори на мероприятите явно има. Остава да се намерят изпълнители.
Ирак, Сирия, Иран ...следвашите, моля.
Средноазиатските републики, Русия и Китай.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Rakita
metamorph
07 Дек 2012 11:09
Мнения: 3,699
От: Bulgaria
Интересно - при предстоящата експанзия срещу Сирия, какво се случва ако "приятелски огън" удари руските ресурси намиращи се там? Непропорционални реципрочни действия? Ккави са шансовете за запазване на руската военна база при евентуално доминирано от ислямисти управление в нова и прогресивна Сирия? Какво би получила като компенсация за да преглътне евентуалната загуба на базата? И какъв е нашият интерес да се въвличаме в конфликта, в който несъмнено Биг Брадър настойчиво ни подканя да се включим?
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: metamorph
Rakita
07 Дек 2012 11:22
Мнения: 22,828
От: Bulgaria
Интересно - при предстоящата експанзия срещу Сирия, какво се случва ако "приятелски огън" удари руските ресурси намиращи се там?
Руснаците не могат да направят нищо в случая - нямат самолетоносачи, не могат да изпратят голям брой подводници и кораби, както и масиран въздушен и морски десант, т.к. това би означавало пряк сблъсък с НАТО, за което Русия все още не е готова. С други думи, при нахлуване в Сирия ще реагират толкова, колкото реагираха при Ирак, Афганистан и Либия, т.е. никак.
ЗИП
07 Дек 2012 11:39
Мнения: 34,590
От: Bulgaria
Тов. Асад е толкова силен именно защото има ОМП! Който не разбира тоя прост факт значи нищо не разбира. Другото е смешен плач!
Тия дни двата руски БДК Саратов и Новочеркаск са били в Тартус. Какво са носили в търбусите си и какво са разтоварили един господ знае. Но че "нещо" са стоварили мисля, че никой не се съмнява.....
Eisblock
07 Дек 2012 11:48
Мнения: 9,157
От: Iceland
С разпалване на увертюрата към Третата световна се цели спасението на англо-саксонския, левиатански цивилизационен модел от окончателен крах. Сирия е само брънка от веригата към Апокалипсиса.

В Банкеро-сатанистката клика има два полюса. Единият е съставен от вманиачени в митове и легенди хардлайнери, другия е по-прагматичен. Това са европейските ни другари-интернационалисти. На първите въздухът им постепенно изтънява и те вярват, че се намират в цуг-цванг (принудени да направят ход). Ударени са с намалените приходи от петрола. Не защото цените са паднали, а защото употребата на Зелената шума е намаляла в петролните операции. Общо, използването 'и е намаляло с 50%.

Друг сериозен удар, също пълзящ и постепенен, бе с достигналата до най-широките кръгове на световния плебс истина, че ФЕД не е държавна резервна система, а е частна, напълно извън контрол институция на международни аферисти, мошеници и бандити - Банкстери! И че "меката на демокрацията" живее за сметка на останалият свят. Останалите подробности за Златото на света, манипулациите на борсите, корпоративния диктат, лекарствените престъпления и пр. и пр. и нека да не забравяме черешката върху тортата: - Преминаване към откровена бандитска агресия за съсипване, ограбване и унищожаване на легитимни, членки на ООН, държави, доизгради ужасяващият лик на Империята на Злото.

Въпреки, че населениоето 'и, както и в останалите западни държави, се намира де-факто под окупацията на враждебни на човечеството сили, надежда има. Подготовката на правителството там за очакваните безредици, дори гражданска война - въпреки игнориране на ситуацията от напълно подчинената трета власт - сочи, че все пак има сили готови да се борят за свободата и че те са опасни. Действително, два факта потвърждават тази теза:
- Информацията, че над 60% от ръководството на армията им е готово да предприеме действия и да неутрализира Заговорниците - окупатори.
- И, това, че армията се измества постепенно от щекотливи театри на военните действия и се замества с частни, пара-милитерни сили - наемници. В армията им има съпротива срещу въвличането 'и в криминални деяния и масови убийства. Така беше в Ирак, където най-големите престъпления се извършваха именно от тези легионери. Военните вече казват открито, че са се заклели във вярност към Родината си, а не към ФЕД...

Последните събития с оставката на един близкоизточен военен министър и позорното смъкване на шефа на централното разузнаване, уж заради "женска история", са показателни и имат пряка връзка с дилемата пред двата отбора на Сатанистките сили:

- Да направят ли Армагедона или не!... Но и в двата случая, на краят, ще бъдат унищожени - така или иначе.
Justinian2
07 Дек 2012 11:57
Мнения: 8,033
От: Antigua and Barbuda
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Justinian2
ЗИП
07 Дек 2012 12:21
Мнения: 34,590
От: Bulgaria
Ба немат...
Имат и още как. Та нали Кремъл две години не дава на тов. Асад да му падне косъм от главата. Нали той го снабдява с валута ( 240 тона за последния месец). Нали той му носи всякъкви "играчки" и други щуротии. Предполагам ся реднеците гадаят какво ли руските кораби са стоварили в Тартус. Кица па шъ задава глупаво-любопитни въпроси. Сирия има ракети Оникс монтирани на системата Бастион. На 300 км около нея кораб или самолетоносач не може да припари. Ами ако руснаците са стоварили "Искандер" или Клуб-К. Знае ли човек?
ЗИП
07 Дек 2012 12:37
Мнения: 34,590
От: Bulgaria
Проблема на тов. Асад е, че неговата армия е "заточена" под това да води тотална война в Близкия Изток срещу друга армия а не срещу сбирщина собствени терористи. Сирия има невероятен арсенал от всякъкви оръжия които тя не може да ползва срещу собствените си граждани, шот тогава камък върху камък нема да остане. Асад не може така да се каже " да отпусне ръката". Трябва да се прочиства къща по къща. А най-лесно би било " бомбен килим" и изравняване на терена". Ама нали си е на собствена територия? Русия имаше същия проблем с Чечня. Докато във войната с Грузия беше друго. Требеше само един удар с "Точка-У" в Гори за да свърши всичко....
А Асад има Точка-У - 18 парчета....
Натисни тук
kaily
07 Дек 2012 13:06
Мнения: 35,647
От: Bulgaria
They now hinder the progress of the Light forces by threatening to release chemical weapons in Syria. Chemical weapons in northern Syria add up to hundreds of tonnes, enough to kill hundreds of millions of people. Even with the direct intervention of the Galactic Confederation, casualities would be many. Northern Syria is the area of a very important energy vortex which triggered the rise of the Goddess conscious Halafian neolithic culture
kasapina
07 Дек 2012 16:02
Мнения: 13,355
От: Bulgaria
Oracle-то както винаги се опитва да представи желаното за реалност, а фактите показват точно обратното. Пореднта атака на пълчищата ислямисти и кайдисти към Дамаск беше успешно отбита, загубите на бандитите са големи.

Пълният текст на сататията съдържаща интересна информация за хода на операцията, може да се прочете на препратката. За съжаление преводът от френски е автоматичен и части от него не са коригирани.
Битва за Дамаск: 3000 мятежников убито, обезглавлен командный состав FSA в пригородах Дамаска
7 дек, 2012 at 4:08 AM
(по наводке piseckotenku) франкоязычная газета almanar http://www.almanar.com.lb/french/adetails.php?fromval=1&cid=18&frid=18&eid=87091
Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: kasapina
The Bulgarian Lion
07 Дек 2012 16:09
Мнения: 13,869
От: Antarctica
ФАЩ си търсят повод да нападнат Сирия. Тъй като не можаха до сега да си намерят, взеха да си измислят. Очаквайте война на някоя от сакралните декемврийски дати или празниците.
paragraph39
07 Дек 2012 16:20
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
ООН не разполага с потвърждение, че властите в Сирия се готвят да използват химически оръжия
07 декември 2012
Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун не е получил потвърждение на сведенията, че сирийският президент Башар Асад се готви да използва химически оръжия, предаде Интерфакс.
„В последно време получаваме тревожни сведения за това, че властите в Сирия може би се готвят да използват химически оръжия. Ние нямаме данни, потвърждаващи тази информация”, каза Бан Ки-мун, след посещение в лагер със сирийски бежанци в Турция.
Rakita
07 Дек 2012 16:21
Мнения: 22,828
От: Bulgaria
ООН не разполага с потвърждение, че властите в Сирия се готвят да използват химически оръжия
Е, те няма да ги използват. Метежниците ще го направят и после ще го припишат на правителството. Асад няма полезен ход тук.
paragraph39
07 Дек 2012 17:24
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
Руското военно командване оставя корабите от Черноморския флот в Егейско море
07 декември 2012 / Русия
Москва. Връщането на отряда бойни кораби от Черноморския флот на Русия от плаването в Средиземно море е преустановено „до специални указания от Генщаба”. Това съобщи източник от Генералния щаб на Въоръжените сили на Русия.
Заради промени в оперативната обстановка в региона,отрядът е получил заповед да остане в Егейско море, пред зоната на проливите, до специални указания от Генералния щаб”, казва източникът. „Решението за задържането на корабите преди Черноморските проливи е свързано с нестабилната оперативна обстановка в Средиземно море. В скоро време руските кораби може да получат нови заповеди. Засега, те остават в Егейско море до второ нареждане. Не е изключено да се върнат на предишната си дестинация”, пояснява източникът.
ЗИП
07 Дек 2012 17:32
Мнения: 34,590
От: Bulgaria
Ех, Параграфа ме предварил...
Какво ми остава освен да извикам " Даешь "П-500 Базальт" по пиндоского авионосца
paragraph39
07 Дек 2012 17:40
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
САЩ изразяват безпокойство относно появата на ислямски фундаменталистки групи в Сирия
07 декември 2012
САЩ изразяват безпокойство относно появата на ислямски фундаменталистки групи в Сирия, съобщава АФП.
„Въпреки , че те съставят малка част от опозицията срещу Башар Асад, ние знам, че тези групи, Ал Кайда и свързаните с тях се опитват да вземат преднина. Ние сме наясно, че това не е волята на сирийския народ, те със сигурност не искат да заменят един диктатор с друг”, заявява говорителят на държавния департамент Марк Тонър.
paragraph39
07 Дек 2012 17:43
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
ЗИП,
НЕ се кахъри!
Давай нататък!
От мен да го знаеш: "Информацията е като Здравето- колкото повече, толкова по-добре!"/§39/
ЗИП
07 Дек 2012 17:44
Мнения: 34,590
От: Bulgaria
Русия си помисли, че е охладила горещите глави на някои и реши да върне крайцера Москва в Севатсопол, но явно температурата в чутурите на някои е още доста висока. Ще трябва да продължи процеса на охлаждане.....
ЗИП
07 Дек 2012 17:48
Мнения: 34,590
От: Bulgaria
Пара, за нищо.
Иначе реднешкия ход е пределно ясен. До бъде подрепена Кица на преговорите с тов. Лавров и Лахдар Брахими в Дълбин със некой и друг самолетоносач. Така де "силова дипломация". Нема лошо, руснаците също я могат тая игра. В Дъблин евентуално ще се коментира изпращането на "сини каски" в Сирия. Бандитите вече измучаха, че са категорично против защото това " оставяло на власт Асад тамън преди тяхната неминуема победа"....
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: ЗИП
Добави мнение   Мнения:56 Предишна Страница 2 от 3 1 2 3 Следваща