Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Ограничението "Камерън"
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:35 Предишна Страница 2 от 2 1 2
Perseus
14 Яну 2013 11:51
Мнения: 2,726
От: Bulgaria
Българите отиват да бачкат, а не да лежат! Англичанчетата обаче правят труден живота на българите, а не на циганите, на българските студенти, и въобще на всеки свестен и честен човек, отишъл там, за да РАБОТИ. Да си прилапват азиатците, мюсулманите, негрите, индийците и всички останали "близки" до тях култури, и да продължават да се чудят, що не празнуват Коледа. Халал да им е. Аз лично бих отправил призив към българите и румънците да им ударят бойкот, и второ на всички англичанчета да им направят живота малко по-труден в БГ. Такива безумно истории съм чувал за това какъв е достъпа до нормални услуги и здравеопазване за българите специално, че мисля за реципрочност!
Rakita
14 Яну 2013 11:52
Мнения: 22,828
От: Bulgaria
Точно от тяхната конкуренция за работните места се плашат ингилизите, а не от циганите.
Има нещо такова и то не само в Англия, но трябва да отбележим, че по-голяма част от работата, която се върши от българи (и източноевропейци), местните не биха я работили, дори за по-голямо възнаграждение. Та това дори в Гърция е така.
БатВаню
14 Яну 2013 12:12
Мнения: 3,463
От: France
Заблуждавате се, англичаните, французите, да не говорим за американците нямат скрупули дали си българин или пакистанец, стига да ти сече пипето и да си полезен за бизнеса. Научѝ езика, спазвай правилата - такива неща.
Това, което те не искат е циганин (или циганеещ се българин) да се опитва да ги "изклати", да открадне патиците от парка и да се наяде бадева.
щурчо
14 Яну 2013 12:20
Мнения: 23,365
От: Bulgaria
да ги "изклати", да открадне патиците от парка и да се наяде бадева.

Ами такива са най-лесни. Хващат ги за яката и кой откъде е.
Rakita
14 Яну 2013 12:31
Мнения: 22,828
От: Bulgaria
Ами такива са най-лесни. Хващат ги за яката и кой откъде е.
А и не са чак толкова много. Паразитиращите източноевропейци са незначителна част на фона на паразитиращите местни.
Камерън: Помощите стимулират британците да не работят
Натисни тук Натисни тук
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Rakita
хикса
14 Яну 2013 12:51
Мнения: 5,046
От: Bulgaria
Много сложна на Камерън схемата. Достатъчно е просто всеки да си плаща осигуровките там, където работи, а да ги ползва там, където има гражданство. Това Великобритания може и сама да си го приложи, и нема да ограничава движението на труд (само на осигуряване, което никой не е защитил), и бедните държави сами, доброволно и с ентусиазъм ще и съдействат.
1лелка
14 Яну 2013 14:14
Мнения: 13
От: Bulgaria
Онзи,
Схемата е измислена от има-няма 40-50 години. Всички пиари, маркетолози, финансови посредници, рейтингови агнеции, капиталисти и агенти от индустриите на забавлението са онази част, които са на помощи. Проблемът е, че някои от тях (най-вече тези във финансовата сфера) си повярваха и решиха че те са базата, пък реалната икономика им е надстройката... Ей от там се обърна хода на колелото на историята
onzi
14 Яну 2013 14:50
Мнения: 9,528
От: Bulgaria
лелче,

въобще не е така. точно преди 40-50 години производството стана повече от потреблението и от лозунг cash & carry (метро) стана "първо продавам, после произвеждам". отделно, че поради постоянното обновяване на средствата за производство компонентът труд в готовото изделие става все по-малко (брайти развива теории по този въпрос, но той се фокусира върху осигуровки, пенсии и т.н).

и като резултат имаме вече от една страна, свръхпроизводство, а от друга - безработица. и с течение на времето тази тенденция ще продължава да се обостря. ако сега, от 5 млрд население, имаме х% заети в световен мащаб, то след 100 години, при 7 млрд население, заетите ще са 70% от сегашните х. или броят на заетите като абсолютна стойност ще намалява за сметка на по-голямата автоматизация, по-ефективното производство и т.н.

което пък значи, че ще съществува прослойка, която никога няма да има и ден трудов стаж, и която ще кара само и единствено на помощи. и помощите за тази прослойка трябва да са такива, че да не се бунтува от статута си.

естествено, нарисуваната от мен картина означава все по-страховита конкуренция за едно работно място.
1лелка
14 Яну 2013 15:17
Мнения: 13
От: Bulgaria
Благодаря за пояснението, но нямаше нужда.
С уточнението, че както посочваш - проблемът е от времето на лудитите и Малтус, а не от бъдещето.
Engels
14 Яну 2013 16:48
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Предположенията в статията са чисто теоретични, доста утопични и типични за политикоикономическия елит и обслужващия го персонал като Хърсев.
Истината е по близо до предположението на onzi. Това е старата идея на Маркс. На капитала рано или късно ще му се наложи да плаща без да получава насреща "жив" труд. И това няма да е след 100 години а доста по рано. Ние вече не сме 5 милиона и след 100 години определено няма да сме 7 милиона, а заетите едва ли ще са повече от 10-20%. Не пропускайте факта! Технологиите се развиват с геометрична а не с аритметична прогресия.
Пенка от Прокатния
14 Яну 2013 17:17
Мнения: 2,210
От: Bulgaria

ако сега, от 5 млрд население, имаме х% заети в световен мащаб, то след 100 години, при 7 млрд население, заетите ще са 70% от сегашните

Добре, ама защо тогава не се върви към ударно намаляване на работното време????? Ако една работа сега се върши от един човек за 8 часа защо да не се върши от двама за по 4 часа?????

внимателният
14 Яну 2013 18:50
Мнения: 3,095
От: Bulgaria
Онзи и Лелче,
Отлично се сещате за какво точно иде реч в скромната ми бележка, но аз бих направил друг анализ.
Пвече жив труд означава, без да се изчерпва с това, удовлетворяване на повече и по- разнообразни потребности, по- високо качество на живот и по- висок дял на услугите в продукта. Не ви казвам нищо ново, промените в структурата на продукта са обективен закон и ги наблюдаваме непрекъснато.

Проблемът е, че за разлика от продуктите първа необходимост, повечето услуги са уязвими от спадове в търсенето. Е, точно за стимулирането му са необходими някои законодателни, данъчни и други мерки. Например законодателното изискване за минимално образование или данъчни облекчения за работещи семейства, които наемат домашна прислужница. Такива неща. Никакъв лудизъм, никакъв социализъм...

Защо трябва да се връщаме към варварското минало на човечеството? Само защото го познаваме отблизо?
mary1001
15 Яну 2013 18:06
Мнения: 2,539
От: United Kingdom
Това не е нещо ново. Всички, които живеем в УК знаем, че все по-трудно дават разрешителни за работа. Та това е поредната стъпка за ограничаване на емиграцията.
Хората си правят сметката колко и какви хора им трябват. Тук, в УК всичко се прави с мисъл, бавно, но славно стават нещата...
И не се бойте за тях, те си решават проблемите. Ние сме на светлинни години зад тях.
За мое най-голямо съжаление...
tantus
17 Яну 2013 09:02
Мнения: 2,108
От: Bulgaria
Мойте скромни впечатления от 1 година в Лондон са че действително имигрантите са големия им проблем, но не тези от източна Европа, а ония от Африка и Пакистан. Бобитата не бият негри. Да наречеш някой негър е престъпление. 1/3 от "лондончани" са негри. Пакистанските квартали са като цигански махали. Негрите и циганите се плодят като зайци.
Ама едно си Дейвид знае едно си Дейвид бае...


Впечатленията са ти не само скромни, ами направо първолашки. Загубил си 1 година в Лондон - освен някой паундец в джоба нищо друго не си спечелил.
Добави мнение   Мнения:35 Предишна Страница 2 от 2 1 2