Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Борисов нареди поевтиняване на тока и тежки наказания за ЧЕЗ
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:40 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
генек
19 Фев 2013 20:07
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Надай се, булка...
--------------------------
Блогът на Генек
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: генек
rmarkov
19 Фев 2013 20:07
Мнения: 245
От: United States
Проблемът не е в хората, а в системата!

http://bulgaria-mmt.blogspot.com/2013/01/blog-post_19.html
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: rmarkov
Stern
19 Фев 2013 20:13
Мнения: 10,462
От: Bulgaria
а лицензът на ЧЕЗ, която обслужва Югозападна България, ще бъде отнет до края на деня

Пак ни прави на БУДАли. Обеща, обеща, ама пак излъга.
Лицензът нямало да бъде отнет, а щяла да почне процедура, да подготвят списък с прегрешенията на ЧЕЗ, после да чакат отговор от тях, после съд, после обжалване. И мандатът изтекъл, хората забравили за какво става дума.
Не били компютри, а компоти. По Будиски.
Psychedelic
19 Фев 2013 20:56
Мнения: 192
От: Bulgaria
Борисов въвежда с месец по-рано лятното часово време

Спешни мерки с цел смекчаване на вълната от протести прие премиерът рано тази сутрин.
„Така най-ефективно ще намалим сметките за ток на хората”, обясни премиерът
„Не можем да принудим пролетта да дойде по-рано и така да сложим край на отоплителния сезон. Но можем да изтеглим лятното часово време с месец по-рано и с това да намалим разходите за осветление”, обяви премиерът.
„Тоест лятното време ще започне в последната неделя на февруари, а не в края на март. Мога обосновано да предположа, че това ще поуспокои хората. Ще взема и други мерки за решаване на проблема със скъпата енергия. Нито едно правителство досега не е отчело факта, че токът тече денонощно. Неслучайно има и двойнотарифни електромери – за дневна и нощна енергия. Следователно и шефовете на ДКЕВР трябва да са двама – един за деня и един за през нощта, за да може този орган да работи денонощно. Токът иска от нас ежечасни грижи, не можем да си позволим почивка през нощта, както това правиха Р.Овч. и другите нехайни енергийни министри”, разясни г-н Борисов.
„Аз съм бил пожарникар и знам какво е някой да има нужда от теб денонощно. Дори съм намерил вече подходящ човек за нощната тарифа, пардон, смяна в ДКЕВР. Това е митрополит Галактион, известен сред миряните с това, че обича нощния живот. Той е в тройката финалисти за поста патриарх, така че ще изчакаме до 24-и да видим дали ще е свободен.
Иначе за дневната смяна ще предложа Гавриил или Неофит, в зависимост от това кой ще остане под чертата на изборите за патриарх в неделя. Вярвам, че отчетата ще се справят, защото едва ли се занимават с онлайн търговия като Юлиана Иванова, а и са свикнали да слушат Началника”, заяви с широка, многозначителна усмивка Бойко Борисов.
„Това, че въвеждаме лятното време точно в нощта преди избора на нов патриарх, е случайно съвпадение. Правителството по никакъв начин не иска да се намесва в работата на църквата”, завърши изказването си Борисов.
Krivcho
19 Фев 2013 21:06
Мнения: 1,658
От: Bulgaria
Dobrevaa
19 Фев 2013 21:14
Мнения: 1
От: Bulgaria
Е как решехте че Герб са винoвни чудно ми е сякаш те разпродадоха и Кремиковци и Нефтохим и Енергото и още знайни и незнайни далаверки на предните правителства ей сега като разсекретят договорите ще ви питам пак кой ви е виновен.... и между другото повечето къде се пънат тука като петли даже не гласуват тъй че ай спрете да лаете глупости вземете почетете малко литература и се запознайте с Фактите преди да се плюнчите...
PARAGRAF22
19 Фев 2013 21:28
Мнения: 1,054
От: Bulgaria
почетете малко литература и се запознайте с Фактите преди да се плюнчите...
Винету ?
Сибила
19 Фев 2013 21:47
Мнения: 15,613
От: Bulgaria
Цялата огромна лъжа с нарочването на енергоразпределителните дружества за главни виновници и изкупителни жертви за скъпия ток, послужи за измиването на ръцете на най- главните виновници в лицето на политическата класа, представена като "ДЪРЖАВАТА" и нейните чиновници и храненици, закачени на входа и изхода, които яко са се облажили от въпросния скъп ток, раздавайки лицензи на производители на енергия - ТЕЦ-ове, зелени енергии, кафяви енергии, на които е осигурен пазар на високи цени за по 15 години, миксове и т.н.

Всъщност, много ясно стана, че ако вие имате сметка от 100 лв. за ток, от нея 9 процента отиват в джоба на ЧЕС и ЕОН, а 81 процента в джоба на НЕК, БЕХ + 20 процента за държавния бюджет като ДДС.

Както го обясни простичко като за неуки Владо Каролев - ако вие си направите една сладкарница и сте принудени да купувате продукти на фиксирани високи цени от едно и също, посочено от някой друг, място, който отгоре на това ви проверява и одобрява разходите, а вие сте си направили такива за обзавеждане, за транспорт, за... подсигурили си си логистиката, дето се вика, ако един ден този някой, който ви диктува изцяло условията и ви прибира 80 процента от печалбата - под претекст, че ви е намерил две счупени баки за боза и баничарка, с която сте си си превозвали баничките без той да ви е одобрил точно това превозно средство, реши да ви конфискува сладкарничката, то този някой трябва да бъде разобличен и съден. От международен съд, който да ви възстанови всички разходи за направените инвестиции и за материален и морален тормоз, поради неспазени договори.

Некадърната държава, в лицето на всичките й политици и законодатели е виновната. Но как да си принае, че е една некадърна корумпирана държава от 23 години насам?
Нали тълпата на нея чака да й пусне ток без пари?

А пък не може без пари, защото от тоя ток и парно печелят множество частни приятели на държавата, които са й платили подобаващо за този вкусен келепирец.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Сибила
Alan Shor
19 Фев 2013 22:07
Мнения: 3,438
От: Bulgaria
Сиби, абсолютно си права, само не разбирам защо оневиняваш мутрафонското правителство за това, което то натвори, криейки се зад мантра всички са кюпа, само те в бяло. В края на краищата кой управлява вече 4 година?
На кого трябва да се търси сметка ?
rashkoff_04
19 Фев 2013 22:23
Мнения: 488
От: Bulgaria
Е трябва ли пък сега някой да ни плаши с дипломатически скандал със швейковете? И в крайна сметка защо пък трябва да ни пука от това, като че ли малко перипетии сме преживели.
BiBi-an
19 Фев 2013 22:32
Мнения: 7,665
От: Bulgaria
Dobrevaa,
слагайте по някой препинателен знак.
Или това у вашите литератури го няма
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: BiBi-an
Геновева
19 Фев 2013 22:36
Мнения: 24,361
От: Bulgaria
С едно мнение е така. Някъде към 100-ното ще усвои запетаите, към 150-тото - точките.
Ако дотогава още й плащат.
Oraсle
19 Фев 2013 22:52
Мнения: 15,092
От: Bulgaria
Популизъм и паническо търчане да се запушват дупките след години бездействие.
Но да гледаме положителното - за минути се оказва че дъжавата може да не държи в тайна договори които засягат обществения интерес. Досега все "търговска тайна"...
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Oraсle
Сибила
19 Фев 2013 22:52
Мнения: 15,613
От: Bulgaria
Уф, вие пък с тези запетайки, ще ме накарате и аз моите да отида да си си ги слагам, където са пропуснати в първия ми постинг.
Weed361
19 Фев 2013 22:54
Мнения: 4,842
От: Bulgaria
Всъщност, много ясно стана, че ако вие имате сметка от 100 лв. за ток, от нея 9 процента отиват в джоба на ЧЕС и ЕОН, а 81 процента в джоба на НЕК, БЕХ + 20 процента за държавния бюджет като ДДС.


Не е точно така, вярно че по-голямата част на разхода на едно ЕРП е цената на която купуват тока от НЕК и достъпа на мрежата на НЕК.
Има обаче и други разходи, които са на наш гръб
Отчет на ЧЕЗ 2011
Разходи за персонала - заплати, осигуровки и т.н. - 52 млн. лева

Разходи за материали - ремонт, поддръжка, горива, консумативи - 10 млн. лева

Разходи за външни услуги - 65 млн. лева
в тях влизат - информационни и комуникационни технологии - 15 млн. лева !!!
управление на човешките ресурси - 2,2 млн. лева !!!
администрация и управление - 7,9 млн. лева !!!
връзки с обществеността - 1,4 млн. лева !!!
управление на финансите - 7,4 млн. лева !!!щурчо
19 Фев 2013 22:57
Мнения: 23,365
От: Bulgaria
Сибилке, тя държавата верно, че е нефелна. Ама пък и сладкаря дето е все на шербет и рахат-локум на наш гръб, нема що да му влизаш в положението. Айде нема нужда. Сите пасти и реванета са му с прокисната, скъпа и некачествена ел-енергия. Повръща ни се вече от пишман-реклами.
Сибила
19 Фев 2013 23:19
Мнения: 15,613
От: Bulgaria
Такааааа. След като оправих запетайките, да продължа.

Колеги!

Ни най-малко не одобрявам поведението на безутешния популист Борисов в настоящата заплетена ситуация, избила в хайка за вълци, в която лошият вълк се оказаха енергоразпределителните дружества.

Още в началото на мандата си Борисов, за да се хареса на тълпата, организира "справедливо" нахлуване на ГДБОП в офисите на енергоразпределителите, с цел да ги хване в големи далавери. После безславно сви знамената и те си продължиха да работят. Тоест, държавата официално призна, че няма за какво толкова съществено да ги хване, та да ги изгони от многострадалната Родина, тъпкана от злия частник .

Лошото чувство обаче остана. В "народното" съзнание някак между другото се наби впечатлението, че чуждестранният грабител остана ненаказан.

Нали го знаете оня виц, за богатата стара еврейка, чието скъпо бижу било откраднато и тя заподозряла в това племенника си. После бижуто се намерило в един забравен джоб на скъпото лелино палто. Лельо Сара, изплакал племенникът, ти незаслужено ме обиди, нали намери бижуто? Да, казала леля Сара, но лошото чувство към теб остана.

Та така, в народното съзнание ЧЕС и сие си останаха виновниците. Народното съзнание го изби на бунт на площадите и чупене на прозорците на злия чорбаджия.
И сега сагата с неговото виновност се подхвана от гузните, които си търсят сухо местенце зад барикадите. Втори рунд.
Изобщо не им пука, че това ще донесе на България огромни вреди. Защото чужденците знаят, че ако се стигне до международен съд, те ще спечелят всички дела.
Измаменото камилче, българският данъкоплатец, ще плати двойно и тройно заради грозното усукване на политиците си.

Партийната класа -държава от БСП, СДС и Герб и техните хрантутници.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Сибила
фортинбрас
19 Фев 2013 23:23
Мнения: 883
От: Bulgaria
Попитали Радио „Ереван”:
- Защо по всички медии в България се излъчват интервюта на Бойко Борисов?
От Радиото отговорили:
- Думите му са вълшебни – лекуват хемороидите на Съдебната система, под чиято сянка си направи дори политическа партия.
На уточняващият въпрос:
- Толкова ли са големи хемороидите на българската Темида?
От Радиото пояснили:
- Ако вместо Закон си яхнал Октопод, може да се направи обосновано предположение, че пипалата му са хемороиди.
Fart
19 Фев 2013 23:37
Мнения: 1,190
От: Bulgaria
ПО ЗАКОН...
е Редакцията, няма какво да се добави... следващият абзац пък казва всичко - колеги - четете
щурчо
19 Фев 2013 23:58
Мнения: 23,365
От: Bulgaria
...Та така, в народното съзнание ЧЕС и сие си останаха виновниците. Народното съзнание го изби на бунт на площадите и чупене на прозорците на злия чорбаджия...

Ами нормално. Твоите сметки за ток кой ги изпраща? ЧЕС или НС?
keblo
20 Фев 2013 00:07
Мнения: 326
От: Bulgaria
Комунягите пак навдигат глас.....Почнаха да показват тъпите си муцуни.Само Бойко остана да ги бие...но ще ги бие до смърт.Кожите ще им висят по стълбовете.
Добави мнение   Мнения:40 Страница 1 от 2 1 2 Следваща