Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Apple разработвал Ultra HD телевизор
Добави мнение   Мнения:1 1
Капитан Немо
03 Апр 2013 06:30
Мнения: 4,073
От: Papua New Guinea
E, ама що пускате претоплени манджи за новини?
Айде нещо от кухнята - 4К телевизора е факт ОТ ГОДИНИ и няма НИЩО ОБЩО С Apple! Виж съответен стандарт и предавания е съвсем друга манджа. Аз лично имах в офиса такъв за тестване преди почти 2 години, при това на Toshiba - картинката е бонбон, идеален е за компютърен дисплей (размера на моя протоптип беше 55 инча), обаче за TV е абсолютно излишна такава резолюция - пикселите не се виждат ако си по-далеч от 30 см, а най-приятно се работи седнал на около метър и половина от него - така почти покрива периферното зрение.
Изобщо - на практика 1080 резолюцията за видео е идеална за до 3-4 метра диагонал, а по-голям размер е първо невъзможен практически, поне докато станат масови гъвкавите екрани (я се опирай да вкараш и да маневрираш 4 на 2.5 метра предмет в апартамент или къща!), второ - мераклиите за чак такива размери са много, ама много малко.
Ама нищо - Apple като еталнна снобарска фирма ще продължва да прибира парите богите пеерунгели, които компенсират малките си... манипулатори - с гоУЕми банкови сметки най-паче - с гоУЕма резолюция на джаджите си, нищо, че и с очила не мо'ат разграничат 150 от 550 dpi.
Добави мнение   Мнения:1 1