Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Библия в борбата срещу бедността
Отиди на страница:
  Мнения:80 Предишна Страница 3 от 4 1 2 3 4 Следваща
В.Каменов
06 Апр 2013 10:33
Мнения: 2,523
От: Bulgaria
annetaz
„Аз лично много пъти съм си задавала въпроса къде е Господ и защо нищо не прави? Подобно на управляващите ни оставя да се спасяваме сами,...”

Отговор на въпроса си можеше да получиш,ако го беше задала на пряк Господен служител.Господ е създал човека със свободна воля!! Затова трябва да се оправя сам.И да се моли някой честен и добър човек на Господ да въздаде справедливост и да накаже подлите,гадните,крадливите и пр.човешки боклук Той няма да ти помогне защото и глупавите и умните и подлите и продажните и крадливите и лъжливите и останалия състав от човешкия боклук – все са негови чада създадени по негов образ и подобие.Повтаряното „Господ забавя,но не забравя” е от безволево човешко смирение.А един умен човек е „прозрял”,че Господ помага на тези, които си помагат сами. Затова Господ първо забавя и най-често въздава справедливост със закъснение,когато вече не ти върши работа.
бонго-бонго
06 Апр 2013 10:45
Мнения: 26,313
От: Swaziland
Комунистическата идея е открадната от християнството. Всъщност не се знае откъде пък християнството е откраднало нея! Но се знае, че човеците винаги са осъзнавали, че искат справедливост и винаги са търсили пътя за това! Няма религия в съвременния свят, която да проповядва и приема печалбарството и унизяването на бедния и нещастния. Абсурда е,че нейните представители / попове, имами и пр/ коронясват царе, освещават знамена за войни и на практика водят стадата към заколението им.


Повечето религии имат за цел да подготвят желаещите за отвъдното. Религиите са есхатологични, вкл. и християнското учение - те са насочени към живота след смъртта. Религиите приемат, че светът, в който живеем, няма пълна справедливост. Защото, макар и Божие творение и добър по своя замисъл и същност, този свят е арена на противопоставянето между добро и зло и избирайки доброто, ние показваме готовността си за бъдещото си идеално съществуване.
То затова е редно Св. Синод да подарява Библията на министри - да помнят, че действията им макар и краткотрайни , имат значение за бъдещето на всички. Аналогичният ход на Б. Димитров беше по-малко уместен. Раздаването на Библията е в ход с евангелизаторската роля на Църквата. Редно беше Св. Православна Црква да въстанови мисионерската си работа, започвайки от правителството.

Все пак, несериозно е да очакваме религиозните идеали да бъдат напълно материализирани като система в обществото. Не че такива опити не са правени. Предшествениците на днешния папа, йезуитите в южна Америка, в продължение на два века (17-18 в) поддържат т.нар. reducciones в територии от днешна Боливия на север до днешна Аржентина.
Уви, дори и на тези християнски първообрази на утопиите, въхвалявани от френските просвещенци Монтескьо и Русо, се наложило да поддържат паравоенни формрования, които да възпират набезите на роботърговците от владенията на най-католическите испански владетели. Има един хубав филм, който докосва историята на тези reducciones - "Мисията" с Робърт де Ниро и Джеръми Айрънс.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: бонго-бонго
Grund40
06 Апр 2013 11:17
Мнения: 1,510
От: Bulgaria
Наблюдателите на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, потвърдиха,че ситуацията в страната е "безнадеждна", а през последните 4 години безработицата в страната се е увеличила почти двойно.
'Демокрацията в България се намира в криза, институциите не отговарят на справедливите искания и очаквания на гражданите, което беше показано и от протестите. Липсва доверие навсякъде – и между хора и институции, и между самите политици', заявиха пред журналисти петимата наблюдатели на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, които бяха на двудневна предизборна мисия в България.
Натисни тук
NEM
06 Апр 2013 11:19
Мнения: 289
От: USA
Христос също е казал, че бедни ще има винаги:

Матей 26:7-11

"...когато една жена се приближи до него [Исус] с алабастров съд, пълен със скъп парфюм, и го изля на главата му, докато той се хранеше. Учениците видяха това, ядосаха се и заговориха помежду си: „Защо беше нужно такова прахосничество? Това миро можеше да се продаде за много пари, които да се раздадат на бедните.“

Но Исус знаеше какво си мислят и им каза: „Защо тревожите жената? Тя извърши нещо прекрасно за мен. С вас винаги ще има бедни, но аз няма да съм винаги с вас."
Boatswain Spyder
06 Апр 2013 11:39
Мнения: 6,240
От: Bulgaria
.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Boatswain Spyder
генек
06 Апр 2013 12:09
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
За наличието на Бог.
Едно момче-българче всяка вечр било причаквано от едно турче, което го биело, ритало, обиждало. Момчето се оплаквало на майка си, а тя казвала: "Мълчи, мами, Господ ще го накаже..."
Веднъж турчето пресрещнало българчето на мостчето. Огледало се момчето, па грабнало турчето за дъното на шалварите и го метнало в бързата река.
Прибрало се и рекло: "Мамо, онова турче падна във водата..."
"Видя ли, мами, Господ го наказа..."
"Море и аз помогнах малце на Бога..."
--------------------------------------------------------
Блогът на Генек
Дорис
06 Апр 2013 12:15
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
За деви и светилници знам, за стафиди - тц. Кажи притчата, предчувствам изюминки да клубничка.
Manrico
06 Апр 2013 12:32
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
предчувствам изюминки да клубничка.

Цъ, чисто филологически спор:
Virgins or Raisins?

This false myth of "white raisins" originated from Christoph Luxenberg, a modern author writing under a pseudonym.[38] His anti-Islamic claim,[39] which has been accused of having a "Christian apologetic agenda",[40] is that the Qur'an was drawn from Christian Syro-Aramaic texts in the early 8th century, in order to evangelize the Arabs,[41] and that the Aramaic word 'hur' (white raisin) had been mistranslated by later Arab commentators into the Arabic word 'houri' (virgin).[42]

The Qur'an describes the physical characteristics of the houri in many places, and a reading of relevant verses show that Luxenberg's theory regarding heavenly white raisins is in error.

Raisins, which are dried grapes, cannot have large eyes,[16] big breasts,[19] cannot restrain their glances,[24] cannot be described as chaste,[24] or have any of the characteristics listed above. The Qur'an further states that men will be wed to these houri.[1] Men cannot be married to raisins or white grapes.

Additionally, for someone to accept this "72 raisins" theory, they would also have to accept that the Qur'an was not written by Allah or revealed to the Prophet Muhammad in Arabic during the 7th century, but was in fact written by Christian evangelists in Syro-Aramaic during the 8th century.
Дорис
06 Апр 2013 12:44
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
Има си леко пикантен подтекстец все пак.

Друг казус библейски - преводачески: случаят с "...И гласът на костенурката се възвиси над полята." Пък то не било мъдра баба костенурка, най ми било току-що оперила се гугутка бяла.

Само дето източникът е П. Г. Уудхауз .
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Дорис
Boatswain Spyder
06 Апр 2013 12:49
Мнения: 6,240
От: Bulgaria
.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Boatswain Spyder
Дорис
06 Апр 2013 13:28
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
Зависи от номера на пантофката! Ако е 99...

Cinderella 99 a.k.a. Cindy 99 is a strain of marijuana that has a pineapple taste and an uplifting, cerebral high when smoked.

"After I smoked that Cinderella 99, I had so much energy I cleaned my whole house!"
бонго-бонго
06 Апр 2013 14:11
Мнения: 26,313
От: Swaziland
"Истина ви казвам, богат мъчно ще влезе в царството небесно... по-лесно е камила да мине през иглени уши, нежели богат да влезе в царството Божие".

Това не е толкова отричане на богатството, колкото констатация на факт. Натрупването на богатство обикновено е свързано със заобикалянето на едни норми от хрситиянския морал и пренебрегването на други. Алчността е несъмнено грях. Сетне, един богат човек е по-изложен на опасността да попадне в плен на други грехове - например, горделивост.
Химикал
06 Апр 2013 14:48
Мнения: 1,082
От: Bulgaria
За затворниците, библия с меки корици, за надзирателите, с твърди.
Как всъщност се превежда тази дума, "сиктир"?
Химикал
06 Апр 2013 14:51
Мнения: 1,082
От: Bulgaria
Фнимателни, и ние едва ви търпим. Ами сега!
register_error
06 Апр 2013 18:34
Мнения: 297
От: Bulgaria
Ще 'звинявате редакцията - ама идеята си е чудесна. С молебен в църкви, джамии и прочее.Подкрепете поне веднъж нещо позитивно. Като четете интернет форумите ( тука тоз,и а и останалите) наистина ли ви харесва?
потребител,07
06 Апр 2013 18:47
Мнения: 8,146
От: Bulgaria
Правилно са им подарили Библии, белким им остане време да ги прочетат.
Иначе, в много хотели в Западна Европа е практика във всяка хотелска стая или апартамент задължително на шкафчето да има и една Библия.
Boatswain Spyder
06 Апр 2013 18:51
Мнения: 6,240
От: Bulgaria
.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Boatswain Spyder
Васик
06 Апр 2013 19:02
Мнения: 14,574
От: Bulgaria
Манрико,
като пишеш на руски, много наподобяваш Татяна Толстая.
Химикал
06 Апр 2013 19:12
Мнения: 1,082
От: Bulgaria
Потребител 07, бил съм във всякакви хотели, мотели и бунгала и не съм забелязал библия някъде. Изглежда много се крадът.
Химикал
06 Апр 2013 19:28
Мнения: 1,082
От: Bulgaria
Признавам си, че не знаех как се пише, "крадът", или "крадат".
  Мнения:80 Предишна Страница 3 от 4 1 2 3 4 Следваща