Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Да ви имам възмущението, да ви имам отпора!
Добави мнение   Мнения:20 1
Firmin
19 Апр 2013 19:40
Мнения: 33,549
От: Bulgaria
Денков,
tatyana1
19 Апр 2013 22:32
Мнения: 4,668
От: Bulgaria
Изборите изобщо не са като предните. Този път всички са готови да ги обявят за фалшифицирани. Ако има ново правителство след тях, няма да е задълго. Ама то май няма и желаещи да управляват- иначе защо ще правят гаф след гаф? Т.е. от протестите имаше смисъл- някой май се поуплаши.
щурчо
19 Апр 2013 23:01
Мнения: 23,365
От: Bulgaria
...Ще се явят някога, пише Берон, трако-македонски археолози, които ще разкрият историята на прадедите на сегашните европейски народи, и то от момента, когато те са населявали Индия преди потопа...


Те туй нещо го казва и Раковски и сите наши истински историци от времето на Паисий и преди него.
Baskerville
19 Апр 2013 23:26
Мнения: 2,057
От: Spain
Да г-н Денков заблудите на егоцентризма са общочовешко достояние.Не само Петър Хаджи Берович в цитирания пример и не само съвременните ни политически субекти.Покойният президент на съседна Турция беше нарекъл Омир със звучащото по-привично за слуха му Йомер.А колко само струва "Слънчевата теория за възникване на турския език"?А келтоманията в Британия?Та къде е посоката?Да продължим да слушаме тъпите имитатори на втръснали скечове навярно.И да оставяме на случайността да решава посоката ни на развитие.
zdran
20 Апр 2013 02:07
Мнения: 5,272
От: Saint Kitts and Nevis
alias Цецерон,

Тук почтеният човек посочва автора на цитата, т.е. д-р Тони Филипов.
Ама то от ченгета, били те е биви какво да очакваш
zdran
20 Апр 2013 02:11
Мнения: 5,272
От: Saint Kitts and Nevis
Маа му стара, трябва да сменям клавиатурата, много букви почна да изпуска еле пък У-то каква мъка е. Съжалявам
annetaz
20 Апр 2013 04:49
Мнения: 1,778
От: Bulgaria
Ох, а къде са милионите за реклама на неизбежната цифровизация и как да свържем два кабела?! То е ясно как се купуват медии! Социолози също! Толкова пари се харчат за тези простотии, наречени избори, че свят да ти се завие! Кой ще ги забрани тези тъпи клипове?! Не стига, че ги плащаме, ами и се налага да ги гледаме! Добре все пак, че заради служебното правителство все пак има някакви дискусии за програми. И може би са безплатни... както и трябва да бъде! Не знам доколко гербаджийските калинки биха могли да направят нещо за държавата и да спасят положението, ако имаха акъл и воля. Но е факт,че съвсем я забатачиха. Колкото повече истини излизат, толкова повече ни се изправят косите от ужас! И не е важно кой ще управлява, а как! Това сега няма как да се разбере, защото всички партии ще си измият ръчичките, защото няма да имат мнозинство. Пък и всички говорят само с лозунги. Работни места, но къде и как? Намаляване на разрешителните, но кои и кога? Вдигане на доходите, но какви ще са цените? Инвестиции от какви фирми и на каква цена? Баба Яга ли ще идва или Мечо Пух?
mercury
20 Апр 2013 08:13
Мнения: 6,675
От: Bulgaria
Щурчо,
с финалната част г-н Денков, доколкото разбирам, иска да каже, че от днешните българи ще останат само археологически останки.
Нищо чудно!
Както по време на Римската империя на Балканите населението се романизира, що да не се романизира и след 50 години. В другия смисъл на думата, де.
beagle
20 Апр 2013 09:48
Мнения: 20,732
От: Bulgaria
Денков иска да ни каже, че си имаме партии, но си нямаме Общност, която да развиваме в Общество.
Към писаното от един Боян Пенев кучето добавя само, че името на Марги Тачър иде от системната характеристика на третобългарското, "гарги ручат"...
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: beagle
В.Каменов
20 Апр 2013 10:30
Мнения: 2,523
От: Bulgaria
„....да ви имам отпора! Когато:”

Изброеното е създавано от некадърната нова партокрация,която не можа или не искаше да зачене поне някакво подобие на демокрация.Поне да се бяха опитали нещо да променят без само да разрушават,да създадат нещо.Икономическият резултат е две нули една до друга изобразени на изложба в Брюксел,като политически портрет на фалшивата българска демокрация.Можем само да споделяме това,но стана опасно и подслушването се дофинансира значително.

„Най-вече ако последният се възмущава само от подслушвания, а не от това, за което трябва да вика и да се кълне дори за пред хората, че ще направи нещо за промяната му.”

Самопромяна от допусналите безобразията не е възможна,след като 24 години те допускат само срив.При това в луксозните условия на тъпоумно избиране на какви ли не „лидери”,които обещаваха да оправят нещата,но оправяхя само себе си.Първият „нов” партиец,който доби цялата власт чрез избор за промяна, се провали тотално.Като промяна той започна да разпродава и то на безценица без да създава нищо.Както и баба може.Него народът трябваше да накаже не само с политическо неизбиране,а по същество.Не можа защото съмнителната ни правораздавателна система е част от политическата престъпност.И следващите избраници нагло продължиха разпродажбата.Суверенът поне трябваше да покаже воля,че иска покриване на даденото доверие.Какво по-голямо доказателство от провала на тези псевдодемократи,че вместо промяна на Суверена му е подготвена подмяна и той е включен в процеса – да избира мужду куко,пипе и глист. Това е причината провалилите се „лидери” и сега да изпълзяват най-нагло за да искат пак доверие и то по същия безсмислен за почтения избирател начин.А последното чудо,това от Банкя,явно е част от Наглите – те имали воля,само да ги изберат ...пак.Останалите изпълзяли и новопоявилите се са от същия модел и просто не могат да скрият,че са елемент от наложеното чрез лъжа досегашно статукво.Ако това не е подигравка с избирателите не зная какво друго да посоча, като доказателство.Може би това,че повтарящата се глупост сред хората е най-устойчива.Как това да не се използва от мошениците.
За промяна в българските условия трябва нещо много повече от възмущение, трябва наистина отпор – да припомним известното,че власт се взима,не се дава. Как се взима властта избира Суверенът.Да видим.Ако властта продължава да се дава на доказаните некадърни наглеци никой няма да му е виновен на Суверена, както си беше до сега.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: В.Каменов
mercury
20 Апр 2013 11:03
Мнения: 6,675
От: Bulgaria
Какво по-голямо доказателство от провала на тези псевдодемократи,че вместо промяна на Суверена му е подготвена подмяна и той е включен в процеса – да избира мужду куко,пипе и глист. Това е причината провалилите се „лидери” и сега да изпълзяват най-нагло за да искат пак доверие и то по същия безсмислен за почтения избирател начин.А последното чудо,това от Банкя,явно е част от Наглите – те имали воля,само да ги изберат ...пак.Останалите изпълзяли и новопоявилите се са от същия модел и просто не могат да скрият,че са елемент от наложеното чрез лъжа досегашно статукво.Ако това не е подигравка с избирателите не зная какво друго да посоча, като доказателство.Може би това,че повтарящата се глупост сред хората е най-устойчива.Как това да не се използва от мошениците.

щурчо
20 Апр 2013 12:18
Мнения: 23,365
От: Bulgaria
mercury, аз се интересувам от мнението на нашите истински интелектуалци-енциклопедисти от 19в. като Раковски и Берон. Сегашната пасмина от продажен псевдо елит не ме интересува какво мисли.
Дядо Заре
20 Апр 2013 12:22
Мнения: 1,293
От: Bulgaria
Денков
Много Ви се е набрало, разбирам! Ама не закъсняхте ли с "изокването"!? И Вие и другите Ви колеги от години имахте и имате "колонки", чрез които можехте да будите заспалия разум на "природонаселението", което заселява днешните земи български.
За съжаление, повечето пъти стреляхте с това мощно оръжие по проскубаните делнични врабчета или суетно ни занимавахте с непонятни и ненужни словотворчества......
"Надоле! Надоле! Надоле!
В студените бездни слезни, където тела полуголи су гърчат край черни стени....
Слезни в тия мрачни утроби на хищната майка земя, слезни между братята роби ......" - пизоваваше някога един млад поет - живял само 25 години, а натрупал мъдрост и прозрения за столетия....
beagle
20 Апр 2013 16:59
Мнения: 20,732
От: Bulgaria
Адаш, Народа се върна от ленинския съботник и сега се пари в банята.
Глей кво става подир малко...
бонго-бонго
20 Апр 2013 17:11
Мнения: 26,313
От: Swaziland
.Не само Петър Хаджи Берович в цитирания пример и не само съвременните ни политически субекти.Покойният президент на съседна Турция беше нарекъл Омир със звучащото по-привично за слуха му Йомер.


Предполагам, че имаш предвид Йозал. Той изведе произхода на турците директно от древните троянци. Досущ като някои наши щурави квази историци.
====
Статията е твърде популистка за моя вкус. Д. Божидаров показва далеч по-голямо разбиране на нещата. Денков е влязъл в същия капан, в който попадна и Дайнов с книгата си за "Варварите".
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: бонго-бонго
Pavlik Morozov
20 Апр 2013 22:54
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
Понеделник, 18:30, София, Попа - протест за спасяването на Пирин

Може да си седите в къщи и да се отчайвате пред клавиатурките, че коня галопира към ряката, а може и да дойдете да покажем на политиците, че протестите не са свършили, а тепърва започват ако овластените не започнат да се вслушват в нас, вместо само да ни подслушват.
Редактирано: 5 пъти. Последна промяна от: Pavlik Morozov
Pavlik Morozov
20 Апр 2013 22:57
Мнения: 15,811
От: Bulgaria
А утре нещо съвсем по темата - в 12:00 ще има протест пред МВР срещу незаконното подслушване.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Pavlik Morozov
MediaBoss
21 Апр 2013 06:42
Мнения: 740
От: Cape Verde
Pavlik Morozov
20 Апр 2013 22:57
Хубав ник, цанев! Идентификацията с лице, предало баща си, е баш показателна.
Георге
10 Май 2013 17:54
Мнения: 26
От: Bulgaria
Обърнете особено внимание на окончателните резултати в ЦИГАНСКИТЕ КВАРТАЛИ и ще разберете кой се опитва ДА КУПИ ИЗБОРИТЕ.
"По делата им ще ги познаете".
дядо Илия
17 Май 2013 08:43
Мнения: 353
От: Bulgaria
Автора, направете справка от саита на МВР- разходите за "подслушване" са под 20млн, а не 100 - един журналист като напише нещо "сензационно" и всички го повтарят като онези бели птици край реката!
Добави мнение   Мнения:20 1