Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
ЕС се отвори за Сърбия, след като я притисна за сделка с Косово
Добави мнение   Мнения:13 1
ПлесNick
22 Апр 2013 19:35
Мнения: 2,020
От: Bulgaria
Нема лабаво - бившите югославски републики нема как да избегат от anscнluss-а! Пардон, от т.нар. разширяване на (й)ЕС-а!
Мужик
22 Апр 2013 19:37
Мнения: 7,383
От: Cocos (Keeling) Islands
Те сърбите ни бяха последната надежда в Европата, че ще останат на прогресивни позиции. ама не бъди. Тя жената, реститутката вика, ами то от българите, по-големи будали май само руснаците. Сърбите им пуснат някоя муха и братушките наливат милярди у Белград. И после кой дал, дал..
Zande
22 Апр 2013 20:55
Мнения: 488
От: Czech Republic
Мужик, учи руски, че гледам по "Витошка" веке табели на руски език . Да не видиш някой ден на дюкяна на жената ти провесен надпис "Квас" и да си търсиш реститутския наем бадева.
Сърбия си купува фабрикана 9-ти. ЕС се разпада в този си вид , ама ги излъгаха и тях с ясни знаци и силни сигнали.
Както нас с блоковете на АЕЦ, с редицата бастисани пазари, които се оказаха в ръцете на съседите ни .
щурчо
22 Апр 2013 22:26
Мнения: 23,365
От: Bulgaria
Кви времена дойдоха. Србе и арнауте да се карат и делят българската област Косово.
Мужик
23 Апр 2013 01:34
Мнения: 7,383
От: Cocos (Keeling) Islands
Занде, ама що говориш лошо за руснаците? Ами че те да не са някакви хаирсъзи, че да не си плащат наемите. Аз руснаците дето ги познавам, са все честни хора. Ти що ги обиждаш колективно. И ти май като сърбите.
The Bulgarian Lion
23 Апр 2013 04:03
Мнения: 13,869
От: Antarctica
Прищяло им се на сръбските депутати , депутатски места и заплати в европейския парламент. Иначе Сърбия не печели нищо от влизане в ЕС, даже напротив.
paragraph39
23 Апр 2013 09:54
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
Сърбия: Правителството одобри споразумението с Брюксел, Северно Косово го отхвърли, а църквата го осъди
23 април 2013 Сръбското правителство вчера ратифицира договора за нормализиране на отношенията с Прищина, пише днес сръбският вестник ”Вечерне новости”. Кабинетът на премиерът Ивица Дачич единодушно одобри споразумението с Прищина, след което министър-председателят е информирал върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Катрин Аштън за приетото решение. Очаква се в петък споразумението да бъде представено пред депутатите в парламента. Докато Белград удряше печат на брюкселския договор сърбите от Северно Косово го отхвърлиха на голям митинг в Косовска Митровица. С акламация те са приели резолюция за създаване на парламент на автономната област Косово. Очаква се в парламента да участват представителите от четирите града от Северно Косово. Светия синод на Сръбската православна църква също реагира на споразумението, оценявайки, че става дума за класическо предателство. Според Синода разделението на Косово щяло да бъде по-добро решение.

товарищМаузер
23 Апр 2013 10:56
Мнения: 9,625
От: Bulgaria
Брях! Шумадийците се взеха у ръце и приеха реалността. Ами сега, да вземем да отворим и ние един лаф - за Босилеград, туйцък-онуйцък.
paragraph39
23 Апр 2013 11:10
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
ТОВАРИЩ МАУЗЕР,
"Демократичната" Реалност след признаването от САЩ, НАТО и сие на независимост на Косово е: всеки Етнос с негова държава! Само МОНОетнически, "етнически ЧИСТИ" държави оттук-нататък! Значи, и държава Северно(сръбско) Косово! Значи и държава "Баския", значи и държава "Корсика", значи и присъединяване на Северна Ирландия към Ирландия, значи и държава Кюрдистан, значи и държава Туарегия, значи и държава Българомохамедания, значи и държава Елзас и Лотарингия, значи... и т.н. , и т.н.?! Туй ли значи?!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: paragraph39
товарищМаузер
23 Апр 2013 11:58
Мнения: 9,625
От: Bulgaria
Уважаеми г-н Параграфе, всяка етническа група има право на самоопределение, дори ако това означава отделна държава или автономия. Кофти е за държавите с малцинства, ама е така. Въпрос на държавна политика е как ще се управлява този проблем по такъв начин, че малцинствата да нямат сметка да се отделят в собствена държава. Начина по който го направиха сърбите беше възможно най-глупавият, за което си сърбат и попарата.
paragraph39
27 Апр 2013 04:36
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
ТОВАРИШ МАУЗЕР,
В голяма ГРЕШКА си!
НЕ "етническа Група", а "Народ" има право на Самоопределение, според устава на ООН!
"Народ" е съвкупност от Етнически групи, която съвкупност, обаче, НЯМА своя държава- а ако има, значи е Нация!
Българският Народ(Нация) е НЕ са само "българите" по Етнос! Нали?!
"Американският Народ"(Нация) НЕ са само северноамериканските индианци и ескимосите от Аляска! Нали?!
"Народ" е също и бивша Нация, на която й е отнета независимостта(например, "българският Народ", по време на турското Владичество- борил се е за НАЦИОНАЛНА(а НЕ за етническа!) Независимост, но е включвал НЕ само "българите" по Етнос!)!
Но, по твоята "логика", и сърбите в Северно Косово имат право на Самоопределение- нъл` тъй! И баските в Испания, и корсиканците във Франция, и северноирландците в УК, и кюрдите в Турция, и индианците в САЩ, и турците в България и т.н.! Да, ама НЕ- не им дават правото им на Самоопределение!!! Защото просто НЯМАТ такова право! И косовците го нямаха!!! А и едва ли има човек на Света, който искрено да (си) вярва, че в 20-ти и 21-в век може( а трябва ли?!) да има МОНОетнически, "етнически чисти" Нации и държавите им!!! НЕ може и НЕ трябва!
Апропо, Устава на ООН има предвид бившите КОЛОНИЗИРАНИ Народи- те да имат правото да се Самоопределят(т.е., да се отдеят от колонизиралата ги Нация и държавата й!)!
Редактирано: 5 пъти. Последна промяна от: paragraph39
paragraph39
27 Апр 2013 04:44
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
Сръбският парламент подкрепя плана на правителството за нормализиране на отношенията с Косово
27 април 2013
Парламентът на Сърбия (Скупщина) в петък вечер с мнозинство прие доклада на правителството за политическите и техническите преговори с Косово, в рамките на които на 19 април Белград и Прищина сключиха споразумение за нормализиране на отношенията...
Съгласието на правителствения доклад от страна на парламента означава потвърждаване на договора с косовските албанци. Скупщината не може да одобри директно този документ, тъй като може да ратифицира само международни споразумения, а договорът с Косово не се счита за такъв.
...............................................................
Излиза, че това споразумение, подписано от Правителството на Сърбия с Косово, НЕ е споразумение между две независими държави?! Сиреч, излиза, че Косово НЕ се явява независима държава- договаряща страна по това споразумение?!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: paragraph39
DANIDEGREEK
27 Апр 2013 08:44
Мнения: 477
От: Greece

paragraph39
27 Апр 2013 04:36
Мнения: 56,153
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP

Предлагам първо УСА-та, преди тези дето изреди и многото други, да признае и ... Republic of Lakotah.
Натисни тук
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: DANIDEGREEK
Добави мнение   Мнения:13 1