Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Може ли нонсенс да роди консенсус
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:24 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
ПлесNick
22 Апр 2013 19:40
Мнения: 2,020
От: Bulgaria
На предстоящите избори нищо няма да се реши! Но на следващите есенес - да, особено ако гласувате за Е.Р.П. ! ТНова партия - ще бъде учредена след 13 май!
щурчо
22 Апр 2013 21:46
Мнения: 23,365
От: Bulgaria
И аз като ПлесNick ще кажа, че ще сменяме политическото пейзажче.
mercury
22 Апр 2013 22:22
Мнения: 6,675
От: Bulgaria
Доскорошния финансов министър Симеон Дянков вече го няма, срещу земеделския му колега Мирослав Найденов има разследване, скандалният депутат Емил Димитров е низвергнат, фокус-мокус и готово. Любопитно е дали ще се получи. Това впрочем беше един от коронните политически трикове на Тодор Живков през дългото му властване и явно този урок добре е усвоен от Бойко Борисов.

Това какво означава?
Че кампанията срещу Цветанов е целенасочена от т.нар. кукловоди, за да запазят Бойко на власт ли?

Парадоксът е, чеизбирателите отиват на избори, а всъщност нямат избор,


Никъв, поради което отново се сперат на ГЕРБ.

Българската политическа система е напълно делегитимирана и лишава от реално представителство все по-мащабни социални групи. Това беше същинската причина за гражданските протести, които сигурно ще продължат, може би дори по-драматично след изборите.Не е изключена и друг вид изненада. Възможно е част от младите екоактивисти, същите, които миналото лято протестираха на "Орлов мост", непосредствено преди изборите чрез "Фейсбук" и други социални мрежи да мобилизират протестен вот в полза на малка и модерна екологична партия като "Зелените". Ако стане, това би означавало, че нонсенсът, въпреки ловкото политическо инженерство от последните два месеца, няма да се прероди в консенсус.


А, дано!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: mercury
tub
23 Апр 2013 07:34
Мнения: 1,267
От: Italy
Във всичко това, аз виждам само положителни сигнали...
Защо да храним НОВИ илюзии...старите разочарования, ще преглътнем по-лесно...
В края на краищата, докато не се провали всичко, няма шанс на българина да му светне, че трябва да си поеме отговорностите.
Така, че: добре дошла невольо!!!
paragraph39
23 Апр 2013 08:26
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
Предпочитам и уважавам тези, които избират да са на "Орлов мост", а НЕ на Терминал-2!!!
"Консенсус за емигриране" НЯМА начин да оправи България, а ще я доунищожи!
beagle
23 Апр 2013 08:30
Мнения: 20,732
От: Bulgaria
Колкото зле, по-добре ???...
snejka87
23 Апр 2013 08:50
Мнения: 10
От: Bulgaria
"Влизането на Меглена Кунева в парламента остава една от големите въпросителни в тези избори, а и в конструкцията на следващото правителство. "- тази въпросите на според мен си има отговор и той е, че Кунева-Пръмова изобщо няма да влезе в парламента. Хората се обезвериха и вече не вярват съществуването на "нормалността", която обещава Кунева, а след разпадането на Движение България на гражданите рейтингът на Пръмова спадна и тя губи привърженици ежедневно.
дъртреалист
23 Апр 2013 09:01
Мнения: 11,678
От: Bulgaria
Добра статия.
Само дето това накрая
Българският избирател не обича (или не умее) да избира.

поставя под въпрос логиката на статията, която е, че всъщност избор няма.
Сега, как да обичаме да избираме, когато нямаме избор?
Все едно да обвиняваш бедния, че е стиснат, щото не харчи.
Кобург Велчев
23 Апр 2013 09:18
Мнения: 239
От: Bulgaria
Провалите на Групировката ГЕРБ
Или защо партията на червената мутро-мафия бе принудена да напусне властта, в условия на финансова „устойчивост”, основаваща се на мизерия – икономика на лишенията, бедност и липса на перспектива. Ето основните провали:
1. Обедняването на хората с около 21-22% за четирите ГЕРБави години, при отчитане на повишаването на цените на група от 20 основни потребителски стоки, в т.ч. увеличаването на цената на тока с общо 18 % /5+13/;
2. Увеличаване на безработицата с над 40%, с нови над 400 000 безработни. Реалната безработица не е 12.4% /само за регистрираните, според МТ и НСИ/, а е близо 20% !!! Младежката безработица е по-страшна и тя е над 30% - протестиращите млади хора в страната ясно доказват това;
3. Устойчива четиригодишна икономическа стагнация с ясно изразени елементи на рецесия, свито потребление, силно намалени външни инвестиции и оттегляне на големи чуждестранни инвеститори;
4. Липса на политики за развитие на бизнеса, съсипване на дребните и средните фирми, десетки хиляди фалити и загуба на над 400 000 работни места;
5. Заграбване на общо над ДВА милиарда лева от резерва на НЗОК, лични здравни вноски на осигуряващите се Българи, създаване на хаос и объркани политики, с които Българското здравеопазване бе поставено на колене. За тази кражба Бойко Борисов, Симеон Дянков и ръководството на НЗОК трябва да бъдат разследвани и осъдени;
6. Въвеждане на данък върху лихвите по депозитите на гражданите, с аргументи за някаква справедливост, без даване на реципрочната възможност на хората, изплащащи кредити, да приспадат лихвите по тях при данъчно облагане;
7. Недосегаемост на топ-групировките и олигарсите – ТИМ, Лукойл-Златев, Георги Гергов, Ганчев, братя Галеви и др., прикриване на определени незаконни дейности /случаи като Мишо Бирата, пристанище Росенец, Митниците и т.н./, нарастване на битовата и икономическата престъпност, безнаказаност на циганските банди по места, както и усещането за нарастнали несигурност и несправедливост у гражданите;
8. За пръв път през последните 15 години Енергийната система на страната е пред срив: свръхизградени фотоволтаици/ВЕИ след 2011 година, чиято енергия се изкупува по доброжелателно приети от властта високи цени, намален в пъти износ на ток, принудително намаляване на производството, предстоящи съкращения на персонал, закриване на производства, нарастнала вероятност за аварийни ситуации в системата;
9. Строежи на части от магистрали, пътища и други обекти не само с Европейски средства, но и с държавно участие като задължително съфинансиране. Обаче, парите от Брюксел често закъсняват или дори не идват. Поради това много строежи бяха авансово финансирани изцяло със средства от бюджета. Какъв бе контролът на тези съфинансирания и колко средства от бюджета бяха изхарчени ??? Много, но засега това остава неизвестно. Известни са само някои от печелившите лица и фирми.
По качество на пътищата сме на 129 място в света. Трагедия !!! Но мутрата комунист Бойко Борисов ЧЕТИРИ години режеше ленти „на всеки киломитър” и се мислеше за Кольо Фичето...... ГЕРБ - Граждани за Европейско Развитие на Бандитизма !!!!!

дъртреалист
23 Апр 2013 09:19
Мнения: 11,678
От: Bulgaria
Според мен, обаче, избор този път има и ако е така - ще видим нестандартна подкрепа за множество малки партии.
Като "Зелените" или дори - "Либерален алианс".
При висока активност няма логика да имаме висока подкрепа за партиите пазещи статуквото, защото народът излезе на улицата именно срещу него.
Michael_P
23 Апр 2013 09:21
Мнения: 1,767
От: Bulgaria
"Българският избирател не обича (или не умее) да избира"
Хайде сега, избирателя виновен! (с извинение) На крива ракета космоса и пречи. Къде видяхте ИЗБОР!
Големият Лебовски
23 Апр 2013 09:57
Мнения: 3,126
От: Antigua and Barbuda
А Вие, колега, къде видяхте "булка"?
Rakita
23 Апр 2013 10:28
Мнения: 22,828
От: Bulgaria
Българският избирател не обича (или не умее) да избира. Той предпочита да наказва
Така е, когато се налага да избира между куцо, кьораво и сакато на политическата сергия.
Danibus
23 Апр 2013 10:51
Мнения: 4,832
От: Bulgaria
В резюме - ако вярваме на социологическите проучвания, следва, че българският избирател по съществото си е мазохист, глупав и необразован "гражданин", който не осъзнава, че притежава исконни права и не умее прагматично да се ползва от тях.
Rakita
23 Апр 2013 11:17
Мнения: 22,828
От: Bulgaria
В резюме - ако вярваме на социологическите проучвания, следва, че българският избирател по съществото си е мазохист, глупав и необразован "гражданин", който не осъзнава, че притежава исконни права и не умее прагматично да се ползва от тях.
Така е, избирателите винаги са виновни, а политиците са целите в бяло!
Големият Лебовски
23 Апр 2013 12:22
Мнения: 3,126
От: Antigua and Barbuda
Скачени съдове - каквито едните, такива и другите. Сходно: каквито шофьорите, такива и пешеходците.
werno?
23 Апр 2013 12:37
Мнения: 583
От: Bulgaria
"нещо като второто "т" в думата "отвертка"

Мдаа, смисълът на това четиво, ако го е имало, се е загубил нейде всред потока от думи ...
Devil
23 Апр 2013 13:11
Мнения: 3,559
От: Bulgaria
Да, българският избирател наказва. Наказва себе си като гласува. Гласувайки срещу ГЕРБ, той издига другата кукла - БСП. Различна партия, но същия нрав и същото тежко положение за избирателя. Така беше, така и ще бъде. Няма случайни партии на изборната сергия. Един ден на избирателя му писва и бастисва всички партии. Така демокрацията работи против самата себе си.
Rakita
23 Апр 2013 13:25
Мнения: 22,828
От: Bulgaria
Така демокрацията работи против самата себе си.
Да, защото повече от 20 години се прави от бивши комунисти и ченгета.
Nostradamus
23 Апр 2013 13:43
Мнения: 3,641
От: Bulgaria
Добра статия, авторе !

"Всичките са замесени в мафиотско-енергийния микс"

С това е казано (почти ) всичко ! Когато (и докато ) Мафията у нас си има държава, няма никаква надежда !
Warrior
23 Апр 2013 14:49
Мнения: 1,689
От: Bulgaria
Парадоксът е, че избирателите отиват на избори, а всъщност нямат избор


Това трябваше да е темата на статията - как да имат избор, като политическите олигарси се събраха и се договориха с президентчето в изборите да участват само старите муцуни, "корифеите" на прехода, които докараха България до сегашната мизерия, при това по старата избирателна система - пропорционални листи от некадърни послушковци и натегачи, чиито единствени качества е да се харесат на партийния вожд.
Против волята на суверена - народ.
Ами като сме го допуснали - така ще е още 23 години.
Добави мнение   Мнения:24 Страница 1 от 2 1 2 Следваща