Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Как се грабят старци
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:39 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
Boev
22 Апр 2013 19:51
Мнения: 2,544
От: United States
Бойко тръгва в много грешна посока.
Иска да оправдае тероризма с бунта на "малкия" човек срещу Системата.
Не е това пътя, Бойко!
Като си недоволен от нещо - намерИ легални (законни) начини да се бориш.
Иначе света ща се превърне в истинска джунгла.
Щото ако е така, както ти казваш - какво ще стане, ако аз не харесвам това, което ти пишеш и внушаваш?
Да грабна манлихерата , ли?!
читатель
22 Апр 2013 19:56
Мнения: 9,158
От: Bulgaria
За автора
Теодор Качински
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: читатель
Manrico
22 Апр 2013 19:57
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
По-възрастните и децата се хващат на еднообразни по принцип уловки поради една психологическа особеност - емоционалността при тези категории преобладава над аналитичните възможности. У едните - вече, у другите - още.

Само че докато децата преди навършване на пълнолетие нямат право да подписват договори и са уязвими по друга линия - дрога, въвличане в проституция и прочее, то възрастните ги атакуват там, където има да се подписва и плаща

То си има решение на този проблем - юристите могат да го обяснят точно. Ако на човек аналитичните възможности, т.е. умът, са му намалели толкова, че да подписва глупости, се поставя под запрещение и вече няма право да подписва.
хикса
22 Апр 2013 20:06
Мнения: 5,046
От: Bulgaria
И ог мен за автора!
хикса
22 Апр 2013 20:08
Мнения: 5,046
От: Bulgaria
Пък отделен въпрос е, че големите корпорации, за разлика от дребните мошеници, не могат да мамят без любезната помощ на държавата.
Firmin
22 Апр 2013 20:22
Мнения: 33,549
От: Bulgaria
А какво стана със стотиците пенсионери, ограбени от "Ню гейм", "Стани милионер", свързани с одиозния Нико Тупарев? С исковете на КЗП, с решенията на КЗК? Колко милиона направиха тези?
Грациан
22 Апр 2013 20:53
Мнения: 4,060
От: Canada
Каквото човек сам може да си направи - никой не може да му го направи.
Има си "гяволета", има си "баламурници"...за най-голямо съжаление едните много често прецакват другите. Когато е на битово ниво е, някак си, поносимо...ще пийнеш там една вода, ще се попсуваш на акъл и ще преглътнеш горчивия хап.
За съжаление обаче, когато играта е на много "по-високо" ниво ( а такива игрички да не ви разправям колко са популярни и то не само в Родината), често нищо не се случва...и онази приказка за милионите и кокошката при такива случаи си е в пълна сила.
щурчо
22 Апр 2013 20:54
Мнения: 23,365
От: Bulgaria
...Незаконните са да насилиш, примерно, на стареца вратнята, да му налазиш къщурката и да го биеш, докато каже къде държи пенсийката...

Ежедневие в селата. Тази лигава историйка за недоучените софийски пенсионери, дето по цел ден ходят от пазар на пазар, без да копат и садят нищо, хич не ме кефи.
kempes
22 Апр 2013 20:56
Мнения: 4,716
От: Argentina
Бойко ви провокира, а вие се хванахте като рибки в бирена бутилка.
Приказката е за изборите, а не за бабата.
Балъците сме всички ние, през 4 години го преподписваме този договор.
Мдаа.
Manrico
22 Апр 2013 21:27
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Приказката е за изборите, а не за бабата.

Абе и аз така си мисля - че от доста време, за каквото и да се говори в газетата, става дума за избори.
Оld_ВG
22 Апр 2013 22:17
Мнения: 120
От: Saint Vincent and the Grenadines
Ще си позволя забележката, че въпреки простотията на коментарите тук от някои "умници" за наличието на деменция, балъци и т.н. - читавите компании от "белите" страни, на които въпросните "умници" са гъзолизци, позволяват след като не си доволен по някаква причина от закупената стока или услуга - да я върнеш, разбира се в разумен срок.
Важи дори и за книги или инструменти, които си прочел/ използвал/ - демек си си свършил работа с тях.
Както и да е- Господ гледа.
Най ми е сладко да наблюдавам "тарикати" от цитираната категория, попаднали в собствените си екскрементални тарикатлъци, нещо което не се случва рядко. И едното и другото.
А иначе - авторът е прав и статията е точна.
Това, за което говорим си е обир, чрез използване на неинформираността на клиента.
Задължение на продавача е да НЕ ПРЕМЪЛЧАВА да цитира и написаното с "малките букви" в договора.
Но - въпрос на манталитет разбира се, след като у нас законодателството позволява разцвет на търговци тип "куха манерка"!
zdran
22 Апр 2013 22:24
Мнения: 5,272
От: Saint Kitts and Nevis
Приказката е за изборите, а не за бабата.

Във връзка с това, ще ви разкажа историята с моята майка, която не е на такава преклонна възраст като бабата от разказчето.
Преди две години, майка си копува нов ГСМ, тъй като старият е откраднат. Въпреки, че теоретично съществува възможност просто да си купи нов апарат и да и да и програмират СИМ картата с номера на стария, млада служителка успява да я убеди. че това е щастливия и ден, тъй като ще и предложат страхотен нов договор, при който тя ще получи два телефона на по-ниска цена от един. Майка захапва кукичката, подписва договора и се разхожда доволна и щастлива три месеца, плащайки жълти стотинки, докато на четвъртия получава сметка шест пъти по-висока от досегашните. Тя получава сърцебиене, обажда ми се, аз се явявам, чета бумаги с дребен шрифт, от които излиза, че промоцията е три месеца, след които тя започва да си плаща пълна абонаментна такса за два телефона. Търча до най-близкия офис на компанията, там съчувствено цъкат с език, какви мощеници има, и ми обясняват, че по-евтино ще ми излезе да си плащам двете такси в течение на две години отколкото да се развали договора.
Както и да е, плаща майка две години двата абонамента и миналия месец, отива да прекрати изтичащия договор и да сключи нов. И изненада - млада любезна служителка започва да и обяснява, че днес е щастливия и ден и може да слючи страхотен нов договор, при който тя ще получи два телефона на по-ниска цена от един....
Та поуката е (малко парафразирана)
Умният човек се учи от грешките си, мъдрият - от грешките на другите, а олигрофенът не се учи и го работят по един и същи начин вече 23 години.
бонго-бонго
22 Апр 2013 22:27
Мнения: 26,313
От: Swaziland
Натисни тук
1 мар 2013 12:02:14

Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за защита на потребителите. Одобрени бяха три законопроекта – на Захари Георгиев и група народни представители, на Иван Вълков и група народни представители от ГЕРБ и Ваньо Шарков и група народни представители.

Законопроектът с вносител Захари Георгиев от Коалиция за България предвижда да се предотврати възможността за извършване на злоупотреби от страна на мобилните оператори, които са подновявали или променяли едностранно сключени преди това договори.

Законопроектът трябва да уреди и въпроса със силния звук на рекламите – той има за цел да прекрати практиката рекламните блокове да се излъчват с по-голяма сила на звука от тази на другите предавания.

Законопроектът на Иван Вълков има за цел да се уреди проблемът със зачестилите оплаквания от страна на потребители срещу нелоялни търговски практики, прилагани при продажба от разстояние и сключване на договори по телефона и от разстояние. Дава се уточнение на момента на влизане на договора в сила и ще се налагат санкции на оператори, които не могат да докажат съгласие на потребителя за сключване на договори.

Третият законопроект - на Ваньо Шарков от "Синята коалиция", също предлага промени, свързани със сключването на договори от разстояние. Въвеждат се и санкции за нарушаване на разпоредбите.

Законопроектът има за цел да предотврати недобросъвестните практики и злоупотреби при сключването на договори от разстояние. С измененията в закона трябва да бъдат защитени правата на потребителите. Санкции ще се налагат както за лицето, предоставящо електронни услуги, така и за лицето, допуснало нарушението.
Оld_ВG
22 Апр 2013 22:36
Мнения: 120
От: Saint Vincent and the Grenadines
бонго - разбирам внушението на цитираното от теб като приети закони, но това е слаба работа.
В други закони пише, че имаш право като са ти влезли в къщата и някой употребява насилие срещу теб - да му отвърнеш със същото.
А кажи как да стане това от немощни старци, срещу изроди?
Сега го пренеси това на темата от статията и пак прочети това, което си постнал като "защита".
Закон като че ли има но..."ялов е мами"!!!
Това е положението.И само в интерес на истината - не от сега, но въпросът е защо продължава това, че и с воплите - ама ние сме други бееееее
uchiger
22 Апр 2013 23:48
Мнения: 283
От: Bulgaria
Браво на автора, ама не съвсем...Оставихме старците да се оправят сами в новите технологии, а не трябва!!!Объркват се? А и емоцията за внуци и рода ще става все по силна..
валтер57
23 Апр 2013 00:22
Мнения: 10,372
От: Bulgaria

Манрико
Ако на човек аналитичните възможности, т.е. умът, са му намалели толкова, че да подписва глупости, се поставя под запрещение и вече няма право да подписва.

По тази логика, човек, който си позволява да говори подобни глупости, че и да се подписва, макар и с ник Манрико, трябва да се поставя под запрещение. Не, че не е вярно, но не е правилно поне от юридическа гледна точка. Манрико обявява за луд всеки доверчив и наивен човек. А смисълът на статията е, че май трябва да се вземат мерки с/у едни тарикати/монополисти/, които разчитат на добротата и наивността на много хора, живяли и възпитавани все пак в някакъв морал. И то морал, който би трябвало да предизвиква уважение, а не подигравки и намеци за лудница.
Сбъркана работа са манерките ако и да са били депутати. Или това ги е сбъркало. Не знам.
psihopat22
23 Апр 2013 00:27
Мнения: 433
От: Bangladesh
тенорчето бил депутат о
Оld_ВG
23 Апр 2013 06:30
Мнения: 120
От: Saint Vincent and the Grenadines
Сбъркана работа са манерките ако и да са били депутати.

Друга манерка е била депутат - тази не е.
9101
23 Апр 2013 08:29
Мнения: 5,952
От: Bulgaria
Много правилна статия!
sbur70
23 Апр 2013 09:26
Мнения: 725
От: Bulgaria
И аз сам от тези, които ги тероризират по телефона.
Мене също се опитаха да ме подплашат с плача на "дъшеря" ми , че направила катастрафа.
Но не мина, защата ми казаха, че била в МВР - то на нашия град, пък ть не живеее и шофира тук.
След няколко дни, пак...
Този път си беше "счупила" крака в банята и в болницата и искали много пари.
Пак не мина, защото била "снаха", пък аз нямам снаха.
Но автора е прав, често май номерата им минават. Но за МВР гова е дребна работа и не обръщат никакво внимание на подобни сигнали
Bacho Кольо
23 Апр 2013 09:39
Мнения: 24,761
От: Bulgaria
щурчо
22 Апр 2013 20:54
Тази лигава историйка за недоучените софийски пенсионери, ... хич не ме кефи.

Тая история не е написана, за да кефи. Тя е написана за да се замислим...който може, де. Останалите да си гледат кефа.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Bacho Кольо
Добави мнение   Мнения:39 Страница 1 от 2 1 2 Следваща