Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Турска карта си присвои половин България
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:33 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
Димитрова
22 Апр 2013 20:31
Мнения: 1,084
От: Bulgaria
Щурчето,ако направил прочистването на мисловния си апарат (знае за какво говоря) да се обади по този повод и да даде академичен коментар.
psihopat22
22 Апр 2013 20:42
Мнения: 433
От: Bangladesh
доближаването до мазните кладенци в близкия изток и кавказ от силна икономически и военно трета държава не влиза в плановете на сша и рф а милиет и джумхуриет могат да си публикуват и карти до виена ако са на кеф
Zande
22 Апр 2013 21:06
Мнения: 488
От: Czech Republic
Че то тази линия на картата минава от Делиормана към Родопите и района на Рибново. Все региони , където ДПС има силни позиции.
Значи да купуваме за всеки случай имоти на Запад от тази линия ?
Едно време , при Тато, в Турция и на сън не смееха да си прекарват тази линия .
Сега - провокации, не разбрали, не видяли .....
Да , де , знае, НАТО е гарант . Питайте кипърците и гърците.
простнарод
22 Апр 2013 21:27
Мнения: 544
От: Bulgaria
Свободата е близо братя! Стига комунистическо робство и тиранство!
В.Каменов
22 Апр 2013 22:13
Мнения: 2,523
От: Bulgaria
Просташки провокации на резаните „миллиетски” ибрикчии. Иначе как да не се радваш на слаб съсед?Можеш да се упражняваш и с нови карти.
Натисни тук
Позволяват си всякакви провокации,радват се ехидно на политическата глупост в държавата ни заради настанила се криминализирана крадлива партокрация в управлението на държавата в съчетание с късоглед и безволев електорат вече 24 г. Автор на статия с фамилия Коен в същия вестник обявява: "Още един съсед рухна"! Там той пише "Изобщо не бяхме чували преди някой премиер да излезе и да подаде оставка, заявявайки: "не искам да съм част от правителство в страна, където полицията бие хората".Визирайки последния некадърен български премиер той прави неверен извод,добавяйки: "хубаво е да знаеш кога да се оттеглиш навреме, но не е ясно доколко това ще помогне за изваждането на България от икономическата криза". Сами Коен сигурно много се е изненадал,когато е разбрал, че некадърника от Банкя изобщо не знае кога да се оттегли.Сами може и инфаркт да получи,като разбере колко поддръжници има некадърника сред коравия български електорат.Натисни тук
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: В.Каменов
щурчо
22 Апр 2013 22:18
Мнения: 23,365
От: Bulgaria
Димитрова, без да се напъвам много виждам, че ще има голем зор за велико-османското аскер на седем външни фронта. Вътрешно-кюрдския го оставям за нашто асан, дето ще разнася шербет и рахат-локуми, гороломно зовейки: "Ха бакалъм юруш".
uchiger
22 Апр 2013 23:28
Мнения: 283
От: Bulgaria
ммм претоплена манджа ... не ме се рови старо ,че мирише..
The Bulgarian Lion
23 Апр 2013 04:05
Мнения: 13,869
От: Antarctica
Провокации, като тази не са случайни.
ohubohu
23 Апр 2013 06:10
Мнения: 4,837
От: Bulgaria
Защо да е провокация? Ние, сами, не си ли направихме рекламен клип с орязани граници?
Сега хората ни виновни! Те са ясни - трябва им, а ние?
metamorph
23 Апр 2013 08:52
Мнения: 3,699
От: Bulgaria
Още при публикуването на картите на електронната страница на в. "Миллиет" те са били оценени като грешни и са били премахнати от сайта

Толкова грешни, че са отбелязани старите граници... По-нелепо обяснение трудно би се съчинило, освен ако не е от говорител на съседското МВнР...
geni_
23 Апр 2013 09:09
Мнения: 631
От: Bulgaria
Одавна турските сериали са прескочили тази граница
Aranita
23 Апр 2013 09:10
Мнения: 3,339
От: Bulgaria
Димитрова22 Април 2013 20:31

Щурчето,ако направил прочистването на мисловния си апарат (знае за какво говоря) да се обади по този повод и да даде академичен коментар.


Тази сутрин наша димитровна е закусила с българския глагол съм, поради което той липсва в изказването й.
Aranita
23 Апр 2013 09:14
Мнения: 3,339
От: Bulgaria
Сега се загледах в "картата", ами гърците какво да кажат, Гърция я няма на картата. Да си опичат акъла нашите политици.
Димитрова
23 Апр 2013 10:52
Мнения: 1,084
От: Bulgaria
Aranita, ако не ти хареса моят български,макар,че не съм сигурна ,че твоя е по-добър, ще ти отговоря на руски (ако щеш да го четеш,но ще се наложи да го учиш ):”Неча на зеркало кивать, коль рожа крива .”Не съм имала „удоволствие” да ти чета във времето,но това,което наблюдавам отдавна в форума при някои „писатели”, неграмотността е отчайващата. Но да беше само по форумите.В медиите, сред политиците обичайната гледка е издевателството над родния си език,за което отдавна алармират филолозите.Така ,че не се захласвай много-много там, къде-то трябва да се отдаде дължимото за уважение към българския език и за стремежа към усъвършенстването на езика. Това, което мнозина на родната ти земя не го правят. И жилото си прибере го навътре, не състояла се менторка .

В.Каменов
23 Апр 2013 11:09
Мнения: 2,523
От: Bulgaria
The Bulgarian Lion
„Провокации, като тази не са случайни.”

Такива провокации въобще не са случайни и най-важното – създават настроения сред турския етнос и внушение за загриженост с демонстриране по разни начини на абсолютна перверзия - съществуване на някаква тяхна „родина-майка”?! Знае се преобладаващия образователен статус сред това население и как се внушава такава фалшива емоция сред тях.Тук във форума си ги знаем тези объркани хора,не говоря за лошо прикриващите се провокатори със статут на агентура – платена или най-ценната група – безплатните празноглавци подвластни на фалшивата емоция.

„Засегнат е и въпросът с турското малцинство, като според автора "не е направена и най-малка крачка за подобряване на правата" на неговите представители. По думите на Айдън обаче именно турското малцинство може да се превърне в ключов фактор на следващите парламентарни избори и партия на етническите турци би могла дори да стане партньор в едно ново правителство.”

Значи нагло се говори за някакво „малцинство”,което на всичко отгоре е допуснато да си създаде партия в нарушентие на Конституцията от тези,които са лицето на Конституцията и най-наглото - "не е направена и най-малка крачка за подобряване на правата".
Представете си какви настроения се създават у един турски гражданин, неинтересуващ се особено от политика, какво си мисли четейки такава откровено провокативна статия.Това е вестник в държава,която не признава малцинствата на територията си,но си позволява да обявява турския етнос в България за „малцинство” добре знаейки,че България е еднонационална държава.След което турската държава уточнява,че това е вестник,”свобода на словото” в Турция и пр.- ставали грешки. Става дума всъщност за нагла и зле прикривана политика! С изписаното от автора Ихсан Айдън от в-к „Олай” той провокира и глупостта на българския парламент и особено на българския КС,който по най-неграмотен начин със свръхтъпи мотиви остави без уважение протеста на голяма група депутати да се забрани ДПС, тъй като дефакто тя е етническа партия,при това на верска основа, позволявайки си да се „грижи” за „правата и свободите” на всички български граждани изповядващи Исляма.Имат си само политическа партия,нямат си държава на територията на България. Този протест беше оставен без уважение от КС поради една много проста причина - по-голяма група от тъпи депутати + българския съд са допуснали регистрирането на противоконституционна етническа партия – значи става дума за налагана политика на т.н. от купени „експерти” - медии,социолози и политолози, ”политическа класа” в България?? Тогава за какво ни е такава „класа”,която като че ли е извън интересите на българското общество и държава и се бори само за собствените си интереси, фактически срещу интересите на цялото общество и държавата?? Това всъщност отдавна е факт в най-новата уж „демократична” история на България. И тази „класа” иска,и разчита на глупост /вече потвърждавана/, за да управлява уж „демократично” – с избирани представители именно на мислещите се за „класа”! Изброените „експерти”, упражняващи се в празнословие по български вестници,радиа и телевизии е полезно да се насочат към изучаване най-после на и без това мътното определение „класа”! И като разберат как е формулирано то,може и да осъзнаят,че ако избираните са определяни като „класа” , то такава „класа” няма нищо общо с интересите на обществото, като цяло,а и те са си измислили законова липса на контрол върху тях!!! И ....идват пак абсолютно безсмислени избори. Безсмислени поради изпълзяването в тях на абсолютно същите провалили се неграмотници с присламчени нови партии, ръководени от същия модел едри кокошкари. Защо да не използват доказаната тук електорална тъпота на „по-малкото зло”.Все някои ще захлебят поне субсидия,нали.Най-бедната държава в ЕС,ние,сме с най-високите партийни субсидии. Партиен кеф.
Frodo
23 Апр 2013 11:17
Мнения: 593
От: Bulgaria
Само половината ли?
Че тя цялата си е тяхна....
Особено пък след като българЯта успешно доказаха през последните 135 години, че не са годни да имат самостоятелна държава.
Само турски сериали гледат и винаги са им виновни сушата, кишата и т.н., и винаги някой друг им е ожълтил гащите...
Стайнбек
23 Апр 2013 11:19
Мнения: 21,409
От: Bulgaria
Така ли ще стане най-лесно?

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5712811
Стайнбек
23 Апр 2013 11:23
Мнения: 21,409
От: Bulgaria
Ама какво значи "За вътрешна употреба"??? Тоест, турчетата ги учат по такива карти ли?
София. Картата на „Нова Турция” е за вътрешна употреба. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” гл.ас. д-р Бойко Маринков от Института по балканистика с Център по тракология към Българската академия на науките. По думите му обаче - трябва да се направи много точен анализ върху няколко неща:
Първо – каква е тенденцията и какъв е ходът на процесите, които в момента вървят в големия Близък Изток? Как тези процеси, ако не срещат една интелектуална, политическа или каквато и да е друга съпротива, може да бъдат пренесени в Азербайджан, Татарстан, Туркменистан и страните на бившия Съветски съюз. Всички тези опити за многостранни комбинации, структури, представителства, трябва да бъдат изчистени откъм своята характеристика.
Второ – трябва да е ясно, че за Турция кюрдският проблем не е решен чрез призива за изтегляне на 5000 партизани и командоси от ПКК. Този процес ще върви на една политическа плоскост. Този процес ще принуждава турското ръководство да търси все нови и нови решения. Страхувам се, че най-националистическата част ще търси елементи на сблъсък; на установяване на друг тип режим в 18-те кюрдски области. Убийства и всички начини, по които един политически процес може да бъде стопиран. Този процес има много дълготрайна основа и е свързан със съдбата на отделните части на голямата кюрдска нация. Този процес ще има изключително значение на Близкия изток, каза гл.ас. д-р Бойко Маринков.
В този момент имаме една изключително уязвима Гърция. В момента нямаме никакви шансове да разчитаме на комбинация от противодействия по линия на Кипър и Гърция. Православната ос е в тежко отстъпление. Този елемент от българската геополитика трябва да се отчете - каза гл.ас. д-р Бойко Маринков.
По думите му - последният момент, който трябва да се отчете е - след като беше подписано споразумението от 19 април в Брюксел между Косово и Сърбия.
"Ако българската дипломация не е готова за този процес, няма необходимия ресурс, няма вариантите, аз се страхувам, че ние ще изпаднем под натиска на няколко процеса, за които не сме готови. Ако искате даже – обществото не говори за тях, не иска да ги анализира, бяга встрани, търси елементарни обяснения. Което е пагубно и трагично за националната сигурност", каза гл.ас. д-р Бойко Маринков.

paragraph39
23 Апр 2013 11:27
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
"Турско", а и всякакво дрго НАЦИОНАЛНО Малцинство НЯМА в Република България- защото, и де юре, и де факто, България е еднонационална държава!
Национални Малцинства има само в държави, които след двете Световни войни са се разширили- а НЕ свили!- териториално и с населението в тези долавени територии! А България се е свила, а НЕ се е разширила след двете Световни войни!
Европейската "Рамкова конвенция" за правата на Малцинствата се отнася само за НАЦИОНАЛНИТЕ Малцинства!
Българските Граждани от многото Етноси в България имат еднакви и равни Права- а защитата им е работа на Прокуратурата и Съда, а НЕ на пратии! Който счита, че "етническите"(?!) му права са наршени, трябва да се обърне към Прокуратурата и Съда и да докаже там това, а НЕ да си прави противоконституционна партия на етническа основа, за защита на "етнически"(?!) Права!
Националност и Етнос са две различни неща- и затова Права на Национални Малцинства НЕ е равнозначно на Права на Етнически"(?!) Малцинства!
Който казва че в Република България има "Национални Малцинства"(включително турско такова), той или е недообразован, или лъже и манупулира!
КАЗАХ!
Справка:
РАМКОВА КОНВЕНЦИЯ ЗА ЗАЩИТА НА НАЦИОНАЛНИТЕ МАЛЦИНСТВА- Натисни тук
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: paragraph39
Стайнбек
23 Апр 2013 11:34
Мнения: 21,409
От: Bulgaria
Димитрова, не се заяждам, но във втория ти пост имаш 16 грешки... То във форум много-много не се гледа правописът, но чак пък толкова...
щурчо
23 Апр 2013 11:47
Мнения: 23,365
От: Bulgaria
В този Център по тракология с такива анализи ли се занимават?
Що не си вършат работата ами пишат глупости за некакви си несъществуващи православни оси?
Добави мнение   Мнения:33 Страница 1 от 2 1 2 Следваща