Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Прага в спор с Германия за декретите "Бенеш"
Добави мнение   Мнения:6 1
Гого
20 Май 2002 23:55
Мнения: 336
От: Canada
Ако някой иска да си играе на политика и справедливост тогава нека предложи:
Англия, Франция и Германия си поделят вината за Мюнхенския договор, както и съответното обещетение, което да се изплати на Чешката Република за понесените щети и вреди; както и наказателни суми и лихви за това.
Определя се план за изплащането на сумите на Чешката Република.
Чехия от своя страна ще определи обещетенията дължими на Судетските Немци и фамилиите им и в зависимост от постъпленията от Англия, Франция и Германия ще изплаща съответен процент на Судетските Немци.
Връщане в Чехия няма да има! Който е съгласен да се върне не е Судетски Немец а Чех и не подлежи на обещетение!
Те това би било Соломоново решение а?
PTP
21 Май 2002 12:00
Мнения: 13
От: Bulgaria
Гого а за Ньойските лайна които исраха горепосочените Ахглия.Франция и Германия какво да кажем?
Orlin
21 Май 2002 12:47
Мнения: 6,333
От: Holy See (Vatican City State)
Великите сили балканизираха не само Балканите но успяха да посеят семето на несправедливостта и в други части на Европа. Ако се вземе в предвид съотношението на икономическите сили на силните в Европа и тяхното непроменено политическо от края на 2 световна, е ясно че това привидно спокойствие няма да е за дълго. За Германия ли се спори? Без ня ЕС не може да има. От тук нататък можете да предвиждате, че ако искат какво ще получат.
Анонимен
21 Май 2002 17:37
Мнения: 13,673
От:
Статията за Судетските германци е много интересна. Сега моятъ въпросъ е защо ние българите не си искаме отъ днешната Югославска република Македония да ни плати за имотите и Българските черкви съ училищата които ни беха кунфискувани съ дикретъ отъ Югославското правителство презъ есента на 1944г. Докога ще позвуляваме на сърбо-комунистите да се гаврятъ съ нашета българска история и съ насъ днесъ. Другия въпросъ които ме вълнува е въпроса за онези българи които гърците изгониха въ България презъ Окт. 1944г. Тези българи беха изгонени отъ Драмския край на Егейска Македония въ България и следъ това сръбското правителство на Георги Тарбата/ Георги Димитровъ/ презъ лятото на 1945г. ги натовари‚ че не били българи и ги даде на сърбите да ги правятъ сърби. Следъ като стана скандала по Войводина беха испратени въ Демиръ Капия като Македонци. Много отъ тяхъ направиха молби да се върнатъ въ България но не оспеха. Кое правителство има право да бъде представителъ на тези поробени и ппродадени българи оптъ комунистическото правителство на Георги Тарбата. Кажете ни кой има право да защитава тези мой братовчеди?.
Анонимен
21 Май 2002 17:43
Мнения: 13,673
От:
Интересен паралел между начина на мислене на еверите и техните чешки подражатебчета. И едните и другите не щат да чуят за справедливост за етническите чистки проведени от тях.И в Израел и в Чехия 3 млн. души са прогонени, имуществото им е конфискувано и никой не ще ида чуе за уреждане на техните съдби. Същото и с немците от Източна Прусия(т.нар.Калиниградска област), А когато НАТО започна агресията заради 300 х . изгонени албанци от Косово, чехите най-много плакаха за човешки права, за етно-чистки и прочее. А бе с една дума фарисеи и чехите и евреите и американците.За руснаците по-добре изобщо да не започваме.
psg
21 Май 2002 18:58
Мнения: 1,523
От: Bulgaria
Евала Пан. Мога само да добява, че чехите са толкова смели само защото са в НАТО иначе не им мърда Югославия 99 на тяхна територия.
Добави мнение   Мнения:6 1