Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Дръж олигарха да го види Брюксел!
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:71 Предишна Страница 3 от 4 1 2 3 4 Следваща
Петьо01
30 Юли 2013 09:43
Мнения: 221
От: Bulgaria
Разочароващо е, че като олигарси са споменати единствено Батко и Братко. Няма яснота и за критериите - всички по-богати ли са олигарси или само онези, които използват парите си за политическо влияние /например - чрез медиите и журналистите, които притежават/? Като сме ги почнали олигарсите, да сме по-конкретни - давам един първи списък, който участниците във форума биха могли да се коригират и попълват - Делян, Черепа, Батков, Прокопиев, Златев, Цветелина, Ганчев, Донев - кой още - Борисов дали отговаря на критериите - чух, че идването на Берлускони у нас било по повод на 3-тия му милиард.
Me4o
30 Юли 2013 09:45
Мнения: 641
От: Bulgaria
Да, Кардозо, то и "поръчкова журналистика" е тафталогия.. А кой е "поръчител" - ми същата сган, дето изпълзя из под камъните и не можеш да ги изгониш от ТВ-студията. Даже достопочтенният Иван Кръстев престана да пише статиите си на английски е дойде да ни облъчва.. А Г. Ганев, Г. Ангелов и другите "експерти" - даже не ги и броим..
wreckage
30 Юли 2013 09:46
Мнения: 32,883
От: Bulgaria
Но не би, той предпочита да залепва етикети като всеки комунез - безидеен и безсилен.

Ако си прочетете поста, ще забележите, че Вие правите същото - лепите етикети.

Авторът е слушал изказването на Рединг, извадил е нещата, които устройват тезата му и е построил върху тях текста си.
Да речем, че аз бях решил да напиша материал в обратния смисъл, а именно, че квазиправителството ЕК на ЕС очаква политическите дебати у нас да се водят в конституционно регламентираната среда на парламента и че ни е жизнено необходимо върховенство на закона и свободни медии, как бих постъпил?

Щях да използвам метода на г-н Терзиев спрямо същия изходен материал и без проблем щях да намеря каквото ми трябва.

Методът е известен като cherry picking.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: wreckage
Cruella de Vil
30 Юли 2013 09:55
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
Тогава в качеството си на финансов министър в правителството на Станишев той се учуди, че Брюксел не му дава да прави каквото си иска с българските пари, "които не са европейски".

Всъщност имаше и култова реплика на Ахмед Доган в смисъл, че правителството на тройната коалиция разбрало, че не можело да харчи европейските пари както тези на българските данъкоплатци, т.е. за едните се държи сметка, а другите могат да се харчат безконтролно.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Cruella de Vil
XYZxyz
30 Юли 2013 10:08
Мнения: 26,211
От: Antigua and Barbuda
Cardozo e Sa 30 Юли 2013 09:35
Кво е олигарх се учи в университетите.

Така ли?
В курса по какво по-точно, моля?
И разбира се по години - завършилите през 30-те, през 40-те години, 50-те, през 60-те, през 70-те, през 80-те, през 90-те години, след 2000-ната година, моля?
ново20
30 Юли 2013 10:11
Мнения: 1,723
От: Burkina Faso
Куриозо, защо се притесняваш от поименното изброяване на олигарсите и публикуването на техните престъпления?
"Вие си знаете" вече не върви. Общите лафове по темата са многогодишна скука. Нали уж се борите за прозрачност, истина, светлина и т. н. Ама нещо светлината ви тревожи. Да не ви стане твърде светло, а?
hamer
30 Юли 2013 10:28
Мнения: 10,867
От: Bulgaria

Sir_Lanselot

В списъка обаче е пропуснат Октоподът, стиснал цяла България барабар с олигарсите в пипалата си. Странно е, че винаги всички го пропускат, а след като той е в затвора и е подсъдим какви олигарси, какви пет лева тормозят България, остава неясно
XYZxyz
30 Юли 2013 11:14
Мнения: 26,211
От: Antigua and Barbuda
Изчетох статията докрай, макар и трудно.
Изключително глупава статия, представяща желаното и нежеланото за действителност. Кое е основното - това е нерaзбирането, че олигaрсите са само една малка част от мафията в България и борба срещу олигарсите не е борба срещу мафията, а е точно обратното - подпомагане на една част от мафията срещу друга част от мафията. Едно от следствията е, че сегашните протести не са проява на гражданското общество. Протестиращите не са българиТЕ, не са народЪТ, те не изразяват исканията на хораТА, а са една малка част, която прави това, което им е наредила мафията, която стои зад тях. В този смисъл в статията са написани глупост след глупост. За разбирането на ситуацията е достатъчно да се помисли какво следва, ако се изпълнят исканията на протестиращите, а не да се повтаря папагалски лозунгите, зад които са прикрити истинските им цели. Всички сме против корупцията, но повечето си даваме сметка, че сега зад лозунга "Не на корупцията", се крие искане за още по-голяма корупция, но в полза на "правилните" хора. Така е и с останалите им "искания".
Rakita
30 Юли 2013 11:26
Мнения: 22,828
От: Bulgaria
Протестиращите не са българиТЕ, не са народЪТ, те не изразяват исканията на хораТА, а са една малка част, която прави това, което им е наредила мафията, която стои зад тях.
Наесен народът като дойде с винкелите да не запеете друга песен?
Пенчо бре
30 Юли 2013 11:44
Мнения: 20,364
От: Bulgaria
Веднъж ученик попитал Учителя:
- Дълго ли ще чакаме промяна към по-добро?
Учителят се замислил и му отвърнал:
- Ако чакате, ще е дълго!
Cardozo e Sa
30 Юли 2013 11:44
Мнения: 3,429
От: Bulgaria
Me4o:
"поръчкова журналистика" е тафталогия





Не съм съгласен, но ми хареса!
ново20
30 Юли 2013 11:45
Мнения: 1,723
От: Burkina Faso

Rakita 30 Юли 2013 11:26
Наесен народът като дойде с винкелите да не запеете друга песен?

Животното в мен иска винкел за някои протестиращи.
Човекът в мен съжалява някои протестиращи.
Надявам се човешкото да надделее.
Но - аман от терористи.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: ново20
grozd2000
30 Юли 2013 11:47
Мнения: 39
От: Bulgaria
Терзиев свенливо пропуска освиркването на на един от олигарсите - президента Плевенлиев пред очите на Рединг. Говори за батко и братко, но услужливо забравя за тефтерчето на Златанов. Терзиев, ако забравяш, купи си едно тефтерче да си записваш - виж колко е полезно. И да не хвали толкова Европа, тази криза, която се вихри е полза на големите държави (deutschland uber alles) и монополи за сметка на държави като България, Румъния, Унгария. За мене Орешарски трябва да започне да се държи като Орбан и да им тегли една на брюкселските бюрократи като Барозу и Рединг.
Cardozo e Sa
30 Юли 2013 11:59
Мнения: 3,429
От: Bulgaria
Ако си прочетете поста, ще забележите, че Вие правите същото - лепите етикети.


Напълно сте прав! Простете.


Методът е известен като cherry picking


Прийомът за доказване на теза fallacy е твърде стар, но най-важното при него е изваждането на факти или думи от конктекста и граденето на теза само върху тези малки брънки. "Откъсите" противоречат на цялата теза на оригинала и обикновено са малка част от цялото. Тезата на Св. Терзиев никак не отговаря на това. Вивиан Рединг в различни свои изявления е подкрепяла протестиращите и е казала много неща в тяхна защита. (Между другото, методът на заблудата не взема предвид и другите изявления на оригинала, т.е. такива, които са извън коментираните, но помагат за правилното отразяване истинската теза на оригинала).

В този смисъл Св. Терзиев не е заблудил никого, но Вие с "Щях да използвам метода на г-н Терзиев спрямо същия изходен материал и без проблем щях да намеря каквото ми трябва", струва ми се, сте се насочили да го направите.


Cardozo e Sa
30 Юли 2013 12:01
Мнения: 3,429
От: Bulgaria
Кво е олигарх се учи в университетите.
Така ли?
В курса по какво по-точно, моля?



Политология.
Cardozo e Sa
30 Юли 2013 12:09
Мнения: 3,429
От: Bulgaria
Куриозо, защо се притесняваш от поименното изброяване на олигарсите и публикуването на техните престъпления?



Че кога съм се притеснявал от подобно нещо?! Моля Ви, малко по-адекватно, ако обичате!


Аз се сещам за: Валентин Златев, Васил Божков, една плеяда строители, Красимир Гергов, Георги Гергов, Гриша Ганчев, Баневи, Диневи, Ем. Димитров (фаса, Ротмънса), Цветан Василев, Цеко Минев, Людмил Стойков и приятели, кръгът Монтерей, Младен Мутавчийски (или както и да се казва), Прокопиев (донякъде), напоследък Делян Пеевски и мама и много други.

За престъпленията им - няма да ги описвам, защото: [1] не мога; [2] излишно е.



Cardozo e Sa
30 Юли 2013 12:14
Мнения: 3,429
От: Bulgaria
Между другото, ако Европейският съюз наистина желае да вдъхнови борбата на българите с българската олигархия, би било прекрасно:
- да даде дефиниция за това новопоявило се политическо понятие: кои богати са олигарси, а кои не са; ....



ЕС е в невъзможност да отговаря на питания, а колкото до ЕК - тя не ти е партиен другар, на когото да поставяш задачи. Куманезите може да си мислят, че цял свят е длъжен да им дава обяснения, ама нека оставят света да мисли различно.
Eisblock
30 Юли 2013 12:17
Мнения: 9,157
От: Iceland
Простодушието на лица от управляващите среди, които се възмущават от чужда намеса в България, показва неспособност да осмислят какво се случва.
И не само те са неспособни!...

Една не малка част от публиката - плебса, дори и в тази виртуалност тук, не осъзнава и не вижда подповърхностните течения, дълбини и хищниците скрити там. Управляващите много добре знаят какво правят, за какво е всичко това и в чия полза. Обичайното убеждение е, че театрото било за да гушнат едни парици. Но залозите са други и цената е неимоверно по-висока. Да, гушкане на не малко парици има и не е престанало, но това е хонорара им. Друг е обекта за открадване...

Мантрата "демокрация" е замъглила не малко умни глави. И в никакъв случай не може да се твърди, че "олигархията е враг на демокрацията"?! Много сорри, но в същност е точно обратното - "враг" е само за парлама. Първо да уточним за коя точно "демокрация" става дума и после да пишем лозунги. Тази точно, неолибералната, "представителна" демокрация е създадена, провеждана, налагана и какво ли още не, именно от олигархията! Тя е дъвката за омекотяване на морбидния вкус от господството на Банкеро-сатанинският интернационал. Има и повече, за жалост - не по-малко! А зад него пък има още нещо зад завесата на "действителността", безогледно насаждана от всички възможни медии, пропагандни канали, филми, изкуство и какво ли още не - само и само, видимостта да не може да се съзре...

Инак, за авторът и за някои от попаденията му ->
wreckage
30 Юли 2013 15:09
Мнения: 32,883
От: Bulgaria
В този смисъл Св. Терзиев не е заблудил никого, но Вие с "Щях да използвам метода на г-н Терзиев спрямо същия изходен материал и без проблем щях да намеря каквото ми трябва", струва ми се, сте се насочили да го направите.


Тц, не е заблудил мен, защото съм запознат с пълния текст на изявленията на Рединг, но може да заблуди всеки, който не е. А това е не съвсем почтено.
А ако бях приложил метода, щях да съм доста по-убедителен от автора, не за друго, а защото посланията на бюрократката са смислени единствено в контекста на формалните отношения на ЕС с РБългария.

както и да е, в случая не аз съм практикувал cherry picking, така че това е moot point. Тревожно е, че г-н Терзиев го прави.
delta15
30 Юли 2013 15:56
Мнения: 177
От: Bulgaria
Кардозо, а къде са Цветелина Бориславова и Сашо Дончев например? Тях защо така услужливо ги забравяш?
Добави мнение   Мнения:71 Предишна Страница 3 от 4 1 2 3 4 Следваща