Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Дай на МВР и КАТ да пишат закони и им гледай после сеира
Добави мнение   Мнения:13 1
JustSmile
29 Юли 2013 21:33
Мнения: 37
От: Bangladesh
Хайде, хайде ... като, че за първи път откриваме, че цялата сволач в МВР е изнчално увредена. Пък за КАТ да не говорим. `Ханко Брат` е бегъл намек за олигофренията там.
kenen
29 Юли 2013 21:47
Мнения: 334
От: Bulgaria
То със всички "професионални съсловия" или лобита е така. Адвокати, нотариуси, строители ... всеки гледа да пробута тесните итереси на гилдията за сметка на цялото общество. Най-успяват юристите, под предтекст че те най-разбирали от закони. А би трябвало те само да редактират законите, не е нужно да ги пишат по същество.
Хубаво би било всеки закон да се гласува на два пъти, от две камари - единият път от специалисти и вторият път от неспециалисти, които да защитят интереса на цялото общество. Но не ми е известна такава практика по света, въпреки че ми се вижда много логично.

-------------------------
дистанционен парламент
checho
29 Юли 2013 22:52
Мнения: 1,050
От: Bulgaria
Абе оня ден четох ,че ако някой управлява кола,която не се води на негово име,с две думи чужда кола ,трябва да се регистрира в КАТ.Значи,ако аз взема една кола да я пробвам и съм уязвим и подлежа на санкция от 150 лева,такъв е предложения размер за глоба на нерегистриран водач.Само не разбрах това само предложение ли е,или вече е прието с някаква наредба.
Някой знае ли нещо по конкретно по този казус ?


gery7
29 Юли 2013 23:02
Мнения: 1,292
От: Bulgaria
Има и още един безумие, което тук не е споменато, но го видях в един друг сайт, а именно да се регистрират всички водачи, които ползват чужди МПС и съответно да има глоба за нерегистрираните. Блестящата идея била пак във връзка с проблемите им с електронните фишове. Ако това го приемат, предлагам всеки, който има книжка, да се регистрира като ползвател на всички МПС-та на свои роднини, приятели, съседи, познати, па да ги видим тогава как ще разберат кой от 50-те регистрирани е карал, ГА са щракнали МПС-то.
gery7
29 Юли 2013 23:07
Мнения: 1,292
От: Bulgaria
Онова с връчването по нета, кърти направо. Излиза, че всеки с кола на негово име трябва да преглежда сайта на КАТ със сутрешното си кафе, за да види дали не са го щракнали някъде. Проблемът със връчването си е решен в по-малките населени места, където с тия работи се занимава общинската полиция. Да си видят гредите в техните очи, а да не ми се правят на законотворци!
calipso
30 Юли 2013 08:09
Мнения: 131
От: Bulgaria
Нека и времето за обжалване да бъде променено.То да е колкото времето от извършване на нарушението до връчването лично на лицето.!!!Или както предлагат сега ЕДНА година.
skyspirit
30 Юли 2013 08:32
Мнения: 5,763
От: Bulgaria
Стига сте мрънкали. Не съм привърженик на милиционерщината, но само с крути (и недемократични) мерки могат да се озаптят джигитите. Защо всички след като преминете през кой и да е граничен пункт, ставате по-ниски от тревата и карате с 5 км/ч под разрешената? Защото там ви свалят табелите още на пътя, и не ви ги връщат, докато не платите глобата. И тук трябва да стане така. Нарушиш ли драстично правилата, на следващото кръстовище, или 10-на км ако си извън града да те спират, свалят номерата и отивай пеш да си плащаш глобата. Ама този почин изисква яко бачкане, а фуражка и яко бачкане са несъвместими понятия.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: skyspirit
dobadoba
30 Юли 2013 09:03
Мнения: 5,891
От: Bulgaria
Родната полиция/милиция пише закони?..
Cruella de Vil
30 Юли 2013 10:02
Мнения: 18,747
От: Bulgaria
Абе оня ден четох ,че ако някой управлява кола,която не се води на негово име,с две думи чужда кола ,трябва да се регистрира в КАТ

И аз чух за подобна идея и се втрещих. Тези сериозно ли мислят да въведат подобен идиотизъм?

Значи, наемам си за два дена кола и трябва да ходя е КАТ. Ако го направят по местоживеене на лицето ще бъде направо култово! Наемаш кола на морето и отиваш да се регистрираш в КАТ на другия край на България. И така няколко пъти.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Cruella de Vil
kokaracho
30 Юли 2013 11:07
Мнения: 521
От: Bulgaria
Хм, то това малко заприлича на блогърство, не на журналистика. Добре е преди да се пише статия по тема, първо да поразучиш нещата и да вникнеш в темата.
Вдигането на глобите е опасно зарад корупцията, която предизвиква. Едно удвояване на размера на глобите, би било полезно само ако подпукат яко храстаджиите.
Удвояването на срока за издаване (сега 6месеца) е в противоречие с горното предложение. Ако е толкова тежка ситуацията на пътя (според вносителите на промени) че се налага скок на размера на глобите, то тогава трябва и да се съкрати максимално и срока за налагането им. Принципа за неизбежно и бързо налагане на закона.
Връчването чрез сайта е по-скоро в полза на нарушителите (като мен ) Щото сега правилото е след поща с обратна разписка, да се обявява на видно място (разбирай входа на КАТ) и се счита за връчено. Нали се сещате че е по - лесно да провериш в сайт, отколкото да ходиш ката ден до КАТ. А и остават следи. В този коментар Петър Петров яко се дъни.
А за регистрацията на водачите е тъпо. Да направят като в Англия. Гражданската отговорност да е лична, ако има допълнителен шофьор, още малко такса. И тогава и тарикатлъците ще сецнат, а и всеки ще си прави сметка на кого си дава колата.
toronegro
30 Юли 2013 11:40
Мнения: 3,198
От: Spain
Винаги давате за пример как на запад хулиганите по пътищаща са в пъти по-малко от нашите...Ами затова,щото собственика на автомобила е отговорен.Ако автомобила е засечен в нарушение,собственика е отговорен,докато в 15 дневен срок не посочи друго лице,което поема отговорността.Друг е въпроса ,че много от знаците за скорост са неадекватни спрямо пътя и сегашните модели коли.Не може да туриш знак за 40 или дори 60 на първокласни пътища извън населени места.Веднага се сещам за прав участък преди Банкя(откъм Калотино)с по две платна в посока( е тогава преди 3 години липсваше надлъжната маркировка) с ограничение за 60 км.ч.!!!
гошо
30 Юли 2013 13:20
Мнения: 4,631
От: Bulgaria
Ами затова,щото собственика на автомобила е отговорен.Ако автомобила е засечен в нарушение,собственика е отговорен,докато в 15 дневен срок не посочи друго лице,което поема отговорността.


За сведение, и тук е така. Като ти пратят честитката от КАТ, а те я пращат на собственика, при посещението в КАТ за да ти напишат акта можеш да посочиш кой е карал колата (май беше в негово присъствие). И, ако си без точки, посочваш нЕкоя стара баба, за да не ти изгори книжката
БозьоКифлев
30 Юли 2013 18:03
Мнения: 2,042
От: Bangladesh
защо пък на мен това ми мирише на предизборно събиране на средства? ще вдигнем "заплатите" на храстовите герои. на, вчера се връщах от морето - в храсталаците повече луноходи, отколкото комари.

обаче когато е да патрулират и да пазят, никакви ги няма. задръстванията много им пречат, та ги чакам с часове да дойдат на ПТП. наскоро видяхме колко могат да опазят хората по спирките.
в закона има теоретична възможност КАТ да състави акт на собственика на пътя за лошото му състояние. някой да е виждал такъв акт? преди 10-12 години имаше една трагикомична статистика на европейските застрахователни компании. според нея пътищата в България били най-хубави в цяла Европа. обяснението е заровено в начина за оценка - застрахователите оценили сумата от всички обезщетения, изплатени за катастрофи поради лоши пътни условия. дори в Германия, Белгия и Холандия имало дупки по пътищата, които са причинили катастрофи. при нас тръба може да се спука и да изрине 2-3-метрова яма, в която да падне кола, но винаги водачът е виновен, че е карал "с несъобразена скорост". според посочената статистика в България нямало такива произшествия изобщо и следователно нашите пътища били идеални!?!
Добави мнение   Мнения:13 1