Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Нападение срещу Сирия само ще разшири войната и насилието
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:55 Предишна Страница 2 от 3 1 2 3 Следваща
неизвестенизвършител
29 Авг 2013 00:06
Мнения: 3,045
От: Bulgaria
Еваларка, Шеймъс Милн, "Гардиън"!
Ще го обявят за куманиз и ще му поискат остфката.
неизвестенизвършител
29 Авг 2013 00:09
Мнения: 3,045
От: Bulgaria
Аз знам кой може да накара Беев да пише по-редичко.
Billy-Joe Winchester
29 Авг 2013 00:59
Мнения: 2,255
От: Bulgaria
За войната в Сирия лесно ще се намери коалиция от желаещи. На първо място ще са Турция, Иран и Саудитска Арабия. Мен ако питате - пускайте ги и трите, за да "омиротворяват" колкото си искат.
lukcho2
29 Авг 2013 01:18
Мнения: 3,244
От: Bulgaria
Като прочетох статията (един буламач от истини, полуистини и откровени лъжи, на нивото на съчинение на седмокласник), първо исках да видя какъв е този вестник, който дава трибуна на такива никакви статии (в смисъл, няма никаква нова информация, нито нови заклЮчения). Разбрах:
Натисни тук
"The Guardian,... Founded in 1821 by John Edward Taylor in Manchester, ... The Manchester Guardian replaced the radical Manchester Observer, ...The paper currently identifies with social liberalism."
После ще погледнем малко и в статията.
lukcho2
29 Авг 2013 01:43
Мнения: 3,244
От: Bulgaria
"И също както в Ирак ..., разузнаването по отношение на оръжията за масово поразяване отново е в сърцевината на аргументите в полза за западна атака. И в Ирак, ..., разузнаването - оказа се, грешеше. Но днес отново оръжейни инспектори на ООН се опитват да разследват твърдения за оръжия за масово поразяване, докато САЩ и приятелите им вече са обявили, че тези твърдения са "неоспорими"."
Тук се прави една елементарна демагогска инсинуация: "Разузнаванията са грешели преди, значи е сигурно че пак грешат". Да, ама не. Асад официално обяви че страната му притежава хим. оръжия. Асад официално обяви, че ако счете за нужно, ще употреби тези оръжия. По това той се различава даже от такива кръвожадни диктатори като Хитлер и Сталин, които даже в моментите на най-жестоко военно противопоставяне, на живот и смърт (1941 за Сталин, 1945 за Хитлер) не употребиха хим. оръжия. Ако бяха употребили, жертвите на II Световна война щяха да бъдат двойно.
А и авторът си противоречи сам: няколко реда по-долу рони сълзи за жервите на хим. оръжие в Сирия. Жертви реални, не виртуални, потенциални. Въпреки това негодува "какво търсят тези инспектори в Сирия?!". Ами търсят следи от употребата на хим. оръжие (което реално е било употребено), в страна като Сирия която официално е потвърдила че има такова оръжие и може да го използва. Това търсят.
lukcho2
29 Авг 2013 01:57
Мнения: 3,244
От: Bulgaria
"Докато вниманието тази седмица е насочено към Гута, бунтовниците прочистват етнически десетки хиляди кюрди от североизточната част на Сирия отвъд границата с Ирак."
Докато вниманието тази седмица е насочено към Гута, правителствените войски продължават своите "феерични" (по ЗИПа) бомбардировки с артилерия и самолети по жилищни квартали на своите си градове.

"Но дори и да се окаже, че режимът е отговорен за Гута, малко вероятно е операцията да им потърси отговорност или да елиминира риска от следващо използване на химически оръжия. По-ефективно би било разширяването на мандата на оръжейните инспектори за обезпечаване на хранилищата за химически оръжия с подкрепа от Съвета за сигурност на ООН, вместо да се дава възможност да морализаторстват правителства, складирали обеднен уран, бял фосфор и Агент Ориндж (диоксинът, използван от САЩ във Виетнамската война - бел.ред.) в региона и другаде по света."
Изказване в стила "А вие защо биете негрите?". Значи стана ясно, че според автора една военна акция не може да свърши нищо добро. И какво предлага авторът? "Да нахраним вълка с кисело мляко". Това "разширяването на мандата на оръжейните инспектори за обезпечаване на хранилищата за химически оръжия" е една идея фикс. Ако Асад бъде достатъчно тъп за да се съгласи с това, той губи по много линии. Първо, тези инспектори (които 100% ще са свързани с разузнаванията на някоя западна държава) ще разберат къде са хранилищата. Второ, те няма да пазят тези хранилища, без да се убедят с очите си че там наистина има хим. оръжия (понеже иначе могат да ги накарат да пазят някакви празни хралупи). Всеки малко-много подготвен човек може да определи колко оръжия има там (и да предаде сведенията където трябва). Трето, какво значи "обезпечаване на хранилищата"? Да кажем, че те обезпечават, но в един даден ден Асад реши да използва това оръжие, или да го премести и т.н. Те, какво, ще го защитават с голи гърди ли?! И най-важното, Асад не е тъп: той може да се съгласи, и да покаже само 1/3 от оръжията си, а другото да го скрие.
lukcho2
29 Авг 2013 02:12
Мнения: 3,244
От: Bulgaria
"Ако правителствата на САЩ, Великобритания и Франция имат интерес тя да свърши, вместо да я използват за отслабване на Иран, те щяха да използват влиянието сред бунтовниците и техните спонсори, за да стигнат до примирие и до преговори за политическо решение."
Ако Русия беше използвала своето влияние пред Асад (вместо да защитава тази скапана морска база в Тартус) и го беше повъветвала в началния период на въстанието (когато въстанниците даже не бяха въоръжени) да си подаде оставката и да се образува правителство на всички сили от всички религии, СЕГА в Сирия щеше да има демократично коалиционно не-ислямистко правителство (ислямистите дойдоха после в Сирия).

"Рискът е, че ще предизвикат ответния удар на Сирия или съюзниците й, включително и срещу Израел,"
Тука внушението е тип "ЗИП": "Абе, той този Асад много страшен, бе! Дайте му каквото иска, че да има мир". На това много добре е отговорил чърчил в своя многотомник за II Св. война, в началото на първия том: "Аз бих нарекъл тази война "излишната война". Това е война, която можеше да бъде предотвратена в началото (когато Хитлер беше слаб) с една полицейска акция. Но светът правеше отстъпки на Хитлер, и това доведе до десетки милони жертви" (по памет)
lukcho2
29 Авг 2013 02:17
Мнения: 3,244
От: Bulgaria
Натисни тук
"Ако можех, щях да напусне града за една седмица, докато това приключи. Ще отнеме само няколко дни", казва Хайсам, който е бивш държавен служител и е противник на правителството на Башар ал Асад. Той сравнява възможния удар от Запада с израелските нападения от януари и май, които унищожиха военен комплекс близо до дома му, но не предизвикват почти никакъв отговор от сирийското правителство."
VOCI
29 Авг 2013 03:34
Мнения: 28,177
От: Antigua and Barbuda
Красножопио планктон да се успокои и да се не пеняви.
Путин, Камерън и Обама се разбраха.
Руснаците продават оръжие на Асад необезпокоявани.
Англоамериканците провеждат маневри в условия " Максимално близки до бойните ".
Сметката се пише на обитателите на полигона.

П.С.
Гардиън е най- ментеливата газета на Острова.
Рупор на гледната точка на чаветата които не могат да си позволят нищо повече от Слънчев Бряг.
Oraсle
29 Авг 2013 03:51
Мнения: 15,092
От: Bulgaria
Западните сили нямат нито ползва и мотив, нито обществена подкрепа да участват пряко в сирийската кланова и религиозна война. Но не пречи да зачислят асад в лагера на съюзника му Насрала, който от години има особена привързаност към подземните бункери.
Ristretto
29 Авг 2013 04:13
Мнения: 30
От: Bulgaria
Буш сложи ръка на петрола в Ирак. Сега Обама ще поеме контрола над нефтопроводите и газопроводите в близкия изток. Да не забравяме и залежите на петрол и газ в Средиземно море, върху които претенции имат Гърция, Турция, Сирия, Израел и Египет. Така че пак става дума за огромни ресурси и пари. Ето какво ще си подели коалицията на "желаещите". Че ние пак ще им мием туалетните е ясно. Въпроса е какво ще получим в замяна?
неизвестенизвършител
29 Авг 2013 04:30
Мнения: 3,045
От: Bulgaria
Щом оттатък локвата реват като магарета, значи статията яко им е бръкнала изоттдоле. Как така нещо различно от хора на идиотите?
lukcho2
29 Авг 2013 04:34
Мнения: 3,244
От: Bulgaria
"Въпроса е какво ще получим в замяна?"
По времето на соца, когато Другаря Тодар Живков захранваше с нашите пари "Братските страни от третия свят", имаше един виц:
Отишъл някакъв отговорен другар да предаде поредната братска помощ. Благодарните домакини свикали митинг за да може той да говори на народа. Казал си човекът приказката, ругал капитализЪма и империализЪма, и накрая попитал:
"Ние ви помогнахме когато имахте трудни моменти. Ако ние имаме трудни моменти, каква помощ ще получим от вас?"
Всички дружно извикали: "Балумба".
Другарете се чудили какво е туй. Но минал един слон, и едно малко негърче посочило пишката на слона и казало: "Вижте този слон каква голяма балумба има".
Та това ще получите.
lukcho2
29 Авг 2013 05:03
Мнения: 3,244
От: Bulgaria
"ООН обвинила российские СМИ в искажении слов Карлы дель Понте

Российские СМИ распространили недостоверное сообщение о том, что член комиссии ООН по расследованию событий в Сирии Карла дель Понте возложила ответственность за химическую атаку 21 августа на сирийских повстанцев. Об этом в интервью «Русской службе Би-Би-Си» заявил представитель спецкомиссии Роландо Гомес.

По словам Гомеса, ничего подобного не говорила ни дель Понте, ни кто-либо другой из членов комиссии. Более того, после 4 июня 2013 года члены комиссии ни разу не выступали с публичными комментариями на тему использования химического оружия в Сирии.


О заявлении, якобы сделанном дель Понте в интервью неназванному швейцарскому каналу, ранее в среду, 28 августа, сообщило агентство ИТАР-ТАСС со ссылкой на сирийский информационный портал «Сурия аль-Эн» . Затем информация была распространена другими СМИ, в частности «Первым каналом», Russia Today, «Российской газетой» и Газета.Ru."
Натисни тук
VOCI
29 Авг 2013 05:31
Мнения: 28,177
От: Antigua and Barbuda
Интересно Карла колко пари може да им съдере сега по съдебен път ?
StrikeEagle
29 Авг 2013 05:52
Мнения: 21,073
От: Bulgaria
Малко prepechat:
Источник в Москве сообщил агентству Интерфакс, что Россия не будет вмешиваться в случае американского нападения на Сирию.


Жми здеся
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: StrikeEagle
VOCI
29 Авг 2013 06:05
Мнения: 28,177
От: Antigua and Barbuda
Мене цитират. Нищо необичайно.
VOCI
29 Авг 2013 06:09
Мнения: 28,177
От: Antigua and Barbuda
SAS вече са на сирийска територия и са дигнали мерника на ПВОто.
Да видим колко ракети ще успеят да изстрелят сирийците в дена на зарята.
Bay Hasan
29 Авг 2013 06:16
Мнения: 8,555
От: United States
Мене цитират. Нищо необичайно.

А ве ... капацитет кат тебе секи го цитирва.
Кат се почне от Димитри,та чак до КГБ и ЦРУ-то.
И само с убаво та споменават.

неизвестенизвършител
29 Авг 2013 06:51
Мнения: 3,045
От: Bulgaria
И как те цитират? Воци от Враца или ВОЦИ на Н.В. от Враца?
Добави мнение   Мнения:55 Предишна Страница 2 от 3 1 2 3 Следваща