Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
За свободна българска Македония
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:31 Предишна Страница 2 от 2 1 2
rego
05 Сеп 2013 15:49
Мнения: 1,846
От: United States
Много е била силна идеята за независима Македония след първата световна война - мнозинството хора там, уморени от войни, битки и разделение, са се чувствали първо македонци, а после българи.
Грациан
05 Сеп 2013 16:56
Мнения: 4,060
От: Canada
Няма нищо по-глупаво от това да насаждаш омраза, но както гледам някои от българските историци и някои от македонските историчари правят точно това. Опитват се да изкарат различни фрагменти от историята доказващи тяхната теза и я размахват като хоругва насам-натам викайки си:‌Аха...доказах ли им на тия гадни копелета!!!
Да, де, ама накрая-к'во? Ами...едно голямо говно...и едните си лаят и другите си лаят, но с това не променят самосъзнанието на народонаселението...виж ако му дадеш на Миле паспорт с който да си крачи свободно из Европата - ще се пише ако трябва и монголец, да го еба...ама не - ти си вика такъв и такъв...и едни мечти за солунски митници като витаят из главите на нашите патриоти и едни такива мисли за три морета...като че ли ако са на три морета и ще я беджердисат - те лично, ама пусти инерции.
Млати, 'начи юмруци у тия ми ти космати гърди, бий калпака о земи и викай там разни атакистщини и ще видиш как ще ти стане едно такова топличко на душичката, а па ако можеш и да извадиш там и някакво си документче или препечатка от сръбски вестник ( ами сигурно от милиони писаници, барем стотина ще ти паснат на теорията...то гламави историци - по път и над път...
Тъй като съм писал толкова много през годините по този въпрос и не ми се повтаря, само ще ви дам няколко препратки за преговор:
Натисни тук
Натисни тук
StrikeEagle
05 Сеп 2013 17:27
Мнения: 21,073
От: Bulgaria
Грациане, скъпи!
Има една несъществена дреболия с българското гражданство за Миле.
Миле кандидат-монголецо требва да докаже БЪЛГАРСКИ произход...
showstopper
05 Сеп 2013 17:35
Мнения: 540
От: Bulgaria
Некои дребни съображения по македонския въпрос:

1. На България Македония не и трябва - сега живеем 5 милиона на територия, която може да изхрани 20 и не можем да се оправим и с това, което имаме. Нови проблеми (а Македония е само проблеми) не ни трябват.

2. Не можем да очакваме македонците да се идентифицират с лузъри, от които 2 милиона вече се откъснаха и заминаха по света без намерение да се върнат когато и да е.

3. Ако България беше читава държава отдавна да са се присъединили към нас. Уви, България е потъващ кораб, от който си тръгват и българите или отказват да се размножават. До 30 години тази земя ще си има нов стопанин.

4. Ако албанците се отцепят, от Македония ще остане една кърпичка земя, която няма да може да съществува самостоятелно. Тогава Македония неизбежно ще поиска Пиринско или ще се слее със Сърбия, но не и с България.
Грациан
05 Сеп 2013 18:51
Мнения: 4,060
От: Canada
Eagle, за "гювеч" ще ти докаже даже, че е продукт на мъдните торбички на Чингис хан ( или поне на Юмжедин Цеденбал...или както му беше името там на онзи хубавец)...аз тук в Канада съм гледал мили картинки от подобен характер:
1.Чисти българи доказващи, че са македонци, за да бъдат приети като refuge в Канада поради това, че са били гонени в България ( в началото на 90 те години на миналия век много вървеше тази история и много българо-канадци са такива благодарение на подобни историйки)
2. Яки македонски пичове с по две-три деца се пишат хомосексуалисти или цигани (‌пак поради гореописаните причини) - избягали от страната поради дискриминация на сексуална или малцинствена основа.

Така че, знаеме за к'во става дума, един вид.
Stephan_Sugarev
05 Сеп 2013 19:33
Мнения: 108
От: Germany
Говори се, че давали хубави уелфъри и можело да си живееш в къщичка или стаичка в апартаментче, даже и да участваш във форумни дискусии, да си пийваш биричка и пафкаш цигарки и да станеш бъм за отрицателно кратко време или ако някой е бил такъв в България, продължава клошарската традиция и в Канада, а много, които не са били такива са станали и зобят от същата ясла.


ПП Горното е "as a general rule", но не касае вашата личност !
Грациан
05 Сеп 2013 19:45
Мнения: 4,060
От: Canada
Разбира се, че не се отнася за нашата личност, която освен че работи ( хем като качествен контрол през деня, хем като преподавател по музика няколко следобяда и вечери)‌...често по 60-70 часа на седмица, има време и да пише по форуми и да композира музика и да си "живее животеца с густо".
Просто - въпрос на организация и умения (‌особенно онези които включват multitasking)
Грациан Колев
(герой на Капиталистическия труд)
rego
06 Сеп 2013 05:35
Мнения: 1,846
От: United States
Лично познавам един чист българин, Ангел И. от София (набор 1964), който някъде през 1992-1993 имигрира в Канада точно по тази линия - писа се "македонец", и то репресиран. Мисля че замина за Торонто, така че Грациан може и да го познава. Познавахме се от студенските години и знам, че го направи, за да избяга от България. Не че има някакви сантименти към Македония, просто това му беше "номера" тогава....
vitaco
07 Сеп 2013 11:58
Мнения: 60
От: Germany
Поклон пред паметта на всички жертви от Балканската и последвалите я войни!
Дано доживеем да видим деня,в който всички на Балканите ще заживеем като комшии,а не като кръвни врагове ... и гърци,и турци,и българи,и сърби,и македонци...
Дано ! Браво, Бай Хасане!!! Браво!
boby1945
10 Сеп 2013 10:41
Мнения: 4,915
От: Bulgaria
жалвайте се на Кобургите и българските им политически прислужници 1887-1947
Таман 60 години хитруване, в резултата територията на Македони ясе напълни с македонци!!!
каквото сам сториш и Бог ве може да ти стори!!!
Добави мнение   Мнения:31 Предишна Страница 2 от 2 1 2