Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
На Балканите всяка нация си приписва изключителност
Добави мнение   Мнения:17 1
Yantar
05 Сеп 2013 20:06
Мнения: 5,304
От: Bulgaria
Е те такива глупости отдавна не бях чел. Тука някой психиатър трябва да се произнесе какво й е на тази. Въпреки че много подобни объркани женици, изгубили връзка с истинския свят съм виждал и у нас... не знам, просто в нашето съвремие, натискът върху здравия разум е по-силен от когато и да било. Колкото до това, че всяка нация на Балканите си приписвана изключителност - това е общотиражирана глупост. Всяка нация си приписва изключителност. За някой като САЩ и Швейцария е ясно защо - той Обамича на повечето речи натъртва, че САЩ са greatest country in the world, без да се майтапи. Но дори и пакистанците си мислят, че са изключителни. Лошо няма човек да има самочувствие, стига то да е оправдано, да не е за сметка на другите и да е смислено.
CarpeDiem
05 Сеп 2013 22:35
Мнения: 1,076
От: Cuba
Апа на Великденския остров кво самочувствие вадят! Едно от множествените наименования, което дават тихоокенските "Великденчета" на родния си край, е:

Те-Пито-о-те-хенуа: Пъп на Земята /света/.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: CarpeDiem
наско милев
05 Сеп 2013 22:57
Мнения: 152
От: Bulgaria
На Балканите всяка нация си е изключителна и няма нужда да си приписва нищо. Всички имат специфичен изработен през вековете собствен и богат език, собствена култура и вековна история. ***
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: sybil
внимателният
05 Сеп 2013 23:25
Мнения: 3,095
От: Bulgaria
Много неща смятам за важни, но в основата на всичко е любовта. Сигурно не съм никак оригинална с този отговор, но така е. В привидната си незащитеност любовта се оказва всемогъща, с безброй лица.


Обикнах Ви. Съжалявам, че досега не бях чел нещо от Вас.


внимателният
05 Сеп 2013 23:33
Мнения: 3,095
От: Bulgaria
Според скромното ми мнение, има две неща на този свят, призвани да ни превеждат Божието слово -
жената и литературата
nikolay_rs
05 Сеп 2013 23:40
Мнения: 11,720
От: Bulgaria
На Балканите всяка нация си приписва изключителност
Да ама само ние сме изключителни, другите са в грешка.
внимателният
05 Сеп 2013 23:56
Мнения: 3,095
От: Bulgaria
"На Балканите всяка нация си приписва изключителност"

Да ама само ние сме изключителни, другите са в грешка.

Това безусловно е така.
Единствените, които не сме в грешка на Балканите, сме
гърци, българи, сърби, румънци, албанци, хървати, черногорци, турци, бошняци, словенци, цигани
кифла
06 Сеп 2013 00:15
Мнения: 1,807
От: Bulgaria
внимателният
2013-09-05 23:56:32

Забравилите сте най-основополагащите - "Луно, Луно, земьо македонска"
кифла
06 Сеп 2013 00:24
Мнения: 1,807
От: Bulgaria
Но не можем все още да разберем какво мисли той - тайната си остава. Тази тайна се нарича човек.

Това е интересно. Защо повечето писатели смятат, че голямата тайна се нарича Човек?
Не може ли да е мравка, тревичка, зелена еуглена или счупен графит?
внимателният
06 Сеп 2013 01:22
Мнения: 3,095
От: Bulgaria
"Но не можем все още да разберем какво мисли той - тайната си остава. Тази тайна се нарича човек."

Това е интересно. Защо повечето писатели смятат, че голямата тайна се нарича Човек?
Не може ли да е мравка, тревичка, зелена еуглена или счупен графит

Не само че може, но е точно така.
Бог се проявава във всички и във всичко.
Но само жените го предусещате и само литературата ни дава представа за Него
Bay Hasan
06 Сеп 2013 06:41
Мнения: 8,555
От: United States
Днеска Лянчовски е изцяло обсебен от Музата.

Неведоми са пътищата Божии.
Амин.
Темелко сенегалеца
06 Сеп 2013 13:41
Мнения: 134
От: Bulgaria
внимателният
2013-09-06 01:22:24
Бог се проявава във всички и във всичко.
Но само жените го предусещате и само литературата ни дава представа за Него


И много правилна представа дава:

"И господ от свода, през гъстия дим,
гледаше на всичко тих, невъзмутим!..."
Грациан
06 Сеп 2013 14:21
Мнения: 4,060
От: Canada
Добро интервю. Браво Бойко.
rorik
06 Сеп 2013 15:44
Мнения: 15,950
От: Bulgaria
На Балканите всяка нация си приписва изключителност


Ами вярно е, че само на Балканите е така. А така е защото само Балканите в света , са едно , и всички са изключителни с изключение на навлеци като турци и гърци , от които им е останало само името.Остава , Вида, родена в Черна гора , да усвести сърбето за това.Щото сърбето само от гйостерица разбират. Ама като ги удари гьостерицата им направиха Косово.
Внимателния ,
Това безусловно е така.
Единствените, които не сме в грешка на Балканите, сме
гърци, българи, сърби, румънци, албанци, хървати, черногорци, турци, бошняци, словенци, цигани
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: rorik
БозьоКифлев
06 Сеп 2013 20:57
Мнения: 2,042
От: Bangladesh
понякога ми е мъчно за всичките тези - наричам ги сирачета на богатството. Сякаш паричните им авоари са им отнели и разума, и силата.

много вярно наблюдение! колкото повече пътувам из Западна(ла) Европа, толкова повече се удивлявам как парица е царица. на сърцето, на душата, Ледена. малцина са тези сред тях, които могат да се задоволят с малко, да оценят душевното.

наскоро срещнах някакво обсъждане покрай статия колко струва отглеждането на дете. доскоро живеех в блажено невежество, че изобщо може да съществува такава простотия. учудих се на поляризираността на мненията и особено ме шокира настървеността, с която нападаха малцината, които се изказваха, че това не се мери в пари.
в тази насока педивикията изкърти всичкия санитарен фаянс, извежда го от приблизителна стойност и после го смята с точност до цент по курс през нощта:
Based on a survey called "Cost of a Child" LV= (formerly known as Liverpool Victoria), it costs approximately £218,000 to raise a child in the United Kingdom from birth to 21 years of age. (In U.S. dollars, according to XE.com, based on mid-market rates on August 13, 2012 at 04:04 UTC, this amount would be approximately $341,684.32. The mid-market rates were 1 British pound being equal to 1.56736 U.S. dollars.[5])

ако мислите да раждате към полунощ или чак на сутринта, отказвайте се докато е време!



ние се караме кой държи първенството в някой мит, чий е еди-кой си юнак или герой, сърбин ли е, българин ли, друг ли.

българин е, точка!
надлъгвали се немец, французин, сърбин и българин кой как люби жена си по време на бременността. немецът се изказва предпазливо и казва, че пази майката на бъдещото си дете. французинът трябва да защити славата на нацията и открива наддаването с три месеца. сърбинът прави опит да го надмине и надига до шест месеца. нашенецът не е впечатлен и обявява, че го прави както преди до последната минута. сърбинът, обиден, че са го надцакали, процежда:
- те затОва си сте бугари ***** у главу!
падналотмарс
06 Сеп 2013 23:41
Мнения: 2,918
От: Bulgaria
Българите отдавна са известни като талантливи, изобретателни, здрави, високо работоспособни при добра мотивация. Ненапразно Германия има специални облекчения за български ИТ специалисти, а Норвегия, Швеция, Германия, Финландия и други страни предлагат великолепни условия за наши лекари.
Всички си спомняте програмите за обучение на български деца в приемни семейства в Америка. Малко известен факт е, че след Втората световна война, Германия моли българското правителство да изпрати мъже за работа. Заради категоричния отказ на социалистическото правителство, Германия се обръща със същата молба първо към Югославия и Турция.
Гените на българите са много силни. Българинът е смесица от местно население, от многопрабългарски и други народности, които са минавали оттук.
ОКОЛО 30% ОТ СЪВРЕМЕННИТЕ БЪЛГАРСКИ МЪЖЕ НОСЯТ СЪЩИЯ ГЕНЕТИЧЕН МАТЕРИАЛ КАТО ТОЗИ НА ДРЕВНОТО БАЛКАНСКО НАСЕЛЕНИЕ ОТПРЕДИ 7800 ГОДИНИ!
нашите корени, нашата родина се е зародила тук, на Балканите, а след потопа много от местното население се е преселило из цяла Европа, достигайки до Азия
В частност, почти целият фонд от митохондриална ДНК на българите има западно-евразийски произход и включва отличителни генетични маркери от всичките европейски популационни вълни от късно-палеолитната колонизация на Европа до по-скорошната ‘неолитизация’ на Европа
Общите резултати от това генетично изследване сочат, че най-близки по кръв с българите са техните съседи – гърци, румънци, сърби, турци, но и унгарците. Родството ни с тях е от далечната ни прародина в Средна Азия и общото ни придвижване с хуните към Европа.
Въпросният генетичен маркер ЕМ78-алфа (който е на 7800 г. – б. а.) е открит и в Египет, у доста хора в Кипър, в Палестина. Други маркери пък показват с кого сме се смесвали преди 2 хилядолетия, по времето на Христос. Най-близки тогава са ни били румънците, гърците, сицилианците, тюрките. Днес езикът ни е славянски, но геномът ни е прабългарски


малко дъфка за дъфчене
ето Натисни тук
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: падналотмарс
rego
07 Сеп 2013 20:04
Мнения: 1,846
От: United States
Много ми хареса интервюто с г-жата. Такъв тип хора са най-добрите посланици на страните си. Като си помисля какъв плевенски партиен ръб сложиха за консул преди няколко дни в Германия, и ми става чак неприятно от подобни сравнения.....
Добави мнение   Мнения:17 1