Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Чужда дума
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:26 Предишна Страница 2 от 2 1 2
EGATI
08 Сеп 2013 13:51
Мнения: 3,811
От: Switzerland
колегата не отрича, просто се чуди публично как за 1 хонорар човека се прави на ..
те така а дикенс е непригоден дори за пример в Бг условията хеле пък дълги постове на английски език../демек много сме учени/
galeva
09 Сеп 2013 13:59
Мнения: 1
От: Bulgaria
Чудесна статия! Благодаря!
CarpeDiem
09 Сеп 2013 14:17
Мнения: 1,076
От: Cuba
а дикенс е непригоден дори за пример в Бг условията хеле пък дълги постове на английски език../демек много сме учени/


И Маркс, и Енгелс, и Хегел - айде те философи, дълги постове на немски език /аман от учени/, но и Томас Ман, и Балзак, и Толстой, и Варлам Шаламов, и Пенчо Славейков - хаотично нахвърляни - и оня кьоравият Омир - и те непригодни за българските условия.

За българските условия - само "Вие сте прости, и аз съм прост". Че то било мноо просто, като "картофи да посееш".

Сущото - и в изкуствата...

Годините на страдания започнали от момента, когато в града пристигнал нов художник, Теофан Мухин.

Първата негова работа вдигнала голям шум в града. Това бил портрет на управителя на хотелиерския тръст. Теофан Мухин оставил триножниковистите далече зад себе си. Управителят на хотелиерския тръст бил изобразен не с маслени бои, не с акварел, не с въглен, не с темпера, не с пастел, не с гваш, не и с черен молив. Той бил изобразен с овес. И когато художникът Мухин откарвал с файтон картината в музея, конят неспокойно се озъртал и цвилел.

С течение на времето Мухин започнал да употребява и други житни растения.

Шумен успех имали портретите от просо, пшеница и мак, смелите наброски от кукуруз и булгур, пейзажите от ориз и натюрмортите от грухано просо.

Сега той работел над групов портрет. Голямото платно изобразявало заседание на окръжната планова комисия. Тази картина Теофан работел с боб и грах. Обаче дълбоко в душата си той си оставал верен на овеса, който му създал кариера и го отклонил от позициите на диалектическите триножниковисти.

— С овес, разбира се, е по-лесно! — възкликна Остап. — А пък Рубенс и Рафаел са диванета, с маслени бои се мъчили. Ние също сме диванета като Леонардо да Винчи. Дайте ни жълта емайлова боя.


Ех, компири...

sand52
10 Сеп 2013 09:34
Мнения: 372
От: Bulgaria
Г-н Цанев, стане ли дума за проблеми та дори и лична или национална каузи, все се намира някой да се хване за пенсионерите. Аз не съм пенсионер, но имам родители, които са. И ако имат някой заделен лев, това е с цената на много лишения от тяхна страна и на помощта, която им оказваме ние с брат ми. А тези пари са заделени за наистина "черни дни", както те казват. Всъщност за каква кауза говорим, като винаги става въпрос за пари и че някой друг ние е виновен.
verislav
10 Сеп 2013 21:33
Мнения: 1,177
От: Bulgaria
Поздравления за Калин Донков за хубавия разказ.
Добави мнение   Мнения:26 Предишна Страница 2 от 2 1 2