Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Какво постигнаха протестите и какво не
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:140 Страница 1 от 7 1 2 3 Следваща »
E6
18 Сеп 2013 20:05
Мнения: 29,550
От: 0
На 4 септември се разбра, че всичко, до което се докосне ГЕРБ, изглежда глупаво.

findbringer2
18 Сеп 2013 20:06
Мнения: 761
От: Bulgaria
Ясно беше, че все някога протестите ще свършат.

Написаното във вестника обаче си остава, и брадва няма да може да го изсече.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: findbringer2
findbringer2
18 Сеп 2013 20:10
Мнения: 761
От: Bulgaria
А най-голямата полза от уличните вандали е че ни научиха за какво са ни неправителствени организации и независими обективни медии.
Поне десет години напред никой няма да има илюзии, а после интернет ще закрие медиите.
Ще използвам любимия израз на медиите, за да илюстрирам тоя процес: медиите сами се простреляха в краката.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: findbringer2
Mladya hqsh
18 Сеп 2013 20:15
Мнения: 7,050
От: Bulgaria
Вижте плаката на последната снимка. Аз лично не намирам нищо интелектуално или интелигентно в омразата.
А тази лелка би трябвало да е от Х.У.И.-лицата на протеста.
Туткалчев
18 Сеп 2013 20:38
Мнения: 30,781
От: Bulgaria
Я да опонираме малко на артсъчиненията авторски и да кажем за какво точно става дума в т.нар. "протести". За целта ще препостна написаното от мен под статията за вота на Бате Бабуин, защото тук е съвсем намясто:
Ходих да протестирам срещу назначението на Пеевски на втория ден след обявяването му, но веднага разбрах за какво става дума - бяха наизлезли всички добре познати ми торни бръмбари от годините на седесарските протести през 90-те. Бъкаше от познати муцуни, не научили за 20 и кусур години нищо друго освен "Кой не скача, е червен", "Червени боклуци", "Мафия" и "Уууууууу!". Липсваше трисричното СЕ-ДЕ-СЕ.
Стана ми пределно ясно - използваше се този гаф, за да се предизвикат нови избори един месец след проведените. Причината: седесаро-десебарските отломки бяха изхвърлени извън талвега на политиката. Гробокопачът на СДС Велзевул Ваньо, преди да се отдаде окончателно на теменужките си, беше ударил последния пирон в ковчега и ДСБ - направил беше коалиция с някакъв файтон, чийто име и досега не знам, отлично знаейки, че ако не премине 4-те процента, ще лиши за 4 години партията си от държавна субсидия. И точно така стана: ДСБ се оказа без пукната пара, което не му даваше възможност за каквито и да било действия през този период. Същото се отнася и за СДС на карловската мотика Кабагайдов.
Е, точно тези седесаро-десебарски измамени камилчета жадуваха за реванш, защото бяха в кофата за боклук точно преди циганите да я обърнат в боклучарския камион. И те приритаха. Което беше добре дошло и за Мутрафон Орловец от Банкя. Той бавно и последователно превзе т.нар. "протест" на седесарските Х.У.И.-та.
Те това е. Започна епохален цукално-клоако-боклучарски панаирджилък.

Някои, които нямат гнус, обоняние и сетивност, наричат това "карнавална естетика" и "артистичност". Дори му приписват нравствени послания.
Sancta Simplicitas!
onzi
18 Сеп 2013 20:42
Мнения: 9,528
От: Bulgaria
тез протести нямаше ли да бъдат вечни или поне докато добрите реформаторско-блокови сили победят? защо така унило и примиренчески?

и от къв зор пак за някакво автентично ляво се мъчиш да се хванеш бре, авторе? не си ли виждаш ос.аните прогнози от цялото лято, та пак се пробваш? погреби реформаторите, глътнати и изплюти от герберите, и толкоз.
генек
18 Сеп 2013 20:47
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
"Левски" пада в София с 1:6 от "Ботев" /Пд/...Разстроени, запалянковците мълчат и се чудят какво да кажат...Накрая един промълвя: "Ама Патрата какъв гол им отцепи...Разката им фамилията..."
Туй по повод "успехите" на протестърите...
-------------------
Сайтът на Генек

Yantar
18 Сеп 2013 20:50
Мнения: 5,304
От: Bulgaria
трябва да се признае, че при друг министър вероятно и развитието на нещата би било друго. Честно би било дори и най-гневните противници на правителството да го признаят. Полицията е инструмент, който за общ късмет през тези три месеца се оказа в ръцете на един все пак уравновесен и разумен човек
Това е така, но трябваше ли да стигна до края, за да прочета едно смислено нещо? Като цяло текстът е много повърхностен и на базата на една тясна и идеологически обременена перспектива се опитва да прави всеобхватни заключения. Няма как да се говори за протестите извън контекста на сблъсъка на олигархичните кръгове - този на Ц. Василев, Доган и Пеевски, този на Прокопиев, Безуханова и Бориславова, че дори и по-малките кръгове около Бойко, около тимаджиите, Гриша Ганчев и т.н. Протестите бяха изблик на първично отчаяние у много хора. След реалния резултат - оставката на Пеевски - тяхната агитка бяха антисоциални вандали, които трошаха общинска собственост, а на техен гръб действаха маргинали жадни за внимание (Н. Тицин примерно - но и Чехльо е добър пример) - дето правеха онова дето му викат "пърформънси". А междувременно протестите бяха поддържани от политически партии (ГЕРБ), озлобени реваншисти (Реформаторите), мутренския кръг на Прокопиев и чуждите фондационери. Разделението град-провинция е реално - но също реално е разделението между лумпени и граждани. Защото лумпените се надяват, когато властта се преобърне да изпадне нещо и за тях (въпреки, че всичко изпадащо е вече разпределено). Но гражданите осъзнават, че ако искат да променят нещо те трябва да имат алтернатива, трябва да действат с инструментите на демократичната власт и да постигат резултати чрез граждански и политически обединения вместо с безпринципни подскоци по площадите, надувайки вувузелите и ревящи, че всички са маскари.
Туткалчев
18 Сеп 2013 21:00
Мнения: 30,781
От: Bulgaria
Янтар,
Казал си това, което мислех да добавя към горния си постинг. 100% си прав.
CarpeDiem
18 Сеп 2013 21:06
Мнения: 1,076
От: Cuba
Пародията е модерна интелектуална игра


Курсивът мой. Айде бе! Модерна?!? А "Батрахомиомахията" от юни 2013 г. ли е или ...

"The Battle of Frogs and Mice" is a comic epic or parody of the Iliad, definitely attributed to Homer by the Romans, but according to Plutarch the work of Pigres of Halicarnassus, the brother (or son) of Artemisia, queen of Caria and ally of Xerxes. Some modern scholars, however, assign it to an anonymous poet of the time of Alexander the Great.


Да не говорим пък за "интелектуалния чар".

Барем Монти Пайтън да бяха известни на автора, като по-пресни, например "Животът на Браян"... Барем в детството сцената с балона от "Диктаторът" на Чаплин да е мяркана...


findbringer2
18 Сеп 2013 21:09
Мнения: 761
От: Bulgaria
Допускам и стратегията "Насрещен огън", или "Откраднатият протест": вандалите откраднаха правото и възможността за протест на ония, които наистина имат причина да протестират. Вандалите попречиха на лудналият от тиквите народец да им съобщи мнението си за тях. Така вандалите спасиха тиквите.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: findbringer2
Туткалчев
18 Сеп 2013 21:12
Мнения: 30,781
От: Bulgaria
Х.У.И.-тата попречиха и на каквато и да било оценка на четиригодишното вилнеене на маймунарника в политиката. Нула анализ - нула изводи за този период. Това накара и правителството да замълчи за положението, което завари в различните сектори.
Manrico
18 Сеп 2013 21:21
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Кисела сте нещо, уважаема, май? Тромбите ли Ви липсват? Поздрав с една:
Suoni la tromba
ВeМa
18 Сеп 2013 21:28
Мнения: 9
От: Bulgaria
Авторът се мъчи да даде все някакво самочувствие на хората, направени на маймуни. Има право, съчувствам им, но нито движението беше читаво, нито статията. Aut bene, aut nihil.
otvrat
18 Сеп 2013 21:30
Мнения: 22,522
От: South Africa
в България има глад за едно ново и "почтено ляво",
Абе, добър анализ, ама това накрая направо оцапа пейзажа. Какво значи ново ляво? Лявото е едно-единствено. Социалното. Както и дясното е едно-единствено. Някой умник измисли тези архиглупости като "автентично ляво и дясно" и всички ги заповтаряха като папагали. Социалдемокрацията не е комунизъм или болшевизъм. Базата на съвременната социалдемокрация е съвсем различна от тези на Първия и Втория интернационали.
А "почтенно ляво" пък поредната напарфюмирана безсмислица. Ако авторът е имал предвид "почтени ръководители на левицата" е друг въпрос, но можеше да го каже и по-простичко.
mercury
18 Сеп 2013 21:36
Мнения: 6,675
От: Bulgaria
.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: mercury
67AF
18 Сеп 2013 21:38
Мнения: 17,775
От: Tuvalu
Вероятно в студените есенни вечери много хора ще си спомнят с умиление за зрелищните летни шествия с тъпани, свирки и вувузели в центъра на София, ще си припомнят остроумните хрумвания, каламбури и лозунги от протестите. Моят фаворит като драматургичен замисъл и изпълнение е надписът "Оставка", изплувал от морето срещу плажа на Евксиноград. Във всичко това прозира една нова за България култура на протеста, която в следващите месеци и години вероятно ще се развива. Това също е успех.


Стоя и виждам отдалеч, как дружен плач ехти от "Орлов мост" и "Позитано" в студените есенни вечери - плачат хората, дето не можеха да спят лятото от тъпани, свирки и вувузели. Редом с тях се заливат със сълзи чистачите пред Народното Събрание - те скърбят за пикаещите клекнали. Протяжен стон се носи и от полицейските редици - как да не си спомниш с умиление вдигнатото срещу теб жълто паве в малките часове на нощта! Какъв успех за демокрацията, какъв удар на качеството срещу количеството, на Дьолакроа срещу Георги Данчов - Зографина!
Ако това е новата култура за България, може ли ресто? Не струва!
щурчо
18 Сеп 2013 22:00
Мнения: 23,365
От: Bulgaria
В заключение би трябвало да се отвори една скоба и да се каже, че единственият министър, който запази доза престиж за кабинета, беше министърът на вътрешните работи. Въпреки че протестът беше миролюбив и независимо от грозните сцени около белия автобус в нощта на 22 юли трябва да се признае, че при друг министър вероятно и развитието на нещата би било друго. Честно би било дори и най-гневните противници на правителството да го признаят. Полицията е инструмент, който за общ късмет през тези три месеца се оказа в ръцете на един все пак уравновесен и разумен човек.


Да си дойдем на думата.
Откритието на сезона: Цветиии, йеее. Цветя и рози за новата звезда!

Чекаме го като топъл леб да стане новият спасител от ченгеджийските среди, след харизмата на Боцко.
Manrico
18 Сеп 2013 22:01
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
Ако това е новата култура за България, може ли ресто? Не струва!

Не е, бе, не е това! Мишо Шамара и фенките му са!
Don
18 Сеп 2013 22:01
Мнения: 19,057
От: Bulgaria


интелектуален чар

А бе наистина ли в София можете да мислите с подобни категории за лумпениадата? Ако е така - да ме прощавате, но с мен сте в различни интелектуални измерения.
бонго-бонго
18 Сеп 2013 22:24
Мнения: 26,313
От: Swaziland
Ако е така - да ме прощавате, но с мен сте в различни интелектуални измерения.

Ние твоето измерение го видяхме: "Да издавим печенезите у София".

===
Доста уравновесена равносметка от Бориславов
Добави мнение   Мнения:140 Страница 1 от 7 1 2 3 Следваща »