Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Интригата около Изборния кодекс съвсем се заплете
Добави мнение   Мнения:4 1
ПлесNick
17 Окт 2013 20:35
Мнения: 2,020
От: Bulgaria
Каква интрига, какви пет лева бе, авторе? Толкоз "ногу" предложения за промени за да си остане всичко по старому!!! Нищо няма да се промени, докато въпросният кодекс не се промени радикално, в смисъл стане не само изборен, но и уреждащ ИЗЦЯЛО взаимовръзката "народен представител" - Суверен, ака Народ, в следните й три елемента: избор - 6 месечен изпититален срок - възможност за отмяна на избора! Под отмяна на избора разбирай анулиране, сторниране! Чрез една съвършено простичка и лесна технология, наречена "червен картон", за която в този форум вече съм писал няколко пъти: при активната регистрация всеки получава спец.бланка, отпечатана в печатницата на БНБ, на която най-отгоре с червени букви пише ЧЕРВЕН КАРТОН, а под надписа има думичката ОСТАВКА, и място за трите имена и ЕГН-то! Попълнена пред длъжностно лице от съответното кметство бланката се описва в регистър и праща в ЦИК! Като преброят ЦИКаджиите, че червените картони са минали 50% плюс един от общо гласувалите на последните избори, автоматически управляващото парламентарно мнозинство си събира партакешите, и се насрочват нови избори! Това е! Просто и лесно, плаче да го възприемем!!!! При уредба на възможността за червен картон олигархията ще престане да купува кандидат-депутатите още на етапа формиране на листите, а мераклиите за тези листи ще престанат да се продават!
beagle
17 Окт 2013 21:19
Мнения: 20,732
От: Bulgaria
За що ти беше, баш тази тема да следиш, Братко ЛО ?
От кога те питам, а ти, не та не - убий ме, искам я ...
paragraph39
18 Окт 2013 01:44
Мнения: 80,095
От: Bulgaria
/:/ "ГЕРБ продължава да настоява за своето предложение за ремонт на съществуващия кодекс, а не изработване на нов."
............................................................................
ГЕРБ имаха 3.5 години(42 месеца) и пълната власт да направят новия Избирателен кодекс, който да няма нужда да бъде ремонтиран сега( или да бъде изработен нов, само за 7 месец!
Защо ГЕРБ не ремонтираха техния си НОВ Избирателен кодекс тогава, когато имаха Мнозинство в Парламента, а искат да го ремонтират сега, когато са Опозиция?! И защо, като Мнозинство и управляващи НЕ бяха тогава против да има нов Избирателен кодекс и си направиха и гласуваха такъв, а сега са против сегашото Мнозинство(БСП+ДПС) и управляващи(БСП+ДПС) да правят нов Избирателен кодекс?!

T72_не_е_трактор
18 Окт 2013 10:35
Мнения: 7,821
От: Dominica
Интригата около Изборния кодекс съвсем се заплете
кат русо патенце в кълчища
Добави мнение   Мнения:4 1