Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
30-40 фирми се състезават за всяка IT поръчка
Добави мнение   Мнения:9 1
onzi
07 Ное 2013 20:43
Мнения: 9,528
От: Bulgaria
Изпълнението беше истинско предизвикателство за всички участници в процеса. Екипите ни разполагаха с времеви прозорец от 3 часа през нощта в извънработното време на метрополитена.


сигурно не съм наясно, ама си мисля, че като елемент от инфраструктурата това би трябвало да е направено преди пускането в експлоатация на съответната остечка

За съжаление трябва да се отбележи, че през последните години IT браншът в България не е сред приоритетите на последните правителства, което постави много от работещите в бранша фирми в затруднение.


превод - не щат да кихат, нихната мама, е ще вземем да станем зле

Като цяло трябва да бъде отбелязано, че поради навлизането на нови технологии редица от водещите световни фирми започнаха да се преструктурират, което доведе и до липсата на добре подготвени специалисти у нас и това допълнително затрудни фирмите от бранша да се развиват с желаните темпове. Не на последно място и световната икономическа криза повлия негативно на развитието на IT бранша.


превод - тези още малко и ще ни накарат да вземем пак да вдигаме заплатите. на кво прилича, бе

Младите инженери, постъпващи на работа, трябва да бъдат допълнително обучавани, за да могат да изпълняват задълженията, за които са наети.


превод - искат да идват да бачкат без опит. баси наглостта. че и заплата искат на това отгоре. ужас, ти казвам.

а бе.... /автоцензурирано/
Recycler
07 Ное 2013 21:47
Мнения: 1,704
От: Germany
Моя милост също завърши това и го бачка, ама не в Абсурдистан. Типичен офисен "умник", на няколко пъти прихвах да се смея какви откровени глупости е изрекъл. Ма за неразбиращите - "Иии, голямата раЛта"
Michael
08 Ное 2013 01:57
Мнения: 1,220
От: Bulgaria
М-да - планктон говори за акули, ама то като се замислиш то щом има хора да вярват на холивудското набиване на клавиатурата като израз на гениалност, що пък да не вярват, че чичкото си има хабер за какво говори? За тия, които чувстват, че нещо не е наред, ама не са от нашето блато - по света (да не само у нас) шета болестта, която оная циганка много добре нарече "меринджей" - благодарение на допълнителния принос и обема на IT сферата днес като процентно изражение има най-голям процент хора, които управляват дейности, от които нищо не разбират, но се считат от обществото за незаменими. Подредбата на думите в предишното изречение не е избрана никак случайно.
Minderbinder
08 Ное 2013 08:46
Мнения: 5,159
От: Bulgaria
Иначе конкуренцията е голяма - по 30-40 фирми се състезават за всяка поръчка в сектора. Липсват големи държавни проекти.

А някои в ИТ сектора, доста успешни при това, въобще не се вълнуват от държавните пари.
skyspirit
08 Ное 2013 09:37
Мнения: 5,763
От: Bulgaria

onzi
2013-11-07 20:43:12

За да си успешен с държавните проекти трябва да си много "гъвкав" и да умееш правиш предложения, на които не може да се откаже. Има една IT фирма с много оправна шефка - 20 г. успешно се реализира в джунглата - то е видеонаблюдение в София, системи за сигурност в АЕЦ, изработка на документи за самоличност, мрежова инфраструктура в МВР, МО и т.н.
bat izo
08 Ное 2013 10:31
Мнения: 1,366
От: Bulgaria
Да добавим Index и Стемо, които незнайно защо не се оплакват от липса на държавни поръчки.
Патагонец
08 Ное 2013 10:45
Мнения: 13,267
От: Bulgaria
А някои в ИТ сектора, доста успешни при това, въобще не се вълнуват от държавните пари.

Работят за чужбина и хич не им пука.
Звън®
08 Ное 2013 11:49
Мнения: 711
От: Bulgaria
Не познавам господина от фотографийката, но и визуалното му излъчване, и изказът му недвусмислено го определят като част от стандартното множество захаросани, безполезно и многократно сертифицирани мениджъри. Първом да поразгледаме снимчицата му. В центъра е едно мазно и навярно пръдливо човече, облечено според ISO dress code двадесет и две хиляди е незнам колко си. Спазена и модната концепцийка за портретуване на мениджърчета - изчистен плот, смартфонче с нарочно осветено екранче и явно акцентирано, подало се изпод ръкавелката му тантуресто, грозно и отвратително скъпо часовниче. Разчита се, тези атрибути да имат чудодейно излъчване, което трябва да влее своята сила в неповторимата Ботушаро-мениджърска аура. Всичко това е достатъчно условие за да не четем Емилчовите излияния. Все пак аз го направих. 925 думи, кухи, еднообразни и почти лишени от смисъл изрази (един от уважаваните читатели е сполучливо е направил смислов превод), изречени от един истински ISO виртуоз и 3G подизпърдител.
Редактирано: 4 пъти. Последна промяна от: Звън®
timbuktu
08 Ное 2013 14:42
Мнения: 3,986
От: Greece
В центъра е едно мазно и навярно пръдливо човече

Ха ха Андрешко живее вьв всеки от нас.
Добави мнение   Мнения:9 1