Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Реформата е увеличила два пъти разходите на българите за здраве
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:44 Предишна Страница 3 от 3 1 2 3
Apolitichen
19 Ное 2013 20:47
Мнения: 9,749
От: Bulgaria
Ако "Семашко" беше толкова добра система, нали разбираш, че нямаше да има ни Правителствена болница, ни МВР болница, ни ВМА. По онова време и "Пирогов" получаваше допълнително финансиране. Водеше се "научно-изследователски институт", но всеки от работещите там търсеше връзки да се уреди в някоя от горните болници. Какви са причините? Аз на думи не вярвам. Но и отчетите на горните три болници бяха секретни, така че некоментирам.
А и да, никога не съм казал, че "Семашко" е лоша система. Напротив, в слаборазвитите страни (и с висока корупция) дава изключително добри резултати (Виетнам, със "Семашко" в сравнение с Бангладеш, по доклади на СЗО). Явно с тая политика със сигурност ще опрем до "Семашко", но ще трябва да излизаме от ЕС. Ако се разпадне и ако политиците ни се научат да правят закони за спазване, а не за заобикаляне, няма проблем. Е, ако е има България дотогава.
Т_Живков
19 Ное 2013 22:24
Мнения: 5,459
От: Bulgaria
Аполитичен, онова, което разбрах от разговора ни е, че или мисленето ти е противопоказано(малко вероятно, имайки пред вид сносния ти начин на изразяване), или подхождаш към въпроса злонамерено! Най-вероятно е второто! Защо - ти си знаеш, аз мога само да предполагам...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Т_Живков
Сократ-май
20 Ное 2013 07:35
Мнения: 30,841
От: Bulgaria
Според скромните ми разбирания въпросът За или против "Семашко" се свежда до "хляб или пасти".
Пасти, разбира се, е по-добре. Но това могат да си позволят само най-богатите страни. А и там рискът от фалит на здравната система е огромен.
Бяхме осигурили хляба - лош, добър, сух, корав, черен - какъвто и да е, бяхме го осигурили. Много е лесно да срутиш фурната и да обещаеш модерен цех за сладкарски изделия. А после духваш с парите и оставяш другите да правят пасти сред руините.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Сократ-май
Добави мнение   Мнения:44 Предишна Страница 3 от 3 1 2 3