Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Софийският университет - окупация в ремонт
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:78 Предишна Страница 3 от 4 1 2 3 4 Следваща
Геновева
05 Дек 2013 00:11
Мнения: 24,361
От: Bulgaria
А, значи най-големият списък, който съм гледала, е онзи с 500-те. Късно са се осъзнали, но са се осъзнали все пак, макар и малцина.
Абе, всички са маскари, знаем....
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Геновева
findbringer2
05 Дек 2013 06:44
Мнения: 761
От: Bulgaria
Съгласен съм, че не беше по силите на университетското управление да предотврати вандалската вакханалия. Силите, разположили вандалите в университета, са по-могъщи от университетската управа и, за съжаление, колкото и да е унизително - по-могъщи от полицията и правоохранителната система.
Но съвсем по силите на ректора беше да отмени занятия и работа на администрация до изтегляне на вандалите от разположилите ги там сили.

В чий болен мозък са съвместими учебни занятия и административна дейност в присъствие на вандали? Това е равносилно народното събрание да обсъжда закони, а в същото време на балкона да пият чай и да се разхождат брадати мъже с бойни автомати и зелени кърпи на главите.

Всеки, за който произтичат някакви последствия от функционирането на ректората в присъствие на вандали може по всяко време да ги обяви за нелегитимни, например издадени уверения, заверени семестри и взети изпити, внесени такси, изпълнени или неизпълнени договори, и всеки съд ще го потвърди, с произтичащите последствия - пропуснати ползи и морални щети.
Кой може да гарантира, че вандалите през нощта не влизат в канцелариите, не променят записи в компютри, в договори за наем на имущество, главни книги и студентски книжки, след като владеят напълно сградата и демонстративно не крият силата си - демонстрират силова "охранителна" застрахователна групировка - и след като легитимна университетска охрана в университета НЯМА!
Кой може да гарантира, че в отсъствие на легитимна университетска охрана в сградата не са влизали крадци и университетското имущество е запазено? Охранителната фирма, с която СУ има договор, със сигурност няма да поеме отговорност за имуществото за периода, в който ректоратът е стопанисван от вандали!
Коя е гаранцията за имуществото и документацията на СУ след месец вандалска вакханалия в него - моралът на вандалите? Моля?
Да си представим, че студент е внесъл семестриални такси, а записът за това в счетоводството го няма. Или пък има записи за внесени такси, а внесените пари липсват.
Ами ако догодина се окаже, че консумацията на електричество на ректората за ноември и декември е 38 млн. лв? Как ще се справи с такъв проблем университетската администрация?
Ами ако от някое счетоводство след една година се разбере, че са изчезнали 80000 лева ще може ли някой да гарантира, че не са го направили вандалите, а университетски служител?

Вандалите са създали свое фактическо паралелно управление на университета - своя охрана, изпращат некви делегации някъде да водят некви преговори и да подписват договори, водят некво счетоводство. Не бих се учудил, ако са продали междувременно сградата или са я дали под наем на добросъвестен купувач-арендатор.
С продължаване на занятия и административна дейност в присъствие на вандалите ректорът прави опит да ги легитимира.
Няма да се учудя, ако още днес пред вратата на ректората видя двама пазачи: един вандал с рядка брада и един плешив пенсионер!
Всяко съдействие и комуникация с вандалите е легитимиране на вандалите!

Умът не ми го побира: ректор разполага вандали в университета си, договаря се с тях и им предоставя инфраструктурата, имуществото, договорни отношения с доставчици, и документацията му!
Това не е политическо, нито морално, а КРИМИНАЛНО престъпление!
Оставка ВЕДНАГА и следствие, нещастник!
Позор за тоя, който прекрати преди няколко седмици функционирането на СУ и разположи вандали в него!
на 90% студентите и тогава ще им е през онази работа.

на 90% от 30-те студента на университета тогава ще им е през онази работа.
Редактирано: 22 пъти. Последна промяна от: findbringer2
Предводител на команчите
05 Дек 2013 08:29
Мнения: 12,354
От: Bulgaria
команч, във фундаментално заблуждение си. точно това е тъжното - преподавателите и другите студенти по-скоро биха "изринали насилствено" окупаторите, отколкото да ги преборят с аргументи, при това именно на полето на морала. барем можеха да използват повода и да си направят труда да прегледат защитените тези, курсови работи и прочие на агитаторите за плагиатство. безсилието и бих каза липсата на интелект пролича с трясък от хленченето за референдум повече от месец след началото на простотиите. бас държа, че на тази запивка по четирите поводи са били преподаватели и от двата лагера и са се лигавили един на друг. ми как иначе, нали утре ще тичат един през друг до "америка за българия".

Окупаторите не могат да бъдат преборени с аргументи. Аргументи срещу фанатизма "няма открити, няма открити".
Не зная как лелеяна от теб компроматна война срещу окупаторите от страна на техните (доскорошни) преподаватели се съвместява с представите ти за морално поведение.
От целия ти постинг лъха зле прикрита омраза към и разочарование от колегията на СУ, която не е изпълнила някакви твои въжделения и не води твоята лична война вместо теб, докато ти си избрал ролята на задклавиатурна публика.
findbringer2
05 Дек 2013 09:26
Мнения: 761
От: Bulgaria
Първокурсниците, на които бившият декан на Юридическия факултет трябва да чете лекции по история на българската държава и право, напразно го чакат

Защо афторът на статията е решил, че студентите чакат Токушев?
Напротив, студентите искрено са възмутени до дъното на душата си от Токушев като преподавател и като некомпетентен юрист, върнал Пеевски в НС, и затова въобще не го чакат!
Но занятията може напълно компетентно да бъдат проведени от някои от окупаторите, или в краен случай от Жюстин Томс - много му е светната на правото и на кривото.

Жюстин Томс - президент!

КОЙ ИЗПРАТИ ВАНДАЛИ В СУ?
Редактирано: 5 пъти. Последна промяна от: findbringer2
комар
05 Дек 2013 09:33
Мнения: 1,910
От: Bulgaria
Всъщност колко от окупаторите са наистина редовни студенти от СУ в момента?
Предводител на команчите
05 Дек 2013 09:47
Мнения: 12,354
От: Bulgaria
Натисни тук
Написалите и подписалите това писмо - студенти на една от най-малките специалности в унивеститета - са доста повече от окупиращите.

ПП не е студентска му работа, явно аз не се оправям с линка. Съобщението е от сайта на университета, на главната му страница.

Отворено писмо на студенти от специалност „Археология“

Отворено писмо на студенти от специалност „Археология“
В отворено писмо, адресирано до проф. д-р Костадин Рабаджиев, ръководител на катедра „Археология“ в Историческия факултет на Софийския университет, до ректора на Софийския университет проф. дин Иван Илчев и декана на Историческия факултет проф. дин Пламен Митев, 79 студенти от специалност „Археология“ изразяват своята солидарност и подкрепа за проф. Костадин Рабаджиев.

Според студентите, подписали се със своите имена и факултетни номера, проф. Костадин Рабаджиев и проф. Драгомир Драганов са злепоставени заради позицията си срещу акцията на студентите в Ректората, а с разпространения в медиите запис са уронили престижа на Университета, Историческия факултет и катедра „Археология“.

В писмото студентите изразяват несъгласие и със становището на Ректорското ръководство във връзка с инцидента с двамата преподаватели от Историческия факултет.
Редактирано: 6 пъти. Последна промяна от: Предводител на команчите
findbringer2
05 Дек 2013 09:50
Мнения: 761
От: Bulgaria
Кой го интересуват некви рабаджиев и драганов.
Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: findbringer2
Don
05 Дек 2013 09:53
Мнения: 19,057
От: Bulgaria

Мои приятели в Турция ми изпратиха тази сутрин линк към една статия - Tahrir, Taksim, Kiev... Ya dershane krizimiz? . Разказаха ми я на две - на три, много интересен паралел (личи от заглавието) между събития, осъществени по един и същ сценарий. Валиден и за нашата "укопация".
Дали няма във форума някой, който може да преведе този материал? Бай Хасан, ако бъде така добър? Поучително ще бъде да го прочетем.
findbringer2
05 Дек 2013 10:03
Мнения: 761
От: Bulgaria
оп-с-с ...
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: findbringer2
Сократ-май
05 Дек 2013 10:07
Мнения: 30,841
От: Bulgaria
Дон,
Силно се съмнявам в цялата работа да има и ислямска (антиислямска) връзка.
Layman
05 Дек 2013 10:11
Мнения: 1,170
От: Bulgaria
Този Университет го чака съдбата на Райхстага ако не разгонят тези обезумели хаймани. Ще се намери някое Ван дер Любе да му драсне клечката някоя нощ.

Чудя се как спи тоя Ректор Илчев като знае, че нощем в тази огромна сграда щъкат десетки не много добре идентифицирани субекти. Ще стане белята и после "Кой, че кой". А пожарникарите къде са? Имат ли дежурни в сградата? Правят ли проверки нощем? Или нямат разрешен достъп от революционните отряди. А архивите по канцеларии и хранилища в сградата някой пази ли ги?

На някой му трябва Бастилия. И вече я има.

Ще позволим ли да я разрушат?

Нама ли кой законно да спре това безумие?

Don
05 Дек 2013 10:19
Мнения: 19,057
От: Bulgaria

Сократ,
пуснах статията през IM Translator, излезе много наръбена, но сега съм се заел да я редактирам. Общият извод е, че съществуват признаци на проект, който се търкаля от държава в държава. Няма и намек за ислямски или антиислямски компонент в този проект.
Квинтесенцията е, че Тахрир в Кайро, Таксим в Истанбул, Университета в София и Майдан в Киев са не много различни реализации на една и съща мисловна конструкция.
От социалната инженерия.

П.С. Не си правя илюзията, че мога да преведа материала с тоя дърварски способ. И затова няма да пусна моя експромпт. Но силно се надявам някой да го преведе.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Don
Сократ-май
05 Дек 2013 10:21
Мнения: 30,841
От: Bulgaria
Направо питай - все някой във форума владее добре турски.
Но пак ти казвам, съмнявам се Таксим да има пряка връзка. Там тенденциите са по-скоро обратните.
cymen
05 Дек 2013 10:32
Мнения: 2,779
От: Bulgaria
От целия ти постинг лъха зле прикрита омраза към и разочарование от колегията на СУ, която не е изпълнила някакви твои въжделения и не води твоята лична война вместо теб, докато ти си избрал ролята на задклавиатурна публика.


разочарованието е тотално и е напълно неприкрито. оказа се, че сред преподавателското тяло на университете истински почтенните не са просто малцинство, а се броят буквално на пръсти. за жалост ответните реакции не се появиха на принципни основания, а едва след една трагикомична битова разправия. пък колкото до битието ми на публика - напълно вярно наблюдение. имам позиция, изказвам, но с университета отдавна не съм пряко, а по-скоро емоционално. това е интернет форум все пак, не виждам с какво е укорима позицията ми. но ако тръгваме ад хоминем, да попитам, ти изпълнили си заканите да шамариш окупатори?
Предводител на команчите
05 Дек 2013 10:42
Мнения: 12,354
От: Bulgaria
ти изпълнили си заканите да шамариш окупатори?

Тъй вярно, мон ами.
За мое съжаление все още не им бе хрумнало да ходят с постоянно включена записваща техника.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Предводител на команчите
комар
05 Дек 2013 10:50
Мнения: 1,910
От: Bulgaria
Някой от СУ да ме осветли - какви са правомощията на Общото събрание на университета?

Единственото, което намирам на страницата е:

Избира Ректор и Академичен съвет за 4 години и приема годишния отчет на Ректора



Нима ОС не може да бъде свикано в извънредни обстоятелства по инициатива на някаква част от членовете му - или по инициатива на неговия председател?
комар
05 Дек 2013 10:58
Мнения: 1,910
От: Bulgaria
оказа се, че сред преподавателското тяло на университете истински почтенните не са просто малцинство, а се броят буквално на пръсти. за жалост ответните реакции не се появиха на принципни основания, а едва след една трагикомична битова разправия.


Мисля, че критиката е несправедлива, ако човек си дава сметка до каква степен родната ни хуманитарна интелигенция, в частност университетската, е хваната за гушата от Мрежата на НПО-тата, къде, къде по-ефективна от някогашната партийно-идеологическа примка...



Bonjorno
05 Дек 2013 11:00
Мнения: 3,927
От: Bulgaria
Общото събрание на всички университети имат големи правомощия по определяне на политиката, която след това Ректорът трябв да следва. Навсякъде има определен процент, който трябв да поиска свикване. Може и да се свика само с решение на Председателя на общото събрание.
Предводител на команчите
05 Дек 2013 11:00
Мнения: 12,354
От: Bulgaria
Ранобудните се успаха - само един протестиращ пред парламента

Един възрастен мъж протестира пред парламента в момента. Той надува пластмасов тромбон.

Предводител на команчите
05 Дек 2013 11:07
Мнения: 12,354
От: Bulgaria
Двама "ранобудни" изкъртиха министерска врата в Киев

Двама представители на "ранобудните студенти" от вчера участват в протестите в Украйна. Само за една нощ те се превърнаха в жертви на полицейски произвол и в Киев, съобщиха те пред Нова телевизия.
Двамата се включили в обсада на украинското Министерство на образованието. И понеже около тях нямало представители на местната милиция, се почувствали длъжни да влязат, въпреки че портите били затворени.
"Абсолютно мирно беше извадена вратата от пантите и влязохме вътре. Полицаите обаче направиха жива верига и ние не успяхме да разговаряме с ръководството като студенти", заяви "ранобудният студент".

Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Предводител на команчите
Добави мнение   Мнения:78 Предишна Страница 3 от 4 1 2 3 4 Следваща