Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Социалното министерство ограничава помощите за майки студентки
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:35 Предишна Страница 2 от 2 1 2
Патагонец
09 Дек 2013 09:59
Мнения: 13,267
От: Bulgaria
В тая държава всеки що-годе учил, по-умен, по-съвестен, по-работлив трябва да бъде ощетен.

В цяла Европа е така, за съжаление. В западните страни данъците за по-високите доходи, обикновено получавани от професионалистите са жестоки, а в същото време тълпи мързеливци живеят цял живот на помощи.
Патагонец
09 Дек 2013 10:03
Мнения: 13,267
От: Bulgaria
От друга гледна точка дори и да има злоупотреби все пак майката трябва да е завършила средно образование и изкарала матурата за да се запише в университет. Така, че както каза някой по-горе по-добре парите да отиват за тези майки, отколкото за неграмотни 14-15 годишни машини за раждане на деца.
Survivors
09 Дек 2013 11:49
Мнения: 3,252
От: Bulgaria
В западните страни данъците за по-високите доходи, обикновено получавани от професионалистите са жестоки


Това не е проблем, ако им оставят достатъчно, за да живеят добре и да инвестират в бъдещето си и в децата си, че и за удоволствие и странни занимания нещо да остава. И всеки да има тази възможност - затова се споделят (преразпределят) и тия пари в повече. (Хубави неща се пръкват от странните излишни занимания. Например да четеш, четеш, пък да поседнеш под едно дърво в градината и да ти падне ябълка на главата...)

А у нас какво? Ако не си хитрец трудно изобщо можеш да свържеш двата края, колкото и да си умен и да работиш. А от живеене за оцеляване никога в човешката история не се е напредвало - нито на ниво индивид, нито на ниво общност, нито държава (откакто има такава).

Пиша тези елементарни истини, щото май се налага да си ги припомняме.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Survivors
Survivors
09 Дек 2013 12:32
Мнения: 3,252
От: Bulgaria
Спря ни тока, та не можах да продължа...

в същото време тълпи мързеливци живеят цял живот на помощи


Патагонец, напълно си прав според мен. С едно важно уточнение - не са проблем точно мързеливците, а глупавите мързеливци или социопатните мързеливци. Особено първите. Те се размножават на воля в сбърканите welfare regimes и кагота започват да превишават определен процент от населението, то започва да деградира - вече го има в някои от най-развитите страни, обратният процес на оптимистично огласяваният Flynn effect на нарастване на средния интелект през ХХ век. С такова население не може да се напредва, даже да го хванеш здраво на работа.

Да припомня част от анекдота на Айнщайн - умен и мързелив асистент не е чак толкова лошо, даже и глупав и мързелив, но глупав и работлив...

Ние трябва стратегически да инвестираме в както в качеството, така и в броя на умните - и съответно в намаляването както на броя, така и на степента на неадекватност на неумните. Прави се доста за намаляване на степента на неадекватност на децата с проблеми - програми за специално образование, социална рехабилитация и т.н. Много се налива там, много милиони и все повече всяка тодина. Но за броя им правим само обратното - увеличаване на поколението на тези с най-нисък потенциал, като цяло. Щом се плаща на бройка и за всякаква бройка, така ще е. Злоупотребява се с децата, щом се плаща на бройка както и да ги гледаш. Трябва да се плаща до второ дете.
Hateras
09 Дек 2013 13:27
Мнения: 1,777
От: Bulgaria
Кало, за държавата всъшност е изгодно да плати тия пари. Младата майка ще ги върне с данъците за 2 - 3 години.
А децата са "котва" - намалява вероятноста майката да тегли една майна на България и да фане самолета еднопосочно.
keblo
09 Дек 2013 13:36
Мнения: 326
От: Bulgaria
Никакви пари за майките студентки....ще ми ходят по митинги...а и като се изучат ,почват много да приказват....Виж ромките са сладка работа ...раждат по много и все прости ,готови за комунизъм личности....Затова, цялата държава ще работи за размножаване на ромите....а от там и към светлото бъдеще на комунизЪма.... фото: щастливи роми получили помощи...
Патагонец
09 Дек 2013 13:48
Мнения: 13,267
От: Bulgaria
И всеки да има тази възможност - затова се споделят (преразпределят) и тия пари в повече.

Няма нищо лошо в преразпределението. Инфраструктура, здравеопазване, образование, армия, полиция, администрация - всичко трябва да се плаща от хората с високи доходи. Редно е тези с ниски доходи, но работещи да се подпомагат от държавата.
Съгласен съм, че инвестирането в размножаването на непродуктивните слоеве от населението води до все повече проблеми в бъдеще
aazz
09 Дек 2013 14:02
Мнения: 576
От: Bulgaria
По мое време майките получаваха по 0,045лв. детски надбавки. Правилно четете Четири стотинки и половина. Просто многоуважаемото правителство на Костов цели две години след деноминацията не се сети да актуализира месечните добавки за деца. И цели петнадесет години след това държавата се сети, че имало демографска криза. В този смисъл, ефектът от всяко действи, волно или неволно, водещо до промяна в демографията, се усеща след 15-20 години. Безспорно е, че интелигентните семейства трябва да бъдат подпомагани и стимулирани да имат деца в нормална репродуктивна възраст между 20 и 30 години, а не жените да раждат към 40-те. Каквито и пари да им дава държавата, в пъти повече ще бъдат похарчени за лечение на деца с аномалии поради напредналата възраст на майката.
4o4ko_4
09 Дек 2013 14:32
Мнения: 1,871
От: Bulgaria
Какво се прави за подкрепа на образованите млади, за да имат по-навреме деца? Че и второ дете?

А за способните в училище (не онези няколко десетки или стотици деца с постижения от конкурси в точно определени 2-3 области - математика, музика, спорт)? Моят племенник трета година не може да вземе ония жалки 21 лева за отличен успех (за него са си пари), защото имали много отличници в училището.
SULZICA
09 Дек 2013 14:35
Мнения: 1
От: Bulgaria
Не знам дали някой забелязва но днес българските жени не раждат а още по малко студенти които живеят в стресови ситуации и нямат на кого да разчитат, друг е въпроса с хора които спекулират, записват някое висше учебно заведение с намерението въобще да не го посещава а да се възползва от сумата давана от държавата именно за да се поощри раждаемостта. В никакъв случай не бива да се спират паричните помощи ,но да се отсеят истинските нуждаещи се от тях.Бих добавила да се открият повече детски заведения в които майките могат да оставят децата си докато са на лекции и те да са с минимално заплащане съобразено с доходите им.[size=2][/size=2][size=3][/size=3][size=2][/size=2]
len
09 Дек 2013 15:08
Мнения: 5,045
От: Bulgaria
Аз като бях майка-студентка в далечната 1978 година получавах 80 лева месечно, защото мъжът ми не беше студент, другите майки-студентки, чиито съпрузи също бяха студенти, вземаха по 100 лева. Не мога да преценя дали са ми стигали, защото мъжът ми все пак работеше. Абе не са били малко, щото токът беше 2 стотинки все пак, храната беше евтина, детското облекло беше изключително евтино. Самата аз, защото съм дребничка, години наред съм си купувала дрехи и обувки от детмаг. Пък сега едни чепички за едногодишно струват майка си и баща си. Безобразие е да се ограничават помощите за майките-студентки, а да се хрантутят непълнолетните мангалки. Имало някакви нарушения - ами уловете ги тези нарушения и санкционирайте конкретните хора. Щото ромките нямат никакви нарушения ,те са извън закона ,та затова всичко им се дава и им е позволено! Преди колко време бяха пак пълни медиите със заглавия за майки-престъпнички - за жените, които вземат детски, чакайки детска градина или ясла. Не стига, че вината отново беше на законотворците с неясните им закони, не стига, че няма ясли и градини, особено в София, ама майките-българки, престрашили се в тези времена да раждат деца, все са им виновни. Като как пък няма досега ромки виновни за нещо. Аман с тъпата позитивна дискриминация. Затова бягат децата ни навънка! Затова ще раждат деца, ама няма да са български граждани. Аман от идиоти, които ни управляват.
4o4ko_4
09 Дек 2013 17:34
Мнения: 1,871
От: Bulgaria
Имало някакви нарушения - ами уловете ги тези нарушения и санкционирайте конкретните хора. Щото ромките нямат никакви нарушения ,те са извън закона ,та затова всичко им се дава и им е позволено! Преди колко време бяха пак пълни медиите със заглавия за майки-престъпнички


маргаритка2
09 Дек 2013 18:14
Мнения: 21,348
От: Bulgaria
Магдалена_Петрова
27 Яну 2014 09:55
Мнения: 1
От: Bulgaria
Е, аз не мога да разбера какво общо има обезщетението за майчинство с помощта за учене? "Идеята е в бъдеще парите да се дават само на студентки, които нямат право на обезщетение за майчинство от НОИ," Като че ли парите за майчинство са толкова много, че даже успяваш да заделяш за такси...нямам думи! И после защо България била страната на обслужващия персонал... Нашето семейство е с добър стандарт на живот, но вярвайте ми, нямаше да заделим 2 800 лв, за да си платя таксите за магистратурата. Да не говорим, че цената на един учебник е минимум 20 лв, а има и от 50лв.!На никого не му светва лампичката, че по-добре да помогнеш на някого веднъж, за да се сдобие с професия, отколкото да чака на държавни помощи цял живот! Вместо да се чудят как да ограничат помощта, нека помислят как да премахнат злоупотребите! Но да ви кажа и друго: всяка майка заслужава тези пари. Извинявам се за следващите думи, но, ако циганите учеха в университети, не би могло и дума да стане за премахване на помощта. Защо дискриминират мен, понеже искам да уча и до осигуря по-добър стандарт на семейството си.. Може би и аз ако висна на гушата на държавата ще бъде по-добре, отколкото като специалист да внасям повече пари в хазната?
Добави мнение   Мнения:35 Предишна Страница 2 от 2 1 2