Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Протестът трябва да умре
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:86 Страница 1 от 5 1 2 3 Следваща »
cymen
03 Яну 2014 19:56
Мнения: 2,779
От: Bulgaria
галя горанова e една от причините все още да отварям вестника. този път ми се струва малко разводнено като стил есето, но иначе е право в целта.
Геновева
03 Яну 2014 20:01
Мнения: 24,361
От: Bulgaria
Разбрах, че се очаква празнуване на 4 февруари. А два дни преди това?
Калки
03 Яну 2014 20:03
Мнения: 20,000
От: Bulgaria
Съгласен съм напълно с написаното. Щях да бъда по-доволен, ако бе обърнато внимание и на заканите за насилие, които се появиха напоследък.

Оставам, все пак, в недоумение какво събитие е накарало авторката да прозре тези отдавна очевидни истини тъкмо сега ?
hamel
03 Яну 2014 20:06
Мнения: 65,681
От: Bulgaria
какво събитие е накарало авторката да прозре тези отдавна очевидни истини тъкмо сега ?
Сигурно метеорологичната прогноза - може би ще застудее.
wreckage
03 Яну 2014 20:14
Мнения: 32,883
От: Bulgaria
Обичам да гледам еволюция в реално време.
Свежарков
03 Яну 2014 20:34
Мнения: 2,583
От: Bulgaria
Все по-недостойно става да се практикува журналистика по света и особено у нас Колегите по-горе точно са отбелязали рязката чупка в позициите на дописничката
Sinco
03 Яну 2014 20:42
Мнения: 1,801
От: Bulgaria
Протестът трябва да умре
but Натисни тук
Галя
Атанас Димитров
03 Яну 2014 20:48
Мнения: 23,428
От: Palestinian Territory, Occupied
Абе днес пътувах и слушам Дарик в колата и от 10 до 12 има публицистика. Та там гостуваха Емо Спахийски, Владо Левчев и още някъв мъж и няколко жени.
Но един от мъжете говори, че трябва да се дестабилизира правителството най-късно февруари, че да падне иначе ни чакало управление поне пълен мандат или частични избори с още 4 години същите на власт. Не разбрах план ли има да се радикализират протестите или друго имаше предвид кауна който го каза това.
onzi
03 Яну 2014 20:52
Мнения: 9,528
От: Bulgaria
протестът в ролята на ромео Натисни тук
Alan Shor
03 Яну 2014 20:57
Мнения: 3,438
От: Bulgaria
Обичам да гледам еволюция в реално време.

Да бе еволюция my a.s
Вятърът задуха в нова посока и се наложи рязко да се сменя курс. някои заплеснати едва не изпопадаха от палубата. Както виждате други замалко ахаааа, ама се задържат с една ръка/в миналия брой/, а в днешния вече са стъпили стабилно на двата крака.след завоя вече са и с две ръце здраво хванати за перилата...е малко бая са поопръскани ама не ни е з пръв път- погледът е силно вперен в новата права посока
LEFT
03 Яну 2014 21:00
Мнения: 1,343
От: Bulgaria
Галя Горанова беше като подменена известно време. С тази дописка полека се връща към себе си...
Don
03 Яну 2014 21:13
Мнения: 19,057
От: Bulgaria

Вече не знам какъв гръбнак, колко еластичен, трябва да има журналистът в РБ, за да може да бъде печатан.
Скъпа Горанова, нали си давате сметка, че това не бихте могли да го напишете преди два месеца, а и никой няма да ви го позволи след още два. Досадно е да се влачиш след събитията, но още по-противно е да усетиш накъде духа вятърът след всички, последен.
Бих ви повярвал, ако още от юли миналата година бяхте заявила, че протестът е един фалшификат.
Както го направи Волгин.
Фандорин
03 Яну 2014 21:19
Мнения: 3,938
От: Bulgaria
Да запеем: "Wind of change, change of the wind".
Насата
03 Яну 2014 21:38
Мнения: 1,301
От: France
Анадолско -розовата коалиция няма сметка в този му вид протеста да спре , защото това е безопасен отдушник на натрупан негативизъм.Нещо като отворени тел. линии , дето всеки може да напсува властта , удари една ракия и курдиса до задника на жена си.
В този смисъл Галя казва ,че този вид беззъби протести постига обратен ефект - затъпяват социалните сетива и е безмислен . А не че е притъпила перото.
За всяка власт разните му пърформанси, скечове и т.н . , са за предпочитане пред тоягата на озверелия среден българин.
Баце изпита това. При цялата си самоувереност.
Hazel
03 Яну 2014 21:47
Мнения: 205
От: Bulgaria
Насата,

аз също смятам, че това е позицията на Горанова, но нямам смелостта на твърдя, че това е правилната позиция.
Mars Attack
03 Яну 2014 21:48
Мнения: 12,996
От: Bulgaria
Да се критикуват определни страни на протеста заради опитите да бъде осребрен от определени кръгове е напълно легитимно и дори нужно, но да се отрича е много вредно. По тази причина считам за по-вярно мнението, изказано от Обретенов в съседната статия. Спирането на протеста срещу правителството на марионетките на олигарсите означава хара-кири за българското общество.
Спартак
03 Яну 2014 22:05
Мнения: 3,230
От: Bulgaria
Хаосът е пълен , спасение се не види от никъде, въпросите са много, отговори няма . Кой да замени гангренясалата политическа паплач, скапаната съдебна система, господството на нашите олигарси и на “почтените“ външни инвеститори, на които подвиваме колена роболепно, кой?
“Мутрите и олигарсите – на сметището! Не ни трябва декоративен президент“ Автор: Проф. Николай Василев
Кой дари на принципиално ненужното ни НАТО мощната българска армия, свеждайки личния й състав до тридесетина хиляди родни чиновници и международни теляци, унищожавайки блестящи традиции и блестящо руско въоръжение, за да натовари с близо 53 милиарда долара и без това задъхващия се бюджет чрез закупуването на излишни боклуци втора и трета ръка.
Кой слуга на чужди (френски) интереси затвори – без да има съответно решение на ЕК - абсолютно обезопасени и реконструирани блокове на АЕЦ „Козлодуй”, лишавайки бедна България от гарантирани приходи от 23 милиарда лева през следващите 30 години?
Кой подписа неизгодните за България, но изгодни за комисионите му апетити договори със „Софийска вода”, „Дънди Прешъс” в Челопеч, хайдутските ЕРП-та, „Лук Ойл”, накацалите изнемощялата национална снага мошенически концесионери на всички възможни природни богатства (от които губим по 28 милиарда всяка година)?
и още и още....
Натисни тук
otvrat
03 Яну 2014 22:15
Мнения: 22,522
От: South Africa
Такъв беше в началото си и нашият,

Вашият и до сега си е такъв - смехотворен.
валтер57
03 Яну 2014 22:48
Мнения: 10,372
От: Bulgaria
Уважаема Горанова, най-елементарното, което можеше да направите от юни насам беше да чуете разума на Форума тук. А не подир НПО-тата, Галка, Ивет, ранобудни и начело с Йоло Денев в компанията на разголени протестантки с вид на околовръстни, барабар с разпенени фоторепортери, дебнещи мига на "случващата се революция". Галя, когато част от Форума е казал нещата, които СЕГА пишеш, и то от юни-юли насам, изводът е един. Закъсняла си си доста. Към половин година назад. Сори, Галя, журналист е Томето, Димитри. Вярно, че е адски трудно, но винаги са спазвали принципа: никога в ролята на палачинка. И огромни познания за света и обща култура, която не става за ден, месец, година, години. Добро перо имаш, но има все нещо дето не ни достига.
Yantar
03 Яну 2014 22:56
Мнения: 5,304
От: Bulgaria
Некои съображения. Това нещо:
Сега творческият колектив на "Протестна мрежа" се пъне да възкреси отдавна забравения седесарски патос от зимата на 1997 г., когато трябваше да падне Виденов
инсинуира, че Виденов е бил на власт 1997 г. и някой го е свалял - което е напълно невярно. И милион пъти да го повтаряте, няма да стане истина. Иначе статията показва някакво смислено развитие в манталитета на автора. Като си спомня какви глупости съм чел под тази колонка есента докато вандалските изстъпления и лигавщините на келешите бяха в разгара си... Протестът като израз на обществено недоволство ествествено не трябва да умре - а да се проявява когато има конкретни причини за него. Вандалите в центъра на София не са протестиращи - те са просто вандали. Можете да ги наричате "протестиращи", но реално те са някакви анти-социални индивиди, чудещи се каква магария да направят та да привлекат внимание. И по-лошо те са против демокрацията. Те отричат инструментите на демократичното управление, както и гражданското участие в политическия живот. В плоския им акъл цари представата, че щом някой се изтъпанчи на улицата то следва хората избирани на демократични избори да се съобразят с мнението му, колкото и малоумно да е то. Ами не - не трябва. Нито демокрацията ни, нито институциите ни са перфектни. Но те могат да се променят само чрез инструментите на демокрацията - избори, референдуми, граждански обединения, участие в политическия живот. От това има нужда в България. От безцелни вандали и недоучени келеши с манталитет на хунвейбини България няма нужда - и никога не е имала.
beagle
03 Яну 2014 23:03
Мнения: 20,732
От: Bulgaria
Галка мила,
Не се побърквай, баш кога не требе, ...
Тук имам предвид и последната ти публикация с резултати от последната твоя "патологоанатомия"...
Фор-умът прелива от кутевчета "в мач за мач". Без това да е решаващо, иде все по-непривично за "друго влизане" в основната тема...
Не ми стигна времето да прочета и д-р Светльо от предния брой...
Боже мили, добре си бяхме при Д-р Хаус, като си спомни и одма, купища милост към всички му иде на хайванчето ...
Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: beagle
Добави мнение   Мнения:86 Страница 1 от 5 1 2 3 Следваща »