Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Защо бе моят бан?
  Мнения:7 1
Aaliyah
06 Яну 2014 00:26
Мнения: 535
От: Germany
Уважаеми Модератори,

Обръщам се с любезната молба към вас да ми бъде разяснена причината за наказанието ми чрез 7-дневен бан от нощта на 31.12.13 до 06.01.14, тъй като все още съм в недоумение за санкцията дори и след като внимателно прочетох форумните правила. С тази тема в Помощ се опитвам единствено да открия причината, поради която ми бе наложено наказанието, за да мога да се извиня на засегнатите страни, ако има такива и да не допускам подобна грешка отново. Сами разбирате, че това няма как да стане, ако продължа да бъда в неизвестност за повода на санкцията.

От моя страна предполагам, че става дума за участието ми в дискусиите по темите:

15 души са загинали при атентат във Волгоград – ВИДЕО

както и

15 души загинаха при втори терористичен акт във Волгоград - ВИДЕО

В проведената дискусия по мое мнение и както винаги досега участвах с дисциплина, търпение и дипломатичност, нужни при общуването с хора, познати единствено виртуално. Подчертавам, че не съм обидила умишлено никого, нито пък съм отговаряла на провокации (ако е имало подобни) както и да съм търсила конфликти, насаждане на неприязън и открита враждебност. Това разбира се е било моето намерение, но вероятно се е получило обратно на това и някъде съм допуснала грешка, която няма как да поправя, ако не ми бъде посочена и обяснена.

Съгласно процедурата по т 2.2, не ми бе отправено трикратно предупреждение от модератор, преди банването, нито „звездичкосване”, но пък един форумен участник бе достатъчно любезен и тактичен да забележи, че може би прекалявам с тематиката на писанията си (не го цитирам ), на което реагирах веднага с извинение в последвалите ми постинги и „смених темата”. Два часа по-късно, когато поисках да честитя новата година на форумците и екипа на вестника установих, че нямам достъп и съм наказана. Подадох сигнал на Помощ веднага, но към момента нямам отговор в пощата.

При повторен внимателен прочит на правила 1.1 -1.10 не открих никъде директно нарушение от моя страна, но условно ще приема причината да е в мен, тъй като това е първото ми санкциониране и съм сравнително „млад” участник във форума, та със сигурност не съм запозната изцяло с методите и процедурата за наказване. Дори при подозренията ми за нарушение по т. 1.6 (оф-топик) съм се придържала към темата индиректно най-малкото и съм отговаряла с подробни обяснения само на въпроси на участници, изрично отправени към мен, които са били учтиви и съм отвръщала със същото както може да се види в дискусията.
Другото ми подозрение е, че е въможно да съм обидила форумния участник SPQR на религиозна тематика и модераторът да е забелязал и санкционирал именно това. Но къде останаха отново „звездичките” и предупреждението? Държа да подчертая, че SPQR не се изрази пред мен като обиден/а, а това е само и единствено мое лично предположение. Използвам момента да се извиня на SPQR за споменаването ѝ/му тук и за засегнатите религиозни чувства, ако това е инцидентът, довел до моя бан. Напълно несъзнателно е извършено от моя страна и гарантирам, че е нямало умисъл, тъй като изпитвам най-дълбоко уважение към друговярващи и това е видно от постингите ми нееднократно.

Предварително благодаря за разяснението на този въпрос. Докато не получа вашия отговор, доброволно се отказвам от участие във форума с цел да не допускам повторно същата или подобна неприятна грешка като оставам верен читател на вестника и коментарите под статиите, за да съм близо до форумните ми приятели, макар и само като страничен наблюдател. В този дух подчертавам, че нямам намерение по никакъв начин да участвам с нов ник, тъй като това уронва личното достойнство и стойността на дадената от мен дума, а и го намирам за лицемерно при общуването със същите хора, които познават донякъде моята особа, виждания и начин на изразяване, но да са принудени от толкова нагла лъжа, какъвто е последващ ник, да се отнасят с мен като към друг човек. Няма как!

Достойно е да се признае и поправи грешка, но в моя случай аз трябва и да узная каква бе тя. Иначе остава горчивият вкус за с нищо непредизвикано и неоправдано субективно отношение. Моля най-учтиво да разсеете това, надявам се от все сърце, несправедливо съмнение.

Пожелавам със закъснение, но от сърце на екипа на вестник СЕГА, на всички читатели и форумни участници много творчески и работни успехи, любов и щастие за вас и вашите семейства! Но най-вече - бъдете здрави!

С уважение:
Aaliyah




Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Aaliyah
Die Hexe
06 Яну 2014 20:19
Мнения: 7,841
От: Bulgaria
Лично мнение.
От самото си появяване във форума се държите като ония мормони, които навремето бяха плъзнали из страната. Фалшива блага усмивка за "реклама" правата вяра почти в стил реклама на паста за зъби.
Достатъчно е да спрете с усърдието на новопокръстен да пропагандирате новата си вяра.
Но всъщност имате ли какво друго да кажете?
KOPABA BAPHEHCKA KPAHTA
09 Яну 2014 19:56
Мнения: 329
От: Bulgaria
На мен много ми се нрави прецизният, почтителен и изчерпателен начин, по който е зададен въпросът.
С тази прецизност, почтителност и изчерпателност на въпроса си обяснявам и липсата на отговор.
Защото „добър“ отговор за модераторите няма. Няма нарушени клубни правила.
------------------------------------------------------------------------------------

P.S. Ползвам се от случайния, и, несъмнено, краткотраен пробив в IP-загражденията, за да кажа довиждане на колегите съфорумници (и на Aaliyah) от името (си) на Boatswain Spyder, Правописец Храбър, капитан на Contessa32, и Корава Варненска Кранта. Благодаря сърдечно на по-уравновесените елементи от администрацията. През тези десет години форумът ми беше връзка с България и с интересни българи, за която връзка и за приятното общуване съм много благодарен. Сполай ви и на добър час.

Die Hexe
09 Яну 2014 21:22
Мнения: 7,841
От: Bulgaria
Съжалявам за това решение.
KOPABA BAPHEHCKA KPAHTA
09 Яну 2014 21:49
Мнения: 329
От: Bulgaria
Съжалявам за това решение.
- Мерси - само да не ме разберете криво - решението не е мое. За другите ми превъплъщения - идѝ-додѝ, ама като Правописец защо бях баннат - не го разбрах. Само предполагам, де, ама то не е същото като разбирането. Впр., да не отнемам от пространството на Aaliyah. (Не че някой се е засилил да го заема ex officio, ама все пак.)
Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: KOPABA BAPHEHCKA KPAHTA
Дорис
09 Яну 2014 22:13
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
Съжалявам за това решение.


Чието и да е, той сам си го наруши няколко пъти с нови и нови никове при бан на другите...

А - похвално решение!

Оффтопик. Хексе, да ти припомням ли некои твои прибързани решения във форума и в живота? Частно, частно, не бой се.



sybil
09 Яну 2014 22:21
Мнения: 979
От: Bulgaria

Потребителите следва да познават добре правилата на форума по начало, но въпреки това предупреждения, че заобикаляния на санкции с различни регистрации ще доведат до още по-големи санкции са били отправяни неведнъж, за да не се стига до крайни санкции веднага. Упоритото нарушаване отново няма вече как да не доведе до най-строги наказания.
Относно първоначалното питанен в темата, причините са свързани с правило 1.6.

  Мнения:7 1