Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
САЩ арестуваха търговец №1 на виртуалната валута биткоин
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:31 Предишна Страница 2 от 2 1 2
Han
29 Яну 2014 10:02
Мнения: 18,932
От: Bulgaria
не могат като в Кипър да ти вземат от сметката
Може сиско, и още как!
Не ми казвай, че не знаеш за това: Натисни тук
ФБР вече притежава официално 40% от наличните биткойни, а който притежава 50% от системата я контролира изцяло.
Наскоро арестуваха и още един портфейл.
Още ли мислиш, че биткоините са независимо цифрово злато?
Advokat33
29 Яну 2014 13:54
Мнения: 1,907
От: Bulgaria
Насата 28 Януари 2014 21:53
Свят широк- матриал колкото искаш.....
Ва-у-у-у..... В близкото бъдеще младото поколение ще е доста податливо на нов заговор срещу здравия разум...бити коне,безусловен базов доход и свободни от активи акции .тъжно
но и смешно. . Натисни тук
brightside
29 Яну 2014 14:25
Мнения: 1,856
От: Bulgaria
Идеята 'биткоин' е поредната идея за спекулативно печелене на пари. Разпространението и би сринало световната финансова система, която може да има много недостатъци, но все пак работи. Биткоин = нов грабеж.
Apolitichen
29 Яну 2014 19:22
Мнения: 9,749
От: Bulgaria
не могат да те обират
Аха, затова прибират : "Американските власти арестуваха Чарли Шрем"
От римско време знаем трите класически начина на плащане : в брой, кеш и на ръка. Извън тях всичко е риск за паричките.
Тц! Трите начина са: за чужда сметка; за обществена сметка и за собствена сметка. Само последното е рисково.
Идеята за парична единица, която е независима от банките и от спекулативния капитал е много добра!
Идеята е добра, но разбирането е друго. Ей на, идеята за мерните единици "метър" и "килограм" е възникнала по време на Френската революция (1790), на 10.12.1799 е окончателно са въведени във Франция със закон. Почти сто години по-късно (1875 г.) е приета Метричната конвенция, но някои досега продължавата да мерят инчове и да теглят в паунди. Що ли? Тюх да му се не види, забравих от къде започна финансовата криза, ония там "продажби на обещания".
cisco
29 Яну 2014 20:24
Мнения: 7,737
От: Italy
Биткоините не са средство за печелене на пари - заместител на парите са, а как ще печелиш си е твой проблем.Аз спечелих от биткоините по чиста случайност, едно време се занимавах с виртуални пари и анонимни плащания и преводи, та следях новостите, прочетох някъде за биткоините, пробвах , обърнах няколко грама злато които имах в е-голд -това беше тогава най добрата система за анонимни плащания , но я бяха подхванали да я разтурят....и след време установих че биткоините ми са станали невероятно ценни, дойде ми като от небето, никога не съм допускал че ще поскъпнат толкова.
То ФБИ може и кюлчетата злато от сейфа на швейцарската банка да ти конфискува, и не само ФБИ.....кой как си знае да си се обезопасява!
Apolitichen
29 Яну 2014 21:02
Мнения: 9,749
От: Bulgaria
Биткоините не са средство за печелене на пари - заместител на парите са, а как ще печелиш си е твой проблем
Е, аз не говоря за "средство за печеле на пари" ( играта "тука има, тука нема" е такова средство), а за "мерната единица", която да се използва за размяна на стоки и услуги. Нали, ако си мериш хола в инчове или метри, той няма да стане по-голям.
cisco
29 Яну 2014 22:45
Мнения: 7,737
От: Italy
Е аз [brightside] имах предвид, той го твърдеше над теб.
А мерната единица няма връзка - няма променлива стойност, все едно е дали ще мериш в метровата или в империалната мерна система, нямаме промяна примерно на съотношението километър - миля , постоянно е.А валутите са с променлив курс, стойността им пада и се вдига.
cartman
30 Яну 2014 14:56
Мнения: 218
От: Bulgaria
Добре че наистина са го задържали! Това е абсолютен АРМАГЕДОН!
Apolitichen
30 Яну 2014 17:52
Мнения: 9,749
От: Bulgaria
А мерната единица няма връзка - няма променлива стойност
Нема, нема, но зависи кой мери. Питай черешоберачите как черешите им олекват на кантара на търговеца -купувач, а после натежават на търговеца-продавач. Досущ като валутата килограмът придобива променлива стойност въпреки, че ни търговеца има принос за телото на килограма, ни финансовия брокер е с принос в стойността на валутата.
нямаме промяна примерно на съотношението километър - миля , постоянно е
Няма, ама ти гаечни ключове ползвал си? А резервни части. Съотношението километър-миля не се променя, но стандартите са различни. Имаш "скъпа" валута, радваш се на висок стандарт.
cisco
30 Яну 2014 18:43
Мнения: 7,737
От: Italy
Не бъди наивен! Нали сега имаме ужасно скъп лев, за еврото вързан, какво, на висок стандарт ли се радваме? Защо ли глупавите китайци са готови на война само и само да си държат обезценен юана? Глупавите турци и те горките с тази девалвирана лира таковаха мамата и на нас, и на гърците и на половин европа.Скъпа или ефтина валута е само лост за влияние на икономиката, не е самоцел.Скъпата валута руши производството, но спасява богатите, ефтината намалява безработицата, но обезценява натрупаните богатства.На богата държава - силна валута, на бедна - слаба , това е закона във монетната политика, няма да забогатэш ако си оскъпиш валутата, както и няма да станеш богат ако си купиш с-класс, още по беден ще станеш!
Добави мнение   Мнения:31 Предишна Страница 2 от 2 1 2