Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
А дали да не направим и национален регистър на административната глупост?
Добави мнение   Мнения:12 1
Предводител на команчите
06 Фев 2014 20:03
Мнения: 12,354
От: Bulgaria
Ако ще правим регистри на глупостта, да започнем с журналистическата.
На едни маси разни чичовци продаваха насипно римски колониални монети по 20-30 ст. едната. Става дума за масови медни монети без никаква нумизматична стойност. Ако сте си направили такава колекция, трябва да помислите дали да я регистрирате, или да я изхвърлите. Иначе до шест години зад решетките. Много такива монети излизат от нивите по поречието на Марица и на други места в Южна България. Около Харманли преди години беше пълно с ентусиасти, които обикаляха с металотърсачи по къра и обикновено се прибираха с по няколко ръждиви петачета.

Те монетите може да нямат нумизматична стойност, но имат научна такава. А предложената ни история за хората, избрали да прекарат уикенда сред природа, песента на птиците, ромона на реката и нежния писък на металотърсача е толкова умилителна, че направо се просълзих.

ПП Авторът дава вид на човек в "конфликт на интереси". Детайлните описания на иманярските тържища в София и в старата столица, скромната, но издайническа терминология*, заинтересоваността от монетите като такива наред с употребата на пълния нонсенс "римски гърнета" издават наличието на т. нар. "жълти пламъци" в очите му.
________________________
* Колчем чуя някой да говори не за "римски монети", а за "римски колониални монети", и не за "византийски монети", а за "фолиси", зная, че под възглавницата му дреме някой иманярски монетен каталог. Или че най-малкото рефрешва често-често сайтове като wildwinds.com.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Предводител на команчите
beagle
06 Фев 2014 20:19
Мнения: 20,732
От: Bulgaria
Вожде на команчо,
Да беше споделил, колко дърва си довлачил тази зима, че нещо не идем към добре...
tatyana1
06 Фев 2014 22:48
Мнения: 4,668
От: Bulgaria
Идеята за регистъра е брилянтна! Може ли и регистър с имената на чиновниците, подписващи разни европейски норми със срокове за прилагане без да мислят после как ще стане?
маргаритка2
06 Фев 2014 22:53
Мнения: 21,348
От: Bulgaria
Твърдо съм ЗА такъв регистър.
Страхувам се обаче, че още няма такъв компютър, който би поел цялата информация...
Калки
06 Фев 2014 22:57
Мнения: 20,000
От: Bulgaria
Много повърхностен и необективен анализ. Съвсем съзвучен с 'новата линия' на вестника.
гошо
07 Фев 2014 00:54
Мнения: 4,631
От: Bulgaria
Страхувам се обаче, че още няма такъв компютър, който би поел цялата информация


Боже, колко мъка (разбирай невежество) има по тоя свят, Боже.

А иначе авторът е прав -- едни апапи вече се пробваха да правят "опис на културни ценности" в частен дом, плашейки с новия НК, дето още не е в сила. На това му се казва полицейска държава, а именно, държава, според чието законодателство всеки е престъпник. При това положение полицията когото и да хване, все ще има за какво, т.е. полицията добива неограничена власт. Не може да пипне (или по-скоро не би пипала) единствено ползвателите на социала.
Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: гошо
Rommel
07 Фев 2014 13:10
Мнения: 269
От: Bulgaria
Много добро предложение - в администрацията и съдебната власт, особено в политиката има такива дебили, неграмотници и завършени мързеливци, че такъв регистър е повече от наложителен...
Автора - !
Неверния Тома
07 Фев 2014 13:38
Мнения: 11,681
От: Bulgaria
Законното унищожаване на културното наследство продължава успешно. Въпреки съпротивата на разни колекционери или просто пазители на семейни ценности.
кол4о
07 Фев 2014 15:43
Мнения: 331
От: Bulgaria
"А дали да не направим и национален регистър на административната глупост?"

ДА

Желателно е даже да не е само с имена, професии и титли, а и с къде работи, като какъв е там, какъв хонорар е получил за творчеството си(официално обявен поне).
Dedovec
07 Фев 2014 16:02
Мнения: 3,803
От: Bulgaria
Цялата шумотевица най-прилича на елементарна ПР постановка, с цел да се избегне въобще регистрацията на сбирки, както и да се развържат ръцете на наркопласьорите. Какво пак попречи да се добави формулировката "с търговска цел" вече 25 години така и въобще, ама въобще, не се разбра.
myrmorko
07 Фев 2014 16:30
Мнения: 3,230
От: 0
Апропо какво стана с криминализирането на разпространението на служебна (не класифицирана!) информация?
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: myrmorko
Michael
07 Фев 2014 17:22
Мнения: 1,220
От: Bulgaria
В България най-много престъпления се вършат чрез държавата, така че моля да ме извините ама ако на единия ден мрънкате колко са корумпирани, пъл на другия им давате право да колят и бесят после идете и са самоубийте щото не е редно да продължавате съществуването си.
Добави мнение   Мнения:12 1