Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Когато политиците прескочат в скеча...
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:74 « Предишна Страница 4 от 4 2 3 4
Баpмалей
15 Фев 2014 08:31
Мнения: 1,333
От: Bulgaria
Ама и шофьорите и фризьорките ли?

Айди с'я..Не се хващай за думите..
Variano
15 Фев 2014 09:44
Мнения: 88
От: Bulgaria
Казаното от авторката е брилянтно - бляскаво, силно и благородно!
StrikeEagle
15 Фев 2014 10:06
Мнения: 21,073
От: Bulgaria
Авторката хубаво е описала ситуацията - все се връщаме при Ст.Л.Костов.
Явно само с хумор и сатира не става.
Требва и малце кьотек...
Туткалчев
15 Фев 2014 10:19
Мнения: 30,781
От: Bulgaria
Казаното от авторката е брилянтно - бляскаво, силно и благородно!

Какъвто е и положителният й герой - Бате Бабуин. Негово Мутроблагородие.
мъничък1
15 Фев 2014 10:46
Мнения: 3,805
От: Bulgaria
е и положителният й герой - Бате Бабуин
Натисни тук
Миткалото_
15 Фев 2014 10:58
Мнения: 276
От: Bulgaria
Много ми хареса статията и сарказма на авторката към цялата българска, политическа шайка, без никакво изключение.
Учуден съм, обаче, че толкова много от пишещите във форума са се подвели и са решили, че ББ е "положителния" герой на Галя Горанова. Според мен, авторката въобще не е пощадила политика от Банкя, а просто е казала, че той не играе в същия жанр, не се съизмерва с Чарли Чаплин и братя Маркс, а по-скоро се представя като български Индиана Джонс (предложението е изцяло мое, не го вменявам на Галя Горанова). Красив, секси, раздава правосъдие, разрешава всякакви невъзможни проблеми, наистина с чувство за хумор спрямо себе си и околните. Но, това не го прави по-малко измислен от останалите, просто играе в друг филм. Защо другите се вкарват във филмите на Чаплин и Марс, си е тяхна работа, но ББ наистина го играе като супермена от комиксите, който с едната ръка разпердушинва лошите, с другата ръка държи филията с мас и в същото време ръси умнотии, които понякога наистина ги изрича с идеята за ирония или самоирония. Но това въобще не означава, че Галя Горанова ни представя ББ като положителен герой. Все пак, говорим за политика и за реални проблеми на реални българи, а не за "подвижните образи" на Тери Пратчет. На нас ни трябват реални политици, а не Батман или Айрънмен, които съществуват единствено в комиксите и на филмовата лента.
И за тези, които си мислят, че в статията няма нищо за Волен Сидеров и миманса покрай него, значи или се правят на ущипани или нищо не разбират от саркастични намеци. Защото за мен "фюрери" дето се правят на "мъжленца" по някакви плажове си е с конкретен адресат и звучи не по-малко унищожително от останалите неща, написани в статията. Нещо като ония малки животинки, дето някои им викат кученца и вдигат шум до небесата към големите песове, ама само докато те са на безопасно разстояние, завързани и зад яка ограда
Ловкия
15 Фев 2014 11:01
Мнения: 56,087
От: Ghana
Поредна много добра статия на Галя Горанова!
lilliola
15 Фев 2014 12:00
Мнения: 5,222
От: Faroe Islands
***
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: sybil
Eisblock
15 Фев 2014 13:06
Мнения: 9,157
От: Iceland
Повече от отлична статия на г-жа Горанова!!

Както отбелязаха малцината зрящи тук, в статията няма пощада за никого от паразитиращата върхушка на реалната политика. Каквото и да значи мръсната дума "политика".

Силно, точно и размазващо!!
Dundaky
15 Фев 2014 14:27
Мнения: 721
От: Bulgaria
Горе сърцата, Другари!
Ние трябва да понесем с отрити чела (и души, и сърца) злобните империалистически происки, на които са подложени ръководните другари на Нашата Партия!
И това за хора, които са пренебрегнали личните удобства, отказали са се от пари, имоти, привилегии, европейски и евроазиатски постове в борбата си за непрестанно повишаване на благоденствието на всички слоеве от нашия малък (и непрекъснато намаляващ), но силно сплотен около политиката на Партията народ.
Но ние трябва и решително да отхвърлим попълзновенията и инсинуациите на другаря Сорос Шорош за оклеветяване на интелектуалния партиен елит на нашата KLETA MAJKA BALGARIQ. На упорита и неуморна борба за пълната и окончателна победа на Национализма, Социализма, Комунизма и Ориенталлиберализма по цялото земно кълбо!
Gan(ю)гоТрий
15 Фев 2014 14:43
Мнения: 20,679
От: Bulgaria
Така, така - ориенталнеолиберализма е на път да победи по всички земни кълбета.
Но в момента копчеведа губи на висока скорост всички опорни точки и става като боб-шейна, пусната на пързалката без състезател в нея:

Станишев в паника, каузата на БСП загубена
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Gan(ю)гоТрий
Р.Овч.
16 Фев 2014 00:08
Мнения: 528
От: Bulgaria
Чета вестници, гледам телевизия и образът на България добива все по-ясни очертания на един потъващ "Титаник" - океанът се надига за да го погълне, а оркестърът продължава да свири валс, журналистите тичат да вземат интервюта и правят снимки за спомен на екипажа и по-богатите пасажери...
Danibus
16 Фев 2014 16:14
Мнения: 4,832
От: Bulgaria
Браво Галя! Убийствено! Особено за Бойко!
Добави мнение   Мнения:74 « Предишна Страница 4 от 4 2 3 4