Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
България година след Борисов – “Променил се Илия, погледнал се…”
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:44 Предишна Страница 2 от 3 1 2 3 Следваща
Oraсle
20 Фев 2014 03:12
Мнения: 15,092
От: Bulgaria
Самата идея че БСП идвала на власт за да ни отърве от мутрите и мафията е някакво грозно недоразумение, някакъв мръсен виц.
Тези които приказват такива неща са или много заблудени, или свръхнагли. Друга възможност няма.
овца последна
20 Фев 2014 06:25
Мнения: 2,011
От: Bulgaria
Борисов още не може да проумее че загуби властта заради нежеланието му да реформира. 100 недоволни да му скочат веднага спира всичко и бяга по тъча. И така обрича милиони на мизерия. Пример: 3 пъти повече пари за образование - 3 пъти повече неграмотни.
SvSophia
20 Фев 2014 06:38
Мнения: 36,140
От: Bulgaria
Уффф, образованите хора - от Харвърд през Лондон до Хумболтовия университет препрочитат Маркс, авторитети като Тери Игълтън и Дейвид Харви не спират да изнасят публични лекции на тема "Защо Маркс е прав", световната криза върна Западния свят към източниците на проблема с фасадната демокрация, цикличните кризи, безработицата, непомерното забогатяване на шепа хора, властта на корпорациите и пр., които са резултат от същността на капитализма. Само по нашите места заради скудоумието и невежеството на българския джърнализъм и НПОйските доходи на българския интелектуалец поне още тридесетина години ще четем к`во рекъл Боку, к`во отговорил Цецо, как подскокнала Мая Манолова и някакви гимназиални упражнения на тема к`вой туй "гражданско общество" по нашенски. Нек`ви стринки от Брюксел ще идват да ни размахват пръст как точно да си досъсипем държавата, колониалната ни администрация ще сънува розови сънища за ясни сигнали и силни знаци. А по форумите, освен джафкане на дребно (дали да има помещения за пушачи в ресторантите и колко е полезна меката дрога), дежурните тролове до припадък ще повтарят рефрена за "червените чугунени кратуни".
П.П. От съседната стая става ясно, че дори в САЩ някои джърналисти са попрогледнали за същността и "задкулисието" () на т.нар. протести, цветни революции, пролети, есени и останалите сезони по целия свят. Не и българският джърнализъм, види се. Той е и ще си остане (причините са комплексни ) на нивото на Вазовите чичовци, води и ще продължи да води епически битки за някой прогнил капчук.
67AF
20 Фев 2014 07:11
Мнения: 17,775
От: Tuvalu
П.П. От съседната стая става ясно, че дори в САЩ някои джърналисти са попрогледнали за същността и "задкулисието" () на т.нар. протести, цветни революции, пролети, есени и останалите сезони по целия свят. Не и българският джърнализъм, види се. Той е и ще си остане (причините са комплексни ) на нивото на Вазовите чичовци, води и ще продължи да води епически битки за някой прогнил капчук.


оставете ги: те са слепи водачи на слепци; ако пък слепец слепеца води, и двамата ще паднат в ямата.

Дето вика Timeand Again, този цитат нищо не доказва и изобщо е извън темата!
Приятен ден!
SvSophia
20 Фев 2014 07:37
Мнения: 36,140
От: Bulgaria
67АF,
анастаси сиров
20 Фев 2014 07:53
Мнения: 9,352
От: Bulgaria
Нек`ви стринки от Брюксел ще идват да ни размахват пръст как точно да си досъсипем държавата, колониалната ни администрация ще сънува розови сънища за ясни сигнали и силни знаци
Светице,нека веднъж за винаги уточним терминологията
Ясни сигнали и силни знаци
или
Силни сигнали и ясни знаци?
И двете звучат по брюкселски,но все пак,да не се излагаме пред чужденците...
deneb
20 Фев 2014 08:01
Мнения: 11,416
От: Bulgaria
Светице,нека веднъж за винаги уточним терминологията
Ясни сигнали и силни знаци
или
Силни сигнали и ясни знаци?
И двете звучат по брюкселски,но все пак,да не се излагаме пред чужденците...


Не знам за Св.София, но аз никога не ги запомних (то за разбиране няма и какво) тез словосъчетания как точно се произнасят, та често ги разменям и пак не намирам да съм променила "смисъла", така че и те няма да забележат, чунким ги разграничават
Ти пък, да не би да ги различаваш, че питаш?
ruff
20 Фев 2014 08:04
Мнения: 3,415
От: Bulgaria
SvSophia
а най-обичам някой, дето не е прочел и една книга, да удари с юмрук по масата и да ми извика в лицето: "това не е демократично!". а ако го питаш "що е демокрация?".... за да е наясно и що не е, де...
та У тези земи е достатъчно да е ясно "кой кара влака и кой Фърля кюмюра". и ако не тоя, който трябва, значи демокрация нЕма!
наврмето един БГ политик каза долу-горе това, че българският народ е напрвил за 10 години това, което други за сто. но резултатът е налице - скок-подскок сме прескочили и неща, липсата на които водят и до въпросната статия.
та мисля, време е да се поспрем, ако трябва и да се позавърнем, и да започнем с ПРОСВЕЩЕНИЕТО. за да се надяваме, че някой ден и тук ще се случи демокрацията. и да сме наясно,че от Великата харта са минали има-няма 800 години...
ПП тази статия може да послужи като чудесен източник за някой историх, който гони частните си интереси, а не истината. на Борисов никой не му иска оставката миналата година по това време. какво се случи най-точно определи Коритарв в едно изречение: "Борисов "падна" за дузпа, но съдията не му я свири". така е, хората искаха борба с монополите, а той си подаде оставката. защото не искаше да се сбори с тях? или...? пак забравихме, че в началото на миналата година ни убеждаваха една кавалкада "експерти", че от юли тока ще се увеличи с 40 % и Бойко рече - да!!! щото нямало как - иначе край на българската енергетика! така че към намалението от 7 % следва да се добави и неслучилото се увеличение от 40 %.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: ruff
SvSophia
20 Фев 2014 08:09
Мнения: 36,140
От: Bulgaria
Прави сте, прави сте, mea culpa, сигналите са силни, знаците са ясни, обаче, от друга страна, са си само... празен звук. Със сигнали и знаци от стринките и сваковците нито индустрията се възстанови, нито земеделието прокопса, здравеопазването и образованието потънаха в черна дупка, от която измъкване няма, останалото все още се върти около черната дупка, доде пролапсира вътре барабар със сигналите и знаците, независимо колко са ясни и до каква степен силни.
Слепи водачи на слепци, независимо дали са ослепели (водачите) поради покупко-продажба, или по убеждение.
SvSophia
20 Фев 2014 08:15
Мнения: 36,140
От: Bulgaria
и да започнем с ПРОСВЕЩЕНИЕТО

Ох, раф, Просвещение, при което парите следват ученика/студента... е, няма такова Просвещение. Предводителят го беше ясно написал онзи ден - докато ни карат да гледаме на студентите като на "клиенти", а на образованието като на "услуга"... държавата няма да е държава, а квартален фризьорски салон, управляван от маникюристки по манталитет и информиран от Йванчо Йотов. Това е положението.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: SvSophia
ruff
20 Фев 2014 08:29
Мнения: 3,415
От: Bulgaria
така е, говоря за Просвещение, не за образование. пък ако някой успее да съвмести двете..
ПП имам впредвид и следното: като военен кореспондент Хемингуей е написал две статии за България. в едната от тях той прави кратко описание на страната за американските си читатели. само накратко: "България се управлява от цар. Царят е подкрепян от интелигенцията, а в България под интелигенция се разбират хора, придобили достатъчно знания, за да престанат да бъдат честни." "така е то". а в "Затворникът" следващия автор е описал къде има място марксизмът... без да е марксист.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: ruff
Мужик
20 Фев 2014 10:26
Мнения: 7,383
От: Cocos (Keeling) Islands
След обилната порция ляво-интелектуална плява, нещо във връзка с темата и успехите на правителството дали ще получим?
Юнкер
20 Фев 2014 10:45
Мнения: 1,893
От: Bulgaria
дежурните тролове до припадък ще повтарят рефрена за "червените чугунени кратуни".

Това ако го прочете Кутев малиии... Неговите аргати с клавиатурките, да го наричат него и събратята му "чугунени кратуни", айде за червени може. Ще откачи човека.
Вярно е, тролското общество винаги ще си върти плочата по форумите, ще си любят мама и успелото синче, ще припяват на комичните вопли цветанвасилеви до Брюксел. Жалкото е че докато интелектуалничат или просто дърдорят (всеки според възможностите си), в Украйна умират хора. Грозното е, че "демократите" било то европски, амерички, или жидовски никога не пропускат провокативно да разстрелват хора по протестите. Което вече се случва в Киев! Още по-жалкото е, че в естественото си и разбираемо възмущение от циничността и престъпния характер на оранжевите метежи, много хора се объркват и защитават нашенската червендалеста мафия.
Достойно е за всеки мислещ да заклейми престъпленията в Украйна, подстрекавани и инвестирани от западните "демократи". Но ако това го прави червена чугунена кратуна, това не я прави по-малко чугунена и по-малко вредна за България.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Юнкер
blueprint
20 Фев 2014 10:50
Мнения: 94
От: Bulgaria
Свалихме Борисов,за да се натресем на още по-големи и изпечени измамници!От трън ,та на трънище!
Многознайко1
20 Фев 2014 10:56
Мнения: 87
От: Bulgaria
Изводът е един - година след падането на кабинета Борисов нищо ново под слънцето. Просто, защото знаете приказката за старите курви и новия бардак. Трябват просто нови хора в политиката и наказание за престъпното управление на правителствата досега.
Konsii
20 Фев 2014 11:05
Мнения: 95
От: Barbados
Нищо не се е променило, за съжаление. Само маските се смениха, уродливите физиономии отдолу са си същите.
Yantar
20 Фев 2014 11:21
Мнения: 5,304
От: Bulgaria
Т.е. "тоталната промяна", "рестартът" не се сбъднаха.
Стига сте ги повтаряли тези глупости и слезте на земята. Каква промяна? На какво? Това е демокрацията и пазарната икономика. Това че на някои не им харесват, понеже имат подтиснати спомени от времето на социализма е отделен въпрос. Бръщолевения за "задкулисие" са убежище на невежата или на абстрактния мечтател. В САЩ няма ли "задкулисие"? Или в Англия? Естествено, че тези с повече пари и власт ще имат повече тежест в обществото и в политическия живот. Това е характеристика на системата. Ама нали голяма част от българите реваха като магарета за нея - с тайната надежда те да бъдат олигарсите. Но не би. Просто няма как да има много богати без да има много бедни. Няма как шефовете на "Епъл" да си раздават милиони в бонуси без милиони китайци да превиват гръб в заводите им за жълти стотинки. А тук нашите Ганьовци (въплатени в мнението в статията) плюят социализма и си мечтаят за някакъв съвършен капитализъм, в който всички са задоволени, че и по възможност богати. Е, няма как да бъде. Никога не се е чуло и видяло такова нещо. Няма какъв рестарт да се случи. Единственото на което можем да се надяваме е на стабилност - без вандалски изстъпления и убийства, на оптимизация на държавния апарат, за да не бъде в тежест и на разобличаване на корупцията с конкретни доказателства в съда от едно активно гражданско общество. Всичко друго е ала бала - и опитите на едни мутри да седнат на мястото на едни други мутри.
щурчо
20 Фев 2014 11:39
Мнения: 23,365
От: Bulgaria
Ааа, има рестарт.
На руските енергийни интереси, представлявани от бай Гоце.
Некой е взел парите па не е свършил работата. Идат интересни времена...
pl_dichev
20 Фев 2014 12:26
Мнения: 397
От: Bulgaria
Не съм съгласен, че нищо не се е променило!
1. Изгонихме гербаджиите от митниците и каналите отново са наши.
2. Назначихме нашите правилни хора на точните места.
3. Взехме нужните ни заеми, за да подкрепим разплащането с нашите обръчи от фирми.
4. Сатанизирахме Цветан Цветанов и Борисов.
5. Върнахме напълно ДДС-то на нашите фирми.
6. Направихме си бюджет с разчет за безконтролно харчене на поне 500млн.
7. Финансирахме с европари саденето на градинки на правилни места, а също и водни проекти, за по лесно изтичане на средства.
8. Създадохме си нов политически проект, белки цензурира опозицията.
9. Пратихме протестърите на майната им.
10. В новия изборен кодекс вписахме два вида знака за гласуване, та да можем да следим за броя на "нашите".
11. Установихме, че имаме нужда от обмен на опит със Северна Корея и задълбочаваме отношенията.
12. Купихме си нов реактор за Козлодуй от САЩ и така запушихме устата на световния Жандрарм.
13. Устискваме февруари, зер той е топъл и реанимираме Хатака.
14. Стартирахме Азбукарите, та да си помислят тъпанарите, че пикащият във фонтаните и паравана ще ни играят опозиция, но пък после като се припознаем, как ще го играем.
15. Я си глейте блеенето, че идва Гергьов ден и ще ни трябва агнешко.
Патагонец
20 Фев 2014 12:30
Мнения: 13,267
От: Bulgaria
Голяма част от лидерите на февруарските протести днес са активисти на партията на Николай Бареков. Един от тях - Ангел Славчев, е зам.-председател.

Та кои бяха платените протестиращи?
Добави мнение   Мнения:44 Предишна Страница 2 от 3 1 2 3 Следваща