Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
ЦРУ донесе тъмни времена за Америка
Добави мнение   Мнения:4 1
otvrat
17 Мар 2014 20:03
Мнения: 22,522
От: South Africa
Защитата на този двоен стандарт се прави в името на националната сигурност. Посланието е, че за да бъдем в безопасност, ние трябва да бъдем държани в неведение. За да бъде защитена демокрацията, тя трябва да бъде подкопавана.

Путин бил лош, а?
Булгуров
17 Мар 2014 20:33
Мнения: 261
От: Bulgaria
Почва доста да напомня тоталитаризма по Х. Арент. В Източния блок Истината беше знаме срещу тоталитаризма, но като гледам САЩ и как работи тяхната пропаганда, под това знаме няма да се обединят масите...
Dekers
17 Мар 2014 22:17
Мнения: 1,357
От: Canada
Вчера и в ЦРУ, и в останалите служби за сигурност бяха разформировани направленията за Иран .Защо ? - слаба работа .
Най-добрият кремлинист - Макфол, беше преждевременно отзован от Москва като посланик .За слаба работа .
Не подценявайте все пак ЦРУ - за разлика от съветските и руски служби, при тях дефекторите /перебежчици/ са много по-малко в сравнение с руското разузнаване днес и тогава в СССР.
Основаната слабост на ЦРУ е , че са свикнали да работят първо с парите напред , защото такава е генетичната закваска на обществото им - че парата решава всичко, тя може да стимулира и модифицира всеки потенциален източник на информация .
В Русия се шегуват, че американските дипломати имат като част от реквизитите си при излизане на срещи и винаги чанта с пари .
Не по-малка слабост е инерцията от студената война да разчитат основно на ОТМ , а не на агентура .
Прекалено много се доверяват на финансираните от САЩ НПО , базирайки се на стара своя аксиома , че видите ли - 70 % от разузнавателната информация се съдържала в открити източници , ерго, дай да плащаме на такива като Център за изследване на демокрацията , например, и те да подготвят база за размишление на аналитичните ни operatives в резидентурите .
Но днес се сблъскват не само с типажа "Раиса Горбачова" и алчни апаратчици , корумпирани типове и политици , чиито сметки контролират на Запад , а с фанатици , с националисти или просто обичащи Родината си хора . За тях това - последният тип хора , е нещо уникално, извънземно .И трудно, непознато за работа .
Siol En
18 Мар 2014 01:26
Мнения: 1,171
От: Bulgaria
Бъркате, това не е двоен стандарт.
Стандарта е само един -
"Добрите трябва да победят на ВСЯКА цена. А добрите са тези, които кажат ...... (попълнете името)."
А когато морала пречи на стандарта - толкова по-зле за морала.
Това не е двоен стандарт. Това е гъвкав морал.
Добави мнение   Мнения:4 1